Uskoro kompletno ugašena 3G mreža na HT-u
Slijedi gašenje 3G mreže i u preostalim dijelovima Hrvatske.
Posljednja gašenja 3G mreže na područjima u Hrvatskoj će se odvijati do 20. siječnja 2025. godine kada se 3G mreža više neće moći koristiti.
Frekvencija 900 Mhz (band B8) koja se koristila na 3G mreži prebacuju na 4G što su već neki korisnici opazili na svojim routerima i mobovima a pojavljuje se i na Cellmapper HT 4G karti.
https://www.hrvatskitelekom.hr/gasenje-3G-mreze
Gašenje 3G mreže - A1 (novo!)
...A1 Hrvatska kreće s gašenjem 3G mreže na području grada Požege i Požeške kotline u veljači 2025. godine.
https://www.a1.hr/privatni/gasenje_3g_mreze
Znaš ti možda?
Budem ti se javio privatnom porukom.
Znaš ti možda?
Evo link, imaju ih bar još 10! Stalno stavljaju oglase! Ja sam ga dobio za 180 EUR, a pogledaj unazad stranicu dvije(Korkyra Shark), on je dobio za 175 sa slanjem za Hrvatsku! Ljudi su super, uredno se javljaju....,i sve se da dogovoriti! Registriraj se i pošalji upit! Budu u zadnje vrijeme po dva oglasa kod njih za isti router!
http://www.kleinanzeigen.de/s-anzeige/the-zyxel-nr5103e-5g-nr-indoor-router/2933640574-225-1857
Prica sa Njemackom je OK
Stigao za 10 dana za 180€ sa dostavom
Nov je nema tragova koristenja i radi
Nemam adaptere fali mi jos 2 Iskre pa nemogu vise reci samo sam ga probao
Posljednja gašenja 3G mreže na područjima u Hrvatskoj će se odvijati do 20. siječnja 2025. godine kada se 3G mreža više neće moći koristiti.
Frekvencija 900 Mhz (band B8) koja se koristila na 3G mreži prebacuju na 4G što su već neki korisnici opazili na svojim routerima i mobovima a pojavljuje se i na Cellmapper HT 4G karti.
...A1 Hrvatska kreće s gašenjem 3G mreže na području grada Požege i Požeške kotline u veljači 2025. godine.
Pitanje u vezi ovoga. Ja recimo koristim i fiksni telefon te uređaj kad se uspostavi poziv prebaci na 3G. Na kaj bude prebacio ako ukinu 3G?
Pitanje u vezi ovoga. Ja recimo koristim i fiksni telefon te uređaj kad se uspostavi poziv prebaci na 3G. Na kaj bude prebacio ako ukinu 3G?
Prebacit ce se na 2G i radit će i dalje ako nema VoLTE (koji radi preko 4G-a)
Radit će na 2G ili promjeni sadašnji router sa routerom koji ima tel priključak i podršku za VoLTE tako kada ukinu 3G, razgovori će normalno ići preko 4G ili 5G i nemaš problema ako netko zove da ti se internet prekine možeš razgovarati i surfati.
Ako je netko zainteresiran, ja cu prodavat svoj Zyxel NR5103E i imam jos ZTE MC801a dostupan, ako je netko zainteresiran, slobodno mi se javi u porukama.
Radit će na 2G ili promjeni sadašnji router sa routerom koji ima tel priključak i podršku za VoLTE tako kada ukinu 3G, razgovori će normalno ići preko 4G ili 5G i nemaš problema ako netko zove da ti se internet prekine možeš razgovarati i surfati.
B818 263 podržava VoLTE? Ako nema, može preporuka nečega što podržava? 5G kod mene još nije stigao tako da možda neki hibrid.
Još jednom dobra večer, više sam lud od ovof ZTE MF297D rutera, probao hrpu skripti i ne bi ga da si bog natjerao da hvata više od jedne frekvencije, ima li netko provjerenu skriptu da probam još s njom? Hvala...
818-263 ne podržava VoLTE. VoLTE podržavaju 5G routeri koji imaju priključak za telefon. A jedan od 5G routera sa VoLTE je ZTE MC 801a testirao sam i sve radi ok.
Još jednom dobra večer, više sam lud od ovof ZTE MF297D rutera, probao hrpu skripti i ne bi ga da si bog natjerao da hvata više od jedne frekvencije, ima li netko provjerenu skriptu da probam još s njom? Hvala...
20.0MHz@2600(B7)+10.0MHz@AC700(B28)+20.0MHz@1800(B3)
evo meni bez skripte lovi 3 različite 4g frekvencije
Jel znaš na koji toranj se spajaš i koliko frekvencija ti ima toranj? Ako se spajaš na toranj od A1 ID 1295 taj toranj ima samo B20 i B28 ,a taj router ne može napraviti agregaciju B20+B28 zato bira samo jednu od tih frekvencija
ovu skriptu ja koristim imaš i video upute
Pozdrav svima!
Imam par pitanja:
1. Gdje se online može provjeriti stanje postavljanja i aktiviranja novih antena i odašiljača? Pitam jer sam iz mjesta di su prošle godine postavili novi toranj, a prije par tjedana sam vidio da su napokon instalirali nove antene (Podcrkavlje pored Slav Broda).
2. Vezano za prvo pitanje u slučaju da su u pitanju navedenog tornja 5G antene, koji 5G modem preporučate? Htio bih napomenuti da mi nisu bitne nikakve posebne softverske opcije jer koristim Unifi ekosustav (gateway, switch, ap), a hardverski mi je važno da ima priključke za vanjske antene. Po onome što sam sam uspio pronaći, naginjem prema Spitzu od Glineta (brat koristi Flint i jako je zadovoljan, pogotovo jer je riječ o OpenWRT uređaju), no čini mi se da ni Zyxel FWA505 i FWA510 te ZTE MC801A nisu loši.
Unaprijed hvala!
Meni samo jednu sa skriptom.
Jel znaš na koji toranj se spajaš i koliko frekvencija ti ima toranj? Ako se spajaš na toranj od A1 ID 1295 taj toranj ima samo B20 i B28 ,a taj router ne može napraviti agregaciju B20+B28 zato bira samo jednu od tih frekvencija
Spajam se na 1230, imam iskrinu antenu. B1+B3+B20 bi pokušao, ali ne dozvoljava, samo B3 bira, dok sam sa Huawei B535 bez problema hvatao dvije, B1+B3.
ovu skriptu ja koristim imaš i video upute
Download nije moguć.
Pozdrav svima!
Imam par pitanja:
1. Gdje se online može provjeriti stanje postavljanja i aktiviranja novih antena i odašiljača? Pitam jer sam iz mjesta di su prošle godine postavili novi toranj, a prije par tjedana sam vidio da su napokon instalirali nove antene (Podcrkavlje pored Slav Broda).
2. Vezano za prvo pitanje u slučaju da su u pitanju navedenog tornja 5G antene, koji 5G modem preporučate? Htio bih napomenuti da mi nisu bitne nikakve posebne softverske opcije jer koristim Unifi ekosustav (gateway, switch, ap), a hardverski mi je važno da ima priključke za vanjske antene. Po onome što sam sam uspio pronaći, naginjem prema Spitzu od Glineta (brat koristi Flint i jako je zadovoljan, pogotovo jer je riječ o OpenWRT uređaju), no čini mi se da ni Zyxel FWA505 i FWA510 te ZTE MC801A nisu loši.
Unaprijed hvala!
Možeš vidjeti na Hakom karti ali i na njoj nećeš nači 100% ažurirane tornjeve kašnjenje je i do godinu dana. Naj brže je da pogledaš na cellmapper karti. Pogledaš na mobu ili routeru na koji ENB ID tornja se spajaš pa provjeriš na cellmapper karti i ako je taj toranj crven znači da postoji ali nije na pravom mjestu(kasnije ga mogu staviti na pravo mjesto). Ako ga nema na karti onda treba mapirati sa cellmapper app instaliran na mob i mapira se operater čija je sim u mobu radi i sa dual sim. Nakon mapiranja prenesi podake na server i osvježe se tornjevi i frekvencije na njima. Ako je bit LTE ,5G router onda nema potrebe za OpenWRT jer tada routeri nisu toliko specijalizirani za LTE i 5G i mogučnosti istih. Ako je bitan OpenWRT stavi se router sa OpenWRT iza glavnog 5G routera i to je ok kombinacija. Provjeri koliko 5G SA frekvencija može agregirati taj Spitz AX (GL-X3000NR). od ova tri koja si spomenuo dobra su sva tri ali FWA510(NR5103E) je najbolji među njima.
Skriptu sam skinuo s tvog linka koji si mi dao ranije, spaja se na toranj 1230, ali piše da je samo B3, trenutno nisam u mogućnosti slikati zaslon. Ja sam negdje u ovom crvenom krugu.
probaj sad ona se obrisala čim je neko drugi skinuo