Nvidia G-sync

poruka: 9
|
čitano: 5.400
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Nvidia G-sync

http://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-nvidia-g-sync-the-end-of-screen-tear-in-pc-gaming

-Prosto rečeno, GPU preuzima kontrolu nad monitor tajmingom i uskljađuje ga sa dobijenim FPS-om u igrama. Kada je odziv monitora identičan FPS-u u igrama stvari se poklapaju i tearing permanentno nestaje. Loša strana ove tehnologije se ogleda u činjenici da su za ovo neophodni monitori koji imaju podršku za ovako nešto što znači da će se (ako se ovo primi) novi monitori praviti sa podrškom za G-Sync.

Premda ako svi izbiflaju FPS na 60Hz u igrama, vrlo verovatno da će značaj ovoga biti drastično umanjen ili barem meni tako izgleda.

Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
protjeran
Nvidia G-sync

ides{#}! sad ce nvidijasi morati kupovati i posebne monitore specijalno samo za njih!{#} da izvuku jos koji novcic iz njihovih đepova...

||| Core™ inside |||
Moj PC  
0 5 hvala 0
12 godina
Nvidia G-sync

Ovo je najveca revolucija u gamingu podosta godina unazad,tko nemoze shvatit o cemu se radi neka pronadje nekoga tko zna engleski da mu prevede.....

Moj PC  
1 1 hvala 0
11 godina
neaktivan
Nvidia G-sync

Ukratko rečeno ovo je kao dinamički v-sync. Loše je što kupiš monitor i onda si ograničen na nvidia grafičke

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Nvidia G-sync

Pozitivno je sto se bar netko dosjetio nacina kako rijesit u biti najvece tehnicke probleme u gamingu a to su screen tearing,stuttering i input lag.Zato ovo i smatram takvom revolucijom.....

Moj PC  
0 1 hvala 0
11 godina
neaktivan
Nvidia G-sync

@Megatama-Mislim da je glavni cilj dozivljaj/ugodjaj fluidnosti pre nego li pumpanje detalja u game engine koje bi G-sync omogucio bez da se narusi fluidnost, ali u svakom slucaju krajni korisnik a i developeri su na dobiti.

Nekoliko stvari koje treba naznaciti:

-Adaptive V-sync koji smo do sad imali ispravlja 2 od 3 problema- tearing i stutter (tearing: kada je FPS veci od refesh rate-a monitora, stutter: kada v-sync spusti FPS da bude faktor refresh rate-a), ali ne i lag, jer se FPS <60 (45FPS na pr.) i dalje razlikuje od staticnog refresh rate-a monitora i tu dolazi do povecane latencije/kasnjenja.

-Ne spominju se IPS/PLS paneli, pa se spekulise da ce da radi samo na TN, jer su samo spominjali Gaming monitore na prezentaciji (barem u prvim revizijama).

-Cena G-synca je ~100$, s time da nV planira da spusti cene. DIY kit je 170$.

-G-sync ne radi u 2D/Desktop modu, samo u 3D. Iskljucuje se kada FPS pada ispod 30FPS u 3D modu da ne bi dolazilo do zamora ocuju zbog niskog refresh rate-a, a i <30FPS nije fluidno samo po sebi. Koliko sam ja upucen, refresh rate od 30Hz je veoma problematican u 2D modu ali ne toliko u 3D, mada nisam puno istrazivao pa ce me neko ispraviti.

-Znaci "korisnik" mora imati kartu 200$+ i zasada je ovo u samo domenu "Nvidie sto neznaci da ce tako ostati"{#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.10.2013 17:34 (cardadule).
Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
protjeran
Nvidia G-sync

evo usporedba u videu pa sad koliko se tu ista moze primjetiti osim na v-sync off gdje se vidi lomljenje slike...

||| Core™ inside ||| ;http://battlelog.battlefield.com/bf4/user/SoldierStippy/ ; http://nl.xfire.com/profile/2fu2l/
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Nvidia G-sync

cemu to sve kaj jedan jednostavni frame limiter in game rijesava stvar?ili sam u krivu? tocno se vidi kolko pc igraci dobivaju svetljavih portova sa konzola.. igram asseto corsa novi sim za pc. frame limiter 59 i stvar rijesena.

xfact
Moj PC  
0 2 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice