"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.496
|
čitano: 6.516.231
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
9 godina
neaktivan
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
Mislim da je NOA cak dobar odabir
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Pozdrav društvo. Dvoumim se između OnePlus 3 i Huaweija P9 Lite mobitela. Najviše mi se sviđa kod Huaweija što ima izmjenjivu bateriju i radio te utor za micro SD karticu, dok smatram da je OnePlus hardverski jači i sviđa mi se Amoled ekran, ali nema utor za SD karticu i izmjenjivu bateriju. Trenutno budžet nije bitan. Koji biste vi preporučili? Unaprijed hvala svima na savjetima :)

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. Steve Jobs: 1955 - 2011 David Bowie 1947-2016
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Igor Volkin kaže...

bok ekipa,

sve sam procitao i planiram kupiti neki kineski smartphone iz jednog od dva preporucena shopa:

- AliExpressa / Shenzen Top-One Trading Co + DHL dostava

- GrossoShopa + SF Express dostava

zanima me da li itko ima kakav kupon za navedene trgovine?

hvala svima koji su pisali na ovome forumu i tako pomogli drugima!

p.s.

1) pretpostavljam da gledam cijelu ponudu na GrossoShopu, a ne samo: http://www.grossoshop.net/shipping-from-europe ?

2) ima li jos koji trgovac na AliExpressu osim Top-One da kupac ne placa dodatne namete (carina, pdv, itd.)?

mislim da sam nasao idealan i jeftin mob za ono kaj mi treba: Homtom HT17, ali cini se da ga ni AliExpress/Top-One ni GrossoShop ne prodaju. da li da nadjem na Kimovilu gdje je najjeftiniji i od tamo uzimam pa riskiram carinu i pdv ili sto da radim?

.

14 godina

zapravo, ako sam dobro shvatio informacije u temi 'eBay FAQ' carinsku stopu mi za taj mobitel ne mogu naplatiti jer je vrijednost posiljke (mobitel + dostava) manja od 150 EUR. ono sto mi mogu naplatiti je PDV (25%) i troskove carinskog postupka (cca. 20 kn). da li sam dobro shvatio?

AliExpress/Top-One i GrossoShop nam garantiraju da s odredjenim tipom dostave nece biti carine ni PDV-a, ali za posiljke vrijednosti manje od 150 EUR postaju manje primamljivi kao prodavaci, zar ne?

za mene osobno to bi znacilo da u obzir uzimam sve webshopove i jednostavno trazim na kojem je Homtom HT17 s dostavom najjeftiniji...?

0 0 hvala 0
14 godina

i evo daljnjih razmisljanja :) na osnovi saznanja o carinjenju (ukoliko sam ih dobro shvatio).

vecinom ljudi ovdje narucuju sa AliExpress/Top-One shopa, gdje jedan od najpopularnijih mobitela Xiaomi Redmi 3S (121.99 USD) sa DHL dostavom (26.32 USD) i garancijom da nece biti dodatnih davanja (carina, pdv). dakle, mobitel i dostava kupca kostaju 148.31 USD, tj. 992 kn.

ako se isti mobitel naruci sa AliExpressa iz najjeftinijeg shopa (108.99 USD) sa AliExpress Standard Shipping dostavom (2.63 USD), kupac ce vjerojatno morati platiti carinu, no vrijednost paketa (mobitel + dostava) nam je 111.62 USD, tj. 747 kn. za taj iznos nema carinske stope, vec samo PDV (25% ukupne vrijednosti paketa, tj. 187 kn) i troskove carinskog postupka (cca. 20 kn). ukupno nas sve izadje 954 kn.

to je skoro 40 kn jeftinije nego preko AliExpress/Top-One shopa. zasto svi onda narucuju iskljucivo preko AliExpress/Top-One shopa?

p.s. stavio sam valutu u USD na AliExpressu jer je tako nesto povoljnije nego platitit u EUR.

0 0 hvala 0
16 godina
Možda zato što se ljudima ne da čekati paket par tjedana i onda se još natezati s carinom radi 40 kn razlike.
Naručivao sam i sa top one i paket mi je došao za 4 radna dana, te grossoshopa kod kojeg sam čekao 6-7 radnih dana. Po meni se isplati uzimati na taj način.
14 godina

nadam se da sam tocno izracunao, ali bilo bi mi drago da netko iskusniji od mene odgovori na moja pitanja u prethodnim postovima ovdje iznad i potvrdi da carina tako funkcionira i da je izracun u primjeru Xiaomi Redmi 3S mobitela tocan.

razlika je 40 kn za mobitel koji sam spomenuo i trenutak u kojem sam gledao. situacija se mijenja, ta razlika vjerojatno moze biti i puno manja i puno veca. razlika od npr 100 kn za neki mobitel nekome mozda bude prevaga u odluci gdje kupiti.

ono sto je, po meni, ovdje bitnije je da ce ovo mozda i druge citatelje ponukati da sami vise procitaju o carinjenju i preispitaju opcije za najjeftiniju kupnju. ja sam, pretpostavljam kao i mnogi drugi, dosad mislio da mi je najjeftinija opcija AliExpress/Top-One ili GrossoShop jer nisam procitao niti znao nista o carinjenju. u biti sam sve sakupljene informacije i izracun stavio ovdje jer sam mislio da ce mozda nekome pomoci, kao sto su mnogi pomogli i meni.

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.9.2016 2:39 (Igor Volkin).

0 0 hvala 0
17 godina

Jednostavno se ne isplati radi tako malo razlike uzimati drugdje, ovo su provjereni ducani i znas da ce ti doci jako brzo i moze te jos jeftinije doci jer i top one i grooshop imaju kupone.Mislim da se i cijena tog pisma sta salju povecala i nije vise 20kn nego vise, mislim da je netko vec napisao to, trebao bi prelistati malo.

Inace carine na elektroniku nema, samo pdv tak da iznos nije tu vazan. Mozes ti uzeti i skuplji mob i ide samo pdv i to pismo

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Poruka je uređivana zadnji put sub 3.9.2016 4:08 (Patrick_cro).
16 godina

za Top one se može dobiti popust od 5 USD i gratis tempered glass, a u Grossoshopu često bude akcija, tako da ispadne jeftinije. i kao što je netko rekao - provjereni su trgovci. ne isplati se riskirati kod neprovjerenih trgovaca od kojih možeš dobiti ciglu/rabljeni/pokvareni mobitel...

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Igore svaka cast na trudu jer jedan si od sve rijedih koji se sami informiraju.Vecina uglavnom postavlja uvijek ista pitanja.
Matematika ti je sasvim na mjestu ali zar zbilja mislis da se zbog 40 kn isplati cekati mobitel 20-30-40 dana i gnjaviti se sa carinom?Ja mislim da ne jer na kraju krajeva ta tvoja trenutna matematika od +40 kn se u tih 20-30-40 dana moze pretvoriti u +0 pa cak i u -20 kn.Naravno da moze i u +60 jer tecaj dolara se mijenja iz sana u dan i neznas kakav ce tecaj biti na dan carinjenja tvog mobitela.Dakle za 30-40 kn razlike ja sigurno nebih cekao jer je razlika nebitna.Nekome je tih 40 kn bitno ....i razumijem i postujem to.
Vecina ljudi ovdje narucuje sa Top one-a ili sa grossoshopa upravo iz razloga brze dostave i pouzdanih prodavaca koji uspjesno "izbjegavaju" carinske troskove.
Ponavljam,tvoja matematika je potpuno ispravna ali za sve do 100,maksimalno 110 usd.Nakon tih iznosa definitivno prolazis jeftinije i tu je "caka" zasto ljudi kupuju upravo od ova dva navedena trgovca.
Za mobitel koji kosta 70 usd ti placas pdv od 17.5 usd (dhl dostava 26,31).Za mobitel od 105 usd placas pdv 26.25 usd a za mobite od 200 usd placas pdv 40 dolara.
Mislim da ste shvatili poantu i isplativost
Xiaomi Mi5,Mi4,Mi Pad2,MiTV 49,WiFi Router,Power strip,Piston 3 Youth edition,Hybrid earphone,Bluetooth earphone,Mi Band,Xiaomi Little bee
14 godina

hvala na potvrdi za racun. kuzim ja kaj pricate. moja situacija je pak takva da kupujem jeftiniji mob kojeg nema niti na Top-One niti na GrossoShopu tako da sam prinudjen kupiti od nekog drugog.

0 0 hvala 0
16 godina
moderator

Za početak, matematika vam je pogrešna jer su po novom (tj. već 6 mjeseci je tako) troškovi i postupak oko 50kn

Carinski pregled do 2 kg 37,50 kn + poziv za dostavu dokaza Carinarnici 12,90 kn

Carinski pregled 2 kg do 5 kg 50 kn + poziv za dostavu dokaza Carinarnici 12,90 kn

Carinski pregled 5 kg do 30 kg 62,50 kn+ poziv za dostavu dokaza Carinarnici 12,90 kn

i naravno +25% PDV

Cjenik:

http://www.posta.hr/UserDocsImages/posta/Dokumenti/Cjenici/2016/CJENIK_USLUGA_U_MEDUNARODNOM_PROMETU-20160301.pdf

Dakle u ovom slučaju 70$ bi to bilo

480kn + 120 + 37,50 + 12,90 = 650,40 KN i čekaš mjesec dana

480kn + 180 DHL = 660 KN i čekaš tjedan dana

Zaključak je jasan...isplativo je i na 70$, a za sve preko toga još i više.

EDIT: zaboravio još i 5-10kn poštanskih troškova u prvom slučaju (bez DHL-a).

Dakle još ispadne jeftinije DHL dostavom.

With the first link, the chain is forged. The first speech censured, the first thought forbidden, the first freedom denied, chains us all irrevocably.
Poruka je uređivana zadnji put sub 3.9.2016 16:46 (XXX-Man).
Moj PC  
16 0 hvala 8
17 godina

eto zašto je čovjek moderator.......

Moj PC  
5 0 hvala 2
14 godina
neaktivan
Igor Volkin kaže...

hvala na potvrdi za racun. kuzim ja kaj pricate. moja situacija je pak takva da kupujem jeftiniji mob kojeg nema niti na Top-One niti na GrossoShopu tako da sam prinudjen kupiti od nekog drugog.

Eto, do sutra ti je taj Homtom na akciji na Gearbestu (kinesko skladište) za 64$ ako želiš Paypalom platiti...

14 godina
XXX-Man kaže...

Za početak, matematika vam je pogrešna jer su po novom (tj. već 6 mjeseci je tako) troškovi i postupak oko 50kn

Carinski pregled do 2 kg 37,50 kn + poziv za dostavu dokaza Carinarnici 12,90 kn

Carinski pregled 2 kg do 5 kg 50 kn + poziv za dostavu dokaza Carinarnici 12,90 kn

Carinski pregled 5 kg do 30 kg 62,50 kn+ poziv za dostavu dokaza Carinarnici 12,90 kn

i naravno +25% PDV

Cjenik:

http://www.posta.hr/UserDocsImages/posta/Dokumenti/Cjenici/2016/CJENIK_USLUGA_U_MEDUNARODNOM_PROMETU-20160301.pdf

Dakle u ovom slučaju 70$ bi to bilo

480kn + 120 + 37,50 + 12,90 = 650,40 KN i čekaš mjesec dana

480kn + 180 DHL = 660 KN i čekaš tjedan dana

Zaključak je jasan...isplativo je i na 70$, a za sve preko toga još i više.

EDIT: zaboravio još i 5-10kn poštanskih troškova u prvom slučaju (bez DHL-a).

Dakle još ispadne jeftinije DHL dostavom.

frulex kaže...
Igor Volkin kaže...

Eto, do sutra ti je taj Homtom na akciji na Gearbestu (kinesko skladište) za 64$ ako želiš Paypalom platiti...

hvala na informacijama. za moj slucaj to nazalost ne vrijedi jer mog mobitela nema na Top-One. uzeo sam pojacanu verziju, Homtom HT17 Pro, za samo 63€ (70$) s besplatnim shippingom od jednog AliExpress sellera s dobrim feedbackom.

u svakom slucaju dobro da raspravljamo i time svi postajemo pametniji :)

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.9.2016 18:08 (Igor Volkin).
9 godina
neaktivan
Jel bilo koji mob ako se preko aliexpresa kod top buy sellera naruči izbjegava carinu i pdv? I ima li još koja stranica s koje bi se moglo naručiti kineski mob i izbjeći ovo dvoje?

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
I da li ovaj mob ima vaše preporuke? KINGZONE N5 Android 5.1 4G Smartphone 5.0 inch Mobile Phone MTK6735 64bit Quad Core 2GB RAM 16GB ROM 13MP Camera Cellphone. Vidim da je na aliju nekih 95$. Eh da...i ako odaberem slanje preko dhla da li izbjegavam pdv...jer dhl je 25$ a pdv me ispadne 200kn

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Kao prvo, daj 50 kn više i uzmi neki Meizu (M2, M3) ili Xiaomi R3, a ne se zezati s tim čudom. Kao drugo, nije svaki DHL bez PDV-a, samo onaj kod kojeg trgovac izričito navodi da je za EU i bez "Custom duty", u protivnom ćeš uz DHL se naplaćati još parsto kuna davanja...

9 godina
neaktivan
Hvala :). Znači ovaj Original Meizu M3 Mini 4G LTE Cell Phone Android 5.1 MTK MT6750 Octa Core 5.0" 2GB RAM 16GB ROM 13.0MP Camera Smart Phone
http://s.aliexpress.com/MN7nue6J
(from AliExpress Android).
Ili ovaj Original Xiaomi Redmi 3X 3 X 32GB ROM Mobile Phone Snapdragon 430 Octa Core 5.0" 1280x720 2GB RAM Fingerprint ID 4100mAh Battery
http://s.aliexpress.com/iUjUjI3a
(from AliExpress Android). Bi trebali biti ok? Meni je bitno da je kamera 13mp i da me ne pate tipkovnica i baterija....koji bi bio bolji od ova dva?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Tako je, Meizu znači na ruke oko 900 kn, taj Redmi oko 1000 kn, pa vidi što ti više paše, Xiaomi ima bolju bateriju, Fingerprint i novi procesor, a ima i verziju s 3GB za cca 1.100 kn. Pogledaj review-e pa vidi...

10 godina
neaktivan

Došao naručeni redmi 3pro za nećakinju sa top one,svidio mi se mobitel pa i ja kontam da si naručim redmi note 3 pro a sada vidim da na top one s kojeg sam naručio ima i 

note 4  sa helio x 20.Unazad čitaqjući postove nema nikakvih dojmova o njemu,sa dhl dostavom je 233 dol.Isplati lli se dati 200 kn više za noviji mobitel ,kakva je razlika  x20 i sd 650.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

koliko sam procitao x20 je brzi u nekim slucajevima, a sd 650 pak brzi u preostalima, nije velika razlika, skoro da je nema, po mom misljenju.   
Mislim da je bolje pitanje da li ti treba RN4 sa androidom 6 ( 2/16 GB ) ili RN3 pro sa 3/32GB, ali starijom verzijom androida. 

17 godina

Trebam preporuku jeftinog moba do 600kn za firmu. Cca 10 komada

Bitno:
- kupnja na R1

- mobitel da je ok bez hardverskih mana (tipa da ne krepa senzor svjetline ili proximity za 2-3 mjeseca i da se ne vukce po servisu)

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Ja sam koristio HomTom HT3, verzija s 1gb RAM- a. Imaš u Neutrinomobileu za 579 kn, vrlo jaka baterija (3000 mAh) koja drži oko 6h on screen upotrebe, znači jedno 2 dana za nekog prosječnog korisnika, ima ti HD ekran vrlo čist, nema problema sa signalom, čisti 5.1 lollipop android, lijep i ugodan za oko.

Za te novce s HR garancijom teško da može bolje.

2 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

U obzir dolaze samo ova 3 mobitela, a mozete i obrazlozit zasto bi bas vi uzeli taj.

1 redmi pro
6 redmi note 3 pro
9 redmi note 4
Poruka je uređivana zadnji put pon 5.9.2016 19:55 (Deutsch).

0 0 hvala 0
14 godina

Ja bi išao na Redmi Note 4 ili Redmi Pro. Bilo koji od ta dva, nemožeš pogriješiti.

"honestly speaking the full HD of redmi note 4 is not so far behind the OLED of Redmi Pro. well thats based on my reviewer's opinion based on the units that i have reviewed" - Komentar našeg reviewera iz tima.
Xiaomi Redmi 3S + Mi Wifi Router + Mi Band 2 - MIUI General Moderator
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
kix669 kaže...

koliko sam procitao x20 je brzi u nekim slucajevima, a sd 650 pak brzi u preostalima, nije velika razlika, skoro da je nema, po mom misljenju.   
Mislim da je bolje pitanje da li ti treba RN4 sa androidom 6 ( 2/16 GB ) ili RN3 pro sa 3/32GB, ali starijom verzijom androida. 

Redmim 4 s 3gbrama i 64 gb rom

http://www.aliexpress.com/store/product/Original-Xiaomi-Redmi-Note-4-MTK-Helio-X-20-Deca-Core-3GB-RAM-64GB-ROM-Mobile/342812_32720790752.html

9 godina
neaktivan

Evo malo briefinga oko mog Apollo Lite-a nakon mjesec i pol dana druženja!Ukratko,mobitel je bomba,čak ni Antutu test na kojem sam ja dosegnuo 89000 ne pokazuje brzinu ovog mobitela,pogotovo multitasking,zahtjevne igrice sam igrao na najjačem i glatko se igra osim ipak malo previše topline.Konekcije sa wifi-jem i 3-4G mrežama su odlične.Dizajn je po nekima zastario,po nekima odličan,moj je srebrni pa se ne utapa u jednoličnost tako da nisam požalio što sam izabrao srebrnu boju.Obrada i materijali su premium,ekran je odličan,fingerp.sensor ne koristim ali mu treba ipak više od deklariranih 0,1 sec.Corning Gorilla Glass 3,metalno kučište osim gornjeg i donjeg djela koji su od dobre plastike(zbog zvučnika...)Punjenje putem 3,0 pupm expresa.cca 90 minuta od 0-100.Zvučnici bi mogli biti bolji,baterija bi trebala biti jača jer je mob stvarno močan i ova koja je u njemu 3180 mAh treba optimizaciju jer je nestabilna i trajnost sada nakon 2 updatea je 1 dan.A kamera je samo solidna a ima kapacitet za puno više!Ono što mi smeta su kapacitivni tipke na ekranu.Jučer sam skinuo više od 50 aplikacija i igrica-sve radi nevjerovatno glatko a probavao sam super download-kombinaciju 3/4G mreže i mog WIFI-a(50/-B-net);rekord mi je 115Mbs a upload 31.Nadam se,pošto Vernee svakih mjesec dana izbacuje novi update;da ce i to srediti! Usput na YT pogledajte usporedbu Apolla i OP3 6GB RAM!Meni je mobitel fantastičan,pogotovo u društvu velikih marki mid-range smartphona koji pored Apola Lite-a izgledaju smješni!

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.9.2016 18:44 (ninozg27).

1 0 hvala 0
9 godina
Deutsch kaže...

U obzir dolaze samo ova 3 mobitela, a mozete i obrazlozit zasto bi bas vi uzeli taj.

Note 3 pro ako se mislis igrati (ima snapdragon 650) a note 4 ima x20 koji cini se ima problema s igrama:

http://www.racunalo.com/xiaomi-redmi-pro-recenzija-elegantan-i-s-najboljom-kamerom-do-sada/#video-igre

vidi 3:00 - 4:50

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice