Pozdrav,
Molio bi da mi preporučite monitor za ps5, bitno mi je da ima podršku za VRR i da ima utor hdmi 2.1
cjenovni rang do cca 300€, a ako nema ništa u tom rangu može onda i skuplje
Pozdrav,
Molio bi da mi preporučite monitor za ps5, bitno mi je da ima podršku za VRR i da ima utor hdmi 2.1
Pozdrav,
bok imaš od LG 27GR83Q..imaš u Sancti..bit će na promociji i karticama jer imaju sad rebranding tjedan/mjesec pa isprati
240 hz monitor, 2.1 hdmi
Top, eno ga u Mall.hr ima za 288€
Molim preporuku best buy 2K monitora za konfiguraciju:
XFX RX6750XT Core Gaming, 12GB GDDR6, RX-675TMBAF9
CPU AMD Ryzen 5 5600 BOX, AM4,
DDR4 32GB (2x16) Kingston 3200MHz Fury BEAST, KF432C16BB1K2/32
Kingston SSD 1TB, NV3, M.2 2280 NVMe PCIe 4.0 x4 NVMe, SNV3S/1000G
Asrock B550M Phantom Gaming 4, AM4, AMDB550, micro ATX,90-MXBE90-A0UAYZ
Napajanje Zalman 750W ZM750-GVII, 80 PLUS Bronze
Sada imam 21" fullHD
Već opjevani Dell G2724D, da si malo pročitao zadnjih 10 stranica znao bi i sam
Imam zapakirani novi G2724D ako te interesira :) pred dva tjedna kupljen u linksu, ali ne mogu vratiti jer je kupljen u poslovnici. Planirao sam ga postaviti kao vertikalni monitor pored ultrawide... ali 27" je užasno preveliko kao vertikala :D
Javi se u pm :)
pozdrav. kaj mislite o ovom monitoru LG 31.5" 32GS60QC-B? možda je bolji izbor Samsung Odyssey G5 32"?
Pozdrav, trebam preporuku monitora do 2000€, prvenstveno se bavim obradom fotografije i grafičkim dizajnom, tu i tamo koga igrica.
Gledao sam model od Della DELL U4025QW, dali ima u tom rangu nesto bolje od njega sto bi preporucili ili? Te dali netko posjeduje taj model Della kako ste zadovoljni?
Pozdrav, trebam preporuku monitora do 2000€, prvenstveno se bavim obradom fotografije i grafičkim dizajnom, tu i tamo koga igrica.
Gledao sam model od Della DELL U4025QW, dali ima u tom rangu nesto bolje od njega sto bi preporucili ili? Te dali netko posjeduje taj model Della kako ste zadovoljni?
Pa za tu lovu uzmes 2xoled tv a ne monitor od 40" koji ces platiti 1700€
nije loš monitor i jedini u svojoj niši (UW 2160p HRR) al ak te baš ultrawidei zanimaju izlaze uskoro LG 39 i 45" 5K2K OLEDi u tom nekom cjenovnom rangu
Pa za tu lovu uzmes 2xoled tv a ne monitor od 40" koji ces platiti 1700€
ma najbolje da projektor zeme
AOC Q27G2E-BK
Kakvi su oled monitori za rad (autocad i office alati)?
Tražim zamjenu za 43" 4K IPS monitor, pa gledam recimo ovako nešto, 42" Philip evnia, cca 1000E.
https://www.evnia.philips/hr-hr/products/42m2n8900
Netko je prodavao takav model na forumu, da mu ne odgovara za rad zbog veličine, ja nemam problema s time , ne znam ima li kakvih drugih nedostataka?
IPS 43" modeli koliko vidim nemaju veći refresh rate od 60Hz, a nekako mi je ugodnije raditi na IPS-u koji ima veći refresh rate, isprobano na 32", dok oled imaju veći refresh rate.
I trenutni 43" monitor je glossy, to mi isto ne odgovara, za evniu piše da ima sprečavanje odbljeska.
Kontaktiraj kolegu Horned Reared pa neka ti kaže dojmove, on ga je imao
Da, on ga je prodavao, to sam i napisao u postu, nejmu nije odgovarala veličina, na ostalo koliko vidim se nije žalio.
nije, da, pa što bi se žalio, oled je najbolja tehnologija za bilo kakvu uporabu, nema tu sad puno debate
Jedini minus je sa dugotrajnim radom na istim tablicama i sl. paternima na ekranu koji stoje burn in no njega ne budeš ni vidioi osim ako češ nakon 2g. testirati i tražiti ga pod povečalom, nije to sada da bude se isprintao i skočio na ekran :))
Novi monitori također imaju i alate za prevenciju, tako da se ja toga nebih bojao ako te toga strah.....
Kolko vidim evnia daje 3 godine jamstvo na burn in, tako da se nadam da će barem toliko izdržati.
Za info, trenutnom IPSu se nakon 6 godina počele pojavljivati bijele točke, to jest jače osvijetljena područja.
Ako imaš novce i želiš najbolje Oled je rješenje, ovog panja na M....kako se već zove zanemari što lupa td....jadan lupa mi stalno a i da sam ne zna zašto, bogec mali
Uglavnom budeš prezadovoljan vjerujem, samo si gledaj dobro za premaz jer budu dosta njih sa glossy ekranom, meni paše i imam ih takove, no nekima kao i tebi ne odgovaraju....
nije, da, pa što bi se žalio, oled je najbolja tehnologija za bilo kakvu uporabu, nema tu sad puno debate
Jedini minus je sa dugotrajnim radom na istim tablicama i sl. paternima na ekranu koji stoje burn in no njega ne budeš ni vidioi osim ako češ nakon 2g. testirati i tražiti ga pod povečalom, nije to sada da bude se isprintao i skočio na ekran :))
Novi monitori također imaju i alate za prevenciju, tako da se ja toga nebih bojao ako te toga strah.....
Ako imaš novce i želiš najbolje Oled je rješenje, ovog panja na M....kako se već zove zanemari što lupa td....jadan lupa mi stalno a i da sam ne zna zašto, bogec mali
Uglavnom budeš prezadovoljan vjerujem, samo si gledaj dobro za premaz jer budu dosta njih sa glossy ekranom, meni paše i imam ih takove, no nekima kao i tebi ne odgovaraju....
Zato sto po obicaju dajes krive savjete i nemas pojma o cemu pricas... OLED nije najbolji "za bilo kakvu uporabu", konkretno bas s tekstom ima prilicne probleme i to mu se navodi kao glavni nedostatak. Evo npr:
https://pcmonitors.info/articles/qd-oled-and-woled-fringing-issues/
I to do dan-danas nije do kraja rijeseno. Plus problemi s burn-inom ako radis stalno na istim aplikacijama i staticnim elementima, sto je slucaj i za navedeni AutoCad i za Office. Za taj use case OLED nema nikakvog smisla, ne dobivas nista njime osim problema... OLED je monitor za gaming i multimediju a ne za rad.
Pričaš gluposti konkretno sa 3 modela Lg televizora, 1 Lg monitorom, jednim Acerom i jednim Alienwarom nisam ništa takvoga primjetio o čemu ti pričaš.....za tekst jeli.
Burn in sam naveo....imam ga neprimjetnog nakon 3g. korištenja kao monitor na jednom od tv-a u kući, u radu neprimjetno, kada se skenira je malo vidljivo no prebačen kao tv i radi bez ikakvih problema niti se kako rekoh išta nazire i primječuje.
Nisam primjetio ni na forumu da netko tko ih ima se žali na slično, osim par pametnjakovića koji ih ni nemaju pa prepisuju navode sa neta i prave se pametni a da ih nisu niti vidjeli, osim na slici
edit: ti si vjerujem jedan od njih
Pričaš gluposti konkretno sa 3 modela Lg televizora, 1 Lg monitorom, jednim Acerom i jednim Alienwarom nisam ništa takvoga primjetio o čemu ti pričaš.....za tekst jeli.
Burn in sam naveo....imam ga neprimjetnog nakon 3g. korištenja kao monitor na jednom od tv-a u kući, u radu neprimjetno, kada se skenira je malo vidljivo no prebačen kao tv i radi bez ikakvih problema niti se kako rekoh išta nazire i primječuje.
Nisam primjetio ni na forumu da netko tko ih ima se žali na slično, osim par pametnjakovića koji ih ni nemaju pa prepisuju navode sa neta i prave se pametni a da ih nisu niti vidjeli, osim na slici
edit: ti si vjerujem jedan od njih
To sto ti ne primijetis sa svojom +/- 5 dioptrijom ne znaci da problem ne postoji. Neki ne primjecuju ni TAA blur u igrama pa ne znaci da ne postoji. Neki ne primjecuju refleksije u svijetloj sobi na WOLEDu, ne znaci da ne postoje. Nekima je super FHD rezolucija na 27'', ja bih se radije ubio nego bio na takvom monitoru. Ovdje se ekipa ne zali jer vecina ljudi kupuje takve monitore za gaming (logicno), ali postoji i malo reprezentativniji uzorak a zove se citav internet. Znaci izjava "najbolji za sve uporabe" jednostavno ne stoji, koji to benefit OLED donosi u radu s Wordom i AutoCadom? Osim puno vise cijene i vjerojatnih problema? I onda svoje misljenje nameces kao cinjenicu, a zapravo je totalno krivo.
Ljudi koji imaju Oled sa foruma nisu u pravu niti bi ih se trebalo saslušati no vi koji nemate ni 20% naših iskustava koji smo ih promjenili i isprobali jeste, to je skroz u redu, eto ti i Boris imate pravo, ispričavam se gospodo
Što se tiče dioptrije samo je ona iskustvena u pitanju od +0.5 do +1
to ti pričaš koji si oled ekrane vidio na slikama i imaš ips ekran od 60hz, nadrobio na forumu toliko gluposti za 3 tačke...fanatični poklonik Intela koji ne vidi dalje od svoje guzice
No eto uvažavam i to, isprike još jednom ako sam te uvrijedio
Ne kazem nista opcenito protiv OLED-a, dapace definitivno je sveukupno gledajuci trenutno najbolja tehnologija, imam OLED TV vec godinama a i monitor ce pasti uskoro... ali zato sto je moj use case na kompu 80% gaming 10% videi 10% surfanje i sl. I dalje stoji cinjenica da je za kolegin use-case tj za tekst i linije u AutoCADu valjda najlosiji koji mogu zamislit za OLED - a nema nikakve prednosti u odnosu na konvencionalne monitore za tu namjenu. Dakle placas duplo ili vise da bi imao probleme i glavobolje s fringingom na textu i vjerojatni burn in, uz nikakav benefit. Pa eto neka kolega bar ima objektivne informacije i donese sam odluku.
Ajde da se složim no računalo nitko ne koristi 100% za gaming kako ni 100% za posao, uvijek tu uglavnom bude svega, od jednog i drugog do čitanja novina, gledanja filmova i sl. Nitko ne kaže da jedan dobar ips nebi bio dobar i jeftiniji zasigurno, no kolega si je vjerujem htio udovoljit životu sa dobrim Oled ekranom sa kojim će po mojem iskustvu biti više no zadovoljan, eto primjerice svaki puta kada ga upalim a koristim ih već skoro 4g. imam onaj WOW efekt mada se jako malo igram a filmove uz računalo skoro da i ne gledam....80% vremena je Web, čitanje foruma, pračenje kripta i sl. gdje beljim u tekst i dijagrame/krivulje i sl. i nemam zamjerki....oči su mi se odmorile na ovom ekranu. Video obrada i fotografije/boje/kontrast su jedno prekrasno iskustvo, vrijedi probati....naravno kolega neka uzme što god zaželi, ako uzme novo može i da vrati unutar 2tj.
Ako ćemo o cijeni, evo usporedbe dostupnih modela u veličini koju tražim, trenutno stanje je da je raspoloživo dosta malo modela:
Oled envia - od 961 E
https://www.nabava.net/monitori/philips-42m2n8900-monitor-cijena-oled-42-16-9-605337551
IPS Dell U4323QE - od 1035 E, dakle skuplji od OLEDA
https://www.nabava.net/monitori/dell-u4323qe-monitor-cijena-ips-43-16-10-16-9-422066891
Još vidim da je dostupan neki LG 43SQ700S za 481 E, e sad, zašto je njemu cijena takva, ne znam, možda ima neka kvaka za tu nisku cijenu.
https://www.nabava.net/monitori/lg-43sq700s-monitor-cijena-ips-43-16-9-605336711
Ne kazem nista opcenito protiv OLED-a, dapace definitivno je sveukupno gledajuci trenutno najbolja tehnologija, imam OLED TV vec godinama a i monitor ce pasti uskoro... ali zato sto je moj use case na kompu 80% gaming 10% videi 10% surfanje i sl. I dalje stoji cinjenica da je za kolegin use-case tj za tekst i linije u AutoCADu valjda najlosiji koji mogu zamislit za OLED - a nema nikakve prednosti u odnosu na konvencionalne monitore za tu namjenu. Dakle placas duplo ili vise da bi imao probleme i glavobolje s fringingom na textu i vjerojatni burn in, uz nikakav benefit. Pa eto neka kolega bar ima objektivne informacije i donese sam odluku.
Trebao bi se osobno uvjeriti kako izgleda tekst na 4K QD-OLED na 27" ili 32" ekranu.Potpuno se slažem sa kolegom Wiz3m4nom da je OLED pogotovo QD 3gen.daleko najbolji izbor za jedan All round monitor.
Evo fotografije sa usporedbom prikaza teksta na 27"4K IPS , 32" 4K QD-OLED i 34"QD-OLED 2K ekranu.
Trebao bi se osobno uvjeriti kako izgleda tekst na 4K QD-OLED na 27" ili 32" ekranu.Potpuno se slažem sa kolegom Wiz3m4nom da je OLED pogotovo QD 3gen.daleko najbolji izbor za jedan All round monitor.
Evo fotografije sa usporedbom prikaza teksta na 27"4K IPS , 32" 4K QD-OLED i 34"QD-OLED 2K ekranu.
Ali kolega je pricao o 42'' monitoru di je ppi otprilike kao na 1440p 27'' monitoru (dapace, malo manji, 105 ppi vs 108), a na toj kombinaciji je vrlo primjetan fringing teksta. Naravno ovisi opet o osobnom dojmu, udaljenosti sjedenja itd. ali na toj velicini i rezoluciji lako moguce da bude vrlo primjetno...