WindowsPhone - Općenito

poruka: 19.924
|
čitano: 3.040.669
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
odjavljen
WindowsPhone - Općenito

Messenger je dostpan za sve, javno. Evo moj komentar na to

Ja nikad nisam skinuo Beta aplikaciju, stara je dobila ažuriranje na novu(isto izgleda kao i na PC-u). Jedino mi fali slide akcije kao što ima Instagram. Tipa, slide akcije bi dobro došle za brzo kretanje između Home, Gruops, People i Settings kartica. Također bi dobro došla slide akcija za vraćanje na prethodnu stranicu, tipa otvorim chat, "slidnem" s lijeva na desno, i aplikacija se vrati na početnu(home) karticu. Aplikacija izgleda dobro, no primijetio sam da ima podosta grešaka, tako da računam da je ovo samo promijenjen izgled stare aplikacije, i dodano par novih mogućnosti. Evo, dok pišem ovo, otvorio sam chet i još uvijek mi piše da učitava starije poruke. Ta poruka se sakrila ispod imena korisnika čije sam poruke otvorio. Također sam primijetio da kad pritisnem uz sam rub gore(gdje piše < Home), ako pritisnem na <, on ne reagira, jednostavno moram pritisnuti na Home da bi me vratilo nazad. Također, u kartici people imaju ona slova sa strane. To je totalno najlošije, nepraktično, slova su mala, a mi koji imamo velike prste, nema šanse da pogodimo to malo slovo. Nema naprave jednostavno u stilu Windowsa 10, i to je to! Za potrošnju bakterije, i preciznost notifikacija ne mogu ništa reći, ako je i taj segment kao i na prošloj aplikaciji, onda bolje nek svima podijele knjižice, nek idu na burzu. Toliko od mene. Javim ako nađem još neku grešku.

Da, zaboravio sam nešto. Primijetio sam da Messengerov logo nije u duhu Windowsa općenito, ne uklapa mi se. Također je load aplikacije nekad spor. A na PC-u sam još primijetio da ako tokom loada aplikacije prebacim na neku drugu aplikaciju, Messenger se zna ugasiti(ne uvijek, al dovoljno da se primijeti). Za mobitel ne mogu to reći, al za PC mogu sto posto. Također nekad na PC-u klikčem po polju za unos poruke, on ne reagira, moram ponovno pokrenuti aplikaciju. Za mobitel ne mogu to reći, valjda nema takav problem. Loše Zuckenbergu :(

2 0 hvala 0
16 godina
Re: WindowsPhone - Općenito
dadn kaže...

radi i na HR regiji... samo otvori link koji sam dao na telefonu ili skeniraj QR kod...

btw, evo i VLC univerzalni za W10 je izašao

https://www.microsoft.com/hr-hr/store/apps/app/9nblggh4vvnh

Može preko QR koda :) Instalira se :)

http://www.speedtest.net/result/3853013387.png Dobre hakere svi znaju, najbolje hakere niko ne zna
14 godina
Dex.pwn kaže...

Da, zaboravio sam nešto. Primijetio sam da Messengerov logo nije u duhu Windowsa općenito, ne uklapa mi se.

To je zato jer se radi o portu sa iOS-a. Isto kao i Instagram aplikacija. Dizajn je čisti iOS. Mogli su barem malo ikone sredit i sl.

14 godina
Meni se sviđa novi izgled messengera, ko skin za ios verziju. Geste u lijevo i desno, tj. nepostojanje istih zahtjeva malo navikavanja.
Kaj se tiće dolaznih poruka, radi ko i prije - ako se vodi razgovor u grupi gdje svako malo dolaze poruke - notifikacije nakon nekog vremena vise ne dolaze, već treba ući u messenger i sam provjeriti.
Tile vise nije proziran, niti sam u opcijama nasao da se to ukljuci...

I na 830 radi tromije nego stara verzija. Kad kliknem sa razgovora na grupe ili opcije, treba malo pricekati, nije instant ko prije.
mkay?

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
5220 kaže...
Dex.pwn kaže...

Da, zaboravio sam nešto. Primijetio sam da Messengerov logo nije u duhu Windowsa općenito, ne uklapa mi se.

To je zato jer se radi o portu sa iOS-a. Isto kao i Instagram aplikacija. Dizajn je čisti iOS. Mogli su barem malo ikone sredit i sl.

valjda budu, i Instagramu je trebalo da malo dotjera nakon porta na W10M

11 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

10586.456 ide preko Insider Release preview

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
WindowsPhone - Općenito

Lumia 535:

Update 10.0.14376.0

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Badjo_5 kaže...

Lumia 535:

Update 10.0.14376.0

kad si na Insideru nije važno koij uređaj imaš već koji ti je Insider uključen (Slow, Fast, Release Preview)

14376 je pušten preko Fast

16 godina
WindowsPhone - Općenito

Kakav shit je ovaj novi messenger... App se otvara valjda 20 sekundi. Povremeno nestaje dipkovnica... Nema prozirni tile... Kata-fakin-strofa...

But Father, I have dreams and courage, and the name of an excellent cosmetic surgeon. Fear not, one day word will reach you of the success of me, the great Eskimo actor, Jennifer Love Hewitt.
Moj PC  
5 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Mr. Fugitive kaže...

Kakav shit je ovaj novi messenger... App se otvara valjda 20 sekundi. Povremeno nestaje dipkovnica... Nema prozirni tile... Kata-fakin-strofa...

640 i 950xl sa 10586 build radi odlično... istina treba mu 10-15 sekundi za učitavanje ali nakon toa radi vrlo brzi i nema problema koje si opisao

idi na postavke - prijavi problem i tu se žali

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.6.2016 21:59 (dadn).
15 godina
neaktivan
Koliko sam uspio zamjetiti zadnji build na fast ringu radi odlicno, a brzina se osjeti dosta...

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Ima li itko da je narucivao neki ultra thin case za lumiu 640 da ostavi link? I da li je itko imao problem da mu vibracija ne radi?

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Nitko ne spominje kako više ne otvara Here drive navigaciju na win10.

0 0 hvala 0
15 godina
sibica kaže...
Nitko ne spominje kako više ne otvara Here drive navigaciju na win10.

Zato jer od prije znamo da od 30.06. Here navigacija na windows 10 mobilnim uređajima neće biti dostupna. To je HERE najavio već odavno ako se ne varam..

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. Steve Jobs: 1955 - 2011 David Bowie 1947-2016
17 godina

Da, to nije neki problem. Maps rade isti posao jako dobro.

Object reference not set to an instance of an object
14 godina
neaktivan

Kod mapsa je sada jedini problem što neće baš pogodit adresu ako je nisi 100% točno napisao. Nazivi ulica se razlikuju, jedno piše na tabli u ulici a drugo na google i maps pa voli odvest negdje u šašu. Primjer iz stvarnosti: tražim adresu Jurišićeva 13 u Zagrebu i vidim da me baca negdje pitaj boga gdje, odem na google maps i pogledam gdje je adresa, prebacim se u Maps aplikaciju i nađem tu ulicu kad ona se u Maps aplikaciji zove Ulica Nikole Jurišića. 

Isti primjer je sa adresom FPZ-a, tražim Vukelićeva 4 i opet me vodi pitaj boga gdje pogledam kako se zove ta ulica u Maps aplikaciji, tamo piše Ulica Lavoslava Vukelića.

To mi ne predstavlja problem kad sam u ZG, ali da sam došao negdje u stranu zemlju i neman pojma di je šta pitaj boga di bi završio. 

www.windowsnovosti.com || WoT: zemo323
11 godina
neaktivan
majstorSZ kaže...

Kod mapsa je sada jedini problem što neće baš pogodit adresu ako je nisi 100% točno napisao. Nazivi ulica se razlikuju, jedno piše na tabli u ulici a drugo na google i maps pa voli odvest negdje u šašu. Primjer iz stvarnosti: tražim adresu Jurišićeva 13 u Zagrebu i vidim da me baca negdje pitaj boga gdje, odem na google maps i pogledam gdje je adresa, prebacim se u Maps aplikaciju i nađem tu ulicu kad ona se u Maps aplikaciji zove Ulica Nikole Jurišića. 

Isti primjer je sa adresom FPZ-a, tražim Vukelićeva 4 i opet me vodi pitaj boga gdje pogledam kako se zove ta ulica u Maps aplikaciji, tamo piše Ulica Lavoslava Vukelića.

To mi ne predstavlja problem kad sam u ZG, ali da sam došao negdje u stranu zemlju i neman pojma di je šta pitaj boga di bi završio. 

naravno kad ne upišeš točan naziv ulice... što bi sad navigacija trebala znati 10 različitih naziva kako ljudi zovu tu ulicu? velika je razlika između Juršićeve i Jurišića i to ti nijedna navigacija neće točno pokazati ako netočno upišeš.. evo za primjer upisano jurišića 13, zagreb u pretragu i vidi da nađe lijepo

prije mjesec dana dolazi jedan čovjek k meni i koristi Here na androidu i kažem mu adresu... i izgubio se a lijepo da je upisao točno dovelo bi ga u metar do mene. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.6.2016 21:21 (dadn).
11 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

da se demantiram za prijašnji post... ipak navigacija (Windows Karte u ovom slučaju) razlikuje između Jurišićeva i Jurišića.... evo dokaz... samo trebaš upisati i ime grada...

nisam posebno obraćao pažnju na to pa sam pretpostavljao da ne razlikuje ali kao i u većini slučajeva kriv je sam korisnik. evo pretraga sa jurišićeva 13, zagreb... vidi se da je ipak točno pokazao

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Onako kako je to radila Lumia 800 i Lumia 920 sa here maps. Sa L800 sam došao u ZG nisam imao pojma di je šta i odvela me točno na adresu. Uostalom kako bi ja trebao znati da je adresa ulica nikole jurišića ako na stranici piše jurišićeva 13?
Evo primjer kako to uredno radi Lumia 800 ☺
11 godina
neaktivan
majstorSZ kaže...
Onako kako je to radila Lumia 800 i Lumia 920 sa here maps. Sa L800 sam došao u ZG nisam imao pojma di je šta i odvela me točno na adresu. Uostalom kako bi ja trebao znati da je adresa ulica nikole jurišića ako na stranici piše jurišićeva 13?
Evo primjer kako to uredno radi Lumia 800 ☺

zato kažem zaboravite Here aplikacije... koristite Windows Karte, barem oni koji koriste W10M.... 

no jedno veliko pitanje? zaštko koristiš Here maps? zašto ne koristiš Here Drive???????? 

14 godina
neaktivan

Pa sada koristim Maps/windows karte, a Here Maps sam koristio kad trebam samo nešto vidjeti gdje je, lako to pronađem jer skoro uvijek idem pješke samo mi je bitno da vidim otprilike gdje je. A Here Drive sam više u autu koristio. Međutim kako su počele trzavice oko Here-a onda sam obrisao here aplikacije prešao na Windows Karte. 

11 godina
neaktivan
majstorSZ kaže...

Pa sada koristim Maps/windows karte, a Here Maps sam koristio kad trebam samo nešto vidjeti gdje je, lako to pronađem jer skoro uvijek idem pješke samo mi je bitno da vidim otprilike gdje je. A Here Drive sam više u autu koristio. Međutim kako su počele trzavice oko Here-a onda sam obrisao here aplikacije prešao na Windows Karte. 

evo vidiš da WK rade ok barem po ovom primjeru jurišićeva 13... barem ova verzija za W10M (5.1606)

10 godina
neaktivan
Ja sam naisao na slican problem u Rijeci.Namjerno sam jedan dan za istu destinaciju i isti smjer koristio prvi dan Here Drive,a drugi Windows karte.Upisao sam ime Ulica Hahlić i Here Drive me dovezao tocno pred zgradu.Drugi dan sa WK islo je slabo.Nije mi uopce nudilo Ulicu Hahlić,vec samo Hahlić,ali sam ubrzo vidio kako me jednostavno baca van s obilaznice i usred obilaznice mi govori kako sam stigao na cilj.Rijecani ce znati kako je Ulica Hahlić kod Pravnog faksa,a Windows karte su me pustile kod Škurinja (sigurno 5km dalje).Nakon toga sam upalio Sygic navigaciju i ona me dovela tocno u ulicu.Jos cu malo isprobati Windows karte,ali mi trenutno bas i ne ulijevaju neko povjerenje koliko god se pisalo kako su gotovo u svemu iste kao i Here drive.

1 0 hvala 0
15 godina
WindowsPhone - Općenito

Do daljnjeg sam napustio WP tabor. Razloga su dva. Prvi razlog je bug koji me pogodio sa ničim izazvanim pozivima, nasumice iz liste poziva. Drugi razlog je dostupnost uređaja i njihova cijena. Bez obzira što piše na web portalima mobilnih providera izgleda da isti lagano smanjuju WP mobitele na zalihama. Zbog nedostupnosti modela i cijena istih sam se vratio na tamnu stranu i uzeo iPhone SE (cca 800 kn za 16 GB model). Nadam se da će se situacija popraviti u dogledno vrijeme i da će se MS trgnuti.

Stručnjak za odmaganje...

5 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
ne da su " gotovo u svemu iste kao i Here drive " nego WM pokreće Here Drive - što lijepo piše u samoj aplikaciji (da je proizvod Microsofta i Here).
10 godina
neaktivan
Kako onda objasniti situaciju da za istu destinaciju i za iste postavke aplikacija aplikacija A tocno dovede do cilja,a a aplikacija B ne dovede do istog cilja?

0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen

Gdje si našao iPhone SE za 800 kn ? U SiMobil su oko 400€ novi (16GB).. 

.......
11 godina
neaktivan
sibica kaže...
Kako onda objasniti situaciju da za istu destinaciju i za iste postavke aplikacija aplikacija A tocno dovede do cilja,a a aplikacija B ne dovede do istog cilja?

svaka aplikacija ima neke svoje algoritme određivanja rute... same karte koje nudi Here koriste većina navigacijskih sistema (Garmin, iGO MyWay) ali svatko ima svoj software

ako odabereš isti cilj kako te onda aplikacija B ne odvede do njega... lol... dovede do njega li put je pitanje kojim ćete dovesti ;) u 99% slučajeva ja sam zadovoljan za WK navigacijom, čak po mojem iskustvu bolje od Here karte radi...ali kako koristim navigacije još od njihovih prvih početaka mogu vam reći da oduvijek za neka mjesta postaje neki problemi (zaostali loši podaci i slično)... neka mjesta su odlično pokrivena i sve radi super neka mjesta nisu.. i zašto odmah pljuvati po cijelom produktu zbok samo nekih grešaka a ne uzimati u obzir da za većinu radi dobro? o spomenutom sygicu reći ću samo da ga je smiješno uspoređivati jer je očaj... ako ti je u Rijeci bio čudom dobar probaj malo hrvatskom proći s njime (naročito po manjim gradovima) pa ćeš vidjeti koliko je loš...

no ljudi uvjek pljuju po onome što je badava... trebalo bi vam naplatiti 500-600 kn za navigaciju pa onda prigovarajte

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.7.2016 10:53 (dadn).
12 godina
protjeran
Nije svaki dio drzave jednako dobro kartiran, i to je boljka svih navigacija.

0 0 hvala 0
14 godina
Evo i ja jutros stavio navigaciju na hahlić 6 ri, trazi i kaze da nema takve destinacije. Upisem pravni rijeka, opet nista. A oba navoda here navigacija je nasla bez problema. Na kraju sam uspio naci tek pod imenom ulica hahlic 6... I jos mi je dao duzu rutu - htjelo me bacit na izlaz ri zapad, a izlaz skurinje je puni blize... U gorskom kotaru je pocelo drndat na par mjesta da izađem sa autoputa na magistralu i ukljucim se kod delnica i fuzina...

Takvih problema here nije imao. Mozda mape same jesu od here-a ali ostatak definitivno nije. Trebaju oni jos poraditi na tome, a na samu navigaciju se ne bih bas pouzdao da moram u neko mjesto di idem prvi put...
mkay?

2 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice