LG Spirit H440N Hardbrick

poruka: 15
|
čitano: 4.693
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
LG Spirit H440N Hardbrick & jamstvena prava

Naslov teme govori svoje - uspio sam napraviti hardbrick na relativno nvom uređaju.

Sad što sam radio je bilo:

1) izvlačenje aboot i abootbak particija za editing i unlock bootloadera na ekperimentalni naičin

2) edit jednog dijela hex-a, sitnica oko teksta ništa extra važno za boot uređaja

3) vraćanje nazad obje particije putem dd komande (dd je bio u uporabi i kod izvlačenja)

4) reboot uređaja (adb reboot)

5)mob ne reagira na paljenje niti na ulazak u download i recovery mod

Zbog ovog zadnjeg i svega što sam u 2 dana probao (paljenje moba bez baterije pa ulazak u download mode sa umetanjem baterije, pražnjenje baterije do 0% pa opet pokušaj ulaska u download mode te sve isto i sa recovery modom) pala je odluka da nosim mobitel na servis.

Sad, mene zanima da li je ovo pokriveno pod jamstvom i koja su mi prava ako odbiju servisirati uređaj zbog navedenog (ako odbiju, mislim na servisu reći da je pukla konekcija između uređaja i računala prilikom flashanja originalnog kdz firmwarea putem LG Flash Toola pa da nema nikakve reakcije mobitel) te da li imam možda pravo odmah tražiti drugi mobitel a dati im ovoga da se igraju sa njime. Realno radije bih tražio da mi daju LG L90 ili LG L Bello (sličan price point kao i za LG Spirit) umjesto ovoga pa da ne čekam servis (koji bi možda još i naplatili jer sam uspio slupati dio ekrana dok sam bio na moru, touch radi, samo je staklo puknuto).

Dakle tražim dogovore na:

1) vrijedi li pokušati muljati što se dogodilo i nekako ishoditi jamstvo ili je ovo što sam opisao (rekao bih realno) zbilja van jamstva/garancije

2) vrijedi li odmah reći DOA i tražiti drugi mobitel bez potrebe za servisom

3) traženje drugog uređaja slične cijene i istog proizvođača

My website/blog: http://markoidzan.from.hr
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: LG Spirit H440N Hardbrick & jamstvena prava

Znam da sad neću bit popularan  ali ja bi išao na muljanje pa ako prođe, prođe. Samo reci da ti se odjednom zblesiro u korištenju, spomeni zagrijavanje, i da si išao resetirat i nije htio upalit, stavio si ga na punjač i vidio da ne reagira. Možd i uspije 

16 godina
neaktivan
bubimir13 kaže...

Znam da sad neću bit popularan  ali ja bi išao na muljanje pa ako prođe, prođe. Samo reci da ti se odjednom zblesiro u korištenju, spomeni zagrijavanje, i da si išao resetirat i nije htio upalit, stavio si ga na punjač i vidio da ne reagira. Možd i uspije 

Viš, viš na ovo se nisam baš sjetio kad bih muljao, ali what if skuže da je mob već 

1) rootan i da je pola toga što inače dolazi u stock ROM-u obrisano

2) baterija ispravna jer sam ju uspio napuniti danas prilikom pokušaja ulaska u download mode

Zar ne bi onda bilo bolje muljati da je mob poludio prilikom flashanja stock kdz-a i da je pukla konekcija između moba i pc-a na 39% (čudan postotak, ali tad se otprilike zapisuju boot informacije na mob)

12 godina
neaktivan

1) Kak će skužit osim ako nemaju neku super dooper servisnu metodu? A mislim da nemaju već se koriste onim fastboot i adb forama...

2) A šta imaš izgubit jer ti je uređaj tak i tak za bacit u đubar pa uvijek možeš odbit popravak ako ti hoće naplatit. A tko zna možd prođeš i jeftinije.

Bonus: Ako i spomeneš bilo kakvo flashanje ili nečasne radnje na mobu velike su šanse da će to iskoristit kao izliku za odbijanje garancije (a.k.a. koristit će se laganjem kao oprobanom i učinkovitom metodom), zato je riješenje da se praviš poprilično glup za te stvari isprva a pošto si advanced user odmah ih skužiš da lažu ako se probaju izvuć. Ako nećeš ti njih zlagat oni će tebe, budi siguran u to!

16 godina
neaktivan

Znači bez laganja ništa... ah well, budem smislio već kako ću objasniti da je mob poludio i više se ne da upaliti niti u jedan od 3 načina rada (Download mode, čuo sam da to ima pa sam išao probati, Factory reset kojeg sam ionako mislio napraviti jedan dan jer ima pun kufer smeća mob i normalan boot) kad ga budem u pon ili uto nosio na servis (Agram servis je zadužen za LG, barem sam tako čuo od frenda koji je tamo nosio G2 kupljen u UK i primili su ga bez garancije).

Tnx na ideji za muljanje, jer jednostavno ja lako skužim ako me netko hoće prevarit (čak sam mislio odbiti ovaj mob kad sam dobio ponudu od HT-a da pređem sa Vipa na njih i da pređemo na Max3 Obitelj paket i skupit još nešto para za neki unlocked uređaj)

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Slupan ekran, mehanicko ostecenje, vjerujem da mobitel cim vide nece htjet ni otvarat, nego napisat odbijenicu za jamstvo jer je, po njima, ta steta nastala padom.

Nesto se na maticnoj ostetilo, i kraj price, ne bi im bilo prvi put da to naprave.

Tako da, ne polazi prevelike nade u to sve sa servisom, jer su picajzle samo takve.

sent from my Sony Xperia Z C6603

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Samo da javim da su uređaj prihvatili na servis (uz dobro muljanje da se mob pregrijavao i da se nakon restarta ne može upaliti više) uz oznaku EXW (potvrđeno u servisu). To je bilo 17.8., da bi jutros zvali oca (njegov broj mobitela sam ostavio za kontakt) i rekli da popravak košta ~600kn. Ja mislio, OK otac će odbiti popravak jer nam je preskupo (te je skoro pola cijene novog uređaja ako bi se kupovao u Simpa paketu), ali ne on je pristao.

Trenutno pokušavam odgovoriti Agramservis od popravljanja i tražim drugi uređaj kao zamjenu (makar isti, boli me ona stvar).

Valjda će odgovoriti na jedan od 2 maila koje sam im poslao preko sustava za provjeru servisa uređaja (prvi sam poslao ne znajući što je otac napravio jutros, dok sam u drugome striktno tražio da odbiju popravak i da ponude neki drugi uređaj u zamjenu za trenutnu maloprodajnu cijenu uređaja ili za cijenu uređaja koja piše na računu (~2400kn piše na T-Com-ovom računu)) .

Dođe update kasnije tj. čim saznam nešto novo u vezi mojih mailova pritužbe.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Znaci, odgovor od Agramservisa je takav da ne mogu zamijeniti uređaj jer oštećenje nije "pokriveno" jamstvom (odgovor na prvi mail), dok su na drugi  mail rekli da su spremni pomoci ako se bude htjlo ipak popraviti uređaj te da ga mogu spremiti ovakvog kakvog je za preuzimanje bez servisa. Kod mene ide ovo drugo jer si mislim kupiti Zopo ZP330 umjesto ovog LG-a.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Okani se zopoa prije nego bude kasno 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: LG Spirit H440N Hardbrick
maks0806 kaže...

Okani se zopoa prije nego bude kasno 

Dobro da jesam, jer je otac uporan i danas je otišao otići na servis da kaže da će platiti koliko god treba samo da se popravi mobitel.

10 godina

Moze mi netko reci zasto kada hocu pogledat neke slike sa Lg Spirit 4g LTE na tv,i kad spojim preko usb-a na lcd na tv-u pise da ne podrzava usb.. vec na dva tv ne podrzava...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Update sa servisa: mobitel je predan 17.8. na servis, tijekom protekla 2 tjedna je bio pred kraj rada, a danas popodne je refreshan site i mobitel je popravljen. Cijena - skoro 600kn za touch komplet :/ Ajd dobro, barem je mob popravljen

Prvo: touch je bo propravljen već do kraja kolovoza, sad skoro mj dana se čekala matična da se zamijeni...

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
LG Spirit H440N

pozz! imam lg spirit h440n  ispo mi i razbio se ekran pa me zanima dal ko od vas ima da prodaje slala a na servis popravak 650kn pa kupim novi za te pare skoro   pa ako ko ima jeftino da prodaje nek javi..hvala lp..

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.10.2015 22:22 (marija018).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: LG Spirit H440N

Probaj ebay ili aliexpress. Ili ako je netko skurio matičnu pa budzašto prodaje dotični uređaj.

12 godina
neaktivan
Re: LG Spirit H440N

nemam nikoga dwa kupuje prek ebaya pa mi problem :/ a ovdje ko prodaje je 500kn

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice