4G/5G routeri, mobilni hotspot, antene

poruka: 4.121
|
čitano: 1.751.845
|
moderatori: XXX-Man, pirat, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
4 mjeseca
Re: 4G/5G routeri, mobilni hotspot, antene
jel i tebi od 8 navecer do 11 padne na 1mb
meni su rekli da je do preopterečenosti mreže, što sumnjam
onda da ja njima plaćam umanjeno za 2 sata dnevno ili 12,5%..
14 godina
m17m11 kaže...
jel i tebi od 8 navecer do 11 padne na 1mb
meni su rekli da je do preopterečenosti mreže, što sumnjam
onda da ja njima plaćam umanjeno za 2 sata dnevno ili 12,5%..

Ma nisam niti gledao. Ovo mi je novi ruter koji sam tek postavio na novoj lokaciji jer imam u planu postaviti si privatni cloud na mreži koja će biti samo za njega i bit će izložen internetu.

13 godina
Valentin17 kaže...

Pitanje. Uzeo sam si Telemach SIM karticu na bonove te ubacio tu karticu u Huawei B525 232 ruter i prebacio ga u bridge mode, na njega sam zakačio Mikrotik te imam internet na TpLink switchu, ali vidim da Huawei ne propušta port 443 i 80 na server koji je u mreži. Probao sam sa Huawei B818 koji u sebi ima A1 SIM od njihovog HomeBoxa i sa njim mi je sve u redu. Zna netko kako se mogu dokopati da mi ovaj prvi Huawei propušta portove? Jel tu uopće moguće ugasiti CGNAT?

Na Telemachu na bonove neće ti isključiti CGNAT samo na pretplati. Za A1 homebox ne znam dali isključuju CGNAT ali mislim da ne. A čemu ti služi Mikrotik?

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.5.2025 16:53 (DDavorin).
14 godina
DDavorin kaže...

Na Telemachu na bonove neće ti isključiti CGNAT samo na pretplati. Za A1 homebox ne znam dali isključuju CGNAT ali mislim da ne. A čemu ti služi Mikrotik?

Ma A1 je u redu i tu sam već ugasio CGNAT. Sada sam mislio isto napravit na Telemachu, ali i mislio sam si da neće ići to. Mikrotik imam jer iza njega je upravljivi TP LINK switch te imam podešene VLANove da mogu Nextcloud odvojit od ostatka mreže ako ga netko provali da mi ne uništi TrueNAS, računala, laptop itd. itd. Imam i T-COM SIM na bonove, jel tamo mogu kaj sredit možda? Imaš možda savjet kako bi to riješio?

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.5.2025 17:20 (Valentin17).
13 godina
Valentin17 kaže...
DDavorin kaže...

Ma A1 je u redu i tu sam već ugasio CGNAT. Sada sam mislio isto napravit na Telemachu, ali i mislio sam si da neće ići to. Mikrotik imam jer iza njega je upravljivi TP LINK switch te imam podešene VLANove da mogu Nextcloud odvojit od ostatka mreže ako ga netko provali da mi ne uništi TrueNAS, računala, laptop itd. itd. Imam i T-COM SIM na bonove, jel tamo mogu kaj sredit možda? Imaš možda savjet kako bi to riješio?

Pošalji im mail možda te maknu nikad se ne zna.

14 godina
DDavorin kaže...

Pošalji im mail možda te maknu nikad se ne zna.

Budem probao. Hvala ti.

4 mjeseca
šta da napišem ht, svaki dan od 20 do 23 pada gigabox sa 100,200 mb na 1mb

0 0 hvala 0
9 godina
Nista, vjerojatno mjenjaju frekvencije ili nesto slicno. Meni je bila 2 dana navecer brzina 3-4 i onda se vratilo u normalu (140-180).
Hardware: the parts of a computer that can be kicked.
Poruka je uređivana zadnji put čet 8.5.2025 16:20 (deepshitcro).
4 godine
m17m11 kaže...
šta da napišem ht, svaki dan od 20 do 23 pada gigabox sa 100,200 mb na 1mb

deepshitcro kaže...
Nista, vjerojatno mjenjaju frekvencije ili nesto slicno. Meni je bila 2 dana navecer brzina 3-4 i onda se vratilo u normalu (140-180).

Jok, ovo je zagušenje u večernjim satima kada svi navale surfati nakon posla i večere, pojava poznata godinama na mobilnim mrežama.

Posebno kada su kiše pa ljudima dosadno pa samo surfaju :D

9 godina
Nezz, ja zivim na selu i nikada nisam imao problem sa zagusenoscu signala. U cca godinu dana kako sam uzeo homebox+ brzina je stalno u prosjeku 150, pad brzine se je desio dva dana i to taman kada su najavili da gase 3g i mjenjaju frekvencije itd. pa sam povezao jedno s drugim... XD
Hardware: the parts of a computer that can be kicked.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice