Koji monitor kupiti izdvojena tema

poruka: 21.574
|
čitano: 5.690.168
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Koji monitor kupiti

Da ali taj Acer koristi TN LCD panel, kaj se mene tiče ne fala bilo za TV ili Desktop monitore.TN LCD panel u 2015 godini to neki si zataknu za šešir, ili pobacaju u crno more fučkaj ga sad.

http://www.bug.hr/forum/topic/lcd-plazma-televizori/lcd-tv-plazma-vodic-odabir-kupovinu/48433.aspx?page=106&jumpto=4800578&sort=asc&view=flat

zuper kaže...
Ovo je top gaming monitor trenutno

Ja bi rađe da on koristi VA/AMVA LCD panel, dakle identična razolucija 3440-1440, i sve ostale tehnikalije + VA/AMVA LCD panel.Pa ko još voli ili kome odgovaraju tipične IPS mane, dakle standardno slab IPS kontrast+loša crna boja+IPS Glow.

https://www.malwarebytes.org/antiexploit/index.html
14 godina
DarioGTI kaže...

Pa ovo je perverzija 144hz + 4k + 1ms + G-Sync

Nema jos tog standarda koji moze 4k prikazat u 144hza. Kojim ce oni to prikljuckom/prikljucima to omogucit?. To je standardna stvar instar informatike da ubacuju gluposti u naslov artikla. To je obicni 60hz monitor.

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16824009658

14 godina
rambox kaže...

Da ali taj Acer koristi TN LCD panel, kaj se mene tiče ne fala bilo za TV ili Desktop monitore.TN LCD panel u 2015 godini to neki si zataknu za šešir, ili pobacaju u crno more fučkaj ga sad.

http://www.bug.hr/forum/topic/lcd-plazma-televizori/lcd-tv-plazma-vodic-odabir-kupovinu/48433.aspx?page=106&jumpto=4800578&sort=asc&view=flat

zuper kaže...
Ovo je top gaming monitor trenutno

Ja bi rađe da on koristi VA/AMVA LCD panel, dakle identična razolucija 3440-1440, i sve ostale tehnikalije + VA/AMVA LCD panel.Pa ko još voli ili kome odgovaraju tipične IPS mane, dakle standardno slab IPS kontrast+loša crna boja+IPS Glow.

Ima samsung VA model 34" 21:9 pa ima problema s bandingom.

17 godina
chutac kaže...

Dell U2515H

..

U igrama nema ghostinga, sve super.

Budući da ne znam o čemu još da pišem, pitajte, ja ću odgovorit.

A ako hoćete slike, bit će, ali tek u nedjelju kad si kupim novi stol.

Možeš li reć kakve su ti performanse u igri, iako vidim da imaš jaču grafičku, ali me zanima još kakav je monitor kad se smanji rezolucija, jeli slika puno lošija od nativne i sl.
Što se tiče razlike između starog monitora i tog Della, kako je u njega gledati duže vrijeme, oči se zamaraju, naprežu(pošto je veća rezolucija), nije ti teško gledati i naviknit se na 1440p?
I da.. još jedno pitanje, jeli lako prenosiv?

Give a man a fish; you have fed him for today. Teach a man how to fish; and you have fed him for a lifetime
13 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti
Poruka je uređivana zadnji put čet 29.10.2015 9:06 (auric).

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
4mal kaže...

za toncia jeli je moguc ovakav ishod tehnologije za 3 do 5 godina 

Ne znam... ono što je trenutno moguće je maksimalno 4K@144Hz. Idućih nekoliko godina s DP1.3 moći ćeš dobiti 8k@60Hz ili 4K@240Hz-6K@144Hz, ali sudeći po tome što sad imamo, mislim da će limit biti 4K@144Hz, kao što je trenutno limit 60Hz iako je moguće 144Hz.

Zajeb kaže..., 
DarioGTI kaže...

Pa ovo je perverzija 144hz + 4k + 1ms + G-Sync

Nema jos tog standarda koji moze 4k prikazat u 144hza. Kojim ce oni to prikljuckom/prikljucima to omogucit?. To je standardna stvar instar informatike da ubacuju gluposti u naslov artikla. To je obicni 60hz monitor.

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16824009658

Instar-informatika ima pogrešne informacije ili izmišljaju. XB280H je 60Hz ekran.

Standard postoji, ali ga nitko ne koristi. Moguće je i ne starijem DP 1.2 standardu, ali opet, nitko to ne koristi.

15 godina
protjeran
Koji monitor kupiti

Da, idioti su izmislili da je 144hz.. Netko ce ga jos i narucit bez da provjeri..

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Koji monitor kupiti

Pojašnjenje ovoga gore: DP1.2 ima propusnost za 4K@60Hz, ali 144Hz se može s dva DP1.2 u MST modu, tako rade i 5K monitori i stariji 4K. No, to je za gejmerske monitore uglavnom skupo, navodno... ne isplati im se i MST je za drivere vrlo problematičan ponekad.

Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
zuper kaže...
Nisu 34" ultra wide zakrivljeni monitori... To daje doživljaj

Hmm cini mi se kao da nije zakrivljen kao Benq model, mislim da se to oznacava sa R oznakama...mislim da bi bolji dozivljaj bio da je jace zakrivljen...

15 godina
neaktivan
markoal kaže...

Možeš li reć kakve su ti performanse u igri, iako vidim da imaš jaču grafičku, ali me zanima još kakav je monitor kad se smanji rezolucija, jeli slika puno lošija od nativne i sl.
Što se tiče razlike između starog monitora i tog Della, kako je u njega gledati duže vrijeme, oči se zamaraju, naprežu(pošto je veća rezolucija), nije ti teško gledati i naviknit se na 1440p?
I da.. još jedno pitanje, jeli lako prenosiv?

Perfomanse su super. Prebacio na 1440p i isključio AA - bolje izgleda nego 1680x1050 sa 4-8x MSAA, a performanse su skoro pa iste(5-10 FPS razlike).

Rezoluciju nisam spuštao ispod nativne, budem večeras probao.
A razlike u umaranju nema, tj. ima i lakše je gledati u Dell-a jer sve super izgleda i na jako niskom brightnessu pa ga možeš spustiti ako smeta. Na starom monitoru je sve bilo mutnjikavo sa spuštenim brightnessom. Na 1440p sam se bez problema navikao, predobro je. Hrpa prostora i super oštrina prikaza.

A za prenosivost ne znam, ali mogu ovo reći: Stalak se skine i dobar je oblik i ekrana i stalka(nema izbočina i sličnoga), ali je monitor sam po sebi jako velik pa zauzima puno mjesta.

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
10 godina
Koji monitor kupiti

Evo nakon kaj ste napisali za taj Acer, kontaktirao sam ih i javili su da preuzimaju podatke direktno od distributera ( Uvoznika za HR ). 

c/p mail:

Postovani

opise preuzimamo automatski od distributera ( uvoznika za HR ) tako da su moguce greske u opisu, slikama itd... 
Zahvaljujemo na javljanju i prijavi greske, gresku smo uklonili i prijavili uvozniku da istu ukloni sa svog web servisa
Srdacan pozdrav

Marko Cvetkovski
INSTAR INFORMATIKA d.o.o.
10000 Zagreb, HR
Trgovina 1: Arena centar
Tel: 01/5510-703
arena@instar-informatika.hr
Trgovina 2: Heinzelova 15
Tel: 01/ 5599-671
prodaja@instar-informatika.hr
www.instar-informatika.hr

http://www.instar-informatika.hr/monitor-acer-predator-xb280hkbprz-28%E2%80%9C-led-g-sync-144hz-1ms-3840x2160-4k/ACR-1275

eto, sad je ok ...

lp

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.10.2015 15:32 (Taraba).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
roby27 kaže...
zuper kaže...
Nisu 34" ultra wide zakrivljeni monitori... To daje doživljaj

Hmm cini mi se kao da nije zakrivljen kao Benq model, mislim da se to oznacava sa R oznakama...mislim da bi bolji dozivljaj bio da je jace zakrivljen...

Benq-u je rezolucija užasna na tom modelu. Inače je odličan

13 godina
ansha kaže...

Da, idioti su izmislili da je 144hz.. Netko ce ga jos i narucit bez da provjeri..

Pa hoće, ziher oni njihovi prodavači već rade false advertising...

9 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Ovak imam pitanje kupio sam monitor benq gw2470h i neznam dali mi ga je bolje spajat preko hdmi-a ili d-sub-a?

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Strašni kaže...

Ovak imam pitanje kupio sam monitor benq gw2470h i neznam dali mi ga je bolje spajat preko hdmi-a ili d-sub-a?

HDMI, D-sub je stari analogni konektor za CRT (analogne) monitore. Kad spojiš LCD preko d-sub-a onda imaš konverziju digitalnog signala na analogni, pa onda monitor opet vraća na digitalni.

11 godina

hdmi naravno

17 godina
Strašni kaže...

VGA ili D-SUB video kabel na današnjem monitoru, to ti je recimo kao da voziš BMW M5 na Barum gumama.

http://www.bug.hr/forum/topic/monitori/koji-monitor-kupiti/156916.aspx?page=93&jumpto=4457330&sort=asc&view=flat

Kaj se tiče Benq monitor podešenja, tu je dolnji link pa vidi kaj sam tam napisal, i drž se okvirnih preporuka.

http://www.bug.hr/forum/topic/monitori/koji-monitor-kupiti/156916.aspx?page=110&jumpto=4550532&sort=asc&view=flat

9 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Oke, hvala. Spojio sam ga na hdmi i slika je puno čišća i bolja.

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Pozdrav ljudi, moje znanje o monitorima je sramotno pa cu vas pitat za savjet :D

Treba mi monitor do 1500kn max, full hd 24" namjenjen za igranje... Graficka je gigabyte g1 gtx970 gaming (dvi, hdmi, display port)

Nasao sam neke monitore pa da vas pitam da li cu ih moc spojit (jer me buni sto na nekima samo pise display port, a na grafi display port*3 pa me buni) i koji bi otprilike bio najbolji...

DELL E2416H, 24", 1920x1080, TN Antiglare, 16:9, 1000:1

AOC E2460SH, 24" W-LED, 1920x1080 @60Hz, 1ms, DVI, HDNI, D-Sub

LG 24M47VQ-P, 23,6" LED TN, 16:9, 1920x1080, 250 cd/m2

Hvala :)

0 0 hvala 0
11 godina

Mozes se vrlo lijepo naigrati i sa monitorom koji daje bolji i vjerniji prikaz slike, a to su oni sa IPS / PLS ili AMVA / VA matricama, generalne razlike izmedju tih mozes guglati pa usporediti sa TN.

Broj 1 preporuka AMVA monitora u tom rangu je http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=benq+gw2470h, a kaj se tice IPS i PLS s time bas nisam u koraku sto se tice nekih tocnih modela.

12 godina
Shivi kaže...

Pozdrav ljudi, moje znanje o monitorima je sramotno pa cu vas pitat za savjet :D

Treba mi monitor do 1500kn max, full hd 24" namjenjen za igranje... Graficka je gigabyte g1 gtx970 gaming (dvi, hdmi, display port)

Nasao sam neke monitore pa da vas pitam da li cu ih moc spojit (jer me buni sto na nekima samo pise display port, a na grafi display port*3 pa me buni) i koji bi otprilike bio najbolji...

a kakvo igranje? neko ozbiljno online (pucacine, voznje, itd)? u tom slucaju ti treba 144Hz monitor

za kezual igranje, mozes uzeti i bilo koji IPS 1080 ili 1440p rezolucije

na grafickoj imas 3 display port izlaza i tak je svejedno koji ces koristiti za spajanje sa monitorom (mozes i DVI - nema razlike u kvaliteti slike, osim ako ne uzimas 144Hz monitor)

svi monitori koje si naveo su sa TN matricom sto znaci da ce slika biti losije kvalitete (isprane boje, slab kontrast i maleni kutevi gledanja - no ovo je sve nebitno ako te zanima ozbiljno gejmanje) nego na IPS monitorima

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.10.2015 13:50 (Fanu).
17 godina
moderator
Koji monitor kupiti

Zašto je za ozbiljno igranje potrebno 144Hz? Kako se igralo prije?

Meni je smiješno kad vidim da ljudi pljuju stotine eura za ''gamerske'' TN monitore sa smeće slikom samo jer su 144Hz, 1ms jer je to sad in, a dobiju qrac sliku.

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.10.2015 14:00 (DrNasty).

5 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Fanu kaže...
Shivi kaže...

a kakvo igranje? neko ozbiljno online (pucacine, voznje, itd)? u tom slucaju ti treba 144Hz monitor

za kezual igranje, mozes uzeti i bilo koji IPS 1080 ili 1440p rezolucije

na grafickoj imas 3 display port izlaza i tak je svejedno koji ces koristiti za spajanje sa monitorom (mozes i DVI - nema razlike u kvaliteti slike, osim ako ne uzimas 144Hz monitor)

svi monitori koje si naveo su sa TN matricom sto znaci da ce slika biti losije kvalitete (isprane boje, slab kontrast i maleni kutevi gledanja - no ovo je sve nebitno ako te zanima ozbiljno gejmanje) nego na IPS monitorima

ma casual igranje, malo far cry-a, fife, mgs-a, cisto da poslije posla mozak ode na pasu dok je zena u drugoj smjeni :D a jel ima koji ips monitor do 1500kn? po mogucnosti da je 23"-24", mislim da mi je 1080p sasvim dovoljno jer kao sto rekoh nisam ozbiljan gamer... btw trenutno sam na syncmasteru 720 tak da sta god uzmem vjerojatno ce mi bit ludilo :)

hvala na odgovoru

14 godina
Koji monitor kupiti
Samsung LS24E390HL
Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
DrNasty kaže...

Meni je smiješno kad vidim da ljudi pljuju stotine eura za ''gamerske'' TN monitore sa smeće slikom samo jer su 144Hz, 1ms jer je to sad in, a dobiju qrac sliku.

pa slika nije qrac

meni je smijesno da se sad pljuju TN monitor dok su prije bili sasvim ok :)

a prije se igralo tako kako se igralo, sad se moze igrati jos puno ugodnije sa novom tehnologijom monitora

17 godina
Koji monitor kupiti

Molim preporuku:

Monitor koji je minimum 1080p i 23,6/24" a da mu je prioritet kvaliteta slike. (boje kontrast itd.)

Nakon listanja zadnjih par strana mi se čini da se najviše priča o 120-144Hz, 4k, 1440p, freesync, G-sync i sličnim stvarima pa zato pišem novi post.

Znam da je prije par godina najviše preporuka imao neki od DELL monitora s IPS panelima koji su tad bili aktualni za oko 1500kn.

Rang cijene koji gledam je 1000-1500kn, ako bude neka značajna razlika od 1500-2000kn mogu se protegnuti.

Monitor je za ukućana, a koristit će se isključivo za grafički dizajn, fotografije, video itd. (nema se para za pravi pošten profi monitor) tako da su prioritet boje, a brzina i Hz za igranje potpuno nebitni.

Hvala!

Welcome my son...
Poruka je uređivana zadnji put pet 30.10.2015 16:29 (zv'jer2).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Koji monitor kupiti
Gore predloženi Samsung ima jako dobar i vjeran prikaz boja i čak je jeftiniji od 1500kn. Ako ti je bitna i ergonomija monitora pa i malo dulja garancija, Dell P2414H je super izbor
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Trebao bih preporuku. Sto mislite o ovom monitoru, isplati li se ili je bolje uzeti neki drugi u tom razredu cijena? Je li dobro ici na IPS ili se drzati TN-a?

Svaki sat ranjava, zadniji ubija!
Poruka je uređivana zadnji put pet 30.10.2015 20:12 (Maxy).

0 0 hvala 0
17 godina
DrNasty kaže...

Danas ti na tržištu vladaju dvije mantre, ili ciljani marketing za neupučene kupce, koji onda misle da su za okvirno malo love dobili nekaj super.

1. što veča rezolucija ili onaj famozni 4K

2.1ms ili nešto slično, i da Hz ko šalate poželjno 144Hz ili još malo više

TN LCD paneli su danas onako, kao neko nemilosrdno cjeđenje polupokvarenog vina iz bačve.

Hura 1ms+144HZ pa super, ili ono bitno da je 4K ako je recimo TV u pitanju.E sad kakav LCD panel koristi neki proizvod, kao ovaj dolnji primjer fučkaš sve ostalo bitno da je 4K.Nema kaj to je solidna kupnja, "samo 6000kn za 55/4K TV koji koristi TN LCD panel."

Kad smo kod najeftinijih monitora, tržište je namjerno zatrpano sa TN monitorima pogotovo 22 veličine.Večina kupaca je ionak neupučena, e kad bi samo kupci dobili detaljne informacije, onda bi svi TN monitori godinama skupljali prašinu po dučanima ili na skladištu.

http://www.bug.hr/forum/topic/monitori/koji-monitor-kupiti/156916.aspx?page=156&jumpto=4813920&sort=asc&view=flat

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.10.2015 20:59 (rambox).
9 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

LS27E390HS
Da / NE ?

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice