Ova tema je možda mogla i u rubriku softver ali evo.
Nokia iz naslova je lani užasno počela usporavati što god pokušao raditi na njoj. I ne znam kako bih otkrio zbog čega da slučajno tijekom sinkronizacije fotki na komp nisam pročitao obavijest u nokia suite da mob može usporiti ako ima sve skupa preko 2000 poruka u folderima 'primljene' i 'poslane'. Jer tada je folder 'razgovori' preopterećen.
Poruke iz primljenih i poslanih sam premjestio u drugi folder i mobitel se vratio na normalno.
Nekidan sam aktivirao mrežno surfanje i po prvi puta se tako počeo spajati na net za razliku od dosad kad sam isključivo koristio wlan.
No par sati nakon toga mobitel je otišao kvragu. Neke stvari, npr čini mi se izdvojene aplikacije tipa opera reagiraju skoro normalno no sam mobitel, njegov izbornik, glavna tipka ne daju uopće reakciju. To nije usporavanje nego blokada. Pritisnem glavnu tipku mob se smrzne, isto se događa kad pokušam otvoriti popis aktivnih aplikacija ili surfati po c ili e drive, nema druge nego izvaditi bateriju što sam i previše puta napravio ali i kad ga pokrenem opet sve isto!
Mob više nije upotrebljiv,
zanima me iz iskustva i savjeta drugih da li je neki kvar ili je to do onih poruka kojih sad ima u mobu oko 4 tisuć, ali koje nisu u folderima 'primljeno/poslano' pa ne bi trebale opterećivati mobitel kad ih ne učitava u 'razgovore' nonstop a nije to nikakvo veliko memorijsko zauzece. Mobitel na C i E drive ima oko 70-100 mb slobodnih, a memorijske kartice nemam.
Kvar ili ipak prevelik broj poruka?