Server kao Osobno racunalo- da li je moguce

poruka: 20
|
čitano: 7.775
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Pozdrav Forumu, ja sam novi ovdje, a i neznam bas puno o racunalima ali zanima me dali je moguce kupiti neki slozeni(polovni) server na oglasniku- plavi oglasnik ili njuskalo te ga koristiti kao osobno racunalo. To pitam iz razloga jer kada na njuskalu gledam racunala, serveri uvijek imaju bolje komponente, a puno su jeftiniji...... Ne razumijem... Ako itko zna, neka kaze... Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Server kao Osobno racunalo- da li je moguce
helloworld kaže...

Pozdrav Forumu, ja sam novi ovdje, a i neznam bas puno o racunalima ali zanima me dali je moguce kupiti neki slozeni(polovni) server na oglasniku- plavi oglasnik ili njuskalo te ga koristiti kao osobno racunalo. To pitam iz razloga jer kada na njuskalu gledam racunala, serveri uvijek imaju bolje komponente, a puno su jeftiniji...... Ne razumijem... Ako itko zna, neka kaze... Hvala

Koliko ja znam, da.

I am awesome.
16 godina
neaktivan
Da, ali ako ćeš igrati, onda bolje je reći ne. Ili bilo šta grafički raditi.
Imamo televune, radivone, televizije, lektrika, lektrika, sva čuda, raj na zemlji brajo... Samo nemamo pisme, ni ognjišta ni smija... E!
17 godina
neaktivan

Serverske ploce nemaju AGP ili PCI-e 16x?

:)
16 godina
neaktivan
logic kaže...

Serverske ploce nemaju AGP ili PCI-e 16x?

Jednostavno im nije suđeno raditi grafiku.

Imamo televune, radivone, televizije, lektrika, lektrika, sva čuda, raj na zemlji brajo... Samo nemamo pisme, ni ognjišta ni smija... E!
17 godina
neaktivan

Zasto?

16 godina
neaktivan

1) Da je zamišljen za to, ne bi ga isporučivali s 8MB karticom

2) Matične i nemaju toliku propusnost za grafičke kartice

3) Server je moguće koristiti kod stvaranja frameova, no tu se koristi procesor

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Velika je razlika izmedju zamisljen i napravljen tj. sastavljen. Za serverske potrebe je dovoljna bukvalno bilo kakva graficka ali aki ima pci-e 16x ne vidim razloga da se ne moze staviti dodatna graficka. Druga je prica drivera za chipset.

O kkavoj propusnosti pricamo? A kako ce maticna tj. chipset hraniti vise procesora ako nema dovoljnu propusnost?

Stvaranja frameova? Mislis renderovanje?

16 godina
neaktivan
logic kaže...

Velika je razlika izmedju zamisljen i napravljen tj. sastavljen. Za serverske potrebe je dovoljna bukvalno bilo kakva graficka ali aki ima pci-e 16x ne vidim razloga da se ne moze staviti dodatna graficka. Druga je prica drivera za chipset.

O kkavoj propusnosti pricamo? A kako ce maticna tj. chipset hraniti vise procesora ako nema dovoljnu propusnost?

Stvaranja frameova? Mislis renderovanje?

A druga je priča što na ovome forumu su svugdje neki gejmeri koji vodu tjeraju kako ih je volja. Taman to značilo i svako suprostavljanje nekih propisanim pravilima kojih se industrija drži.

Pričam o propusnosti pci slota.

Da, mislim rendanje.

Pa eto, stavi grafičku u server i probaj. Teoretski zaključci su nešto drugo.

Još ti to klokaj i stavi vodeno hlađenje.

17 godina
helloworld kaže...

Ajde prvo specificiraj kakav je točno poslužitelj u igri.

16 godina
odjavljen

Sad idem u offtopic.

Da ne citiiram Smoothov zadnji post, na takav "server" još nakači razne svijetleče gadarije i stavi malo hidraulike i misija je uspješna.Pimp my server, ne?

Server, kao server, zašto ga nebi koristio kao osobno računalo?No ne vidim baš da su cijene jeftinije od The Gamerskih računala, osim ako gledaš dvoprocesorsku ploču sa dva Pentium CPU-a.

Daj link na jedan takav "jeftini" server.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Neznam tko bi sjedio u sobi s serverom. Pa to bruji neprestance.

0 0 hvala 0
17 godina
Smooth Operator kaže...

Neznam tko bi sjedio u sobi s serverom. Pa to bruji neprestance.

Tu je i krenulo moje pitanje.

17 godina
neaktivan

Nisi ti spominujao buku. Pitao si jel moze raditi kao kucni komp. Odgovor je moze. Da li je to tiho i ugodno za biti pored je sasvim druga prica.

16 godina
neaktivan
logic kaže...

Nisi ti spominujao buku. Pitao si jel moze raditi kao kucni komp. Odgovor je moze. Da li je to tiho i ugodno za biti pored je sasvim druga prica.

I osobno računalo može raditi kao server.

16 godina
protjeran

o kojem serveru se uopce prica

i kak stoje ti serverski procesori sa video encodingom

NekoChan
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
helloworld kaže...

Kvalitetne komponente ne znaće ujedno i performanse, vidi za što ti treba imaš rješenja od 2000 - 200 000 kuna, pa ti vidi što trebaš. Inaće i ja imam doma jedan stari server, dovukao ga jer je bio besplatan, dobio sam ga preko veze :) ,  ( Pentium 4 Xeon , 512 MB SDRAM, 2X30GB u RAIDU, intel sever matićna , trenutno vrtim gore Suse Linux ), pa zbog njega dobivam kritike kod kuće , jer stvar je poprilično velika i teška :)

http://www.basketballhoopjam.com
17 godina
neaktivan
Smooth Operator kaže...
logic kaže...

I osobno računalo može raditi kao server.

Naravno.

14 godina
neaktivan

Dale odgovor je ne ako zelim igrasti igrice...

Hvala puno svima na ovoj temi

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ne mora znaciti. Jel tajna koji je server u pitanju?

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice