Samsung T260HD - help

poruka: 21
|
čitano: 9.364
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Samsung T260HD - help

jel ima netko ovaj monitor?
treba mi razmjena iskustva...
neki dan sam podesavala programe i skuzila da ne hvatam hrt hd, sloveniju mi nađe, ali samo zvuk čujem. ponekad. ponekad ni to. dobivam poruku "hd not supported." koliko znam taj monitor ima mpeg4 tuner tako da ne kužim o čemu se radi. isto tako ponekad kada ga palim (kao tv) mi neće isprve otvoriti kanal, nego piše "mono" i moram pomaknuti na neki drugi pa vratiti na taj da bi proradilo...

jel je to mpeg4 tuner ili mpeg2?

edit: hm, malo sam gledala stare postove i ispada da je mpeg2

u vrijeme kada sam ga ja kupovala svi su pričali da je mpeg4 i u svim je časopisima to pisalo :(

super... :(

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.7.2009 14:12 (the sandrinator).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Samsung T260HD - help

ovo je prebizarno :(

molim nekog tko ima ovaj monitor ili zna sigurno da li je mpeg2 ili mpeg4 da se javi.

ovo sam poslala samsungu:
Dear Sir or Madam,
I would like to inquire whether this monitor/tv has a mpeg4 tuner (decoder). I bought it almost a year ago in Croatia and I can't watch HD programs on it, so I was wondering if something is wrong with it, or it is in fact mpeg2 tuner. I can't find this information elsewhere and I can't read it out from the available specifications given on various web pages.
Thank you in advance for your answer.
Kind regards,
XX

ovo je odgovor:
Dear Ms. X

Thank you for contacting Samsung Electronics.

You do not state where the monitor is located, (UK, Ireland?), this
could have a bearing ont he issue you are experiencing.

The Monitor does indeed have an MPEG-4 compatibility, and as such,
should not have any major issues picking up the digital channels, have
you tried retuning on a DIFFERENT aerial?

if this fails, does the monitor display images when attached to another
source? if so, then there couldbe an issue with the screen, at which
time, you would need to contact us directly on 0845 7267864 quoting your
customer reference no. 210xxxx

I hope this has been of some assistance to you. If you do have any
further queries, please do not hesitate to contact us quoting your 210-
reference number.

Kind Regards

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.7.2009 13:25 (the sandrinator).
16 godina
neaktivan
Samsung T260HD - help

sad si putiš fino onu pjesmu Balkane i potegneš rakie JAKO Belji se

0 1 hvala 0
16 godina
Samsung T260HD - help

imam t240hd i ako si mislila gledati hd trebala si citati ono sitno otisnuto. hd serija monitora-televizora je DTVmonitor, tako pise na gornjem desnom kutu kucista, a slovo h je prekriveno nekom naljepnicom (tako je kod mene) on moze prikazivati digitalnu televiziju ali ne i hd televiziju. trebala si malo bolje citati kao i citati komentare. osobno nisam probavao digitalnu televiju gledati na njemu, samo analognu. max tv imam na bang & olufsenu i tamo gledam.

i7 920 @ 2,8 ghz, 2x hd 4870x2, 12 gb RAM, gigabyte ex58-ud5,xilence 1200w gaming edition,razer lycosa,razer death adder, samsung t240hd Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresi
Poruka je uređivana zadnji put ned 12.7.2009 14:26 (zaki).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ma nije meni žao što sam ga kupila, ali u doba kada sam ga kupovala (prije skoro godinu dana) svugdje se pisalo i govorilo da ima mpeg-4 dekoder, a na netu nalazim podatke i da je mpeg-4 i da je mpeg-2 i zato me zanimalo što je istina jer ako je mpeg-4, a moj ne radi, da ga mogu odnijeti u servis.

znači sigurno nije mpeg-4?

afaik, dtv ne znači nužno da je to mpeg-2, a ne mpeg-4.

16 godina
neaktivan

Čuj daj malo ukopčaj logiku pa se njome posluži.

Ako ne prikazuje HD sliku i piše not supported,valjda onda nema mpeg-4 :)

Intel Q9400 @ 3.68 / Asus P5Q-E / Corsair 2x2GB 1066 Dominator / 2x HD4850 CF / 2x 640GB Seagate 11 RAID 0 / Corsair 650W TX / Samsung T260HD
16 godina
neaktivan

valjda :D

da ne nailazim na postove ljudi koji su pisali isto što i ja (vani, ne u hrvatskoj), a dobivali odgovore da im nešto onda nije u redu s monitorom jerbo je isti mpeg-4, bilo bi mi to logično. ovako uvijek postoji crv sumnje :D

plus što posvuda piše i jedna i druga informacija, a i sam odgovor iz samsunga je bio da je mpeg-4

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.7.2009 20:41 (the sandrinator).
16 godina
neaktivan
Samsung T260HD - help

Ajd kad se več piše o ovim monitorima (t240/HD i t260/HD) jel može netko ko ga ima reči opčenito nekaj o njemu? kakav je kao monitor odnosno kao TV i kako dobro hvata analogni signal?

Ja za njim "patim" več neko vrijeme te neznam dali bih piknuo 24˝ ili 26˝ i dali uzimati HD verziju ili ne? jer razlika u cijeni sa HD i bez je dosta velika.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Samsung T260HD - help

Ja imam T260, znaci bez tv a u njemu i kao monitor je super, mislim da rade uzmes posebno mpeg 4 karticu i tako gledas tv... Ko sto rekoh kao monitor je super, velicina, boje, kontrast sve je za 5 ( barem meni)...Cool

Intel Core 2 Duo E6750@2.66GHz, Gigabyte P35C-DS3, s775, iP35, DDR2 2X1GB PC6400 (800MHz) OCZ, platinum XTC, BFG GTX 280 OC, CoolerMaster HAF 932 big tower , CHIEFTEC, CFT-650-14C 650 W, LOGITECH, MX
Poruka je uređivana zadnji put pon 13.7.2009 1:29 (Dermentor).
Moj PC  
0 0 hvala 2
16 godina
neaktivan

meni je isto super. imamo i t220 i fakat smo zadovoljni.

17 godina
neaktivan
Dermentor kaže...

Ja imam T260, znaci bez tv a u njemu i kao monitor je super, mislim da rade uzmes posebno mpeg 4 karticu i tako gledas tv... Ko sto rekoh kao monitor je super, velicina, boje, kontrast sve je za 5 ( barem meni)...Cool

Potpisujem.

Webmaster Filozofskog fakulteta u Rijeci www.ffri.hr
16 godina
neaktivan
Hackapell kaže...

Ajd kad se več piše o ovim monitorima (t240/HD i t260/HD) jel može netko ko ga ima reči opčenito nekaj o njemu? kakav je kao monitor odnosno kao TV i kako dobro hvata analogni signal?

Ja za njim "patim" več neko vrijeme te neznam dali bih piknuo 24˝ ili 26˝ i dali uzimati HD verziju ili ne? jer razlika u cijeni sa HD i bez je dosta velika.

Evo napokon sam si ga i ja piknuo (T260HD - "diskont24" - 2740kn) i sad mogu potvrditi ono šta svi govore kako je dobar... no imam problem u vezi njega, kad ga upalim iz njega dopire nekakvo lagano pištanje koje nakon vremena postaje dosta iritantno (nakon što je dulje upaljen to zna prestati a zna i ostati).

Pa pitam jel ima neko možda sličan problem ili dali neko opčenito zna u čemu je stvar i kako se toga riješiti??

Hvala!

15 godina
neaktivan
the sandrinator kaže...

jel ima netko ovaj monitor?
treba mi razmjena iskustva...
neki dan sam podesavala programe i skuzila da ne hvatam hrt hd, sloveniju mi nađe, ali samo zvuk čujem. ponekad. ponekad ni to. dobivam poruku "hd not supported." koliko znam taj monitor ima mpeg4 tuner tako da ne kužim o čemu se radi. isto tako ponekad kada ga palim (kao tv) mi neće isprve otvoriti kanal, nego piše "mono" i moram pomaknuti na neki drugi pa vratiti na taj da bi proradilo...

jel je to mpeg4 tuner ili mpeg2?

edit: hm, malo sam gledala stare postove i ispada da je mpeg2

u vrijeme kada sam ga ja kupovala svi su pričali da je mpeg4 i u svim je časopisima to pisalo :(

super... :(

Pozdrav... novi sam na forumu, pa da sve pozdravim.

A sad da prijeđemo na temu:

1. ja imam navedeni monitor (samsung t260hd) i moram reći da je odličan

2. monitor ima ugrađen MPEG4 tuner koji je sposoban prikazivati HD signal (npr. HRTHD)

3. prijem tog signala ovisi o lokaciji na kojoj se nalazite u Hrvatskoj (pokrivenost signalom možete vidjeti ovdje http://www.oiv.hr/default.asp?ru=98&gl=200806050000001&sid=&jezik=1)

4. još je bitno da su regionalne postavke na monitoru postavljene na neku zemlju EU (npr. Germany) jel proizvođač još uvijek ne prepoznaje da Hrvatska ima DVB-T signal.

To je to.

Nadam se da sam nekom pomogao.

17 godina
neaktivan
Bilo bi super ako jos tko moze napisati koju rijec o monitoru u svakodnevnoj upotrebi?

npr. windowsi, surfanje, gledanje divx-a, igre i tome slicno...

kakav je kontrast, dal su boje "prirodne" ili "nabrijane", dal probija pozadinsko osvjetljenje na rubovima, ako da, koliko...

kakav je kut glednja u praksi?

puno hvala!
BUG 200/201, najsss!
15 godina
neaktivan
Samsung T260HD - help

pozdrav,

ajde pomagajte i meni, imam isti problem sa t260hd, nema digitalnog signala. Spojio sam ga na antenu od kabelske i prima samo analogne, možda je u tome problem.

Na običnu kućnu isto ne lovi digitalne. Treba kupit ovo- Kućna antena, PHILIPS, SDV2230? Postavke za države sam sve isprobao ali ništa. Živim u Rijeci i piše da je pokriveno.

Hvala

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Eto ja sam prije dva tjedna kupio T240HD i imao istih problema s tim vrazjim pistanjem. Jucer sam ga odnio na servis pa cemo vidjeti dalje... Uglavnom, malo sam progooglao i ekipa kaze da znaju pistat ti losiji monitori ako brightnes nije na 100. Meni to nije imalo nikakve veze, al mozda nekom pomogne... :D

Pozdrav

Evo dobio sam natrag svoj monitor iz servisa, rekli su da nisu primjetili kvar, no ja sam i dalje cuo taj pistajuci zvuk. Evo kako sam to rijesio. Otisao sam u sound settings, odabrao tv speaker i stisnuo mute gumb na daljinskom, ali onda se pojavi onaj mute znak na ekranu koji ne nestaje. Onda sam otisao natrag u sound settings i stavio na external speakers. Dakle, ovaj unutarnji zvucnik mora biti iskljucen i prebaciti zvuk na eksterne zvucnike... I to je to... :D

Ocito je da su u monitor stavili jeftini zvucnik koji hvata frekvenciju od necega u monitoru (neki na netu govore o power supplyju, a neki o backlightu). Uglavnom, kad se ovo napravi, zujanje nestaje. Brightness mi je na 70...

Pozdrav

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.11.2009 12:45 (Superman).
15 godina
neaktivan
Samsung T260HD - help

Monitor je jednostavno odličan (u svom rangu).

Ima mali milijun priključaka, veliku radnu površinu...

Prije sam imao monitor sa 1280x1024 točaka, pa mi prelazak na ovih 1900x1200 izgleda jako dobro.

Svjetlo sam stavio na 85 i ne čujem nikakvo zujanje, makar mi okolo sve šumi, ventilatori od napajanja, kućišta ...Osmijeh

Za rad (a i ostalo Namigiva ) je odličan, ima 1200 linija po vertikali i omjer 16:10. Kao što je već pisano, to mu daje veću radnu površinu u odnosu na 1080 vertikalnih linija koliko imaju monitori sa 16:9 omjerom stranica.

Još ga nisam spojio na antenu, pa ću ovih dana isprobavati DVB-T signal... (analogni signal ne, jer odlazi, konačno i zasluženo, u povijest Smijeh

Prednja strana Prednja strana
Dimenzije monitora Dimenzije monitora
Priključci iza monitora Priključci iza monitora
Poruka je uređivana zadnji put ned 20.12.2009 23:45 (Tiger).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Samsung T260HD - help

Čisto ovako vidim da bi htio loviti taj hd, pa jel bi bilo moguće spojiti preko scarta/hdmi dvbt hd reciver neki pa tako loviti?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Naravno da možeš spojit HD reciver na HDMI ulaz i onda gledaš HD programe.

15 godina
neaktivan
Samsung T260HD - help

Molim za pomoć!

Nedavno sam nabavio ovaj monitor T260 HD koji mi služi iskljućivo za gledanje Tv-a.

E sad,kad pretražuje kanale uredno nađe sve digitalne i analogne,ali ih automatski

spremi tako da mi svaki drugi valja.

Zanima me kako da pobrišem te nevaljale i kako ove sto mi valjaju memoriram 1.2.3.4. . .?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Samsung T260HD - help

Možda je malo sa zakašnjenjem, ali svejedno ću napisati par stvari o ovom monitoru.

Kupio sam ga pred neko vrijeme i vrlo sa zadovoljan s njime kao monitorom, stvarno je fantastičan za rad. Mnogo je praktičniji nego monitori 16:9 formata koji su jednostavno "preniski" za normalan rad (bar meni).

Inače, kod kupnje sam posvetio posebnu pažnju tome da bude sa MPEG-4 tunerom (postoje dvije serije, sa MPEG-2 i MPEG2/4 tunerom, MPEG-4 ima oznaku koja počinje sa TDV), platio sam 100-injak kuna više, ali sad sam bez brige. Inače, mnogi prodavači prodaju ove koji nemaju MPEG4 pod one koji imaju, što možda zbog neznanja, što zato da prodaju tako da treba pripaziti.

Dakle, izuzetno sam zadovoljan njime u radu, a kao tv mi je ok, no to mi i nije bila osnovna namjena nego više kao monitor. Zamjerke za tv su relativno loš kut gledljivosti (170/150) te neuvjerljiv zvuk (ima malo čudno postavljene male zvučničiče koji daju "telefonski" zvuk). ovo sa zvukom i nije neki problem budući da ima audio izlaz pa se može spojiti na prave zvučnike. Od ulaza nema što nema tako da može poslužiti za spajanje na sve što mi pada na pamet.

Jedina možda još zamjerka je malo "kruti" softver za upravljanje, falilo mi je par opcija, tj. želio bih neke stvari dobiti u manje klikova.

No, sve u svemu vrlo sam zadovoljan i mislim da je ovaj monitor izvrsna i isplativa kupnja

There's no business like showbusiness
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice