Obican PC kao server

poruka: 8
|
čitano: 2.520
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Obican PC kao server

DAkle, Većš nekih godinu dana razmisljam o postavljanju kucne mreze... Iama Toshibin laptop i stari PC i mislio sam postaviti na stari PC Windows Server... Bili to funkcioniralo i koja bi mi eventualno dodatna oprema trebala... S tim da pristup internetu imam preko Vodafone-ovog USB Sticka koji nema mogucnost Wirelessa a htio bih koristiti internet na obaq racunala istovremeno?

P.S Specifikajije PCija i laptopa su pod moj comp

Wannabe hacker
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
RE: Obican PC kao server

U svemu skupa na kraju nisi rekao što želiš. Ako ti je jedini cilj imati net na oba kompa, imaš po forumu miljun tutoriala za internet connection sharing.

Ako želiš neki server tipa za download torrenta ili file server, onda reci točno što ti treba.

Heart: _/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_ Brain: __________________________
17 godina
neaktivan

Treba mu najmanje jos jedna wifi kartica.

:)
15 godina
protjeran
Obican PC kao server

netreba mu jos jedna kartica neka samo u NETWORK CONNECTIONS bridga VMC i lan i spoji pc i lap i vmc i to je to

z v o n e x p
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ja sam shvatio da hoce sa lapa na net bezicno preko tog PC servera. Kako ce to izvesti bez WIFI kartice u pc serveru?

:)
15 godina
neaktivan
Obican PC kao server

Zanima me jeli uopce moguce intalirati Win Server na obican PC... naravno da mi treba wi-fi kartica... ne mislim ih zicano spojiti... ali znaima me kako ce sve to funcionirati s obzirom na konfu...

Wannabe hacker
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
MrBlc kaže...

U svemu skupa na kraju nisi rekao što želiš. Ako ti je jedini cilj imati net na oba kompa, imaš po forumu miljun tutoriala za internet connection sharing.

Ako želiš neki server tipa za download torrenta ili file server, onda reci točno što ti treba.

Treba mi radi file sharinga je mi torrent nije isplativ posto imam samo gb prometa mjesecno... ali jednog dana tko zan

Wannabe hacker
16 godina
odjavljen
Obican PC kao server

Za Windows server OS ne znam (iako mislim da ne bi trebalo biti problema, može jedino biti pitanje drivera), ali ono što ti želiš, Windows 2000 i noviji rade bez greške (nisam siguran kako se home verzije ponašaju). Ja imam seedbox kojem imam pristup i preko neta (VNC i web server) sve uredno radi na win 2000.

Treba ti WiFi kartica. Laptop i komp možeš spajati AdHoc, ali mislim da je bolja opcija kupovina neke kartice koja podržava software-ski AP (access point).

Što se konfiguracije shareanja konekcije i interneta tiće, mislim da stvarno nema smisla pisati ti još jednom, jer ima na forumu iscrpnih tutorijala.

Heart: _/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_ Brain: __________________________

0 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice