ASUS ROG Swift OLED PG49WCD
ili
Asusu ROG Strix XG49WCR
Niko u BiH ne može mi nijedan model ovih monitora nabaviti, bukvalno sam sve pitao na olxu.Da li ima kod vas ovih monitora i kako bi ga mogao zbaviti ?
Hvala
I zaračunaš si carinu i pdv i onda odustaneš
Postoji nešto što se zove granica i carinska kontrola među zemljama koje nisu obje u EU
Acer Nitro Acer Nitro XV275KV
Kakav je? Ima li ga netko? Trenutno je na popustu u svijet medija na 519€. Čini se dobra cijena. Akcija traje još 2 dana.
Mislim se prijeći s 1440p na 4k. Je li 27" premalo za 4k ili da se ipak protegnem još 200€ do Neo g7 koji je 32"?
Nvm, izgleda da nije isti model. Ovaj nema mini led dok p3 ima i skuplji je
Je, može, da sa 17" lcd uđe a sa Asusom 49" iziđe, nitko nebi primjetio vjerujem
49 INCH teško da ide u gepek
To jedva stane u normalan auto i sa spuštenim sjedalima
Pozdrav svima.
Pošto se apsolutno ne razumijem u monitore, htio bih čuti mišljenje nekoga tko ipak ima malo više iskustva u tom polju. Dakle, imam dual monitore, jedan sam kupio prije par mjeseci (Gigabyte M27Q 27'' IPS WQHD 170Hz) a jedan imam od prije 12-ak godina kad sam ga dobio na poklon za krizmu (Samsung XL2370HD). Iako Samsung još uvijek radi bez ikakvih problema, lošija kvaliteta slike i činjenica da nije 27'' me "tjeraju" na to da nabavim novi monitor koji će služiti kao sekundarni.
Najlakše bi mi bilo kupiti ovakav isti Gigabyte monitor, ali htio bih čuti jel ima nekih drugih preporuka. Naime, taj sekundarni monitor definitivno manje koristim i njega bih htio koristiti više za streamove, videe i razne pozadinske sadržaje dok bi mi ovaj Gigabyte služio kao glavni monitor za gaming. Stoga se nadam da bih mogao uštediti koji euro na tome. Refresh rate je prihvatljiv i 60Hz na tom sekundarnom, jedino ako to nije dobra ideja jer je primarni 170Hz. Jedino što bih volio je to da i sekundarni monitor ima 2k rezoluciju i da je tip panela IPS.
Ako netko ima neke druge ideje ili preporuke, slobodno neka predloži. Unaprijed zahvaljujem na pomoći :)
Pozdrav svima,
isplati li se uzeti Xiaomi 2K Gaming monitor 27" za 299€ na xiaomi web shopu? Vidim da se prošle godine preporučao unutar ove teme, ali čak po nižoj cijenu nego je sad a kao redovna cijena je preko 400€...
Pozdrav svima,
isplati li se uzeti Xiaomi 2K Gaming monitor 27" za 299€ na xiaomi web shopu? Vidim da se prošle godine preporučao unutar ove teme, ali čak po nižoj cijenu nego je sad a kao redovna cijena je preko 400€...
Nije loš monitor, ali za te novce bi radije kupio Dell G2724D.
Jedini Xiaomi koji je trenutno zanimljiv je novi MiniLED IPS za 400e. Jako dobre recenzije.
2k, 180hz, 1000nita (HDR1000): https://mi.hr/xiaomi-mini-led-gaming-monitor-g-pro-27i.html
49 INCH teško da ide u gepek
To jedva stane u normalan auto i sa spuštenim sjedalima
Ljudi samo da vam javim da sam kupio Asus 49WCR verziju i hvala vam puno, mjesecima sam skupljao za OLED i kad sam skupio niko nije mogao pribaviti cak i ovu jedva WCR ali hajd. Prezadovoljan ovo je za mene space shuttle,skoro pet godina sam koristio TV LG 49a 60hz.
Ne mogu da se nacudim za ovo treba oruzani list hahaha ( ono kad bosnjo sjedne prvi put za wide screen 49 ).
Imao sam ponudu za Samsung OLED cak je i dobra cijena bila ali Asus monitor sam htio iz razloga sto su mi skoro sve ROG Strix komponente osim graficke.Sklopio sam gamerski PC a ne igram igre haha malo cudno jer koristim ga za posao Linux i virtualizacija,iskreno ovo je prvi put u zivotu da sebi mogu priustiti ovako nesto i odlucio sam da se pocastim.
Jos jednom hvala vam svima !
Pozdrav svima,
u potrazi sam za novim monitorom - primarno za casual gaming i filmove.
Trenutno koristim prastari LG Flatron W2240 kojeg bi rado zadržao kao sekundarni monitor (za posao). spojen je HDMI kabelom u grafičku, a na strani monitora je konverter na DVI (jer samo njega podržava).
grafička koju trenutno imam (pod moj PC) je ok samo za 1080p gaming. u slučaju upgrade-a pc-a planiram ostati na 1080p, barem za zahtjevnije naslove. razmotrio bi možda 1440p za starije naslove, ali nisam siguran je li pametno uzeti 1440p monitor i igrati neke igre u 1080p, pretpostavljam da će izgledati mutno. ako neće, razmislio bi o 27" monitoru. u slučaju 1080p bi radije uzeo 24" monitor (zbog većeg DPI), a i dimenzijama bi mi to bilo slično kao trenutni monitor (veći ekran, ali manji okvir).
grafička podržava DP 1.4, pa bi spojio u njega. može i HDMI 2.0 ali imam samo 1 i onda moram stari monitor nekako prespojiti, opet se zezati s konverterima. mogu spojiti stari monitor i dvi kabelom na matičnu, pa da koristi integrušu (i onako će biti samo za čitanje), ali ne čini mi se baš najpametnija opcija.
idealno bi bilo da je monitor barem 100Hz i da ima barem FreeSync. mislim da je IPS ok ako je response oko 5ms, a ako može manje super.
na starom monitoru su loše izgledale mračne scene (premalo nijansi crne/tamnosive) pa pretpostavljam da je dinamički raspon loš. treba li mi HDR?
vidim na nabava.net da ima dosta monitora u rangu 90-120 eura koji imaju većinu navedenog, ako ne sve. budžet je tu negdje, može i do 150 uz validne argumente, ne želim overkill.
napisao sam tu svašta, možda i poneku nebulozu, stvarno nisam znalac kad su monitori u pitanju, pa svaki prijedlog i argument pomaže :)
ja sam uzeo ovaj pred par mjeseci https://www.instar-informatika.hr/monitor-aoc-238-24g4x-ips-gaming-nvidia-g-sync-180hz-1ms-hdr10/226482/product/ i prezadovoljan sam. ima 180 hz refresh, hdr10, možeš ga rotirat, podizat, sve u svemu top za te novce.
ja sam uzeo ovaj pred par mjeseci https://www.instar-informatika.hr/monitor-aoc-238-24g4x-ips-gaming-nvidia-g-sync-180hz-1ms-hdr10/226482/product/ i prezadovoljan sam. ima 180 hz refresh, hdr10, možeš ga rotirat, podizat, sve u svemu top za te novce.
čini mi se da AOC ima najbolje modele u tom rangu. super što se može rotirati, a i zvučnici dobro dođu. ako ne nađem nešto slično jeftinije - uzimam.
Monitor do 150e i HDR nejdu ruku pod ruku , no ovaj Aoc gore će zadovoljit ti tvoje potrebe, i više od toga vjerujem
Monitor do 150e i HDR nejdu ruku pod ruku , no ovaj Aoc gore će zadovoljit ti tvoje potrebe, i više od toga vjerujem
drago mi je da si dao komentar, jer fakat nisam znalac.
prečesto sam odustao od igara koje se odvijaju u mrklom mraku, a i kad bi pogledao nečiji gameplay na najvišim detaljima to i dalje izgleda tragedija. onda gledam isti video na mobitelu (S21 FE) i vidim sve ok. moj pc nije nešto, ali nikakva nadogradnja nema smisla prije monitora. možda mi ne treba HDR, možda je dovoljan veći raspon boja, ne znam... najbolje da dignem brightness u igrama i stavim zatamnjenu foliju
ovaj AOC ima HDR10 i nadam se da je to to. važnije su mi boje od dobrog refresh ratea jer većinom igram single player igre. moderni IPS monitori mi također izgledaju puno bolje, ovaj moj je TN.
A gle, mislim da se nakon TN.a budeš preporodio, na HDR zaboravi u ovoj cijeloj priči, niti ne misli o njemu, eto ti dobar review ako ga kupiš....najbitnije ti je da je tvornički odlično kalibriran, ima široku paletu boja i pokrivenost....bude ti dobar, a detalje si pročitaj u recenziji
A gle, mislim da se nakon TN.a budeš preporodio, na HDR zaboravi u ovoj cijeloj priči, niti ne misli o njemu, eto ti dobar review ako ga kupiš....najbitnije ti je da je tvornički odlično kalibriran, ima široku paletu boja i pokrivenost....bude ti dobar, a detalje si pročitaj u recenziji
hmm, ako je HDR fake je li mi onda ok gledati neki jeftiniji model sa sličnim specifikacijama? primjer AOC 24G2SAE
kakvi su VA monitori u usporedbi s IPS? (osim onog iznad) možda ovako nešto? AOC C24G2AE ili AOC 24G15N2. ne kužim im kratice, a sve mi je to ovako na prvu slično, a u praksi tko zna..
za kalibraciju ne znam, pretpostavljam da se može podesiti i testirati kroz neku aplikaciju? zaboravio sam kako se podešavaju color profili, davno je bilo
sorry ako idem previše u detalje :)
Halo kolega, sve je tvornički dobro podešeno nas ovom monitoru, HDR se pali u postavkama windowsa i/ili monitora i nejde po defaultu, ne moraš ga koristiti....to je ekran od 300 do 330 nits, kakav vražji HDR na tome, marketinški trikovi su po svuda i na skoro svim modelima će napisat svašta, zato ti kažem da zaboraviš, no možeš ga ti paliti pa češ vidjeti paše li ti.....ne filozofiraj puno previše, za 160e ga uzmi i uživaj, boljeg skoro da i nema
Trebao bih preporuku za poslovni monitor, 27".
Bitno mi je da je slika dobra
gaming 0 bodova (tako da neke kerefeke nisu bitne).
ako može do 250€
Ovako nešto?
Ili Asus 27 ProArt
A u rangu 300-330€, ima li šta bolje?
Da li bi se tu moglo naći 4k da valja
pozzz...
moze preporuka za kupnju monitora dijagonale cca40-50 inca, ponekad bi i sluzio kao Tv, budget je cca 600 eur
lp
Pozdrav, trebam preporuku monitora. Trenutno imam 2x 27 2k monitora pa sam se namjerio na 49 ultrawide. Ukoliko netko ima neku drugu preporuku, otvoren sam za ideje
Neki od featura koje bi volio:
- USB-C power (volio bi da mogu Mac povezati s jednim kablom)
- bar 144hz, idealno 240hz
- dobar text clarity s obzirom da bi programirao 99% vremena
- preferiram oled ali se bojim burn in-a, iako imam 2 oled tv-a ali 99% vremena sam u IDEu pa bi trebao ili neku bolju oled verziju ili nesto slicno performansama - vjerojatno i za to postoji nekakav software
- mogucnost da centriram jedan prozor na sredinu a sa strane druga 2 manja (vjerojatno se to moze i sa softwareskim rijesenjima)
- gaming featuri mi ne igraju ulogu al ispod 144hz nebi išao (U4924DW :()
Nesto sto mi je upalo u oko:
MSI MPG 491CQP
Asus PG49WCD
Edit: ako izlazi uskoro neka nova serija i vrijedi sacekati, slobodno i to recite, iako bi ga volio do kraja godine uzeti
Edit2: Naletio na Philips Evnia 49M2C8900, cini se kao mix između g9 i asusa jer ima 240hz i usb-c + kvm, no nisam naišao na neke pozudane reviewe