PCI wireless adapter MIMO

poruka: 4
|
čitano: 2.789
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Pozz svima!

Pitanje:

Da li će meni npr. wireless kartica Airlive WN-300PCI (http://hr.airlive.com/product/product_3.jsp?pdid=PD1267641056493) u kombinaciji s postojećim routerom Thomson TG782i iskoristiti svoj MIMO potencijal s 2 antene ili treba i novi router koji podržava tu tehnologiju? Naime, postojeći CANYON CNP-WF511 kartice u 2 računala pokazuju veliku nekonzistentnost u signalu i otvaranju stranica budući da je router od njih odvojen s 2 zida. Kartice rade pod WIN7 X64. U trećem računalu je isto postojala takva kartica no zamjenio sam ju sa starijom verzijom (2 godine starosti) iste kartice i situacija je puno bolja! Zaključak je da wf511 ne radi dobro s win7 i da moram mjenjati kartice pa me čisto zanima da li ova nova tehnologija garantira bolju kvalitetu signala s postojećom router infrastrukturom ili mi je bolje kupiti normalnu karticu s jednom antenom pa uzeti jaču antenu?

Isprika na podužem pitanju... ;)

HVALA unaprijed na odgovorima!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: PCI wireless adapter MIMO

Naravno da ti za korištenje mimo treba i router podržavati istu tehnologiju. Da li podržava, nemam pojima, nemam taj uređaj. Uglavnom radi se o multiplexiranju, i ne radi se o boljoj kvaliteti signala, već isključivo o brzini komunikacije. Ako te muči kvaliteta signala, da, bolje je ići na neko drugo rješenje.

16 godina
neaktivan

može li onda neka preporuka PCI wireless kartice u kombinaciji s npr 10dbi antenom? :S

HVALA

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: PCI wireless adapter MIMO

Nemam neku preporuku. Meni radi i kroz 3 zida bez problema. Lovim i sudjeda na cca km s laptopom. Cijela priča ovisi o više faktora. Međutim teorijske osnove funkcioniraju uvijek isto. Omni antena ima najmanje pojačanje, jer nije usmjerena, a pojačanje se dobija geometrijom, tj. veličinom u odnosu na lambdu (dužinu vala). Probaj za početak napraviti reflektor za antenu, ima ovdje na forumu uputstvo za izradu, pa ćeš je donekle usmjeriti, tj. pojačati. Glupo izgleda, ali funkcionira do jedne granice, a ne košta ništa. Barem ćeš vidjeti da li i koliko utječe jačina signala u tvom konkretnom slučaju, a možda te i zadovolji u potpunosti.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice