Samsung T220HD

poruka: 15
|
čitano: 8.874
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Samsung T220HD

Namjeravam kupiti navedeni monitor jer naravno uz rad na računalu mislim ga koristiti i kao TV.

Surfal sam i čital i 99.9% sam siguran da je to to, no par pitanja prije.

DVB-T ugrađen u njega je MPEG-2, a koliko znam HRT 1 i 2, RTL i NOVA TV se mogu primiti tim tunerom?

Jel za te novce (2400kn, a u paketu dolazi i ML-1640 laserski printer) se može naći neko bolje rješenje?

Jel samsung uskoro izbacuje nove modele?

I ako ga ne bude za uzeti vjerojatno uzimam DELL 2208 WFP za istu lovu, al bez printera.

Može malo vaših mišljenja o T220HD.

Ako se tema ponavlja ispričavam se, al nisam ju našel nigde na forumu.

Jimi
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Samsung T220HD

Pa monitor je dobar tu se nema kaj reci a taj DVB-t tuner u njemu je MPEG-2 i mozes gledat digitalni program samo se postavlja pitanje kaj ces gledat kad je izbor kod nas los, a za 2.400 kuna mozes kupit ovo sa fotke kaj je bolje rijesenje veci ekran ima i HDMI a tv kartice za PC su danas jeftine pa za ukupno 2.600 kuna koliko bi te dosao taj LG monitor sa dodatnom TV-karticom za komp to je ipak puno bolja kupnja jer za 2.600 kuna onda imas 24 ekran sa DVB-t a to je vec pravi posao jer Samsung T240HD ima isto DVB-T ali kosta 3.200 kuna a nije nista bolji od tog LG-a pa sad ti vidi!!!Cool

Athlon 64 LE-1620 (3.0ghz) - Golden Orb 2 - Kingmax Mars 1GB ddr2 800 (960mhz) - Seagate Baracuda 160gb - Seasonic S12II 430w - Samsung SM 2232BW - Gigabyte MA790X - DS4 - Ati Crosfire HD 3650 x2
Poruka je uređivana zadnji put sub 17.1.2009 16:08 (rambox).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Samsung T220HD

Odličan monitor, za te novce dobiješ sve što ti treba.

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. ----------------------------- Intel E7200@3ghz,Gigabyte EP35-DS3,Gainward 8800GT OC,Segate Barracuda 500gb,2x 2 gb Kingmax MARS ram,Thermaltake Soprano, Corsair VX 450W
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Samsung T220HD
rambox kaže...

Pa monitor je dobar tu se nema kaj reci a taj DVB-t tuner u njemu je MPEG-2 i mozes gledat digitalni program samo se postavlja pitanje kaj ces gledat kad je izbor kod nas los, a za 2.400 kuna mozes kupit ovo sa fotke kaj je bolje rijesenje veci ekran ima i HDMI a tv kartice za PC su danas jeftine pa za ukupno 2.600 kuna koliko bi te dosao taj LG monitor sa dodatnom TV-karticom za komp to je ipak puno bolja kupnja jer za 2.600 kuna onda imas 24 ekran sa DVB-t a to je vec pravi posao jer Samsung T240HD ima isto DVB-T ali kosta 3.200 kuna a nije nista bolji od tog LG-a pa sad ti vidi!!!Cool

To je u redu kaj veliš, no problem je rezolucije. Sad imam doma 20" Philips 200WS8FB i problem mi je kaj mi je ta rezolucija prevelika za toliko incha. 22 mi je sad taman da dobro vidim.

A ak uzmem 24" s full hd e onda nem ništ videl, a stalno podešavati da sve izgleda veće mi se neda.

Kod T22HD me muči jedino to da mi slučajno se ne prebace na MPEG4 pa badava mi DVB-T tuner. Mogel bi onda komotno T220 i neku TV karticu.

No srećom za te novce dobivam i laserski printer pa bu to umanjilo samu cijenu monitora. 
Jimi
17 godina
neaktivan
Samsung T220HD

Kupih ja navedeni monitor i nažalost imam par problema.

Jedna vertikala piksela titra crveno, al samo kad sam npr. na netu, ili u my computeru, taskbar i ovaj gore na vrhu (ne mogu se sad sjetiti naziva) mi titraju malo crveno.

A druga je da mi nakon prvog dana   više ne može naći digitalni signal ni jednog kanala. Monitor je na istom mjestu gdi je prvi put primal.

E sad, kaj napraviti. Imam ga 5 dana.

Jel mu otišel digitalni prijem, su pikseli ludi ili je neke drugo?

Zovem servis?

Jimi
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Samsung T220HD

Prije svega pozdrav svima na forumu,

Evo kupio sam si gore pomenuti LG monitor prije 5 dana uredno je radio dok nisam probao prikopcati TV Kablovsku na Philipsovu TV kartu. Kad sam ukljucio kabal u tv tuner, slika pocne titrati, primjete se valovi titranja, izvadim kabal, radi sve ok, ponovo ga ukljucim opet titra, izvadim, nastavi opet titrati, gledam da nisu drajveri, stavim najnovije drivere i od monitora i od graficke (ATI HD3300 integrusa) , refresh rate nisam dirao, stoji na 60 Hz, odnosno nemogu ga ni smanjiti ni povecati, opet titra. Nazovem servis, odvucem ga na servis, tamo radi normalno bez ikakvih smetnji, kazu mi da je do napona i da mi treba UPS, uzmem UPS (jer sam ga ionako imao namjeru kupovat) donesem kuci radi sve super. E sad me zanima, jeli moguce da problem bude uzrokovan napajanjem, ili je nesto do tunera ili pak nesto drugo? Nisam oprobao sad kako imam UPS, prikljucivati kabal u tuner jer ne zelim da mi pocne opet titrati u ovo doba kad imam jos nesto raditi na racunaru a titranje me iritira?

Hvala unaprijed na odgovorima

edit:

Maloprije sam se ipak odlucio da probam i nije bilo titranja :) sto znaci da je vjerovatno do napona, ali jos uvijek nisam probao gledati TV odnosno sutra cu. Ako vi mislite da ima jos neka kvaka u svemu ovome molio bi da napisete, jer ipak to je moje misljenje i sto neznaci da je moj slucaj rjesen iako zasad nema titranja :)

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.2.2009 0:22 (zanychew).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Samsung T220HD

DVB-T sam riješil kad sma poboljšal signal.

No ovo s titranjem piksela je i dalje prisutno.

Kad spojim monitor preko VGS sve je super, no preko DVI titra vertikala.

Jel greška u kabelu, dviu na monitoru ne znam. Na grafičkoj bi moral biti ispravan jer sam prije jedan imal spojen prek drugog kabla.

Jimi
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Jimi kaže...
rambox kaže...

To je u redu kaj veliš, no problem je rezolucije. Sad imam doma 20" Philips 200WS8FB i problem mi je kaj mi je ta rezolucija prevelika za toliko incha. 22 mi je sad taman da dobro vidim.

A ak uzmem 24" s full hd e onda nem ništ videl, a stalno podešavati da sve izgleda veće mi se neda.

Kod T22HD me muči jedino to da mi slučajno se ne prebace na MPEG4 pa badava mi DVB-T tuner. Mogel bi onda komotno T220 i neku TV karticu.

No srećom za te novce dobivam i laserski printer pa bu to umanjilo samu cijenu monitora. 
  Nemoj!Nisi mozda primjetio(ja imam philips 220tw-ista stvar),da,kad gledas telku preko tv kartice,mora ti bit komp upaljen,a kad imas ovaj monitor sa hd sufikson,imas sve kao i na telkacu,dakle nemas monitor nego i monitor i telkac
djevice,padobranci mineri griješe samo jednom! Postao sam ateista;ubili su boga u meni...
17 godina
neaktivan
Samsung T220HD

Kupil sam ja T220HD već, samo još moram otkriti u čem je problem u prijenosu podataka.

Jimi
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Jimi kaže...

Kupih ja navedeni monitor i nažalost imam par problema.

Jedna vertikala piksela titra crveno, al samo kad sam npr. na netu, ili u my computeru, taskbar i ovaj gore na vrhu (ne mogu se sad sjetiti naziva) mi titraju malo crveno.

A druga je da mi nakon prvog dana   više ne može naći digitalni signal ni jednog kanala. Monitor je na istom mjestu gdi je prvi put primal.

E sad, kaj napraviti. Imam ga 5 dana.

Jel mu otišel digitalni prijem, su pikseli ludi ili je neke drugo?

Zovem servis?

Jel možeš staviti sliku te linije pixela da vidimo što je to?
Ima takvih situacija  da se greška vidi tek na određenim bojama.
Iz iskustva najbolje pozadine za detekciju grešaka na panelu ( osim pixela) su jednolično sive i ona ljigavo zelena koji su win 98 imali po  defaultu.
Serviser
17 godina
neaktivan
Samsung T220HD

Problem rijšen. Greška je bila u DVI kablu. Sad sam stavil drugi i slika je da se ne mičeš od kompa.

MOJ IZBOR kaj se monitora tiče. Ako hoćete monitor i tv (digitalni i analogni s zvučnicima) ne možete bolje proći za tu lovu.

Jimi
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Samsung T220HD

jel moze neko da mi objasni kako da vidim koji je panel kod samsunga t220 HD??? pitam zato sto nije isti princip ulaska u service menu kao kod t220 ? :)

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Samsung T220HD

Imam problema sa prijemom digitalnog programa kod ovog tipa monitora. Jucer su u slavoniji prebacili na cisti digitalni signal. Do sada sam mogao bez problema gledat i digitalne i analogne dok sad vise nemogu nikako naci digitalne programe. Ako netko zna u cemu je problem i kako ga rijesiti molim da mi javi :))

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Samsung T220HD

zdravo svima.. možete li mi reći kako prebacim na tom monitoru na digitalni prijamnik,dns su isključili kod nas analogni signal(krapinsko-zagorska županija)..molim vas da odgovorite...unaprijed hvala...

0 0 hvala 0
16 godina
Samsung T220HD

Evo i kod mene ne hvata digitalni signal. Danas isključili analogni (Zagreb). Inače, antena je krovna, na vrhu zgrade od dva kata, ja sam u prizemlju.

U čemu je fora sa ovim monitorom i digitalnim prijemom, zna tko?

Hvala i pozdrav

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice