4.Usporedjivat mobitele metodom 'vecih brojeva' je smijesno i pokazuje kolko autor nema pojma.
A kako bi mi ti predlozio da ih usporedim?
Mislim, ovako se usporeduju mobiteli na svim glavnim stranicama o mobitelima na www-u.
Genije...
A kako bi mi ti predlozio da ih usporedim?
Mislim, ovako se usporeduju mobiteli na svim glavnim stranicama o mobitelima na www-u.
Genije...
Mislim da ste otisli daleko od teme,koja je sada nepregledna i ni nasta ne lici
mozda bi neko trebao prebrojati glasove...??
Mislim da ste otisli daleko od teme,koja je sada nepregledna i ni nasta ne lici
mozda bi neko trebao prebrojati glasove...??
Neka jos malo prodje pa cu ja prebrojat.
Sad mi se neda, naporan dan.
Hebeni snijeg!!! :(
@Psiho246 - flagship mobiteli su valjda N-serija a 5800 tu nespada, neznam gdje si ti pročitao da je 5800 bila flagship.. Naprimjer, N900 je sada flagship uz N97 iako ona sada vjerojatno gubi tu titulu.
Ova je tema ispala točno kao i ostale ovakvog tipa.. 95% postova je prepiranje.
@Psiho246 - flagship mobiteli su valjda N-serija a 5800 tu nespada, neznam gdje si ti pročitao da je 5800 bila flagship.. Naprimjer, N900 je sada flagship uz N97 iako ona sada vjerojatno gubi tu titulu.
O cemu ti pricas????
Pa do prije par mjeseci (il kad je vec n97 izaso) je 5800 bila najbolji mobitel u ponudi Nokie.
Buduci da sam dao razloge zasto je ovdje Nokia 5800 a ne N97, nemam se zasto vise opravdavat.
Uostalom 5800XM=Nokia n97-QWERTY. Zato o cemu ti bulaznis???
O cemu ti pricas????
Pa do prije par mjeseci (il kad je vec n97 izaso) je 5800 bila najbolji mobitel u ponudi Nokie.
Buduci da sam dao razloge zasto je ovdje Nokia 5800 a ne N97, nemam se zasto vise opravdavat.
Psiho druze nokia 5800 je meni extra telefon,a ti ces sa svojim nenormalnim spominjanjem dzabe da mi ogadis mobitel....daj se iskuliraj,hebila te vise nokia 5800!!!!!!!!!!!!1
O cemu ti pricas????
Ajd ajd.. baš me zanima tko još smatra da je 5800 u svoje vrijeme bila flagship.
Ja se nesjećam ni jednog Nokia flagship mobitela sa tako niskom cijenom. Ti bulazniš a ne ja, vidi se tko je zaluđen u svoj mobitel..
Ja se nesjećam ni jednog Nokia flagship mobitela sa tako niskom cijenom. Ti bulazniš a ne ja, vidi se tko je zaluđen u svoj mobitel..
ja sam mislio da on onak komentarise svoju 5800 a nisam znao da je njome i opsjednut
O cemu ti pricas????
Ajd ajd.. baš me zanima tko još smatra da je 5800 u svoje vrijeme bila flagship.
Ti si majke mi lud i nedokazan.
5800 je bio najbolji mobitel prije samo par mjeseci u ponudi Nokie. Jeli ti to jasno? Kako onda nije flagship? Pa bas zbog cijene i je flagship. Nesto mora biti skupo da bi bilo dobro?
N97 je po tebi flagship jer ima "n" ispred 97. Sad, ako pogleads specifikacije, N97 ima isti hardware i software ko 5800 izuzev QWERTYa. Po toj TVOJOJ logici svaki flagship mobitel mora imati slovo "n" i QWERTY.
Kad ce onda Apple izdati vise taj nPhone sa QWERTY da vec jednom i oni imaju flagship??
Stvarno si smijesan.
5800 je bio najbolji mobitel prije samo par mjeseci u ponudi Nokie. Jeli ti to jasno? Kako onda nije flagship? Pa bas zbog cijene i je flagship. Nesto mora biti skupo da bi bilo dobro?
N97 je po tebi flagship jer ima "n" ispred 97. Sad, ako pogleads specifikacije, N97 ima isti hardware i software ko 5800 izuzev QWERTYa. Po toj TVOJOJ logici svaki flagship mobitel mora imati slovo "n" i QWERTY.
Kad ce onda Apple izdati vise taj nPhone sa QWERTY da vec jednom i oni imaju flagship??
Stvarno si smijesan.
Meni si ti smijesan.......po tvojoj logici je najbolje da ne kupujes mobitel,hebi ga to je najisplatnije
Alo ljudi olaidte malo. Ja imam 5800 al pretjeraste malo. Prvo zar je toliko bitno koji je model flagship? 5800 je izuzetak u dosadasnjoj nokiinoj ponudi jer nikad do sad nisu izdali telefon toliko nakrcan mogucnostim po tako niskoj cijeni. Nikad jedan telefon koji nema oznaku N nije io toliko blizu N modela. Jednstavno ili su se preracunali ili su htjeli da ucvrste poziciju. Ja sam imao dosta nokija i nisam mogao vjerovati da je 5800 tkava po toj cijeni i uzeo je bez razmisljanja a nisam bio planirao mijenjati telefon jer sam imao N95 8 GB. Ajd zamislite sad da nema 5800 na trzistu. Prica oko Iphone vs ostali se drasticno mijenja jer svi ostali manje ili vise su bliski sa cijenom iphoneu. U svakom slucaju puno blizi nego 5800.
Alo ljudi olaidte malo. Ja imam 5800 al pretjeraste malo. Prvo zar je toliko bitno koji je model flagship? 5800 je izuzetak u dosadasnjoj nokiinoj ponudi jer nikad do sad nisu izdali telefon toliko nakrcan mogucnostim po tako niskoj cijeni. Nikad jedan telefon koji nema oznaku N nije io toliko blizu N modela. Jednstavno ili su se preracunali ili su htjeli da ucvrste poziciju. Ja sam imao dosta nokija i nisam mogao vjerovati da je 5800 tkava po toj cijeni i uzeo je bez razmisljanja a nisam bio planirao mijenjati telefon jer sam imao N95 8 GB. Ajd zamislite sad da nema 5800 na trzistu. Prica oko Iphone vs ostali se drasticno mijenja jer svi ostali manje ili vise su bliski sa cijenom iphoneu. U svakom slucaju puno blizi nego 5800.
Svaka cast na postu ;)
O cemu ti pricas????
Ti si majke mi lud i nedokazan.
Stvarno si smijesan.
Joj joj joj... neznam dali da se trudim obrazložiti ili da pustim da vidiš reakcije drugih.
Biti će ovo drugo, a sad kad vidiš kako si se osramotio paziti ćeš kakve budalaštine pišeš ubuduće. Tebi pogled neide dalje od 5800.. to je za tebe vrh vrhova, sada razumijem one tvoje postove upućene za iPhone.
To ti je ono što ja govorim, neki jedva čekaju da spomenu svoju 5800 i onda i još nama koji imamo iPhone govore kako nam je on sve na svijetu. Imam ja i N95 uz njega, da je onako kako neki govore nebi ni pogledao N95 već bi samo nosao iPhone..
Joj joj joj... neznam dali da se trudim obrazložiti ili da ti pustim da vidiš reakcije drugih.
Biti će ovo drugo, a sad kad vidiš kako si se osramotio paziti ćeš kakve budalaštine pišeš ubuduće. Tebi pogled neide dalje od 5800.. to je za tebe vrh vrhova, sada razumijem one tvoje postove upućene za iPhone.
To ti je ono što ja govorim, neki jedva čekaju da spomenu svoju 5800 i onda i još nama koji imamo iPhone govore kako nam je on sve na svijetu. Imam ja i N95 uz njega, da je onako kako neki govore nebi ni pogledao N95 već bi samo nosao iPhone..
Dom031, meni je vrh vrhova HTC Hero i HD2. Uz to vjerojatno N900.
Sad kad smo to rijesili zasto mi ti ne obrazlozis svoje budalastine?
Prestani mi gurati rijeci u usta, kakav vrh vrhova?
Daj si facepalm, jer ja nisam u blizini ni u mogucnosti da ti ga dam.
5800 je Nokiin direktan odgovor na iPhone, i po njemu su napravili sve high end (osim n900) i mainstream modele.
Prakticki svaki novi mobitel koji je izasao od Nokie u zadnje vrijeme je remake 5800. Isti hardware i isti software i isti dizajn. Samo sto su na jednima okrljastene mogucnosti tipa WiFi ili GPS, a na drugima su dodane QWERTY tipkovnica.
Mozda bas neznas puno o Nokii i to je tvoj problem.
Ne razumijem zasto 5800 nebi mogao biti u ovoj temi. N97 je kao sto sam vec rekao promasaj.
U vidi cuda, kazem za Nokijin model da je promasaj. Moze li biti da ipak nisam fanboi ili sta vec tvrdis da jesam???
Daj se molim te urazumi i dodaj nesto korisno u temi, umjeto da trollas i glupiras se.
I da, da ponovim, prestani mi stavljat rijeci u usta.
Vidi cuda.
Vecina mojih poruka zadnjih dana je u temi u kojoj sam ja autor.
Ma bravo!
Jadnici....
Ocito vas nesto zapeckalo u ovoj usporedbi, to je jedino kako mogu objasniti ovakvo ponasanje.
Kakve veze zadnjih 10ak poruka ima sa temom?
Molim moderatora da obrise nepotreban offtopic, ukljucujuci i moje poruke...
U zadnjih 10 poruka ima tvoje 3, a njih nebi bilo da ti nisi izjavio da je 5800 flagship. Krenulo je od tebe XD
Joj kako ste nedokazani! Ko mala djeca!!!!
Evo, ako ja vec moram biti pametniji i popustljiviji:
Nokia 5800 je smece od mobitela. Zadnje sranje koje neznam zasto je uopce izdano.
Da mi ga sad netko nudi besplatno, ja bi ga uzeo ali samo zato da ga mogu zgaziti i potrgati. Nakon sto ga potrgam, posro bi se na njega i uriniro. Prije sranja bih pojeo teglu ljutih feferona kako bi dobio hemeroide i takodjer iskrvario iz rupe na poledini moga tijela.
Ja sam i ovaj svoj nudio okolo besplatno, ali nitko ga nije htio!!!!
Neznam gdje mi je bila pamet kad sam ga iso usporedjivati sa iPhoneom.
Nadam se da si sretan sad, i da mozemo nastaviti diskusiju koja je tekla kolko tolko normalno prije ovog svega.
Ja sam samo rekao da nije flagship.. nije te to valjda povrijedilo. Evo vidiš kako je to kada vi nas stalno podbadate
Ajde sada nećemo više, odmorit ćemo malo
Ova tema se zapalila!!!!!!!!.
Evo da malo stanem u obranu psiha.Naime ako malo bolje čitate po temi možete primjetiti da nigdje nije spomenuo da je 5800 bolja od iPhone-a.
A to što su se vlasnici famoznih iPhone-a toliko uvrijedili samom usporedbom "obične cigletine" sa njihovom "zlatnom ciglicom" je njihov veliki problem.
Činjenica je da iPhone nudi premalo za previše.Jer jedan ekran na dodir koji reagira par stotinki prije nego ostali nije vrijedan 3000kn veče cijene.
Možda je iPhone nešto kvalitetnije konstrukcije no probajte tu "zlatnu ciglicu" bacit na pod pa čete vidit da ipak nije rađen od karbonskih vlakna i da nije otporan na udarce.
Jedino moguce obijašnjenje pretijerano visoke cijene iPhone-a je taj što ga je proizveo Apple.Uglavnom smirite malo tenzije jer se nepotrebno vrijeđate zbog običnog potrošnog materijala kojeg čete ionako za godinu dana(kad izađe novi model) zamijenit.Bilo bi glupo reči da iPhone ne valja i ima neke điđe koje ga odvajaju od konkurencije.No niti jedna ta điđa nije vrijedna 3000kn veče cijene u ovom slučaju od nokije 5800.
Mislim da si ipak trebao staviti N97 umjesto 5800. Iako hardverski nema puno razlika ipak ima nekih stvari koje se primjete.
N97 ima veći zaslon, 32 GB integrirane memorije, Qwerty tipkovnicu, kameru od 5 MPX, Ono nekakvo čudo koje streama pjesme s mobitela na nekoj određenoj frekvenciji, podršku za N-Gage, i naravno izdržljiviju bateriju. Mislim da to nije mala razlika. Sjetimo se da je nekad prije bilo dovoljno da sljedeća generacija mobitela ima samo malo bolju kameru i to se smatralo novim uređajem, a pored ovoliko razlika ti i dalje dvrdiš da je 5800 i N97 ista stvar. Znam ja da je isti procesor, da imaju isto RAM-a, ali nije mobitel PC pa da samo na to gledamo.
Nista od ovih stvari ne utice na funkcionalnost uredjaja vec samo na lakocu koristenja. OSim mozda kamere sa vise MP ali broj MP ne govori o kvaliteti slike. Meni licno broj MP na mobitelu ne znaci apsolutno nista jer nikad nisam niti cu u skorije vrijeme izradjivati slike sa mobitela. Funkcionalno su oni isti mobiteli jer sve sto mozes na N97 mozes i na 5800. Ajd dobro ne mozes slati muziku na radio al ja definitivno ne bi kupio mobitel na osnovu toga jer fm transmiter kupis za 10 EUR max. Tacno je da 5800 nije flagship model kod nokie al upravo u tome i jeste njena vrjednost jer je ponudila funkcinalnost flagship modela po midl range cijeni. Dajte mi mobitle koji nudi vecu funkcionalnost po manjoj cijeni od 5800 bez obzira na proizvodjaca.
Slažem se! Ali ja zaglavio na T-Shitu...
Sry na OffTopic.
Ovako, N900 je dosla (navodno) u Hrvatsku u Mobisu.
5300 kuna je cijena.
Jel može link? Na Mobisovim stranicama piše da dolazi zadnji kvartal 2009. U ovom trenutku još nema.
Da se vratim na prvi post, prva usporedba Nokia (čak i kad zanemarim cijene), druga usporedba neodlučeno za sada. Prerano je za tu odluku.
Prva usporedba definitivno iphone, o drugoj ne mogu sudit jos...
a za ovo drugo mozda je bolje da usporedimo neki mocni prijenosnik od 1,7kg i iphone 3GS LOL
Ovako, N900 je dosla (navodno) u Hrvatsku u Mobisu.
5300 kuna je cijena.
Jel može link? Na Mobisovim stranicama piše da dolazi zadnji kvartal 2009. U ovom trenutku još nema.
E sad da me ubijes nemogu ga nac ponovno.
Mozda su povukli vijest...
Ali cijena koja je pisala je logicna, buduci da je vani oko 3500-4000 kn.
U Hrv. naravno mora biti skuplje za gazillion novaca.