Kako ograničiti wireless klijente

poruka: 13
|
čitano: 16.362
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Ako na forumu postoji tema ili dobar odgovor na ovaj problem, molim usmjerite me i neka mod obriše ovu temu. Hvala.

Router Siemens Gigaset SX763, provjerene klijente sam dopustio kroz MAC filter.

Problem: iz dobre volje dopustio sam nekolicini njih u blizini da koriste moj signal, upozorio ih da ne pretjeruju sa skidanjem u vrijeme kad sam doma, ali se nekima omakne pa mi otežava protočnost. Kako, kojim programom, zahvatom, svakog od wireless klijenata ograničiti na određenu protočnost (ne promet)? U sučelju routera to ne vidim, sve je modificirao T-Com, a znam da neki to imaju. Jel' ima načina? Glupo mi je da ih korim i brišem iz MAC filtera, vjerujem da postoji rješenje.

Hvala

A skeptic is a person who would ask God for his ID card.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Kako ograničiti wireless klijente

Ja bih ih obrisao pogotovo ako si ih lijepo zamolio i upozorio. Oni nemaju postovanja prema tebi zasto bi ti imao prema njima i sad isao nabavljati dodatnu opremu radi ljudi kojima cinis uslugu.

17 godina
neaktivan
logic kaže...

Ja bih ih obrisao pogotovo ako si ih lijepo zamolio i upozorio. Oni nemaju postovanja prema tebi zasto bi ti imao prema njima i sad isao nabavljati dodatnu opremu radi ljudi kojima cinis uslugu.

To je dosta logičan pristup problemu, ali nije sve tako crno-bijelo, ne bih sada obrazlagao složenost situacije. Pokušao bih sa softverskim ograničavanjem protočnosti, pa tek ako ne vrijedi poduzeo krajnje mjere.

A skeptic is a person who would ask God for his ID card.
17 godina
neaktivan
Zeljko B kaže...

Ako na forumu postoji tema ili dobar odgovor na ovaj problem, molim usmjerite me i neka mod obriše ovu temu. Hvala.

Router Siemens Gigaset SX763, provjerene klijente sam dopustio kroz MAC filter.

Problem: iz dobre volje dopustio sam nekolicini njih u blizini da koriste moj signal, upozorio ih da ne pretjeruju sa skidanjem u vrijeme kad sam doma, ali se nekima omakne pa mi otežava protočnost. Kako, kojim programom, zahvatom, svakog od wireless klijenata ograničiti na određenu protočnost (ne promet)? U sučelju routera to ne vidim, sve je modificirao T-Com, a znam da neki to imaju. Jel' ima načina? Glupo mi je da ih korim i brišem iz MAC filtera, vjerujem da postoji rješenje.

Hvala

ne vjerujem da taj router ima QoS sposoban za tako nešto, međutim možda ipak ima kakav "parental control" ili "time of the day" ograničenja u firewallu s kojima se da iskemijat štogod, pa probaj potražiti nešto tako, sorry nemam nikakva iskustva sa tim ruterom...

ako koristite extenzije na računaru onda nemojte na kosi, ako nekom treba novi windows 8 nek se javi poslat ću mu teleportiranjem
17 godina
neaktivan

Ni ja to nisam nikad radio jer sam ja isao kako sam gore rekao. Lijepo zamolio, upozorio priprijetio i blokirao. Mislim da ti je najjeftinije rjesenje naci neki stari komp i dici neki router os i imaces sve mogucnosto koje trazis a ti procijeni dal ti se to isplati.

16 godina
odjavljen

I plačati 50-ak kn struje mjesečno da bi njima napravio uslugu? Ne vjerujem da se isplati. Možeš blokirati onoga tko ti radi problem na par dana, pa će drugi put pazit.

U životu ne postoje pobjednici, samo preživjeli.

0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan

Ima jos jedno polurjesenje. Ja imam router tp link i on ima QoS i mogu odredjivati prioritete po izlazima. Recmi mogu staviti da lan izlaz 1 ima priroritet u odnosu na ostale i ako je moj komp tamo i stavim da je prioritet na sav bandwith router prvo usluzuje mene a ostale kad stigne.

16 godina
neaktivan

Imao sam i ja takav problem imam ga i dan danas najgore je kad neko iskorištava ono što mu je netko dao dobrom voljom.

Pokušao sam to riješiti "net limiterom" međutm on zahtjeva da ga svi u mreži imaju instaliranog. Pomoću njega imaš

kontrolu protoka te konstantan uvid tko kada i kako korisiti mrežu.

Life suck's and then you die.....
Poruka je uređivana zadnji put ned 24.1.2010 12:06 (asasi).
17 godina
neaktivan

Pa lijepo kazes ok dajem ti net al pod uslovom da imas net limiter instaliran. I to je to. Zasto bi ti placao i davao dzabe i jos te iskoristavaju.

16 godina
protjeran

Ne možeš ograničiti, ali zato možeš lijepo popričati sa ljudima i još jednom im objasniti.

Prepolovit ću pučanstvo jer ne volim kretene
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Kako ograničiti wireless klijente
jel itko riješio ovo sa 763 routerom? vidim da se većina odgovora svela na pričanje s ljudima, mislim da je ovo kompjuterski forum, a ne psihiloška pomoć. ANYONE?
BALKANAC OD GLAVE DO OPANAKA
13 godina
protjeran
Re: Kako ograničiti wireless klijente
panonski kaže...
jel itko riješio ovo sa 763 routerom? vidim da se većina odgovora svela na pričanje s ljudima, mislim da je ovo kompjuterski forum, a ne psihiloška pomoć. ANYONE?

Tvoj potpis sve o tebi govori.

Nema rješenja osim navedenih.

Don't worry, drink Cappy !
14 godina
neaktivan

Ima nacin ako mozes nabaviti neku staru kantu?

Recimo Internet > Internet Router > Ta kanta (s odgovarajucim softwerom) > Wireless Router.

Tako bi ti trebala biti putanja interneta :P

Svoje racunalo konektaš na taj Internet router a nek se oni spajaju na wifi koliko oces, ali ici ce onoliko koliko dopustis na "Ta kanta" :)

Ako zelis detalje, javi se na pm

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice