Meizu MX5

poruka: 141
|
čitano: 47.316
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
protjeran
Re: Meizu MX5
Ram kaže...
thebatman kaže...

Malo automatike vs manual mode

automatikom je mobitel odabrao koristiti 1/33 sec i iso 1600

manualno sam stavio 1 sec i  iso 800

Morat cu nabavit onaj mali stolni stativic za ovakve stvari :)

Kaže mi jedan poznanik, a koji već neko vrijeme ima isti tel. da Open Camera u nekim situacijama daje bolje rezultate od stock.

Sad kad si već spomenuo tripod, morao i ja uzeti za čak 2 dolara. :)

Neo dD. kaže...

Di ste uzeli MX5? 

Gearbest (Kina).

Link? :)

Informatičarski haiku: Jebo te, Ne radi, Opet | HTC Hero - iPhone 3GS - Nexus S - Nexus 7 - Htc 8S - iPhone 4 - Galaxy S2 - HTC Sensation - Lumia 625 i Nokia N8 - Dell Venue pro 8 i Xperia Z1 Compact
11 godina
suspendiran
red_bull kaže...

Daj budi iskren i reci jesi li probao meizu? Ovo što pricas je totalno promaseno i prije svega neistinito. Cubot ne šteka? Tako sam i ja mislio do dok nisam probao xiaomi mi3. Ti ai tom logikom trebao kupiti kcerci alcatela za 200 kn sa kamerom. Moze sve sto i cubot. Jednostavno mi nije jasno zasto ai dao 500 a mogao si 200..

Edit

Doogee i dan danas ima šrot telefone. Iz vlastitog iskustva ti govorim.  

Heh, kazem ti da ga cerka ima kod sebe vise od pola godine, ja sam koristio sve donedavno za brljanje po netu navecer iz kauca i druge gluposti - i jednostavno ne steka

Meizu istinabog nisam imao niti vidio, ali jesam drugih skupljih mobaca - nije to velika razlika, bar je ja nisam vidio u odnosu na cubot - osim naravno bolje kamere i ekrana, ali to sam vec objasnio, a sto se kamere tice - imas nikona u sparu za 500 kuna i bolje fotke daje nego bilo koji mob

hehe, da alcatel... da ima neki s bar gigu rama od 200 kuna 

osim toga razlika izmedju 200 i 500, pa onda 3.000 kuna nije ni blizu ista

Ali na koncu, svatko svojim parama barata

14 godina
protjeran
picajzla0707 kaže...
red_bull kaže...

Daj budi iskren i reci jesi li probao meizu? Ovo što pricas je totalno promaseno i prije svega neistinito. Cubot ne šteka? Tako sam i ja mislio do dok nisam probao xiaomi mi3. Ti ai tom logikom trebao kupiti kcerci alcatela za 200 kn sa kamerom. Moze sve sto i cubot. Jednostavno mi nije jasno zasto ai dao 500 a mogao si 200..

Edit

Doogee i dan danas ima šrot telefone. Iz vlastitog iskustva ti govorim.  

Heh, kazem ti da ga cerka ima kod sebe vise od pola godine, ja sam koristio sve donedavno za brljanje po netu navecer iz kauca i druge gluposti - i jednostavno ne steka

Meizu istinabog nisam imao niti vidio, ali jesam drugih skupljih mobaca - nije to velika razlika, bar je ja nisam vidio u odnosu na cubot - osim naravno bolje kamere i ekrana, ali to sam vec objasnio, a sto se kamere tice - imas nikona u sparu za 500 kuna i bolje fotke daje nego bilo koji mob

hehe, da alcatel... da ima neki s bar gigu rama od 200 kuna 

osim toga razlika izmedju 200 i 500, pa onda 3.000 kuna nije ni blizu ista

Ali na koncu, svatko svojim parama barata

Eh sad ga kenjash žešće...

Informatičarski haiku: Jebo te, Ne radi, Opet | HTC Hero - iPhone 3GS - Nexus S - Nexus 7 - Htc 8S - iPhone 4 - Galaxy S2 - HTC Sensation - Lumia 625 i Nokia N8 - Dell Venue pro 8 i Xperia Z1 Compact
11 godina
suspendiran
EZY-E kaže...
picajzla0707 kaže...

zašto?

pa ima 16 megapiksela i 5× optički zum, dosta kvalitetan senzor, bolji blic nego na mobačima i po testovima sasvim je dobar za te pare

ali već sam ponovio - nismo svi isti

meni trzanje ne znači isto što i tebi - ja sam dosad imao mobače na pretplatu za sto kuna - one najjeftinije sony ili samsung s 512mb rama i to je katastrofa koliko trza - u odnosu na njih cubot ne trza, kao ni ovaj s5 mini koji sad imam

tebi pak možda trza jer očekuješ da vrti glatko sve u djeliću sekunde, a ja možda i nekužim da je to možda mrvu sporije

uostalom, ja te mobače koristim za poruke i pozive te popodne kad se izvalim na kauč za brljanje po netu, jer mi se nakon osam sati za kompom ponekad više ne da sjediti i doma za njim

ali zanima me za što ti koristiš 8-jezgreni proc i 3 gige rama na mobu, za što pak nisu dovoljne 4 jezgre i giga rama?

Poruka je uređivana zadnji put ned 9.8.2015 8:30 (picajzla0707).
13 godina
neaktivan
thebatman kaže...

PERFORMANSE

Uređaj dolazi s novim MT6795 procesorom i 3GB rama. Ne volim te brojke i benchmarke, al evo koga zanima Antutu 50k. Dakle stroj je tako dobro optimiziran da jednostavno nema štucanja u radu, nema laga, nema smrzavanja. NEMA!

Sve radi fluidno, šalta aplikacije bez problema, igre odlično vrti. Rekao bih da nikad nisam vidio bolju usklađenost hardvera sa softverom. Ako date nekome u ruke MX4 i S6 (nekome ko je majmun i živi na stablu na kojem ne zna ništa o mobitelima) oi

kažete mu: De mali jedan od ova dva mobitela košta 5K kn, a drugi 3K kn, aj se malo poigraj vako pa mi reci koji bolje radi... E pa mali retard sa stabla bi reko: eee barba ovi meizu je mama. Ok malo pretjerujem, al kužite poantu.

Uspoređivat MX5 i S6 nema smisla. Prvo S6 je trenutno svijet za sebe što se tiće preformansi i tu mu nitko nije ravan. Drugo MX5 ako će ga netko kupovat preko njuškala dođe 3300kn a S6 3500kn. Na MX5 je garancija upitna tj šalješ ga u Kinu a na S6 imaš dvije godine garancije i možeš ga servisirat u bilo kojoj državi EU.

Ja sam bio zagrijan za MX4 Pro ali kad staviše prednosti i mane na papir vidiš da je ipak bolje kupit nekoga od top proizvođača.

14 godina
protjeran
picajzla0707 kaže...
EZY-E kaže...
picajzla0707 kaže...

zašto?

pa ima 16 megapiksela i 5× optički zum, dosta kvalitetan senzor, bolji blic nego na mobačima i po testovima sasvim je dobar za te pare

ali već sam ponovio - nismo svi isti

meni trzanje ne znači isto što i tebi - ja sam dosad imao mobače na pretplatu za sto kuna - one najjeftinije sony ili samsung s 512mb rama i to je katastrofa koliko trza - u odnosu na njih cubot ne trza, kao ni ovaj s5 mini koji sad imam

tebi pak možda trza jer očekuješ da vrti glatko sve u djeliću sekunde, a ja možda i nekužim da je to možda mrvu sporije

uostalom, ja te mobače koristim za poruke i pozive te popodne kad se izvalim na kauč za brljanje po netu, jer mi se nakon osam sati za kompom ponekad više ne da sjediti i doma za njim

ali zanima me za što ti koristiš 8-jezgreni proc i 3 gige rama na mobu, za što pak nisu dovoljne 4 jezgre i giga rama?

Taj fotić jednostavno NE može raditi bolje fotke od kako si ti rekao bilo kojeg moba.

Usporedi fotke njega i lumie 1020, njega i G4, njega i z3, njega i S6, njega i nokije 808.

Meni broj jezgara i količina rama već duže vremena ništa ne znači, ja gledam real-life performanse.

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.8.2015 18:46 (EZY-E).
15 godina
Meizu MX5

Evo i ja sam danas narucio mobitel preko aliexpressa. Dvoumio sam se izmedu S6 i OnePlus Two, ali srecom pa je frend nabavio MX3 i kad sam vidio kako to dobro radi, moramo sam otici od hangara 18 provjeriti mx5 jer pihh bilo bi glupo kupovat bilo sto starije :P 

vec na prvu mobitel osvaja, samo se nadam da baterija drzi cijeli dan s dvije sim kartice i to je to sto meni treba... 

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
Meizu MX5

Evo i ja bocnuo MX5, imate neke preporuke?

iclock2much

0 0 hvala 0
9 godina
Meizu MX5

Kakav je mobitel nakon par tjedana korištenja? Jel te nešto posebno smeta?

0 0 hvala 0
15 godina
thebatman kaže...
kc-kb kaže...

@thebatman daj malo opiši o razlici m2 note i mx5 (znam teh. stvari) al ono kaj si prvo primjetil na bolje/loše? 

A čuj, meni su oba vrhunski uređaji. Ipak mx5 je nešto veća klasa. 

MX5 > M2

* kvalitetnija izrada - metal unibudy, bolje leži u ruci i daje onaj premium feel

* bolje performanse - pogotovo se osjeti kad je pokrenuto dosta toga u pozadini, rekao bih da najviše 1GB rama čini razliku tu

* amoled - ovo je nekakva osobna prednost, nekima neće bit, meni je.

* otisak prsta - jedna od onih stvari koje ti nisu bitne, a sada kad ih imaš ne znaš kako si bez njih

* kamera - 21mp, laserski fokus, 4k snimanje, bolji senzor, bolja panorama, bolji manualni modž

* zvučnik - dobar je na m2, ali je dosta glasniji na mx5

M2 > MX5

* microSD

Imas na yubitu usporedni speed test gdje Note 2 uglavnom brzi od Mx5 u gotovo svemu.vjerojatno bi u tezem multitaskingu presudilo 1GB RAM viska,ali opcenito je Note2 u pogledu brzine itekako usporediv...

Prednosti koje ima Note 2 u odnosu na MX5,a nisi ih spomenuo su:IR blaster,po meni MIUI,izmjenjiva baterija i 2,5 puta niza cijena..

MX5 je vrhunski smartphone visoke klase,ali kad vec spominjes nedvojbene prednosti koje ima u odnosu na Note 2,treba napomenut i realne prednosti koje ima ima Note2...

Poruka je uređivana zadnji put sub 29.8.2015 15:00 (vepar).
14 godina
neaktivan
Meizu MX5

haha on govori u Meizu m2 note a ne o Xiaomievom redmi note 2

Poruka je uređivana zadnji put sub 29.8.2015 15:01 (Gam3r).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Meizu MX5

Zajebo sam,jos sam mamuran od gemista....

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Meizu MX5

Iskreno, N2 XIAOMI je super mob za te novce ali da je brzi to sumnjam, mislim da je podjednak ili sporiji ukoliko se natrpa ram, tako da ih nebi usporedivao.

Mob mi nije zastao otkad ga imam, par dana i evo neki update, leti.

iclock2much

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Meizu MX5

Svaka cast ekipi koja se odluci za Meizu...

Jednom probao, i vise nikad...

Kada se odluce svoj software, ne malo, nego puno doraditi i napraviti da to lici na nesto... Mozda...

MX4 PRO je vrhunske kvalitete i zavrsne obrade, ali sami software je tesko smece. Bazirani na KK ili na Loliju... Totalno svejedno... Bug na bug...

Od pucanja signala, od automatskog pozivanja random brojeva iz imenika do nenormalnog pregrijavanja do nenadanog ponistavanja APN-ova iz cista mira...

Pa onda i M1 Note... Koji je malo bolji po pitanju "pucanja signala"...

Da nisam probao sve moguce verzije software-a, pomislio bih ma mozda sam nesto i zeznuo pa je do mene...

Iskreno se nadam da su popravili nesto sa MX5... Ali cisto sumnjam...

Napokon se vracam na Xiaomi... Hvaaaala Bogu...

Nakon Oppo-a, Zopo-a, Meizu-a i Xiaomi-a... Moram priznati da je jedini kompletni uređaj Xiaomi... Od vrhunskog MI3, gledano na dalje...

A Xiaomi prati Oppo...

Opet napominjem, nadam se da su ispravili barem nesto sa MX5...

Moj PC  
2 1 hvala 1
9 godina
Meizu MX5

jesu se bugovi dosavali odmah ili nakon nekog vrimena?

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Bugovi su bili od pocetka...

Ali mislio sam da je do verzije FlymeOs-a... Pa sam probao clean install napraviti, nakon cega je bilo isto... Pa sam procitao da ako se opet dogadja, da se opet proba clean install...

Sto se tice samog FlymeOs-a, lijepo izgleda i stvarno je fluidan...

No nije ispoliran po pitanju "back" tipke... S obzirom da M1Note nema tipku za back (ako odaberes opciju da na ekranu pokazuje onu software back tipku), kao back tipka se koristi onaj kruzic dolje na sredini... I onda se dogadja da u nekim aplikacijama, konkretno facebook, gdje gledas neku sliku nemozes otici nazad, nego moras stisnuti home, i u task manageru moras ocistiti face... Pa opet otvoriti face i krenuti ispocetka... - sitnica koja stvarno ide na zivce...

A o automatskim pozivima da ne govorim... Stojim pored osobe i kaze mi, pa sto me ti zoves? Ja na to kazem, ma tko te zove... kad ono, izvadim mob iz dzepa a mob je sam pozvao zadnji kontakt...

I jos jedan iritantan bug je da prilikom otkljucavanja ekran, random otvara aplikacije... a ne vodi na home...

Smatram da nisam pojedinac koji ima takva iskustva, jer meizu fans forum je pun kritika na software...

MIUI je cudo naspram FlymeOs-a...

A sto se tice MX4 pro, on od samog pocetka ima problema sa pucanjem i nestajanjem signala...

Iako na prvi pogled mob prikazuje da je signal pun, budes nedostupan...

A viber i whatsup su totalno, kako bih rekao, ne prilagodjeni...

Uz sav trud i namjestanje dozvola u security dijelu, notifikacije jednostavno ne dolaze, ili kasne po 3-4 sata a nekada i dan kasnije dodju...

Jos jednom kazem, iskreno sam se nadao da ce flymeos baziran na loliju popraviti neke stvari, no nista od toga... Cak su iskustva po pitanju SOT-a negativna... SOT je manji i po 1-2 sata uz slicno koristenje mobitela...

9 godina
Meizu MX5

govorili su to za proslee modele, ali su sad to popravli, barem nisam nigidi nasa tako nesto za mx5 da se vlasnici zale

Poruka je uređivana zadnji put sub 29.8.2015 23:07 (Nikola_Cro).

0 0 hvala 0
15 godina
Meizu MX5

thebatman bi mogao sad vec reci nesto vise o softwareu, ako je tolko bugovit mozda mi je bolje da ga takvog zapakiranog bacim na njusku :D 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Meizu MX5

Meni je stigao prije par dana, mobitel je odličan, stvarno nemam zamjerki.

Ako koga zanima nešto može tu ili na PP.

iclock2much

0 0 hvala 0
9 godina

napisi i ti ovdi nesto o mobitelu, kakav je gaming i baterija na njemu, imas li zamjerke neke?

13 godina
Meizu MX5

Moja jedina zamjerka je to što dolazi bez micro SD utora.

Sve ostalo me nije iznevjerilo.

Ukoliko ga možete naći za 3000 kuna i manje super je kupnja, sve više ipak ide S6.

iclock2much

0 0 hvala 0
9 godina
Meizu MX5

ja mislim preko alliexp. kupit i izac ce me oko 2800kn, 32gb verzija, koliko ti memorije imas?

0 0 hvala 0
13 godina
Meizu MX5

Ja sam uzeo u nas u H18 preko Americana, 16GB.

Osobno mi ne treba više od toga.

iclock2much

0 0 hvala 0
13 godina
Nikola_Cro kaže...

napisi i ti ovdi nesto o mobitelu, kakav je gaming i baterija na njemu, imas li zamjerke neke?

Gaming nisam probao ali sam siguran da igre rade na maksimalnim postavkama bez problema, SOT na auto brightnessu i balanced perfomansu iznosi od 5-6h, otisak prsta radi kao sat.

Kamera je odlična ali mislim da ima i bolji.

Sa njim dolazi 5.0.1 Lollipop, Antutu score mu je 46500, signal mi se ne gubi, brzo prebacuje sa 2G na 3G, 4G nemam jer sam na Teletu.

Nema mušica sa sustavom kao na MX4, ako je to istina sa MX4.

iclock2much
9 godina
Imal ista novog o mobu?
9 godina

Imal ista novog o mobu?

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.9.2015 1:19 (Nikola_Cro).
15 godina
Meizu MX5

Evo koristim dva dana mob i super sam zadovoljan, odlican ekran, baterija nije losa, napunio sam ga od 6% do 100% u 1h30 min... Fingerprint reader radi odlicno i brze nego na iPhoneu 5s, mozda cak i 6. Ima glasan zvucnik, dual sim radi, ali nisam jos probao dvije kartice, trenutno koristim prelos Tele2... OS mi se svida, mozda premalo settingsa, ali leti, nema bugova(za sad) i nema slowdown-a(za sad). 

Moj PC  
3 0 hvala 2
15 godina
Meizu MX5

ekipa, danas sam razmatrao mogucnost brisanja kineskih aplikacija jer mi jedna ili dvije bace tu i tamo neku kinesku notifikaciju, zbilja nije nesto sto me previse muci jer se to do sad dogodilo jednom ili dva put. Super je sto se root access moze lako ukljucit u Settingsima pa se jednostavno tako moze i obrisat sistemske aplikacije, u ovom slucaju kineske. Zanima me jel netko pokusao od vas i da li je imalo kakav utjecaj(baterija,...)? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Meizu MX5

ja sam zaledio manje vise sve kineske aplikacije, jedino mi je Music ostala, svidja mi se ta apk.

Za sad se nije nista desilo ali ipak ih necu komplet pobrisati vec cu ih ostaviti zaleđene.

| ORIGIN: CR0_VandaL | STEAM: vandalzd | uPlay: vandalzd | R* Club: vandal_zd | RaceNET: VandaLzd | RSI: vandalpr
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Meizu MX5

Jel netko probao koristit 4G na mobu? Ja sam danas paralelno s Tele2 karticom stavio onu od BonBon-a na kojoj je 4G, ali nije prepoznalo 4G nego samo H mrezu. Lokacija je dobro pokrivena s 4G-om jer radi odlicno na iPhone-u. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice