Nakon dobrih 3 godine napokon nastavljam sa starim NESii projektom - HTPC u NES konzoli.
Trenutno se zna šta ću koristiti u njemu:
1. NES - konzola (dooh) + NES gamepad (dali ću u njemu mjenjati elektroniku i staviti nešto od Genius-a, ili ću raditi nešto treće od toga - ne znam još)
2. MBO - MSI E350IA-E45 - troumio sam se između Sapphire Pure White E350 ploče i ECS HDC-I E350 ploče, no uzeo sam MSI zbog mogućnosti montiranja pasivnog venta na CPU/GPU/Chipset
3. HDD - 2.5'' 200GB Toshiba - 7200 okretaja, dobra za dual OS. SSD zod 60/90 je za to premali + ne treba mi tolika brzina, nego veći storage zbog silnih emulatora (NES, SNES, N64, SEGA, PS1)
4. RAM - vrlo vjerovatno Low Profile memorija - ako nađem 4GB u komadu Transcend ili Kingston, svejedno mi je, samo da uspijem ugurati optiku.
5. ODD - Pioneer DVR-117BK - stara Pijonirska prža kaže: "Čitam sve medije bez poteškoća". E baš zato Pioneer.
6. PSU - to je za sada jedini problem u priči - nema za kupiti više mATX napajanja kod nas. EVC rasprodan, LC-Power, Seasonic i Chieftec rasprodani. Postoji Xillence za 700kn od 350W, ali to ću preskočiti.
(vrlo vjerovatno ću iz Austrije povući jedan LC-Power od 300W za 30€)
To je za sada to. Od alata ću koristiti:
1. Dremel Multi-Tool - za rezanje, brušenje, poliranje itd.
2. Hot Glue Gun - za lijepnjenje i učvršćivanje
3. Hot Air Pistol - za savijanje plastičnih površina i proizvodnju "slotova"
4. Iskra 650W bušilica - stara nekih 27 godina, ali radi ko zvrk - za bušenje rupa za nosače.
5. Odvijači (razni), kombinirke, pinceta itd - za svakojake poslove
Što se same estetike tiče, planiram izrezbariti otvor na poklopcu same NES konzole, prefarbati je u Crno-Crveno te u nju ugraditi crvene neonke i jedan tihi 120mm LED crveni vent koji će hladiti
ploču, napajanje i disk. Napajanje ću rastaviti i montirati u samo kućište NES-a, a sa ploče skinuti orginalnu zujalicu, tako da je taj jedan ventilator potreban.
Stvari koje su mi već spremne:
1. Alat - sav je kod mene doma osim Dremela i Glue Gun-a, oni su mi stalno na poslu jer ih tamo češće trebam
2. Disk i optika su već doma, kao i software za sve to (od OS-a do emulatora)
3. Ploča mi stiže naredni tjedan, kao i RAM. Napajanje za sada "čeka", no privremeno će poslužiti fullATX napajanje.
Kad stigne više stvari stavit ću i slike.
Zbog vrlo malo slobodnog vremena projekt ću raditi polako, planiram do Božića završiti projekt i pokloniti ga Majci
kao novu Surf mašinu, te Gameing mašinu kad dođe posjeta (svi vole igrati Mario Kart i mnoge druge igre na PC-u,
a zašto odmah ne spojiti sve na PC + LCD TV?).
Jedino što za sada nemam je jedna neispravna NES igra. Ispravne ne želim uništavati, i ne kupuje mi se igra za 100kn
pa da je uništim. Dakle ako netko ima bilo koju neispravnu NES igru, neka mi ju donira - ona će biti spojena na optiku.