Spajanje na wireless s udaljenosti cca 2 km

poruka: 93
|
čitano: 35.099
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Ljudi nemojte se smijat na prvu ja sam očajan... imam problem, veliki... zbog tehničkih mogućnosti(tako kažu u t-comu) ne mogu imati neki normalan internet, a ja voooolim imat flat...kupio sam si tele2 net samo za prvu ruku al to imam 1gb prometa ubi me to...ugl da prijeđem na stvar, saznao sam da moj grad(rovinj) nudi hot-spot ali samo u krugu centra grada...e sad, ja živim otprilike 2km uzbrdo od centra, jel moguće da ja uhvatim nekako taj signal? nemojte se smijat opet, očajan sam...ako neko ima ideju neka kaže ako mislite da ne može ahhh jbg recite i to...

Zivot je ono sto nam se dogadja dok smo zauzeti planiranjem!...j.lennon
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Spajanje na wireless s udaljenosti cca 2 km

jako skup sport ako to stvarno misliš stavljat

http://www.gnswireless.com/GNS1810.htm

freedom's just another word for nothing left to lose
15 godina
neaktivan

Jednostavno nije moguće a ako je previše bi koštalo.

The Acacia Strain to je tek 400 metara.

Society leans ever heavily on computers, if you have the power to take out computers you can take out society.
Poruka je uređivana zadnji put pon 15.2.2010 22:04 (P4k1).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

haha, auch, za tu cijenu radije svaki dan pješačim do centra ;)..... ee hvala na odgovorima

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
P4k1 kaže...

Jednostavno nije moguće a ako je previše bi koštalo.

The Acacia Strain to je tek 400 metara.

da, no samo sam predočio kako bi to izgledalo ;)

15 godina
neaktivan

a jel ima kakvih šansi da kupim neku antenu s kojim bi hvato susjede okolo pa se spajo na njih, znam da je ovo bezobrazno al vjerujte da imate tele2 i vi biste...=(

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
superjasko kaže...

a jel ima kakvih šansi da kupim neku antenu s kojim bi hvato susjede okolo pa se spajo na njih, znam da je ovo bezobrazno al vjerujte da imate tele2 i vi biste...=(

Možeš ali samo ako susjedi imaju bežičnu  mrežu koja nije zaštičena

Society leans ever heavily on computers, if you have the power to take out computers you can take out society.
17 godina
neaktivan
superjasko kaže...

naravno, kupiš si neki usb wlan adapter.

pogledaj u nekom informatičkom shopu, nekih 100-200 kn ti dođe.

+

comment iznad ;)

Poruka je uređivana zadnji put pon 15.2.2010 22:17 (The Acacia Strain).
17 godina
neaktivan

Pa mislim da mozes, ali bi taj hotspot trebao imati neku  kantenu usmjerenu prema tebi. 

0 0 hvala 0
17 godina

ne govorite gluposti.. ja imam vanjsku wireless antenu i "lovi" mi preko 4km, bez prepreka tj, da se potpuno vidi druga antena.. s ovom ti ide oko 3 km, ali samo ako potpuno vidis drugu antenu..

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis..
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

hmmm, ja imam laptop hp compaq 615, i hvata tu par mreža oko mene, al su zaključane to sam već probo, ti usbi su jači od ovog u laptopu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
andreas11 kaže...

ne govorite gluposti.. ja imam vanjsku wireless antenu i "lovi" mi preko 4km, bez prepreka tj, da se potpuno vidi druga antena.. s ovom ti ide oko 3 km, ali samo ako potpuno vidis drugu antenu..

to ako potpuno vidiš treba biti određeni kut ili?

kakav ti je signal na toj udaljenosti?

17 godina

da, mora biti opticka vidljivost i onda signal moze ici daleko.. treba podesiti i kut ali ni to nije problem.. signal mi je oko 70%, po lošem vremenu se zna spustiti do 60%..

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis..
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

hehe, odi se igraj servisa kod susjeda pa makni sifru i trosi kolko oces :D :D

postoje vanjske antene, oankve riblje kosti i slicne razno-razne, ali potrebna ti je opticka vidljivost. takodjer postoje i hoteli koji imaju otkljucan internet...

ne znam, mislim da bi ti cak doslo isplativije kupit si tele2 10gb ili flat nego investirat u skupe antene. kao sto rekoh na pocetku, odi do susjeda malo :D

a ove usb antene sto mozes kupit nisu puno jace od prijamnika u laptopu.

*n00b us3r*
Poruka je uređivana zadnji put pon 15.2.2010 23:09 (lukavg).

0 0 hvala 0
17 godina

Cuj... ako si na 500 m i ako taj AP kojeg hvatas ima losu antenu i karticu male snage djaba ti je sto ti imas antenu od 29dB o karticu od 750mW... dakle ti mozes slat i AP ce tebe cuti, ali ti neces cuti njega...

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ma nešto razmišljam, neda mi se igrat lopova s tim antenama, uhvatim neku žrtvu skidam i na kraju možda čovjek nema flat pa je najebo zbog mene...jbg...

Moj PC  
6 0 hvala 0
17 godina

Ajde netko posten :)

I'm going woo woo

2 0 hvala 0
17 godina
superjasko kaže...

ma nešto razmišljam, neda mi se igrat lopova s tim antenama, uhvatim neku žrtvu skidam i na kraju možda čovjek nema flat pa je najebo zbog mene...jbg...

pa raspitaj se malo po susjedstvu.. ak ima neko voljan da si podijelite račun za net ;)

čak vam je i zgodno da se uzme veći brzinski paket, podijelite s dva i imate standard cijenu i brzinu, a bome i upload ak misliš tu i tam nekaj seedat na torrent :)

15 godina
neaktivan

Da ne otvaram novu temu.

Što mi sve treba za spajanje na internet na udaljenost od 200-injak metara (optičke vidljivosti +2-3 zida).

Dakle, susjed na selu ima wireless a ja trenutno ne živim na selu pa mi se ne isplati plačat net .

Dakle, njegov wireless na moj laptop.

Neke Yagi antene ili što ja znam već?

Nista nije sveto sve je bruto i neto, sve je zabava!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Kroz dva tri zida ti nece nista proci... ako mislis stavljat antenu stavi ju negdje na krov...

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

mozda ovo pomogne:

http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=110509

http://www.njuskalo.hr/wireless-wlan/wireless-antena-grid-24-db-nekoristena-oglas-891108

http://cgi.ebay.com/24DBi-Grid-Antenna-Wireless-2-4GHz-24DB-For-802-11b-g_W0QQitemZ400078530223QQcmdZViewItemQQptZLH_DefaultDomain_0?hash=item5d2689e6af#ht_6606wt_939

http://www.elektronika.ba/forum/viewtopic.php?t=2966

http://trevormarshall.com/biquad.htm

http://www.bjelovarwifi.hr/index.php?option=com_kunena&Itemid=19&func=view&catid=21&id=206

ova antena s  drugog i treceg linka je premoćna. osobno je nisam koristio, ali kazu da ima velik domet. na internetu pise da se koristejnem dvije ovakve antene mogu umreziti računala na udaljenost od 20km. (Prijatelj od prijatlja je 'posuđivao' signal s Brača, a on stanuje blizu Splita).

Bolje od ove antene tesko ces naci za 802.11b/g mreze.... ima slucajeva koristenja biqouad antena te kantena  sa satelitskim antenama iz kucne radionice, ali ako nemas iskustva najbolje kupi ntenu i neki malo bolji wlan adapter.

Nikada ne prekidaj ženu dok šuti!
Poruka je uređivana zadnji put čet 18.2.2010 2:50 (Vasiona).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

moj je susjed kupio neku antenu za nekih 1500kn i sad s tim se moze spajat na neke varazdinske i medimurske servere(udaljenost 15km) i skida mu do 2mb,ali to nije internet nego samo za skidanje s tim servera,tako nesto

ugl.ja nebi kupovao nikakvu antenu za to ili bilo sta

svatko ima svoje misljenje i to se nemora shvacati kritikom
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Kod mog frenda u selu jedan covijek plaća internet i kod njega se cijelo selo spaja. I on mene uvjerava kako on prolazi 3 puta jeftinije sto plaća tom covijeku 100kn mjesečno. Još im lik naplaćuje po gigabajtima xD
Prodajem Logitech G500 nov,neotvoren za 399kn
17 godina
cuspajz kaže...
Kod mog frenda u selu jedan covijek plaća internet i kod njega se cijelo selo spaja. I on mene uvjerava kako on prolazi 3 puta jeftinije sto plaća tom covijeku 100kn mjesečno. Još im lik naplaćuje po gigabajtima xD

Koje je to selo?

I'm going woo woo
16 godina
neaktivan

Dalj. U blizini Osijeka

Prodajem Logitech G500 nov,neotvoren za 399kn

0 0 hvala 0
17 godina
cuspajz kaže...

Dalj. U blizini Osijeka

Ma cuj, sa dobrom opremom se mozes spojit i na 10+ km...

Moji u firmi su postigli preko 35km wireless connection, da ne kazem da je signal na -30dB :)

Sada bi trebali testirati u dual N modu tako da bi to na kraju trebalo biti skoro kao da si zicom vezao te dvije lokacije...

I'm going woo woo
15 godina
neaktivan

Nabavi jednu od usmjerenih antena i uzmi Alfa USB karticu (500 mW ili 1W). Malo jeftinija varijanta je 'Gsky' kartica, također snage 500 mW.

S ovom antenom i određen softwer (Spoonwep2) možeš za 10 minuta probit WEP zaštitu svojih susjeda...

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.2.2010 12:27 (Andrey_81).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

pa WEP zastitu nitkko vise ne koristi, bas zato jer se lako probije.

A njemu nikakve koristi ako ima neku divlju antenu ako AP nema istu takvu usmjerenu prema njemu. Potrebna je dvosmjerna komunikacija.

Znači, to je sve ok ako se dvoje ljudi dogovore pa spajaju tako na velike udaljenosti ali nece funkcionirat za spajanje na gradski internet.

15 godina
neaktivan

Ovo da WEP zaštitu nitko ne koristi objesi mačku o rep.

15 godina
neaktivan
tnakir kaže...
cuspajz kaže...

Dalj. U blizini Osijeka

Ma cuj, sa dobrom opremom se mozes spojit i na 10+ km...

Moji u firmi su postigli preko 35km wireless connection, da ne kazem da je signal na -30dB :)

Sada bi trebali testirati u dual N modu tako da bi to na kraju trebalo biti skoro kao da si zicom vezao te dvije lokacije...

O kojoj se firmi radi ?

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice