imam problem .u gornjem kutu ekrana mi je neka zelena tockica ..vidi se samo na tamnoj ili crnoj boji dali iko zna kako ga se rijesti ..ja sam vamo novi pa eto..prijatelj mi je reko da je to zapeli pixel i reko je da se vama obratim
Zelena tockica
- poruka: 36
- |
- čitano: 7.737
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
imam problem .u gornjem kutu ekrana mi je neka zelena tockica ..vidi se samo na tamnoj ili crnoj boji dali iko zna kako ga se rijesti ..ja sam vamo novi pa eto..prijatelj mi je reko da je to zapeli pixel i reko je da se vama obratim
Mrtav pixel, nemozes nista napraviti u vezi toga.
Jel ti bas toliko smeta taj mrtvi pixel.
nije da mi smeta ali zivicra me u tamnim igrama po noci me zivcira ..ja sam cuo da je mrtav pixel crne boje da su ovi zeleni crveni plavi zaglavljeni
jel iko zna kako rijesit
Oživi ga.
Negdje sam čitao da se sa trljanjem gumicom (ona obična olovka sa gumicom na vrhu) može oživiti pixel.
Malo google-aj, pa vidi...
croifer kako da ga ozivim probo sam tamo neke programe ali jos nista samo mi se cini da se smanjio
taj pixel se zove zaglavljeni pixel,ostao je goriti i nema diranja.
mrvi je izgasen u laganim pritiskom mogao bi se upaliti.
pa jel se taj zagljavljeni moze kako maknit ...da nebude ta tockica
ja sam zaboravio imena programcica koji "maltretiraju" taj inch ekrana sa njim i pale gase nenormalnom brzinom.
ako se tko sjeti,napisat ce.
croifer kako da ga ozivim probo sam tamo neke programe ali jos nista samo mi se cini da se smanjio
Zeleni je zaglavljani iliti "stuck pixel", nije dead pixel
Laganim pritiscima prstom u zoni može ga resetirati, znači laganim pritiscima ili lupknjem, netko je napisao gore lupknje olovkom sa gumicom na vrho ili slično (da ne napraviš ogrebotine). To je točno - pressure ili tapping metoda, samo lagano.
probaj, nemaš što izgubiti.
taj pixel se zove zaglavljeni pixel,ostao je goriti i nema diranja.
mrvi je izgasen u laganim pritiskom mogao bi se upaliti.
U biti suprotno, da ne kretenizirm sa googlanjem - jednostavna wikipedija
http://en.wikipedia.org/wiki/Defective_pixel#Stuck_versus_dead_pixels
Riješi to na balkanski.
Riješi to na balkanski.
Kakav bi to bio?
Digni drugi, još veći kredit da zatvoriš prvi, a sa ostatkom kupi novi i još veći monitor. Na pet godina.
Ke ne?
Kuckaj lagano po tom dijelu ekrana,postoji mogućnost da nestane. Tako sam ja riješio sličan problem na jednom ViewSonic-u prije par godina i više se nikad nije pojavio....
Riješi to na balkanski.
Kakav bi to bio?
Digni drugi, još veći kredit da zatvoriš prvi, a sa ostatkom kupi novi i još veći monitor. Na pet godina.
Ke ne?
Čekić možda?
BTW probaj pomoću ovih prgrama: JScreenFix, DPT, UDPixel,
Zeleni je zaglavljani iliti "stuck pixel", nije dead pixel
Laganim pritiscima prstom u zoni može ga resetirati, znači laganim pritiscima ili lupknjem, netko je napisao gore lupknje olovkom sa gumicom na vrho ili slično (da ne napraviš ogrebotine). To je točno - pressure ili tapping metoda, samo lagano.
probaj, nemaš što izgubiti.
Tocno to..stuck pixel, i to je najkorisnija metoda, vecinom uspjesna..
bolje stuck nego dead pixel..
udaro sam 5min kemiskom po toj tockici ali se nis nedogada ali to se meni cini sve manjom i manjom..
pritisci polako, nemoj udarati..neznam, to preporucuju, iako s time imao problema..
Imam 2,3 mrtva/stuck pixela na moom monitoru, ali mi ne smeta..
Nemoj se uopće truditi jel nećeš ništa napraviti
imam isti problen na svom lcd-, od prvog dana mi je jedan pixel zaglavljen i svijetli plavo
nem šta nisam pokušao ali ništa;od programa razno raznih do čiste fizike ali NIŠTA
ok probat cu ..ali ako nebudem mogo imam garanciju pa jel bi oni meni to mogli popravit ili zamjenit u toj trgovini
Da bi ti oni zamjenili monitor zbog mrtvog pixela moraš ih imati 5-6 komada u jednom kvadratnom centimetru inače ništa od garancije
sve manje smatra se pod "normalno i dopušteno"
jedino ako imaš LG-ev monitor serije ZERO PIXEL
aha ok ali to mene nekako zivcira :D
vi odma mrtvi pixel.. Nemora bit.. Može bit i do grafe. Jesi li slučajno overclocka grafu ili procesor?? Meni je bia isti problem, maka sam overclock,nestale točke i vratia overclock :D
nisam overclocko ni grafu ni procesor
nisam overclocko ni grafu ni procesor
eh provaj onda ako možeš nabavit neki monitor pa vidit.. I nakon toga će ti sve bit jasno
sto bi bio crveni ako je zeleni zaglavljen, ja imam oba ?