Jedna stvar mi nije jasna. Imam LCD monitor Samsung T220 sa rezolucijom od 1680x1050. Pošto baš nemam high end komp novije igrice mi baš ne rade najbolje na toj rezoluciji, ali vidi ti čuda probao ja igrat na 19-inčnom CRT monitoru sa rezolucijom 1024x768 i sve mi se vrti u High-u! Konkretno, Far Cry 2 na rezoluciji od 1680x1050 jedva igram na Low, dok na rezoluciji od 1024x768 na High-u bez ikakvog prekidanja. Moje pitanje je koji je smisao nabavke velikih monitora sa velikim rezolucijama kada imamo stare, malo manje monitore koji rade na manjoj rezoluciji, a puno puta daju bolju sliku nego njihova velika braća, a i igrice bolje rade?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Veliki monitori su za jače kompove. Ima puno prednosti, i meni osobno je nezamislivo igrati nešto na 17" jer sam se previše naviako na 22". Veča rezolucija znači više detalje znači lijpša grafika znači bolji ugođaj pri radu, bilo igranju ili nečemu drugom
Evo baš je to pitanje mene mučilo prije par tjedana kad sam se odlučio kupovati monitor. Troumio sam se između 19", 20" i 22" ali sam se na kraju odlučio za najmanji. Zašto!? Pošto mi komp i nije "pila nad pilama" uzeo sam manji monitor baš zato što ću, ako ikad budem igrao igrice, lakše postići veće detalje na 19" monitoru nego na 22" monitoru, odnosno na rezolucijama prilagođenim njima.
Što hoću reći?! Lijepo je vidjeti ogroman monitor na stolu ali je upitna njegova svrsishodnost. Za sada, meni je moja 19-ka dovoljna, ako ne i prevelika. ;)
Dobio sam novi monitor Samsung od 21', kad palim kompjuter prikazuje mi se se poruka not optimal mode.... i piše mi da mi rezolucija mora bit 1920 x 1080, kako da postavim tu rezoluciju, koristim windows xp, i kad uđem u properties pa u settings nemam opciju za 1920 x 1080...molim pomoć
Ma mora biti... meni je na mojoj staroj 17" bilo, a kamoli ne tu :)
Pa 1024x768 je cca. 0.8 megapiksela dok je 1650 x 1050 cca. 1.8 megapiksela. Samim tima grafa mora nacrtati cijeli megapiksel više nego na manjoj rezoluciji što rezultira trzanjem u igrama
najbolji odgovor ti je da u biti netreba više od 19" monitora pa bilo koju grafu da ti danas stavio bila ona hd4870x2 ili gtx295 ona ce biti overkill za taj monitor ali samo par mjeseci... tako da... kupovanje velikh monitora mislim na 24" pa nadalje uopce nemas smisla po meni za gaming... recimo ako imas 24" monitor na njega nemozes stavit hd4850 grafu.. preslabo.. na high ces igrat igre samo na nizoj rezi a tada je slika jako ruzna... znaci u koliko imas 24" on te obvezuje da stalno kupujes jace grafe jer ove slabije nemaju smisla...
tako da gledaj izmedu 19-22" maximalno vise od toga je totalno baksuz i promasaj sta se tice gaming.. veliki monitori su za druge radove..
a ako hoces vise od 22" za filmove radije si kupi lcdtv
Dobio sam novi monitor Samsung od 21', kad palim kompjuter prikazuje mi se se poruka not optimal mode.... i piše mi da mi rezolucija mora bit 1920 x 1080, kako da postavim tu rezoluciju, koristim windows xp, i kad uđem u properties pa u settings nemam opciju za 1920 x 1080...molim pomoć
Tu se postavlja jos jedno pitanje na koje malo tko danas misli. Na kojoj udaljenosti moramo biti od takvih 22-24" monitora.
Kada tih 24" prebacimo u cm dobijemo 60cm a po tome 22"=55cm. Pa moja Tv je od 55 cm :)
Dalje istrazivanja pokazuju da uz ekran od 60,96cm moramo biti udaljeni priblizno 182,88cm za format 16:9 dok za 4:3 taj iznos se jos povecava.
Jedna stvar mi nije jasna. Imam LCD monitor Samsung T220 sa rezolucijom od 1680x1050. Pošto baš nemam high end komp novije igrice mi baš ne rade najbolje na toj rezoluciji, ali vidi ti čuda probao ja igrat na 19-inčnom CRT monitoru sa rezolucijom 1024x768 i sve mi se vrti u High-u! Konkretno, Far Cry 2 na rezoluciji od 1680x1050 jedva igram na Low, dok na rezoluciji od 1024x768 na High-u bez ikakvog prekidanja. Moje pitanje je koji je smisao nabavke velikih monitora sa velikim rezolucijama kada imamo stare, malo manje monitore koji rade na manjoj rezoluciji, a puno puta daju bolju sliku nego njihova velika braća, a i igrice bolje rade?