FPS - objašnjenje

poruka: 6
|
čitano: 2.600
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
FPS - objašnjenje

Ovako, nije mi jedna stvar jasna u vezi FPS-a u igrama. Znači, ako ja imam 60Hz monitor, pa jel onda nije logički da uključim VSync tako da mi locka igru na 60 FPSa, znači da je to granica. Sve iznad toga ionako ne mogu vidjeti - jedino mi se mogu neki artefakti u prikazi stvoriti. Pitam to radi toga što sam nedavno igrao CoD2 s ekipom i svi nešto govore da su lockali FPS na 250 ili neki s boljim PC-em na 333. Mislim, ako bih imao 120Hz monitor, onda bih mogao lockat 120 FPS i to je to, makar sam pročitao da ljudsko oko ne razlikuje ništa iznad 60 FPS.

Pa sad da ne ispadnem glup, jesam u pravu ili ne? {#}

Ako sam ti pomogao, pritisni hvala.

0 0 hvala 0
17 godina
FPS - objašnjenje

CoD-ov engine ima bug, koji je u izvesnom smislu postao feature, da je ako imaš tačno određene visoke vrednosti FPS-a moguće bolje kretanje.

Inače jeste logičnije sa stanovišta vizualnog kvaliteta da uključiš Vsync i time ograničiš framerate na vrednost refresh ratea, ali tonije uvek optimalno sa stanovišta performansi (kad ti fps padne ispod 60, a imaš Vsync, igra zna da trzne više nego što bi inače), tako da Vsync ne uključujem osim kad znam da ću imati konstantnih 60+fps.

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
protjeran
Re: FPS - objašnjenje

Ja sam ga tekj u Rage ukljucio prvi put inace je na Off.

http://youtu.be/0LQWJxav7z0
14 godina
protjeran

Ja sam ga tekj u Rage ukljucio prvi put inace je na Off.

http://youtu.be/0LQWJxav7z0
15 godina
neaktivan
Beagle kaže...

Ovako, nije mi jedna stvar jasna u vezi FPS-a u igrama. Znači, ako ja imam 60Hz monitor, pa jel onda nije logički da uključim VSync tako da mi locka igru na 60 FPSa, znači da je to granica. Sve iznad toga ionako ne mogu vidjeti - jedino mi se mogu neki artefakti u prikazi stvoriti. Pitam to radi toga što sam nedavno igrao CoD2 s ekipom i svi nešto govore da su lockali FPS na 250 ili neki s boljim PC-em na 333. Mislim, ako bih imao 120Hz monitor, onda bih mogao lockat 120 FPS i to je to, makar sam pročitao da ljudsko oko ne razlikuje ništa iznad 60 FPS.

Pa sad da ne ispadnem glup, jesam u pravu ili ne? {#}

Krivo si pročitao ljudsko oko ne vidi iznad 24 a ne 60.

pero_HR
15 godina
FPS - objašnjenje
Ako na 60Hz monitoru stavis lock na 250 FPS, sto je broj slicica u sekundi, a 60 Hz je isto tako broj osvjezenja u sekundi, imas jedan problem. Naime, ti vidis svaku 4tu slicicu, odnosno 3/4 ne vidis i zato katkad imas osjecaj da ti se ne lijepi ili da meci prolaze kroz igraca, a on u biti nije tu, jer ta slika di ga ti vidis se nije osvjezila, a on se vec pomakao =)

Dok sam na CRTu igrao, uvik je bio lock @125 FPS na 120 Hz, pa je to skoro 1/1 i nemoze se dogoditi da ti meci "prolaze" :) Isto tako je istina za COD, to je Q engine sa bugom na FPS djelitelju od 1000/1/2/3/4/5/6/7/8 gdje se igra ne ponasa jednako i zato je ograniceno na 250, jer preko 250 imas previse bugova, pogotovo u domeni jumpanja i sound stepsa.

Za druge igre, ako imas makinju koja ti moze gurat 60 FPS stabilno, neovisno o okruzenju, onda je cak i pozeljno VSync ukljucit.
ptspclan.com | visit us ^^
Moj PC  
1 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice