Zamrljan prikaz slova u igri Empire Total War

poruka: 14
|
čitano: 3.282
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Zamrljan prokaz slova

Danas sam nabavio Empire Total War, počeo igrati, ali ima jedan veći problem, a taj je da je prikaz slova nekako zamrljan, treba dosta koncentracije da se pročita...

Pokušao sam problem rješiti instalacijom najnovijih drivera za graičku (verzija drivera je nvidia 275) i instalirao sam najnovije drivere za monitor (LG W2053TQ), ali ništa od ovog nije pomoglo.

Igra je original tako da nema nikakvog cracka koji bi radio problem...

Ovakva slova su samo dok igram tu igru, u Windowsima je prikaz sasvim normalan.

Hladno srce meni dala si... Hladno srce ostani...
Poruka je uređivana zadnji put ned 24.7.2011 21:24 (Apachy).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Zamrljan prokaz slova

Meni slova budu mutna u COD-u kad odbijem instalaciju DirectX-a.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Zamrljan prokaz slova
Podignite rezoluciju?
4.050 postova - Going for over 9000 ~ Black Ops : Galil/Silenced LAW Scavenger/SOH Pro/Marathon Nova 6/Frag ~ Ingame nick: U Mad Bro/KEBABisAWESOME
14 godina
8ax kaže...
Podignite rezoluciju?

Igram na 1600x900 a to je optimalna rezolucija za moj monitor.

Eh, prva igra koju kupim i onda ovakve gluposti, nije ni čudo da postoji piraterija...

14 godina
protjeran

Ko zna kakve igre prodaju. Ja recimo ne kupujem one igre koje Srbija dobije dozvolu od proizvodjaca pa onda oni narezu. Nego samo original sa knjizicom unutra originalnom. Ne mora na Engleskom, moze za nase podrucije recimo, Srbija, Hrvatska, Poljska,... ali da je prave oni tamo. A ne nasi da narezuju uz dozvolu. Tako je bilo za Assassin Creed. Video sam koje je pakovanje i provalio da ono ima knizicu na netu. Exclusive Pack, Ja kupio disk vidim nema nista. Okrenuo prodavnicu otisao i uzeo pare nazad. Mogla je da stoji neka druga verzija i ja ne bi kupio. Ova koja na netu ima knjizicu mora da ima unutra ili nek menjaju naziv. 

Ko ce ga znati sta prodaju vise. Ima nekompatibilnosti milion sa driverima, dx, kada imas jednu kartu pa stavis drugu. Jednostavno ta cela IT industrija je otisla u k....

Nije ni cudo gde su fabrike i ko vodi glavnu rec. Njima privreda raste a mi se patimo sa problemima a placamo im duplo vise nego sto treba.

Oni sa takvim stvarima pokusavaju da te nateraju sada da cackas da vidis sta je da trazis da juris patch, da kupujes igru ponovo, da posumnjas da ti graficka nije u redu da psujes jednog proizvodjaca a kupujes drugi, to ti je istok.

Jednostavno pronasli su nacin i jasu. Ne nasedaj. Kada ti nesto ne radi imas valjda u zemlji rok da vratis iu uzmes pare jel si nezadovoljan, ako nema ne kupuj nista {#}.

Mene je zemlja bar donekle zastitila sada pod pritiskom ljudi pa ako postoji neka nekompatibilnost pre su mogli da kazu u Fazonu J... se losa sreca, ne mozes nista. Sada odem kazem da nisam zadovoljan i uzmem pare nazad.

Ako pita zasto ja pokazem i to je to.

Ja bi sada namerno kupio 3 pirata sledecih omiljenih igara i to objavio javno i zasto sam to uradio iako sam svom snagom za to da se omiljene igre kupuju originali ako nista kada padne cena ima za 10-20e dobre igre.

Meni to nije puno za nesto sto cu igrati jos 2-3 pouta u zivotu.

Samo sa ASUS-om MOZE - 2 grafike fabricki neispravne za 3 meseca.(EAH6970+ENGTX580DC II)
Poruka je uređivana zadnji put pon 25.7.2011 15:55 (Vlada011).
14 godina

Evo vratio igru u Algoritam, dobio lovu nazad, nema više kupovine, bar dok se ne uvjerim vlastitim očima kod prijatelja!

Strašno, igra je i sa najnovijim patchem nekakav polu-proizvod, a Creative Assembly su bili toliko pohlepni da se nisu ni trudili popraviti igru već su napravili Napoleona kako bi još više love pokupili...

Tema ne treba pod lock, ako znate rješenje slobodno napišite, sigurno ima još ljudi sa istim problemom.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ti si vratio igru u Agoritam ali je ona ostala na tvom Steam računu, tako da sad i dalje imaš original igru a dobio si pare natrag, lijepo.

Što se tiče da su slova mutna, kod mene nisu mutna nego su sitna, jako loš font imaju.

F.C LIVERPOOL
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Zamrljan prikaz slova u igri Empire Total War
Hahah sad cu ja blops kupit i vratit xD
4.050 postova - Going for over 9000 ~ Black Ops : Galil/Silenced LAW Scavenger/SOH Pro/Marathon Nova 6/Frag ~ Ingame nick: U Mad Bro/KEBABisAWESOME
14 godina

Igra je uklonjena sa steam acc-a jutros oko 9.

Nisam ni mislio da će se dogoditi nekakav zaheb sa njihove strane, no uostalom nek je uzmu i nek je oni igraju, jbt osljepiš dok pokušavaš pročitat...

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Moje mišljenje je da ako nisi probao igru instalirati i igrati na drugom PCu nemožeš donosit ovakve zaključke. Igra nije poluproizvod jer su tebi mutna slova a ostalih 99,99% nema taj problem. Problem je najvjerovatnije u tvom kompu, ili manje vjerojatno u samom mediju, ali opet kažem to si lagano moga provjerit na nečijem drugom kompu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Prince-Artas kaže...

Moje mišljenje je da ako nisi probao igru instalirati i igrati na drugom PCu nemožeš donosit ovakve zaključke. Igra nije poluproizvod jer su tebi mutna slova a ostalih 99,99% nema taj problem. Problem je najvjerovatnije u tvom kompu, ili manje vjerojatno u samom mediju, ali opet kažem to si lagano moga provjerit na nečijem drugom kompu.

Ovaj problem ima više od 60% igrača, pogledao sam na gejmerskim forumima (steam, ign, gamespot) i tamo sam pronašao hrpu ljudi koji imaju isti problem, neki još i prolaze gore jer imaju monitor manji od 20 incha, tako da je kod njih problem da uopće ne mogu čitati slova, ja sam mogao, ali su me oči zagolile nakon 10 minuta. Igru sam također probao pokrenuti kod bratića, isto je bilo kod njega. Onda sam otišao do prijatelja koji ima neko čudo od 24 incha, jer sam pomislio da je mojih 20 incha (1600x900) premalo. Kod njega samo instalirali igru, stavili potimalnu rezoluciju (1920 x 1200) i slova su ista kao kod mene doma. Ne vjerujem da je problem u kompu jer je star oko pola godine a i iskeširao sam ne mali iznos za njega, konfa debelo premašuje preporučenu konfu na službenoj stranici...

17 godina
protjeran

Onda je razlog opravdan...ja sam ga igrao sa 4 prijatelja, što orginali što ne i nismo imali te probleme, a iskreno nisam ni naišao do sada nikoga sa sličnim.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Ja sam isto imao brdo problem sa ovom igrom, starvno nije bila za opuštenu igru, svako malo neki problem, a šlag na tortu je bio i ovaj problem sa slovima... Igru nisam vraćao jer sam se nadao da će kakav patch popraviti stanje, ali ništa od toga se nije dogodilo...

Probaj nabaviti Shogun 2, igra je puno bolja u tehničkom smislu i do sad nisam imao nikakvih problema, kupio sam je pred mjesec dana na weekend dealu za 120 kuna, taj sam vikend ostao doma, nisam se razvaljivo, ali zato je dan danas igram :D

How about sexy ass bitch?
Poruka je uređivana zadnji put uto 26.7.2011 12:29 (Hornet_93).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Apachy kaže...

Igra je uklonjena sa steam acc-a jutros oko 9.

Nisam ni mislio da će se dogoditi nekakav zaheb sa njihove strane, no uostalom nek je uzmu i nek je oni igraju, jbt osljepiš dok pokušavaš pročitat...

Nisi trebao davat Algoritmu svoj Steam AC i sad bi ti tigra ostala na njemu, drukčije sumnjam da su ti mogli izbrisat igru, jer sve i da su kontaktirali SEGU oni bi tražili Steam AC.

F.C LIVERPOOL
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice