LG Shine i Java

poruka: 9
|
čitano: 5.974
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Problemi sa Java igrama

Imam mali problem sa ovim mobitelom (tojest moja cura posjeduje Shine)

Sa  mobitelom  je  sve  savrseno, jedino je problem u java aplikacijama...

Naime  mobitel  ne  podrzava  sve  java  aplikacije  (*.jar  i  *.jad fajlove)

Npr  moguce  je  instalirati  sve  dostupne  Mini  Opere  i  Mini  Mod  Opere  i  koristiti  ih  naravno,  ali  jako  malo  igara  i  ostalih  aplikacija...

Kada  mobitel  skine  npr  neku igru,  instalira  je,  ali  kada  je  zelite  pokrenuti  izbaci  neki  "noclassFound"  error...

I  tako  je  to  sa  skoro  svim  igrama  skinutim  na  netu  osim  kod  jedne  kupljene  igre  na  T-zones  portalu (ta normalno radi),  ali  te  iste  igre  se  normalno  instaliraju  i  igraju  na  N80...

E  sad  jel  ima  neko  isto  takav/slican  problem  i  dali  je  rijesio taj problem?

eeehhheem...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
LG Shine i Java

E sad neznam koje to Java app (igre) skidaš ali mislim da ti moraju podržavati rad na tvom LG, inače malo teže ili možda nikako. To što ti radi igra kupljena preko T-mobile-a to je zato što ju je vjerojatno kupovala preko mobitela i T-mobile-ov portala koji je sam automatski prepoznao o kojem se uređaju radi i ponudio ono što dotični podržava.

E sada zašto nešto radi nešto ne, nije da sam neki maher u tome ali, ali... Vjerojatno su neke Java app pisane tako da podržavaju rad na više različitih platforma odnosno u ovom slučaju mobitela, a neke su razvijene samo da rade na određenom mobitelu. Usput tvoja N80 je Symbian i stoga imaš daleko veće prednosti. Nego da ne duljim probaj od ovuda što god naći pa javi rezultate, sretno: http://www.getjar.com/software/LG/KE970

hcsc

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
LG Shine i Java

cuj ja imam na laptopu  preko  500  java  igrica...  sve  do  i  jedne  rade  na  nokii  n80,  SE  w800i,  k700,  k750  td  itd itd....

jedino  na  tom  Shine-u  ne  radi  niti  jedna!!!

smece od mobitela...

navodno  ima  trik  da  se  otvori  to  sa  tim  errorom  al  treba  skinut  neki  software  i  onda  spojit  sa  mobitelom  i  cackat  po  njemu....

aaaaaa  to  mi se  sve  cini  da  cu    nesto gadno za*ebat

to  sam  naso  ovdje  http://www.howardforums.com/showthread.php?t=1289209

sve  je  jednostavno  i  lagano....  ahaaaaa  mozda  kad  skupim  hrabrosti....

btw...ispricavam  se  se  administraciji  zbog  linka  i  ako  krsim  neka  pravila,  obrisite  ga...

eeehhheem...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
LG Shine i Java

Malo sam poprčkao po jednom forumu što se tiče instaliranja Java app i tema na LG uređaje. Nema za tvoj ali mislim da je više manje isto te da bi ti možda bilo i od pomoči pa pogledaj malo:

LG Java Games

kako instalirati java igre

ubacivanje novih tema

upustva/download igrica

hcsc

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
LG Shine i Java

thanX....

probacu...

iako  sumnjam  da  cu  ista  napravit  jer  navodno  error  koji  mi  izbacuje,  je  neka  glupa  java  zastita....

koja  se  navodno  lako  skida  ako  imas  potreban  software....

eeehhheem...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
LG Shine i Java

Ne podržavaju svi Java strojevi iste mogućnosti. Npr. taj uređaj ( LG Shine (CU720)) navodno podržava ove specifikacije : 184, 82, 211, 185, 120, 135, 118, 139, 75. Između ostalog tu vidim (jsr 118) što je standardna (i obavezatna) specifikacija za  J2me platformu. Dakle svaki uređaj koji se hvali da podržava Java 2 platformu treba imati implementirane sve klase koje su navedene u jsr 118 specifikaciji. Sve ostale specifikacije koje su gore nabrojene su opcionalne i za njih vrijede drugačija pravila. Proizvođači ne moraju implementirati sve klase iz opcionalnih specifikacia nego samo njihov dio (npr 2 od 10) i svejedno se mogu hvaliti da podržavaju te specifikacije. Tako gore vidim jsr-184 što su 3d api-ji, dalje jsr- 135 što su multimedijalni apiji, jsr 82- bluetooth, itd... E sada kako se proizvođači igrica snalaze? Pa tako da ako žele podržati neki uređaj, skinu detaljne specifikacije uređaja sa proizvođačeve stanice i vide koje su klase podržane i samo njih koriste.  Činjenica je da su Nokia i SE uređaji srednje i visoke klase među najbolje izvedenim, sa najviše opcija i normalno je da je veća vjerojatnost da će neka žešća igrica proradit na njima nego na ne nekom "poluimplementiranom" uređaju. Dovoljno je da jedna klasa koja se koristi u igrici nije podržana i kraj je igre (prije i nego li je igra počela ;)) Isto tako moram kazati da Nokia ponekad zna "ubaciti" i neke svoje klase koje nisu standardno specificirane od strane udruženja proizvođača mobilnih uređaja (ili kako se oni već zovu, ne mogu se sada napamet sjetit) nego su samo specifične za Nokiu i tu ponovno može nastati problem (recimo java igrica napravljena da bi iskoristila sve mogućnosti Nokia uređaja neće da proradi ne nekom drugom uređaju iz očitih razloga). Eto, pošto tebi javlja No class found ili što već - kladim se da je u tome problem.

Skini igre koje su napravljene za Shine (ili kompatibilne), takve će ti radit, naravno ako su legalne. Ako nisu "legalne" onda im trebaš skidat zaštitu, a to ti je već tema za "žuti" ili "crveni", uglavnom Google je tvoj prijatelj.

Eh, sad sam primjetila ovaj link što si dao: http://www.howardforums.com/showthread.php?t=1289209 . Tu ti se radi o skidanju zaštite, ali u smislu nepotpisanih aplikacija. Radi se o mehanizmu koji sprečava neku aplikaciji da napravi štetu na tvom mobitelju (privatni podatci, konekcije na net i sl.), pa svaki puta kada aplikacija zatraži pristup nekom osjetljivom resursu uređaj pita korisnika da li aplikacija ima pristup tom i tom i onda korisnik potvrdi i aplikacija se nastavi izvodit. Dakle, to ti nema veze s tvojim problemom.

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.3.2008 15:12 (manic).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
LG Shine i Java

uuugghhh... da kuzim sad ovo... jer mobitel i javlja da nemoze naci class, tojest NoClassFoundError...

jasno mi je....

sto  samo  potvrdjuje  da  je  LG  samo  blabla  sminka  od  mobitela  i  sluzi  samo  za  ono  sto  inace  mobitel  i  sluzi,  pozivi  i  sms  :)

steta, jer mobitel i izgleda nekako, a i ekran mu je a ajmo rec okay...

thanX  manic

eeehhheem...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
LG Shine i Java

sorry sto smetam al prvi put imam lg-ev mobitel (ke970).ako mi mozete pomoc. zanima me da li se moze na shine prenjet neki software ili igre pokusavao sam sve al svaki put mi pokaze da trebam neki java lang .svaki put neki error. da li postoji neki program kojim bi mogao te programe ocitat ili nacin da ih pokrenem?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
LG Shine i Java

Ey, jer zna ko jel ima kakav link za teme za LG kc 550 i kakvi programi i igre???????Nevinašce

KarloS
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice