4G/5G routeri, mobilni hotspot, antene

poruka: 4.158
|
čitano: 1.805.885
|
moderatori: XXX-Man, pirat, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: 4G/5G routeri, mobilni hotspot, antene
Nista od toga, nema sto nisam probao. Na svim tornjevima isto, neće preko 100-120. Danas mi "sinulo' napraviti factory reset, jedino to je preostalo, i to je rijesilo problem.
12 mjeseci

Može netko objasniti što u ovome Zyxelu upisati u polje Band lock da bi se napravio lock na pojedini ?

Da li se to upisuje iz cellmapera iz polja TowerInfo ili Cell0 ili što upisati tu?

Hvala na pomoći.

127.0.0.1
Moj PC  
0 0 hvala 0
4 godine

Upisuješ ono pod Cell 0 - PCI i EARFCN

EDIT: pod PCI upisuješ sa Cellmappera samo prva tri broja, ne i ono u zagradi što prikazuje

Poruka je uređivana zadnji put ned 18.5.2025 11:47 (Tirkiz).
17 godina
Samo da izvijestim da je bil kod mene tehničar tcoma. Zapravo je bil vani u autu i na mobitel mjeril. Rekel je da s privatnim routerima ne rade. Rekel mi je nek napravim factory reset na njemu i onda vidim kaj bude.

I napravil ja factory reset, prvo opet na 10-15mbps na 2100 frekvenciji i onda me je prebacilo na onu dalekometnu 5G frekvenciju - tam su brzine oko 100mbps!
Brže bolje ju lockal i, kuc-kuc, zasad je ok!

Router je Zyxel NR5103E
4 godine
Koja to daleko(do)metna frekva? B28 - 700 Mhz? Agregacije?
17 godina

Na kraju ispada da je 4G, B20.

Signal na routeru svijetli tirkizno pa sam mislil da je 5G

Poruka je uređivana zadnji put ned 18.5.2025 13:46 (Armor).
7 mjeseci
Armor kaže...

Na kraju ispada da je 4G, B20.

Signal na routeru svijetli tirkizno pa sam mislil da je 5G

Globus svijetli plavo na 5G!

4 godine

Pozdrav!

Molio bih pomoć, imam problem s fiksnim internetom zadnjih skoro 5 mjeseci, radi se o iskonu i problemu sa "zračnim kabelom" koji nisu u stanju otkloniti cijelo ovo vrijeme. Dakle, internet mi stalno puca, nekad radi stabilno par sati, ali u zadnje vrijeme gotovo da ne radi.

Kako više nemam živaca natezat se s njima, raskinuo bih ugovornu obvezu na osnovu toga što mi nisu otklonili kvar, a i pitanje kad će i dali će.

Pošto u mom mjestu nemam drugu opciju osim mobilne mreže, molio bih Vas preporuku za 5G alternativu.

Privremeno sam uzeo Telemach karticu na pretplatu (bez ugovora) sa flat tarifom i stavio u neki stari 4g router koji  baš i nije neka opcija jel kad se na njega spoji više uređaja isporučuje oko 10 Mbit. Preko mobitela 5G signal ide od 150-200 Mbita u downloadu.

Živim u  Samatovcima kod Osijeka, a također bih ga onda i nosio sa sobom na more (Novalja), pa vas molim da mi pomognete s izborom teleoperatera i 5G routera. Telemach kod mene hvata 5G signal, dok A1 nema, a za T-com ne znam jel nemam kako provjeriti.

0 0 hvala 0
7 mjeseci
Red Hercules kaže...

Pozdrav!

Molio bih pomoć, imam problem s fiksnim internetom zadnjih skoro 5 mjeseci, radi se o iskonu i problemu sa "zračnim kabelom" koji nisu u stanju otkloniti cijelo ovo vrijeme. Dakle, internet mi stalno puca, nekad radi stabilno par sati, ali u zadnje vrijeme gotovo da ne radi.

Kako više nemam živaca natezat se s njima, raskinuo bih ugovornu obvezu na osnovu toga što mi nisu otklonili kvar, a i pitanje kad će i dali će.

Pošto u mom mjestu nemam drugu opciju osim mobilne mreže, molio bih Vas preporuku za 5G alternativu.

Privremeno sam uzeo Telemach karticu na pretplatu (bez ugovora) sa flat tarifom i stavio u neki stari 4g router koji  baš i nije neka opcija jel kad se na njega spoji više uređaja isporučuje oko 10 Mbit. Preko mobitela 5G signal ide od 150-200 Mbita u downloadu.

Živim u  Samatovcima kod Osijeka, a također bih ga onda i nosio sa sobom na more (Novalja), pa vas molim da mi pomognete s izborom teleoperatera i 5G routera. Telemach kod mene hvata 5G signal, dok A1 nema, a za T-com ne znam jel nemam kako provjeriti.

Imaš privatnu poruku u vezi rutera! A sve ostalo treba istestirati, i sve operatere! Puno faktora utiče na sve. Broj tornjeva oko tvoje lokacije je dobar. Ali ako sa mobitelom na toj lokaciji imaš te brzine, sa odličnim 5G ruterom bi trebao dobiti slične, ako ne i bolje! Ovisi u koje vrijeme si testirao.

7 mjeseci

U slučaju da netko ima potrebu za odličnim 5G ruterom, moj ZYXEL NR5103e je na raspolaganju za prodaju! NR7302 mi radi pouzdano, tako da je ovaj višak. Oglašen je na Njuškalu(onaj jeftiniji), za članove foruma cijena če biti niža! Pošaljite privatnu poruku, ili preko Njuškala, ako vas zanima! Dok se ne proda, dostupan je! Na 7302 su brzine konstantne, konačno sam došao do čistog signala, jer je 5103 bio kao u bunkeru! Svejedno je odlično radio, ali je signal znao varirati. Ali na istom mjestu, od cca 20 cm2 je bio bolji od Huawei CPE PRO 2, Acer Predatora 5G, ZTE 801a, i od ZTE MC888 PRO. Neznam kako, ali je uvijek izvukao više!

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.5.2025 21:16 (rakonja).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

Pozdrav da li ima netko xiaomi 5g cpe pro modem i nekakve postavke za nje za t-com ili telemach i na koji način odabirete najbliži toranj? Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Frenkyca kaže...

Pozdrav da li ima netko xiaomi 5g cpe pro modem i nekakve postavke za nje za t-com ili telemach i na koji način odabirete najbliži toranj? Hvala

Xiaomi 5g cpe pro nema naprednih mogućnosti koje su potrebne za zaključavanje tornjeva po želji. To je router plug and play.

3 dana
Pozdrav, u zadnje vrijeme sam radio mapiranje Cellmapperom, uključujući moje mjesto stanovanja te je situacija sljedeća:
- prva slika prikazuje HT-ove tornjeve gdje 550918 ima 6 celija, a 550318 4 celije,
- druga slika prikazuje Telemachov toranj 40198 koji navodno ima 8 celija, uz dostupan n28 koji nije upisan na mapu, iako ga hvatam
- 550918 treba premjestit gore desno od 40198 jer je to potpuno novi toranj, a ja nemam privilegije za tu radnju jos uvijek
- treca slika su Telemachovi 3G tornjevi koji su navodno jos aktivni (bar 4198 koji je nedavno azuriran), a pretpostavljam da je to zapravo dio 40198
- ostale slike su brzine mjerene routerom ZTE MF286 na Telemachovom 4G pokucnom (paket 500GB) te mobitelom Xiaomi Mi13 Lite (tarifa SIM2GO M za Telemach i turisticka kartica HT-a) u razlicito doba dana, sto je vidljivo i na screenovima

Ono sto mene zanima, uzimajuci u obzir sve navedeno, koji 4G, odnosno jos vjerojatnije, 5G router bi bio najbolja opcija (nije mi problem polovno, dapace). Razmisljao sam mozda ZTE MC801A, al' i druge preporuke dobro dođu, sve dok mogu izvest dobre agregacije i izvuc neki maximum, uz potencijalno dodavanje vanjskih antena, ovisno o routeru. Također sam ponekad mjerio i oko 300/100 mbps, ali nemam spremljeno, udaljenost tornjeva od kuce je otprilike od 1,5 do 3 km sa cistom optickom vidljivoscu bez ikakvih prepreka, ali mogu preciznije provjeriti.

0 0 hvala 0
13 godina

Tr2903   Definitivno ZTE MC801a ne trebaš ni gledati druge routere. 550918 stavljen na pravu lokaciju

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina

Ima netko AVM 6850 5g? Iskustvo? Preporuka? 

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Gledao sam ga za viksu od staraca otkad je bio najavljen jer doma imam isto Fritza ali 4060 model nakačen na optiku i koji mi do sada radi perfektno... Ali kada sam vidio cijenu za 5G model odmah sam odustao od njega jer mi se čini pretjerana.

Cijenim ih ko brend, ali malo su ipak pretjerali... Gledaj neki od ZTE modela koji su se pokazali kvalitetni, niže cijene i koji sa skriptama mogu skoro sve :)
10 godina

Cijena im je doista malo visoka. Trenutno ga imam za nekih 330€. Nije ni to baš mala cijena 🫤. 

ZTE 888 ? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice