144hz vs 60hz

poruka: 9
|
čitano: 4.275
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
144hz vs 60hz

Pozdrav ljudi!

Dakle,imam jednu dilemu.

Imam 60hz monitor no nekako mi se osjeti dok gledam video da taj refresh rate bas onako je blago receno jadan.

S druge strane ,djed mi ima SMART TV od kojih 400hz cini mi se i video puno glađe izgleda e sada me zanima jedna stvar u vezi toga.

Je li moguce da video tako glatko (il bar priblizno) se izvodi na 144hz monitoru na kompu?

Ja sam inace film fanatik i volim gledat filmovr no smeta mi taj refresh rate a uzeo sam 60hz monitor uopce ne razmisljajuci sta tih 60hz znaci.

E sad,vasa misljenja

Dakle,ne gejming nego gledanje videa,dal to moze bit priblizno glatko na 144 hz monitoru i dal se isplati uzimat?

Moj PC  
0 3 hvala 0
17 godina
neaktivan
144hz vs 60hz

60 Hz je sasvim dovoljno za vrlo glatki prikaz filmova - prije će biti da koristiš player koji na "glup" način samo duplicira originalne 24 Hz frameove. Ako bi koristio 144 Hz monitor, ništa se ne bi promjenilo. Probaj ovo: http://www.svp-team.com/

Televizor koji spominješ 99.9% radi to isto, samo ne pomoću softvera nego hardverski.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
144hz vs 60hz

Moze sam jedno pitanje,naime vec sam cuo o tome SVP-u cak sam ga imao na pc-u al,jednostavno mi se uvijek nes rusi tj uvijek padne framerate i opet nemam to sto zelim...kako znat koje su prave postavke s obzirom na moju grafu i proc?

Imam proc i5 4440 i grafu R9 270 2gb,nije OC niti X

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
144hz vs 60hz

Nažalost ne sjećam se više točno, ne koristim ga već neko vrijeme... Kreni s najslabijim postavkama, pa pojačavaj dok ide. Što manja preciznost, i manji radius traženja motion vektora, pomažu glede brzine. Obzirom na proc, trebao bi moći dobiti posve dobre rezultate.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: 144hz vs 60hz

144 hz monitori su ti za gaming isključivo, ne za filmove. Nikakve koristi po tom pitanju ne bi dobio da uzmeš 144hz panel jer filmska industrija ne radi uopće na frekvencijama. Kod tebe je stvar ili software ili placebo jer je sigurno 100% da taj tv od tvog dide ne radi na 400hz u tom kontekstu kojeg ti misliš.

12 godina
neaktivan

Mozes samo objasnit kako doc do tih postavki korak po korak kaj treba podesavat jer ja sam to probao i ne ide...

mozes objasnit koje tocno postavke treba dirat i di se nalaze?

14 godina
neaktivan
144hz vs 60hz

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
144hz vs 60hz

Probat ću preko vikenda ako stignem...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
itomic009 kaže...

144 hz monitori su ti za gaming isključivo, ne za filmove. Nikakve koristi po tom pitanju ne bi dobio da uzmeš 144hz panel jer filmska industrija ne radi uopće na frekvencijama. Kod tebe je stvar ili software ili placebo jer je sigurno 100% da taj tv od tvog dide ne radi na 400hz u tom kontekstu kojeg ti misliš.

3D filmovi za koje je potreban 120 hz panel?

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice