Monitor,savjeti za odabir

poruka: 2
|
čitano: 1.219
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Monitor,savjeti za odabir

Nakon vjernih 6 godina moj LG monitor ( kontrast: 1600:1 dynamic , 4 ms , 1280 x 1024  75 Hz ) je prestao radit.

Specifikacije starog monitora:

Pri cemu moram pazit kod kupovine monitora (koji kontrast je solidan/ok , response time do 5 ms ?), na ovom svom 6god starom monitoru nisam imao apsolutno nikakvih problema osim cinjenice da nije bio widescreen pa mi neke igre/aplikacije nisu izgledale optimalno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Monitor,savjeti za odabir
kenan.M kaže...

Nakon vjernih 6 godina moj LG monitor ( kontrast: 1600:1 dynamic , 4 ms , 1280 x 1024  75 Hz ) je prestao radit.

Specifikacije starog monitora:

Pri cemu moram pazit kod kupovine monitora (koji kontrast je solidan/ok , response time do 5 ms ?), na ovom svom 6god starom monitoru nisam imao apsolutno nikakvih problema osim cinjenice da nije bio widescreen pa mi neke igre/aplikacije nisu izgledale optimalno.

Kolko love misliš izdvojit za monitor,Nevinašce i gdje ga moš kupit navedi neki dučan stavi link na tak da se nekaj konkretno može preporučit.U praksi je najbitnije da uzmeš monitor, koji uz prastari VGA ili D-SUB prikljuak ima DVI ili HDMI priključak.Monitor koji uopče nema DVI niti HDMI priključak, obavezno preskoči kod izbora to je vrlo bitno itekak. Današnji LCD monitori trebaju bit spojeni na komp, preko DVI/HDMI/Display Port priključka a nikako ne prastarog VGA ili D-Sub priključka. On se koristi samo u nuždi, i kad nemaš drugog izbora normalno u slučaju da koristiš neki prastari Desktop komp itd.{#}

Kaj se tiče kontrasta to ne moraš niti gledat, pa niti uspoređivat jer svi današnji monitori imaju pravi kontrast negdje oko 1000:1 ili malo više.Sve one velike brojke recimo 5 000 000:1, i slične nebuloze su marketinške budalaštine koje u praksi ništ ne znače to je samo mrtvo slovo ili oznaka.Kaj se tiče odziva/Response Time monitora ili matrice, niti tu ne moraš previše pazit svi današnji modeli monitora od poznatih firmi imaju dobar odziv za bilo koje poslove na kompu. Za normalnog korisnika tu nema problema, neki monitori su malo brži a neki malo sporiji uglavnom u praksi nema bitne razlike ipak nismo više u prošlosti kad su LCD monitori opčenito imali vrlo loš ili spor Responce Time.Cool

http://dambek.minus.com/mjf1iISZq
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice