Problemi s dućanima informatičke opreme
- poruka: 149
- |
- čitano: 37.196
- |
- moderatori:
Lazarus Long, vincimus, pirat, XXX-Man
ja mislim da njima fali radne snage, sumnjam ja da oni sjede i niš ne rade. al ak su velike gužve i ako imaju premalo radne snage, stvori se gužva i moš ga fućkat. još kada netko odluči kupovat na čekove pa dok se to ispuni...
Bon ton - čekat u redu i trpit!

Evo i mojih iskustava....
Prije stogod godina, kupujem prvi komp i saljem e-mail u sve firme ciju sam adresu nasao na netu. Specificram krajnju cijenu (10.000,00 Kn) i par komponenti (Procesor, graficku i velicinu HDD), ostatak ostavljam njima na izbor. Nakon cekanja od 2 tjedna dobio sam ponude od 3 ducana. Najpovoljnija je bila od Info-Game. Odem po stroj, platim i donesem doma, sve super. Nakon nekog vremena frend povoljno prodaje SCSI Plex przilicu, i ja ju kupim. Zovem Info_Gamu (jer je stroj pod garancijom, i ako sam ugradim przilicu gubim garanciju), dogovorim kada da dodjem na ugradnju i oni mi ju uredno nalate uz komentar: "Da ste ju kupili kod nas, posto je stroj pod garancijom ne bi platili ugradnju."
Nakon nekog vremena hocu ugraditi jos RAMa. Gledam cijene kod svih i vidm da iako je u Autronicu modul koji me zanima 40Kn jeftiniji nego u Info-Gami morat cu opet Info-Gami platit 60 Kn za ugradnju jer nisam memoriju kupio kod njih pa onda mi je bolje ustedit samo 20 Kn. Dogovorim ugradnju, uz dosta natezanja po sistemu dodjite tada i tada u toliko sati i mozemo vam to odmah ugraditi jer sam bas zavrsavao jedan posao i nisam mogao biti bez kompa. Dolazim tamo, zena kaze da cu morati staviti komp kod njih do Ponedjeljka popodne (bila je Subota) jer nema servisera. Na pitanje kako nema servisera kada sam ja sa tim i tim serviserom dogovorio da ce on biti tamo i neka dodjem. zena zove nekoga i kaze Ok, on je tu, bude vam ugradio. Dok cekam da on dodje po komp zena me pita mozemo li rijesiti racun? Ja kazem moze i ona mi daje racun na kojem ji ugradnja. Na pitanje kako naplacuje ugradnju kada je komp pod garancijom i memorija je kupljena kod njih dobijam odgovor da to nema veze. Ukratko, uzimam komp, okrecem se i odlazim u Autronic gdje jememorija jeftinija (je** ga, ionako mi garancija vrijedi jos samo mjesec i pol, a memoriju si mogu sam ugraditi....). U Autronicu mi covjek kaze da bi mi oni to mogli ugraditi da sam donio komp, ja kazem da nema smisla da placam nesto sto mogu i sam odraditi i dobijam odgovor u stilu a kaj vam tu imamo naplataiti, pa to je 5 minuta posla.
nedugo nakon toga, kolega sa posla kupuje stroj i ja ga posaljem u Autronic. Nakon 3 mjeseca stroj krepa. Covjek ga odnese u Autronic. Kazu dodjite po njega sutra popodne (on ga je donio pred kraj radnog vremena). Dolazi ponjega, oni kazu otisla maticna, nismo vise imali ovaj model koji ste vi uzeli pa smo stavili skuplju. Covjek pita koliko treba ndoplatiti ono kazu, nista stroj je pod garancijom.
U medjuvremenu sam otkrio ADM, i vec par godina sve kupujem kod njih, i nikada nisam imao problema......
Evo i mojih iskustava....
Prije stogod godina, kupujem prvi komp i saljem e-mail u sve firme ciju sam adresu nasao na netu. Specificram krajnju cijenu (10.000,00 Kn) i par komponenti (Procesor, graficku i velicinu HDD), ostatak ostavljam njima na izbor. Nakon cekanja od 2 tjedna dobio sam ponude od 3 ducana. Najpovoljnija je bila od Info-Game. Odem po stroj, platim i donesem doma, sve super. Nakon nekog vremena frend povoljno prodaje SCSI Plex przilicu, i ja ju kupim. Zovem Info_Gamu (jer je stroj pod garancijom, i ako sam ugradim przilicu gubim garanciju), dogovorim kada da dodjem na ugradnju i oni mi ju uredno nalate uz komentar: "Da ste ju kupili kod nas, posto je stroj pod garancijom ne bi platili ugradnju."
Nakon nekog vremena hocu ugraditi jos RAMa. Gledam cijene kod svih i vidm da iako je u Autronicu modul koji me zanima 40Kn jeftiniji nego u Info-Gami morat cu opet Info-Gami platit 60 Kn za ugradnju jer nisam memoriju kupio kod njih pa onda mi je bolje ustedit samo 20 Kn. Dogovorim ugradnju, uz dosta natezanja po sistemu dodjite tada i tada u toliko sati i mozemo vam to odmah ugraditi jer sam bas zavrsavao jedan posao i nisam mogao biti bez kompa. Dolazim tamo, zena kaze da cu morati staviti komp kod njih do Ponedjeljka popodne (bila je Subota) jer nema servisera. Na pitanje kako nema servisera kada sam ja sa tim i tim serviserom dogovorio da ce on biti tamo i neka dodjem. zena zove nekoga i kaze Ok, on je tu, bude vam ugradio. Dok cekam da on dodje po komp zena me pita mozemo li rijesiti racun? Ja kazem moze i ona mi daje racun na kojem ji ugradnja. Na pitanje kako naplacuje ugradnju kada je komp pod garancijom i memorija je kupljena kod njih dobijam odgovor da to nema veze. Ukratko, uzimam komp, okrecem se i odlazim u Autronic gdje jememorija jeftinija (je** ga, ionako mi garancija vrijedi jos samo mjesec i pol, a memoriju si mogu sam ugraditi....). U Autronicu mi covjek kaze da bi mi oni to mogli ugraditi da sam donio komp, ja kazem da nema smisla da placam nesto sto mogu i sam odraditi i dobijam odgovor u stilu a kaj vam tu imamo naplataiti, pa to je 5 minuta posla.
nedugo nakon toga, kolega sa posla kupuje stroj i ja ga posaljem u Autronic. Nakon 3 mjeseca stroj krepa. Covjek ga odnese u Autronic. Kazu dodjite po njega sutra popodne (on ga je donio pred kraj radnog vremena). Dolazi ponjega, oni kazu otisla maticna, nismo vise imali ovaj model koji ste vi uzeli pa smo stavili skuplju. Covjek pita koliko treba ndoplatiti ono kazu, nista stroj je pod garancijom.
U medjuvremenu sam otkrio ADM, i vec par godina sve kupujem kod njih, i nikada nisam imao problema......
Jednom je jedan moj rođak kupovao u Ve-Milu i nakon nekog vremena stavio sam mu još jedan modul RAM-a. Za koji mjesec, rikne disk i odoh ja s diskom i računom u Ve-Mila, čekam tamo pola sata i kaže tip da mu treba cijeli komp donijet, a ne samo disk.... LOL. Rekoh mu da ne brlja, a on će da je to garancija za komp, da nema garancije za komponente. Na to sam mu finim dalmatinskim rječnikom pojasnio da svaki proizvod unutra ima svoju garanciju i da te gluposti ostavi za nekog drugog jer ću u suprotnom morati uputiti mail regionalnom distributeru ili samoj kompaniji (s obzirom da oni sami uvoze dobar dio opreme). - Na taj inovativan pristup reagirao je sasvim neočekivano zamijenivši disk u roku do 10 minuta koliko mu je trebalo da ušuti i ode "iza".
Toliko i metodama kupnje u RH.
Jednom je jedan moj rođak kupovao u Ve-Milu i nakon nekog vremena stavio sam mu još jedan modul RAM-a. Za koji mjesec, rikne disk i odoh ja s diskom i računom u Ve-Mila, čekam tamo pola sata i kaže tip da mu treba cijeli komp donijet, a ne samo disk.... LOL. Rekoh mu da ne brlja, a on će da je to garancija za komp, da nema garancije za komponente. ......
Ma u svim tim trgovinama radi 90% ekipe koja nema pojma, ali misli da zna tj. da se kuzi u nesto, a s takvima je najteze!!
Ja sve kupujem u Ventexu, ljudi su ful okej, uslužni, šta god ih pitaš znaju ti pojasniti, reći da li je to dobro ili ima nešto bolje za iste pare, što me iznenadilo jer skoro u svim drugim dućanima će ti prodat bilo šta za bilo koje pare ako se ne razumiješ u to što kupuješ.
Što se tiče servisa nikakvih problema, hard-2 tjedna-došo novi, PSU-2 tjedna-došo novi za 50W jači.....
Napomena:
Nemojte nikad kupovat u nekom velikom dućanu mješane robe stvari za koje postoje specijalizirani dućani.
To sam jednom napravio, šetao sam po Tower centru u rijeci i odem u technomax(min) i vidim tipkovnicu jednu i ful mi se svidi i kupim ju.
Nakon par mjeseci ta ista logitechova tipkovnica mi počne blokirat odem u servis kažem da radi 15 min i da zabloka i tip mi počne ali ako nama ovdje bude radila a mi ju svejedno pošaljemo u servis i oni ne ustanove kvar morat će te platit servis samo zato što su je zaprimili, WTF, zašto bi ja trebao platit nekog zato što nezna pronaći kvar(debilana), i ja mu kažem da proba tipkovnicu i on meni opet isto i na kraju kad sam se malo izderao ju je spojio na komp, kad sam se vratio nakon nekih pol sata pitam dali je zablokala on kaže nije, ja ono mogu probat i on mi da, upali word i probam neš napist ono neće, zablokalo. I nakon pol sata njegovog čuđenja je rekao da će je poslat na servis i na kraju sam čekao više od tri tjedna da stigne. Od onda se molim da mi slučajno opet ne krepa tipkovnica kako se nebi trebao vraćati tamo, jer bi ih mogao sve podavit.
Trebalo bi napraviti automate kao one sa čokoladicama i čipsom samo bi umjesto toga trebalo stavit rame, proc.....kako bi se izbjegla ovakva debilna iskustava.
U Hg spotu mi je laptop bio na garanciji 3 puta.Svaki dan sam slusao dodite sutra i tako mjesec dana.Dobijem laptop dodem kuci igram se koji dan pa rikne.Odnesem tamo,oni nes *eru kak to moze bit,posalju ga na servis i opet mjesec dana,dok sa vemilom nisam imao problema.Mis mi je riknio ja odnjeo,za 5min dobio novi i super..
a sve sta se odlucis kupit krepa za 5 min sve sto sam kupio tamo mi je krepalo
Vemil mi je totalno u banani. svaki put kad sam nešto kupovao nikad nisu imali za izvratiti osim kad je cifra bila okrugla. druga stvar, nepada im na pamet da ti stave račun pred tebe nego ih moraš tražiti što je bar meni totalno sranje. puno njih če zgrabiti vrečicu, otići van i ostati bez garancije.
Oni odu i dovezu pun kombi.
Dakle nije da voze samo moje ramove.
Svakom naplate po tih 20 kunica i naprave 1000 kuna samo za prijevoz.
Baš i nije u redu.
S tim da ionako imaju svoj popust i zarade koju kunu.
Dakle nisu baš ok
Mjesto radnje-Dubrovnik
Kad sam uzimao prvi kompjuter (1998) u Libertini platio sam 15'' monitor, a dobio sam 14''. Razlika u cijeni je tada bila ogromna. Ne bi ni skontao da mi nije riknuo 2 tjedna prije isteka garancije.Odnio ga ja u njih i oni mi kažu da ću morati platiti prijevoz monitora po cijeni autobusne karte za Zagreb bez obzira što je pod garancijom. Ja ih tu ispljuvam i oni mi daju neki zamjenski monitor koji se nakon 30 minuta rada izgasi. Odnesem ga nazad i nakon mnogo prepirke dobijem novi 15'' monitor koji i dana danas radi. U toj sam konfiguraciji dobio i različiti miš i tipkovnicu. Od tada više kod tih lopova ne ulazim.
Prije par godina pošao ja u HG spot kupiti zvučnike. Kupim 2.1 s odvojenim postoljem s potenciometrima. Kad sam sve spojio, zvučnici se uopće ne čuju a potenciometar za pojačavanje se vrti kao lud. Zamijenim ih za iste, dođem doma a kad ono isti problem. Zovem ja njih a lik meni "Jesi li ti to sigurno dobro spojio?" na što mu ja odgovorim koliko može teško biti spojiti crveni činć u crvenu rupu a bijeli u bijelu. Pođem ih ponovo vratiti ali oni me ne mogu vratiti pare jer sam uzeo preko kartice.Onda je za taj iznos moj frend uzeo bluetooth slušalicu za mobitel.Radila je 2 sata i onda riknula.
U Procesora su stavili password na bios i rekli da je dijete od 13 godina to napravilo.Uzeli su sve instalacijske cd-ove nakon instalacije windowsa. Baterija za laptop se čekala više od 2 mjeseca.
U Ve-milu su momcima koji imaju srednju skolu i dvije godine provedenih u firmi place 2600kn + 200kn za prijevoz. Diplomiranom inzinjeru 4200kn. Magistru elektrotehnike 4800kn. Tako da se momcima stvarno nema sto progovoriti u ve-mila vrijedi jedan robovlasnicki odnos i izrabljivanje radnika tako budite sretni da vas ne pogode u glavu s onim sto kupite.
U Ve-milu su momcima koji imaju srednju skolu i dvije godine provedenih u firmi place 2600kn + 200kn za prijevoz. Diplomiranom inzinjeru 4200kn. Magistru elektrotehnike 4800kn. Tako da se momcima stvarno nema sto progovoriti u ve-mila vrijedi jedan robovlasnicki odnos i izrabljivanje radnika tako budite sretni da vas ne pogode u glavu s onim sto kupite.
editirana poruka
Svi u Audax - uslužno osoblje,jeftine cijene.TAMO JA KUPUJEM,A VI NE HAHAHAHAHAHA
to'lke su legende da su mi preporucili u koju srednju da idem
2GB Crucial Balistix
19" ASUS LCD
Ma najbolji je Hg spot!
Kupio sam 3 PC-a i nikad nijedan problem s njima!
AMD Athlon 64 x3 4200+ 2.2 GHz 1 GB Kingmax 800 MHz 250 GB HDD 8MB Cache
Abit KN9 Ultra nForce 570 Samsung Syncmaster 206 BW 20" 2MS 3000:1
Ma najbolji je Hg spot!
Kupio sam 3 PC-a i nikad nijedan problem s njima!
U HG Šrotu sam kupovao prijenosni HDD 120 GB, dođoh doma i uštekah ga i neće ga windoz očitati. Kaže da je neprepoznat USB device. Nosim ja to u HG Šrot (Mandi) i kažem šta se događa. Kaže čovjek trebate ga formatirati (tada sam primjetio da zaj*bava). Kak bi ga formatirao kad ga nema. Tražim zamjenu. Kaže čovjek samo malo, ode provjeri i malo radi, malo ne malo ga prepozna, malo ne. Kaže on pa evo vidite da je radio (25 pokušaja). Tražim zamjenu i napominjem da više neću nikada kupiti ništa u HG Spotu, kaže čovjek BOLI MENE KU*AC gdje ćete vi kupovati. Tražim šefa smjene, objasnim situaciju. Skužimo da je cjela serija diskova u banani. Predlaže mi da uzmem drugu marku I TO OD 160 GB, ja uzimam i odlazim sretan. I stvarno više ništa ne kupujem tamo. Sve kupujem u VE-MIL-u i već me i prodavači poznaju i znaju šta kupujem, vrlo su uslužni itd.
Frend mi je kupovo novi komp u HG Smeću i na blagajni je trebalo nositi kutije (kučište i kutija sa driverima). Brat je uzeo kučište, a on drivere u kutiji od zvučne. I vidiš iza njih trči lik iz HG Smeća da su ostavili kutiju od grafulje (8800 GTX). Dođu oni doma a ono grafa u kutiji. Izvade kučište, a u kučištu ugrađena grafa (također 8800 GTX). Prodo je meni tu grafu. To je dokaz da u HG Smeću UOPĆE NEZNAJU ŠTA RADE.
Ljudi, adm je zakon, kupujte kod njih ako ćete mene slušat
Frend mi je kupovo novi komp u HG Smeću i na blagajni je trebalo nositi kutije (kučište i kutija sa driverima). Brat je uzeo kučište, a on drivere u kutiji od zvučne. I vidiš iza njih trči lik iz HG Smeća da su ostavili kutiju od grafulje (8800 GTX). Dođu oni doma a ono grafa u kutiji. Izvade kučište, a u kučištu ugrađena grafa (također 8800 GTX). Prodo je meni tu grafu. To je dokaz da u HG Smeću UOPĆE NEZNAJU ŠTA RADE.

2GB Crucial Balistix
19" ASUS LCD
Danas svi ionako šalju overseasom, DHL-om ili HP expressom bez problema.

Cekaj stari je li to moj problem sta je ono toliko placen, znaci sada bi ja trebao ici tamo skrusen zato sta oni dobijaju malu placu, pa ljudi rade cili dan za 1500 kn