IPhone 3G vs. Xperia x8

poruka: 67
|
čitano: 16.425
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
protjeran
RE: iPhone 3G vs. Xperia x8
Lazarus Long kaže...
definho kaže...

Dakle zanima me vase misljenje koji mob da uzmem izmedu ova dva? x8 nova u bonbon ponudi dode 1000 KN dok se iPhone 3G novi sa garancijom neraspakiran moze naci za 1100 KN!

Sad sto mi se bolje isplati i koji je mob jaci za multimediju i surfanje?

SE je jaci za multimediju i surfanje. iPhone 3G je zastarjeli i trebas ga jailbrejkati + veli je kao opeka.

ansha kaže...

iphone naravno. na x8 je ekran definitivno premali, internet i multimedija nula bodova..

Salzem se za ekran. Obrazlozi boldano. Ali molim te budi uverljiv

Internet i multimedija pate zbog premalog ekrana, sta nije jasno? 

16 godina
protjeran
RE: IPhone 3G vs. Xperia x8
0000 kaže...

Za 1200kn možeš nabaviti Wildfire, pa odj.... i x8 i iphone i kupi wildfire

Wildfire je tuga tuzna od mobitela. To usporedjivat s bilo kojim iphoneom je samo pokazatelj kolki je stupanj zadrtosti i anti-iphone stava na ovom forumu. Inace, od mobitela imam iphone 3g, htc desire i iphone 4 a wildfire-ov ekran je premal i prelos za ikakvo ozbiljnije koristenje..

15 godina
IPhone 3G vs. Xperia x8

evo dobio sam ponudu da ga kupim za 1000 KN i mislim da mi se stvarno isplati bolje uzeti to nego x8! rekao sam liku da ga slika dok je upaljen i u meniju tako da cu valjda tako uspjeti skuzit da je original! valjda se necu zajebat sa njim :/

Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina

Stavi slike tu! pa cemo vidjeti! Neka ti kaze serijski broj moze ga naci u postavke - općenito-opis onda ga ukucas tu

https://selfsolve.apple.com/GetWarranty.do

Odmah ces vidjeti dali ima jamstvo i sve :-)

My Life Is A Very Serious Game...
Poruka je uređivana zadnji put sub 6.11.2010 17:42 (CroVandal).
16 godina
neaktivan
IPhone 3G vs. Xperia x8

Ja imam i iPhone 3G i Xperiu X8.

X8 ima iznenađujuće brz softver i za sada nemam nikakve primjedbe na nju. Android je malo zastario, ali kada ju se sredi, ne primjeti se to toliko, a čak su i najavili update krajem godine, ako ga uopće bude. Praktičan je za korištenje Facebooka, Twittera, MSNa, brz je pri surfanju, zvučnici kod puštanja glazbe bez slušalica i sa slušalicama (kvalitetnijim, ne onima koji dolaze uz njega) je daleko kvalitetniji od iPhonea. Sviđa mi se njegova bijela boja i dizajn, a i izmjenjive maske. Kamera je nešto bolja od iPhoneove, ali meni nije ni potrebna jer imam digitalni fotoaparat. Za tu cijenu je jako dobar, i meni osobno čak bolji od iPhonea.

Što se tiče iPhonea 3G, meni je jedina zamjerka što je softverski dosta spor, zna zaštekati tu i tamo kod javljanja na mobitel. Ali ima veći ekran i bolji je za surfanje internetom. Veliki plus kod iPhonea je količina i kvaliteta aplikacija, to je jedino što fali Androidu, ali imam nade da će i Android Market napredovati.

Sve u svemu, ovisi za što će ti mobitel služiti. Pronađi recenziju na internetu preporučam stranicu GSMArena.

1 0 hvala 0
15 godina
ansha kaže...
0000 kaže...

Wildfire je tuga tuzna od mobitela. To usporedjivat s bilo kojim iphoneom je samo pokazatelj kolki je stupanj zadrtosti i anti-iphone stava na ovom forumu. Inace, od mobitela imam iphone 3g, htc desire i iphone 4 a wildfire-ov ekran je premal i prelos za ikakvo ozbiljnije koristenje..

vidi se da si iPhone FAN!

15 godina

To je istina zna zastekati na novom softveru ali nista strasno recimo na 3.1.3 radi savrseno! Naravno stekanje vam je sve gore ako trpate(kao ja) sto sitnica u winterboard  recimo nakon restora i samo jailbrake mob radi odlicno al onda modas ikone,pozadine,sbsettings,oznake za signal,bateriju itd... sve malo po malo gusi mob ali cak i onda radi dosta dobro ako je na 3.1.3 na 4.0.1 je stekao kao lud kad se ukljucio multitasking i wallpaper!

17 godina
neaktivan
RE: iPhone 3G vs. Xperia x8
ansha kaže...

Internet i multimedija pate zbog premalog ekrana, sta nije jasno?

Nije mi jasno to sto mislis da je multimedia samo video.

A gdje je zvuk? Baterija/autonomija? Dodatna oprema? Nadogradivost sa mem. karticama? Izmenjiva baterija?

Ako zeli design (?) onda nek uzme iPhone (status u drustvu?) ...ma sve ostalo ide u korist SE-a. Nema se sta ovdje diskutirati. Ovakvih tema je bilo na hiljade na ovom forumu. Da pricamo o iPhoneu 4 onda okay (mada iPhone bas i ne volim) ali ovako?

Pricamo o modelu koji je ...koliko star? 3-4 godine. Jel` tako?

Comodo is like the Soviet Union was in the late 70's. They spent 95% of their GDP to look good at the expense of their own people - Nepoznat autor ;)
17 godina
ansha kaže...
0000 kaže...

Jao ansha, pricas o necemu o cemu nemas pojma

Wildfire ima ekran od 3.2 incha a tvoj iphone 3.5

ako ti vidis razliku onda stvarno,

jedina razlika je rezolucija, no ni to nije bitna razlika zato sto se to primjecuje samo na bijeloj pozadini uz jako sitna slova (velicina fonta je 4-6), a imas i zum.

Kao drugo, wildfire ima puuuuuno brzi ram, nadogradnju na 2.2 (koja je brza do 300 puta definitivno od 2.1, ova informacija je provjerena), mogucnost OC procesora do 700 mhz bez problema

Kao treće, wildfire ima mogucnost prosirenja memorije do 32 gb na micro sd, i moze mu se mijenjati baterija koja traje do 3 puta duze od iphoneove.

Kao četvrto, wildifire ima puno bolju kameru sa bljeskalicom i af

Kao peto, iphone nema mms i ima jako zeznut bluetooth (radi samo sa slusalicama, pomocu hackova moze imati prijenos podataka)

Ansha, ja mislim da ti nikad nisi imao/la iphone, ili da ga imas ali neznas sam procjeniti pogreske nego ti trebaju ljudi koji ser* o drugim mobitelima.

Govorio sam o 3g verziji, a Wildfire je daleko ispred njega.

Onaj koji pita ispadne budala pet minuta, ali onaj koji ne pita ostane budala cijeli život.
15 godina
IPhone 3G vs. Xperia x8

evo dobio sam slike! to je zenska osoba i cini mi se da je odlicno ocuvan! :D

e sad, jos kad bi netko uspio procitat ovaj S/N bilo bi super :D

i jos zenska kaze da se ponekad gubi mreza jel jos netko imao takvih problema?

evo i slika: http://img40.imageshack.us/gal.php?g=fotografija1.jpg

Poruka je uređivana zadnji put ned 7.11.2010 3:01 (definho).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
definho kaže...

Ovisi di živiš, meni se nekad zna samo spustit signal na 2 crtice, ali idalje mi normalno funkcionira 3g ili razgovor.

That's no reason to cry. One cries because one is sad. For example, I cry because others are stupid, and it makes me sad.
16 godina
IPhone 3G vs. Xperia x8

Ja neznam zašto svi preporučuju taj wildfire kada je tu puno bolji hero koji se po oglasnicima može čak naći i za nižu cijenu.

Wildfire nema ni jednu prednost pred hero-om osim možda izgleda (iako je to subjektivno mišljenje).

Ja bi u ovoj situaciji išao na Xperiu zbog jačeg proca, androida,... Da se govori o 3gs-u onda bi vjerojatno glasao za njega, ali u ovoj situaciji glas ipak ide SE-u.

Što se tiče veličine ekrana, istina je da se 0.5 incha primjeti, ali to mi nebi bio glavni segment pri odabiru moba, i stvarno ne razumjem nekoga tko bi s mobitelom išao gledati filmove, jedino kakve video isječke i slično. (ako želi gledati filmove neka uzme neku nokiju s tv-outom i gotovo).

Software is like sex... it's better when it's free (Linus Torvalds)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
definho kaže...

Po slikama je ok ali je li to 3gs ili 3g ?

xxxxx kaže...

Ja neznam zašto svi preporučuju taj wildfire kada je tu puno bolji hero koji se po oglasnicima može čak naći i za nižu cijenu.

Wildfire nema ni jednu prednost pred hero-om osim možda izgleda (iako je to subjektivno mišljenje).

Ja bi u ovoj situaciji išao na Xperiu zbog jačeg proca, androida,... Da se govori o 3gs-u onda bi vjerojatno glasao za njega, ali u ovoj situaciji glas ipak ide SE-u.

Što se tiče veličine ekrana, istina je da se 0.5 incha primjeti, ali to mi nebi bio glavni segment pri odabiru moba, i stvarno ne razumjem nekoga tko bi s mobitelom išao gledati filmove, jedino kakve video isječke i slično. (ako želi gledati filmove neka uzme neku nokiju s tv-outom i gotovo).

Lošiji ekran, teško se nađe nadogradnja za 2.1 u hrvatskoj, manje rama, lošija kamera.

I najbitnija razlika je da je sporiji u odnosu na wildfire

Onaj koji pita ispadne budala pet minuta, ali onaj koji ne pita ostane budala cijeli život.
16 godina
IPhone 3G vs. Xperia x8

Hero sporiji?

Jesil isprobao 3d aplikacije na wildfireu?

Software is like sex... it's better when it's free (Linus Torvalds)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
xxxxx kaže...

Hero sporiji?

Jesam. Ali sa Froyom (koji diže takt procesora)

15 godina
IPhone 3G vs. Xperia x8

Ovo je iPhone 3G...ma mislim da cu uzet, pa ako mi se ne svidi opet ga mogu prodat za 1000 KN sto je i dalje jeftino za ostale! A ako uzmem x8 nitko ga nece htjet kupiti ispod 1000 s cime odmah pusim tako da...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
IPhone 3G vs. Xperia x8
Ne znam za Xperiu, ali ti mogu reći par stvari o iPhone 3G.

Koristim 3GS već neko vrijeme, a cura ima 3G.
Mobitel je koristio njezin brat više od dvije godine kada ga joj je dao (prije negdje pol godine).
Ja sam ga koristio negdje mjesec dana.
Baterija i dalje drži isto, iako je to i dalje samo jedan dan, max dva.
Mobitel je idealan za surfanje, mailove, igrice, a možeš ga koristiti i za pozive i poruke :)

Loše strane: jako je spor ako na njega staviš iOS 4.x.
A ako imaš 3.1.x onda imaš brzinu ali nemaš neke jako bitne opcije: cellular data off, višestruki mail računi, itd.
Naravno da sve to možeš ispraviti kada JB-aš mob, ali pitanje je da li ti se to da.

Možda je najbitnija stvar u izboru ta dva moba kako će ti se svidjeti operativni sustavi.
Meni je iOS super sjeo, što ne znači da će tako biti i tebi.
Bilo bi idealno da imaš priliku isprobati neko vrijeme oba mobitela, pa da vidiš koji ti više paše.

Nadam se da sam ti pomogao barem malo, sretno :)
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
definho kaže...

Ovo je iPhone 3G...ma mislim da cu uzet, pa ako mi se ne svidi opet ga mogu prodat za 1000 KN sto je i dalje jeftino za ostale! A ako uzmem x8 nitko ga nece htjet kupiti ispod 1000 s cime odmah pusim tako da...

Looool

Jesi ti shvatio sto si napisao ?

Kupit će ga definitivno.

15 godina
IPhone 3G vs. Xperia x8

na iPhone nisam ni mislio ici bez jailbreak-a tako da...:D

meni nisu bitne takve neke poslovne stvari...treba mi samo jedan gmail racun, a i nisam mislio ici iznad 3.1.3 a i cuo sam da je to najbolja verzija za 3G jer dosta brzo na njemu radi...

ja na primjer x8 iz oglasnika nebi kupio za 1300 KN sto je trenutno njegova najniza cijena kada u bonbonu mogu za 1000 kupiti novi sa garancijom+broj dobijes!

jel preporucate na 3G da stavim 3.1.3?

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Mitch kaže...
xxxxx kaže...

Hero sporiji?

Gdje si našao takvu glupost?Froyo ima JIT koji malo pomaže u nekim aplikacijama i igrama ali ne diže takt procesora.Wildfire nikad neče vrtit 3D igre pristojnom brzinom zato što nema nikakav GPU.

17 godina
NetkoDrugi kaže...
Mitch kaže...
xxxxx kaže...

Hero sporiji?

Gdje si našao takvu glupost?Froyo ima JIT koji malo pomaže u nekim aplikacijama i igrama ali ne diže takt procesora.Wildfire nikad neče vrtit 3D igre pristojnom brzinom zato što nema nikakav GPU.

Ne mislim automatski, nego za Froyo ima OC aplikacija koje za Eclair nema

15 godina
neaktivan
Mitch kaže...
NetkoDrugi kaže...
Mitch kaže...
xxxxx kaže...

Hero sporiji?

Ne mislim automatski, nego za Froyo ima OC aplikacija koje za Eclair nema

Ima i za eclair

16 godina
definho kaže...

na iPhone nisam ni mislio ici bez jailbreak-a tako da...:D

meni nisu bitne takve neke poslovne stvari...treba mi samo jedan gmail racun, a i nisam mislio ici iznad 3.1.3 a i cuo sam da je to najbolja verzija za 3G jer dosta brzo na njemu radi...

ja na primjer x8 iz oglasnika nebi kupio za 1300 KN sto je trenutno njegova najniza cijena kada u bonbonu mogu za 1000 kupiti novi sa garancijom+broj dobijes!

jel preporucate na 3G da stavim 3.1.3?

da, 3.1.3 koji je JB je definitivno najbolja verzija za 3G.

u njoj dobiješ sve što možeš sa 3G na 4.x, ali je puno brži. 

iz onoga što si napisao da želiš od mobitela, mislim da ćeš biti zadovoljan sa 3G. 

taj mob je i nakon 3 godina prava mala mrcina.

ps: ako ćeš kupovati rabljeni, obavezno provjeri da ima 3.1.3 ili manju verziju jer je inače teško (ili čak nemoguće, ako nije napravio SHSH) downgradati.

15 godina
IPhone 3G vs. Xperia x8

meni se po slici cini da je to neki 3.x verzija! ne izgleda kao iOS 4

http://img40.imageshack.us/i/fotografija1.jpg/

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
IPhone 3G vs. Xperia x8

nažalost 4.x. :(
to se vidi po donjem 'izborniku'.

ono što ne znam, je da li se na 3G može downgradati ako je bio JB na 3.1.x.
čuo sam da kada se jednom napravi update na 4.x, onda više ne možeš vratiti na stari baseband.

Poruka je uređivana zadnji put ned 7.11.2010 13:53 (Tomo Yoda).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

Moze se spustiti na 3.1.3 ako je mob kupljen u hr i koristis t-mobile karticu nemas problema!

15 godina
IPhone 3G vs. Xperia x8

sta znaci necu ga moci downgrade-at nikako na 3.1.3?

evo gledam ovo i cini se dosta jednostavno? http://www.redmondpie.com/downgrade-ios-4.1-to-ios-4-3.1.3-3.1.2-how-to-guide/

Poruka je uređivana zadnji put ned 7.11.2010 13:57 (definho).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
definho kaže...

sta znaci necu ga moci downgrade-at nikako na 3.1.3?

evo gledam ovo i cini se dosta jednostavno? http://www.redmondpie.com/downgrade-ios-4.1-to-ios-4-3.1.3-3.1.2-how-to-guide/

Moci ces ja sam svoj i jos od nekoliko prijatelja,poznanika downgrado! I dobar je taj vodic mozes ici po njemu!

Caka je u tome ako je na 4.1 neces ga moci otkljucat za sad!

Poruka je uređivana zadnji put ned 7.11.2010 14:01 (CroVandal).
16 godina
IPhone 3G vs. Xperia x8
što se downgradanja tiče, mislim da bi trebao slušati CroVandala ;)
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
IPhone 3G vs. Xperia x8

ma dobro sto se tice otkljucavanja kupljen je u SAD-u i koristim t-mobile! kako mislis ako je 4.1? ja se zelim vratiti na 3.1.3 sa 4.x jer cini se da je na 4.x verziji njegov software! kakav je taj poseban mod jer vidim po youtubu nigdje ne spominju da mob stavim u taj mod? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice