Odabir monitora za eyefinity

poruka: 55
|
čitano: 10.549
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Eto, da se vratim staroj ljubavi. Trenutno su mi upali  :

http://protis.hr/products/details/monitor-lcd-led-23-aoc-e2343f2-1920x1080-250-cdm2-50-000-0001-2ms-black/48771

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_259_192&products_id=10601

Kod aoc-a mi se svidaju 2 hdmi-a , ali znam da uz aoc-a dolazi i nekvalitetna izrada, poprilicno klimav .. etc..

LG mi se vise svida vizualno, hdmi ima, takoder i dvi sto je + , samo nisam nigdje uspio naci review o navedenom, te me brine 5ms odaziv..

Negdje 1200 mi je po monitru budget, tako moze savjeti neki ? Hvala unaprijed!

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

zvao sam adm, od lg-a nazalost nista jer samo je jedan raspoloziv...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

imo probo bezveze..Jedino sto mi je bilo dobro igrati je neka voznja..

Puno igara ne radi kako treba... npr cod serijal izgleda uzasno itd..

inace uzeo bih neki monitor sa najtanjim rubovima.

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila
Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Odabir monitora za eyefinity
toxic kaže...

cod izgleda uzasno jer nisi koristi widescreen fix...

17 godina
mislavgray kaže...
toxic kaže...

cod izgleda uzasno jer nisi koristi widescreen fix...

ma joj stari moj to je bedastoca... eyefinity je u principu takvo makretinsko smece da boli glava...

inace kada bih ponovo uzimao a nebih.. trazio bi monitor koji se moze okrenut vertikalno znaci sa takvim stalkom jer bi slika u tom slucaju izgledala kud i kamo prirodnije.

14 godina
neaktivan

Nemoj, moj ti je savijet, znam kroz sta useri na OCN forumu sa HD 7900 CFX i 3X monitora prolaze, mnogo ih je prodalo dva monitora i ostalo na jednom.

Puno ti je bolje da kupis jedan Dell U2711.

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.8.2012 21:07 (Leopard_st).
Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Leopard_st kaže...

nisam skuzio recenicu, kaj nevaljaju preformanse na eyefinityu ili?

14 godina
neaktivan
mislavgray kaže...
Leopard_st kaže...

nisam skuzio recenicu, kaj nevaljaju preformanse na eyefinityu ili?

Problemi, ne radi nish kako treba, low GPU usage, crashovi i itd.

Eyefinity sa jednom grafom i nekako, ali sa dvije je nocna mora.

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.8.2012 20:35 (Leopard_st).
13 godina

Mislave, ne daj se smetat. Ak si možeš priuštit, i imaš s čime tjerat (a imaš) go for it. Istina, neće sve igre radit kak se spada, neke možda uopće, ali kad radi,  filing je nenadyebiv. Kad se iz nekog razloga vratim na jedan monitor u igri koju sam do tad prašio u triple screenu, imam osjećaj ko slijepac na trapezu. Sa ta dva dodatna monitora dobiješ "pravi" ljudski field of view, skupa sa perifernim vidom. Rubove monitora više ne primjećuješ nakon 10 sekundi, a stvari izgledaju toliko prirodno da mi nije jasno da se nekome može ne sviđat. Al' eto.

Dual GPU setupi imaju svoje probleme, pojedine igre imaju problema sa eyefinityjem/surroundom, kad se sve to spoji, zna bit zayebano. Ali generalno, ne vraćam se više na jedan monitor, osim iz nužde. Što se tiče performansi, glavni problem je video memorija, tako da ćeš ponegdje morat smanjit ambicije glede performansi.

A što se monitora tiče, ako ikako možeš, idi na 16:10 radi većeg vertikalnog FOV-a. Ne znam da li takvih monitora uopće više i ima za kupit, jedino što mi pada na pamet je dell u2412m, ali taj ti prelazi budžet.

BF3: Bombovich
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Upravo ti govori da si trebaš kupiti i treću :)

Watercooled CPU. Bubni PP, ako te nešto zanima :)
Moj PC  
4 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Perki kaže...

Mislave, ne daj se smetat. Ak si možeš priuštit, i imaš s čime tjerat (a imaš) go for it. Istina, neće sve igre radit kak se spada, neke možda uopće, ali kad radi,  filing je nenadyebiv. Kad se iz nekog razloga vratim na jedan monitor u igri koju sam do tad prašio u triple screenu, imam osjećaj ko slijepac na trapezu. Sa ta dva dodatna monitora dobiješ "pravi" ljudski field of view, skupa sa perifernim vidom. Rubove monitora više ne primjećuješ nakon 10 sekundi, a stvari izgledaju toliko prirodno da mi nije jasno da se nekome može ne sviđat. Al' eto.

Dual GPU setupi imaju svoje probleme, pojedine igre imaju problema sa eyefinityjem/surroundom, kad se sve to spoji, zna bit zayebano. Ali generalno, ne vraćam se više na jedan monitor, osim iz nužde. Što se tiče performansi, glavni problem je video memorija, tako da ćeš ponegdje morat smanjit ambicije glede performansi.

A što se monitora tiče, ako ikako možeš, idi na 16:10 radi većeg vertikalnog FOV-a. Ne znam da li takvih monitora uopće više i ima za kupit, jedino što mi pada na pamet je dell u2412m, ali taj ti prelazi budžet.

Njemu nije problem video memorija, ima 3Gb Vrama i propusnost preko 260 GB/s.

Ali opet kazem ima problema Eyefinity sa CFX HD 7900 serijom ti imas HD 6900, druga je to prica.

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.8.2012 22:33 (Leopard_st).
14 godina
neaktivan

Nije problem u hardveru, već u driverima. Amd uvijek ima u najmanju ruku mušićave drivere. I na netu je većina problema sa starijim driverima koji nisu čak bili ni prilagođeni 79xx seriji. Ovi noviji, recima od 12.6 nadalje rješavaju dosta problema. Barem amd nije "dosadan" ko nvidia :)

Ako ću ja ići na eyefinity ( a vjerojatno hoću ). uzet ću još 2 della u2412m. ips matrica i 16:10 ftw. Kasnije ću uzet i još jednog radeona, vjerojatno će dotad driveri biti potpuno ispeglani

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.8.2012 22:59 (ipetrovs).
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
ipetrovs kaže...

normalno je da nece svaka igra glatko radit... znam da sa 6970 x2 sam imao OPAKIH problema, totalno neigrivo

13 godina

Puno ovisi i o igri, tj. koliko su si developeri dali truda. BF3, iako je imao problema s početka, trenutno radi gotovo savršeno, i što se tiče crossfire-a, i eyefinity-a. Oba dvije grafe na 100%, skaliranje perfektno, sva memorija požderana, HUD ne samo da je centiran po defaultu, nego se pozicija može dodatno podešavat... Divota. Još da znam pucat,...

Toxic je spomenuo vožnje, i da, u principu su malo jače simulacije (rfactor, race07 serija) vrlo dobro prilagođene triple screen igranju, i tu stvari zapravo poprimaju dodatnu dimenziju jer dodatni ekrani nisu samo zbog perifernog vida, već pomoću njih stvarno vidiš više, kompletni kokpit, retrovizire, i što je najbitnije cijeli zavoj ispred sebe.

Kod ovakvih stvari "konzolitis" najviše boli. Za razliku,  igre kao Mass Effect (svi dijelovi) i Skyrim su upravo tragedija što se tiče nekakvog "naprednijeg" hardverskog setupa tiče.

BF3: Bombovich
16 godina

nego vi koji ste imali/imate to, koja igra je najbolja na tom sustavu? a koja nije bas za to? i jeste mozda isprobavali filmove?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

zasad uzimam 3x u2312hm

Moj PC  
4 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
mislavgray kaže...

zasad uzimam 3x u2312hm

Braco, Obama ti je očuh?

Watercooled CPU. Bubni PP, ako te nešto zanima :)
14 godina
neaktivan
dombak1608 kaže...

Rabljenu cu probat nac, za nove nemam cca 4000... 

17 godina
mar123 kaže...

nego vi koji ste imali/imate to, koja igra je najbolja na tom sustavu? a koja nije bas za to? i jeste mozda isprobavali filmove?

filmove nema smisla gledat na eyefinityu..

sto se tice igara sve vrste voznja.. mene se je dojmio nfs the run.. voznja pokraj slapova koje na klasicnom monitoru ne vidis jednostavno mi je bilo super vozit aute na 3 monitora.. BF3 je okey. Ali igre tipa dota 2, hon, lol su katastrofa i vjerujem sve igre tog žanra, ne vjerujem niti da je WOW bolji na eyefinityu.. Batman mi isto nije bilo dobro igrat..

ma velim 90% igara koje ja igram nisu sljakale dobro i samim time sam se riješio toga.. Imao sam problema sa multiplayerom tj pucačinama jednostavno nisam mogao biti onoliko dobar koliko sam sa jednim monitorom i to je bila još dodatna sol na ranu. Eyefinity je dušu dao za sp igre i simulacije pogotovo.. imaš dojam da si tamo..

Naletio sam gdje tip ima 5 monitora i vozi i to je prakticki dozivljaj ko da si tamo tj ko da si u autu...

Ali isto tako taj eyefinity ima puuuuuno mana.. jedan od toga je da trebaš stvarno imati ogroman stol ako ga nemaš trebaš gledati da ga napraviš. Drugo potrošnja monitora pojedinog je oko 50w ako ne i više što je 150w na sat dugoročno gledano nije malo iako meni osobno to nije problem više su bili ugašeni nego upaljeni. Za nove igre nije dovoljna jedna hd7970.. npr ne možeš igrat bf3 na full postavkama na 3 monitra trebaju dvije bez obzira što mi bf3 na full postavkama nije uzeo svih 3gb vrama nego tek 2.2.

14 godina
neaktivan
toxic kaže...

Naravno da filmove nema opce svrhe gledat. Rezolucija nije ista, a rubovi ovdje itekako smetaju, sto se filmova tice. Eyefinity je uglavnom jedino u pucacinama iz prvog i treceg lica dobar.  Imam ja dobar stol, ne brini. Dell U2312HM trosi oko 23.2 wata , ali zaokruzimo na 24. Kalibriran trosi nesto manje. Tak da potrosnja je 70 - MAX 80 wata. Ja ima dvije 7970 u crossfire-u , ne jednu.

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.8.2012 21:06 (mislavgray).
16 godina
neaktivan

Čuvaj se samo bad pixela {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
dedaa kaže...

gotcha {#}

14 godina
neaktivan

Moze pitanjce, lik za dell-a mi se ne javlja, razmatram i alternative.

http://www.magazinrs.hr/aoc-monitor-lcd-23w-wled-backlight-1920x1080-d-sub/AOC-E2343F2

i

http://protis.hr/products/details/monitor-lcd-23-acer-b233hobmdh-1920-x-1080-300-cdm2-80-0001-5ms-black/50219

acer mi je plus jel ide po visini al nema hdmi-a ... a aoc je 2ms + hdmi, cini mi se cak da acer ima tanji bezel...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

zasto samo ne trazis monitor s najtanjim rubom?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
mar123 kaže...

trazim. Gledao sam i 22" monitore, al cuo sam da nisu bas predivni na full hd rezoluciji. Presitan tesst.

17 godina

Ne bi bilo loše da ti ti monitori imaju IPS matrice ili VPA čisto zbog kutova gledanja. TN je užas.

Ako su ti s IPS matricama skupi (računaj 3x 1500 Kn), recimo ovaj LG nije loš
http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_259_192&products_id=10601 

Ima tanke rubove i podržava tilt. 

Povoljni CD-keyevi: http://www.cjs-cdkeys.com/affiliate/idevaffiliate.php?id=250
Poruka je uređivana zadnji put čet 23.8.2012 23:44 (191x7).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
191x7 kaže...

zvao sam, ako nisi vidio gore u prvom postu sam naveo. Imaju samo jednog na lageru, i to je zadnji. Vise se ne proizvodi. IPS mi je nov skup, rabljen sam spreman do 1200 za jednog izdvojiti. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.8.2012 23:50 (mislavgray).
17 godina

Odgovara li ti nešto ovog tipa?

http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=100332164

http://www.links.hr/?naziv=monitor-23-led-philips-237e3qphsu-ips-7ms-250-cd-m2-20-000-000-1-d-sub-hdmi-crni&option=artikl&id_kategorija=100332660&id_artikl=100.332.164

IPS, LED i OK cijena.

Mana je što ima samo VGA i 2x HDMI. Dakle morao bi spajati putem HDMI-ja i adaptera DVI-HDMI.

Povoljni CD-keyevi: http://www.cjs-cdkeys.com/affiliate/idevaffiliate.php?id=250
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
191x7 kaže...

Nije problem hdmi, al rubovi su preveliki , to je mana :) razmisljam mozda uzet jedan lcd od lg-a i druga 2 kad se "nadu"... naravno ako se ovaj lik za della sutra javi, njega cu uzet. Dogovor je bio danas se javit, al se ne javlja uopce... iskljucen mob.

17 godina

Ovog što ti u ADM imaju jednog u Portiu isto imaju:

http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=100300043992

Ne znam koliko komada imaju.

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice