Ok ljudi ovak. zanima me sadašnja situacija oko led i lcd MONITORA.
isplati li se kupovati led ili lcd. recimo htio bih 22 inčnu dijagonalu.
čuo sam da led ima bolje pozadinsko osvjetljenje a lošiju kut gledanja.
zbilja ne znam. pomoć ? ^^
Lcd ili led monitor
- poruka: 22
- |
- čitano: 13.297
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ok ljudi ovak. zanima me sadašnja situacija oko led i lcd MONITORA.
isplati li se kupovati led ili lcd. recimo htio bih 22 inčnu dijagonalu.
čuo sam da led ima bolje pozadinsko osvjetljenje a lošiju kut gledanja.
zbilja ne znam. pomoć ? ^^
svakako LED ja koristim acer 22 led ekran ima kontrast boje 8000000:1 !!!
pozdrav
hm još neko mišljenje? htio bih neke objektivne činjenice pored osobnih impresija. što čini led bolji od lcda ili lošijim ?
Hm nazalost od mene isto osobno misljenje
Ja bi za sada jos uvijek na lcd uvjetno receno jer ,led je isto lcd sa 'led' pozadisnkim, i to neki najjeftiniji spva ili ipsa sad se vec nadju 2k kuna (sa slabijim gamutom ali za home usera puno bolje nego tn bio on lcd ili led pozadisnko )
Ledove prednosti bi u pravilu trebale biti manja potrosnja (ovo je egzaktno manje vise) i ravnomjernija osvjeteljnost time i bolja slika (ovo nazalost puno bolje radi na papiru nego u praksi jer ima i dva standarda led pozadisnkog).Ja osobno nisam naletio na nijedan zadovoljavajuci led ,sto ne znacni da ih nema,jednostavno svi 'led' monitori s kojima sam imo nezadovoljstvo doci u kontakt su bili losi.
Nadalje postoje velike debate o trajnosti i kvaliteti slike 'led' nakon 2-3 godine vrijeme ce pokazati istinitost tih tvrdnji ,malo istrazi po googlu.
Tako bi moj glas u ovom trenutku iso za neki lcd spva ipsa iz low enda
Ako uzmemo u obzir cijene led monitora sa TN matricama, dolazimo do zaključka da je isplativije kupiti npr. LG W2220P sa IPS matricom!
Ovisi koliko si spreman izdvojit.
Ako si spreman izdvojit vrlo malo, onda LCD sa kvalitetnijom matricom, ako ti lova nije neki problem 5k^ onda led.
ako oces igre uzmi CRT ;)
ako oces igre uzmi CRT ;)
Slažem se.
CRT ti nudi true crnu, izvrsne boje, izvrstan odaziv. Problem, prevelik je, i malo ih je danas podržano.
Al zamjena za CRT je LCD sa Dynamic Full LED osvjetljenjem, isto true crna, dobre boje, izvrstan kontrast...
Ne želim veliki monitor.
Mora biti 22"...sve više mi je previše za rad, umara me.
I ovaj hanspree...wtf? Nikad čuo...
I moje pitanje...LCD ili LED?
Ne želim veliki monitor.
Mora biti 22"...sve više mi je previše za rad, umara me.
I ovaj hanspree...wtf? Nikad čuo...
I moje pitanje...LCD ili LED?
mislim da je svejedno,led nešto manje troši a i pitanje koja vrsta led osvjetljenja je u pitanju
Imao 2333hd samsunga 23" LCD, pa ACER 21.5" LED i sad imam HP x23LED 23". LED uvijek, slika je brutalno bolja nego na lcd-u, a marka , HP.
1280kn za 23" led monitor je ništa, 3 god garancije, super dizajn.
Imao 2333hd samsunga 23" LCD, pa ACER 21.5" LED i sad imam HP x23LED 23". LED uvijek, slika je brutalno bolja nego na lcd-u, a marka , HP.
Ok, onda ću i ja isprobat LED, al na svoj stress test način.
Mene baš zanima taj HP. Bi li ga mogao malo pofotkati i napisati neka zapažanja o njemu. Na netu nema ni jednog testa tog monitora. Ima li mogucnost montaže na zid? (4 rupice iza )
Nemam sad baterija za fotoaparat xD Nema mogučnost instalacije na zid, ima samo dvi i vga (uz svaku novu karticu danas dobijete adapter dvi-hdmi, dvi-mini hdmi itd.) dobije se adapter za struju i dvi kabel, težak oko 3kg, kontras 1 000 000:1 , 5ms odaziv , 28w sturje troši, 1280kn sam ga platio i meni je za te novce bio preporod :)
Baš jučer ja bio u linsku i htio taj HP ... i nisu imali na stanju...za poludit...
Kupio sam nekog Asusa 22" na kraju...Važno mi je bilo, kakva je slika kad promijenim kut gledanja, i na njemu je bilo baš odlično, čak je bilo bolje nego na monitorima i duplo skupljima kaj su bili izloženi.
http://www.viewsonic.com/products/desktop-monitors/lcd/value-series/va2231wm.htm
sta mislite o ovom monitoru?
http://www.viewsonic.com/products/desktop-monitors/lcd/value-series/va2231wm.htm
sta mislite o ovom monitoru?
Ja ti za Viewsonic daje samo preporuke, što se tiče konkretno ovog modela, čini se kao isplativa kupnja, no kolika mu je cijena kod nas.
Kakvim se cini taj led hp u svakodnevnici,da li je zamorno za oci,kut gledanja...zna li netko mozda gdje se taj model moze nabaviti u BiH?
Ja sjedim pred njim po 8-9 sati, dobar je HP :D
ja i dalje imam crt 19" jos od 2006. i predobar je al nemam bas mjesta puno pa cu ga il prodat il bacit.. ali sto se tice rezolucija.... beast je 2048x1536 @ 60Hz :D