Wlan problem (jako cudan, molim pomoc)

poruka: 7
|
čitano: 5.343
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Wlan problem (jako cudan, molim pomoc)

Bok. 

Imam jedan jako cudan problem. 

Imam win7 na osobnom racunalu i ne mogu se spojiti na svoju kucnu mrezu. No, na svoju kucnu nrezu se mogu spojiti preko smartfone. Dolje u desnom uglu su mi prikazane svi wlanovi koje moje antena hvata. Mislim mozda mi ta antena od racunala ne radi. Napravim hotspot sa smartfone a i racunalo mi se bez ikakvih problema spoji na mrezu. Cak povremeno mi sw dogodi da uopce vise ne vidin svoju mrezu kao da nije u dometu a jeste naravno. Jednostavno je nevjerojatno da odjednom mi se odspojio i sad se nemogu spojiti. Radio na reset rutera i obrisao sam sve mreze na koje sam se spajao preko racunala. I ne znam sto vise napraviti. Vjerujem da sam sve dobro objasnio i molim nekoga za pomoc jer sam ocajan i ljut

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.10.2013 13:39 (mmlinaric).

0 0 hvala 0
14 godina
Re: Wlan problem (jako cudan, molim pomoc)

Bok.

Svasta si ti tu sada napisao. Dali vidiš tu svoju mrežu na popisu dostupnih kada se hoćeš spojiti s tim računalom? Ili je problem da se neće spojiti nakon upisivanja šifre? Ako vidiš svoju mrežu antena bi ti trebala biti ok, prije da ti taj wirelles adapter ili kartica nisu ispravni, probaj reinstalirati drivere.

Također, ako si mijenjao lozinku ili bilo šta na toj mreži, postoji mogućnost da ti računalo ima tu mrežu memoriranu sa starom lozinkom i s njom pokušava. Najbolje bi ti bilo da odeš u centar za mreže i zajedničko korištenje u upravljačkoj ploči i s lijeve strane jedna od opcija nudi pregled bežičnih mreža na koje si se spajao. Probaj tamo obrisati tu svoju (desni klik i obriši) i onda se ponovno pokušaj spojiti.

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.10.2013 14:19 (display name ivo).
14 godina
neaktivan

Malo sam to ukomplicirao. 

Sve mreze koje mi moja wlan antena hvata su vidljive (susjedi)

Moja sifra wlan je ispravno unesena jer ju nisam mjenjao i donedavno nije bilo ovakvih problema. Obrisao sam sve bezicne mreze na koje sam se ikad spojio. I opet nece

Ne znam zasto bi mi bio prpblem sa driverima.kad se mogu spojit na hotspot koji napravim preko smartfone. 

14 godina

A što se točno dogodi? Vidiš mrežu? Kod spajanja ti javi grešku neku? Ili ti izgleda kao spojeno a nemaš pristup internetu?

Ako ti piše da si spojen pogledaj si koju ip adresu ti je dodjelio i promjeni je ručno u neku drugu. Znači unesi fiksnu ip adresu. Nakon toga bi te trebao pitati o kakvoj se mreži radi (kućna, poslovna, javna)... nekad taj dio radi probleme.

13 godina
neaktivan
mmlinaric kaže...
Moja sifra wlan je ispravno unesena jer ju nisam mjenjao i donedavno nije bilo ovakvih problema. Obrisao sam sve bezicne mreze na koje sam se ikad spojio. I opet nece

Ne znam zasto bi mi bio prpblem sa driverima.kad se mogu spojit na hotspot koji napravim preko smartfone. 

Prije ovoga napravi hard reset routera.
Vrlo lako moguće da su ti se poremetile postavke na windowsima i control panelu pa ces sve mreže ponovo obrisati u windowsima i onda...
spoji se na control panel od routera,znaci u url bar unesi 192.168.1.1 username i password. (samo/obicno resetiranje routera ti nece pomoc)
Kad si to napravio onda nades adsl i wireless settings (zavisi koji model router-a imaš)
Tamo moraš unijeti svoje korisnicko ime, enkripciju i novu lozinku za wireless + ostale standarne postavke te to spremiti i sinkronizirati sa windowsima.
Još možeš namjestit manual ip address i DNS server address(od svog ISP providera ili google)
Mislim da bi onda trebalo sve ponovo raditi jer sam imao slican problem,a popravio sam ga na ovaj nacin.
Ako ne znaš ovo sam napraviti kontaktiraj službu za korisnike i s njima ovako riješi.

16 godina
neaktivan

Imao sam isti problem na tek kupljenom laptopu. Signal je bio jedva vidljiv, nakon reklamacije i popravka, prijatelj koji je radio na njemu u HP servisu mi je rekao da je konektor antene bio slabo spojen . . .

Internet, to još uvijek postoji ?
15 godina
neaktivan
excon kaže...

Imao sam isti problem na tek kupljenom laptopu. Signal je bio jedva vidljiv, nakon reklamacije i popravka, prijatelj koji je radio na njemu u HP servisu mi je rekao da je konektor antene bio slabo spojen . . .

ovo gore napisano, plus jedna (cesta) mogucnost/pojava da ti WLAN chip kartici u racunaru i onaj u routeru nisu kompaktibilni...

Imao sam istih problema i uglavnom je bilo zbog nekompaktibilnosti chipova koji su zbog nekog njima znanog razloga odbijali da se konektuju ili je konekcija bila nestabilna...

TeraFlops
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice