Build 1004.....Letiiiii
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Meni na 3 zadnja Insider builda ne radi AnTuTu. Jel ima netko isti problem?
www.windowsnovosti.com || WoT: zemo323
si probao staviti u airplane mod pa onda puniti... ako to ne pomogne možda je polako baterija pokazuje znake starosti... ipak je to negdje 3,5 godine
Toga se nisam sjetio, probat ću sa airplane modom. Prvo sam mislio da neki proces u pozadini vuče previše struje ali mobitel je neobično hladan pa pretpostavljam da nije problem nikakav proces.
www.windowsnovosti.com || WoT: zemo323
Jesi HR pokušao?
Uzeo sam ovo kaljeno staklo za 640 XL. Brza dostava a nije skupo. No imam problem, par puta sam pokušavao polako zalijepiti i svaki put bi mi ostalo zraka, jel ima način da se jednom zalijepi normalno ili moram uzimati novo?
ne bi smjelo ostati zraka pod tim staklom, barem ne iz prve kad ga stavljaš... barem se meni sa takvim staklima nisu događali mjehurići... e sad ne znam da li bi pomoglo kao kod običnih folija da uzmeš plastičnu karticu (kreditnu karticu) i polako pokušaš istjerati mjehurić zraka van
neznam koliko si komada ih uzeo,ja sam uzeo 5 komada i shebo ih za manje od 5 min,nikako da uspijem a sve normalno sa kreditnom karticom sam odrađivo,a ova reklama sa čekičem mi je smiješna,da ga ja punem nebi bilo ni mobitela a kamoli stakla
Uzeo sam ovo kaljeno staklo za 640 XL. Brza dostava a nije skupo. No imam problem, par puta sam pokušavao polako zalijepiti i svaki put bi mi ostalo zraka, jel ima način da se jednom zalijepi normalno ili moram uzimati novo?
ne bi smjelo ostati zraka pod tim staklom, barem ne iz prve kad ga stavljaš... barem se meni sa takvim staklima nisu događali mjehurići... e sad ne znam da li bi pomoglo kao kod običnih folija da uzmeš plastičnu karticu (kreditnu karticu) i polako pokušaš istjerati mjehurić zraka van
Pokušavao ne ide. Frendovi su mi rekli da ga odnesem u TCom, oni kao imaju neki stroj koji to stavlja. Taj zrak je u rubnim dijelovima, samo jedan mjeruhić imam na sred ekrana, i u njemu je komadić prašine.
Stavio sam ponovno, prije toga sam pogledao video kako se najbolje stavlja. Sad je bolje, iako ima jedna dlačica prašine na otprilike sredini. U svakom slučaju je bolje od prije. Inače uz ovo sam dobio suhu i mokru krpicu.
neznam koliko si komada ih uzeo,ja sam uzeo 5 komada i shebo ih za manje od 5 min,nikako da uspijem a sve normalno sa kreditnom karticom sam odrađivo,a ova reklama sa čekičem mi je smiješna,da ga ja punem nebi bilo ni mobitela a kamoli stakla
Također i meni se isto dogodilo. Nema šamse da se zalijepi a da ne ostane ružan mjehurić. Iz tog sam razloga i odustao više od takve zaštite. Pa kako bude, biti će.
I jedan savjet: Kupite prvo 5-10 jeftinih folija (ne staklo) i s njima vježbajte stavljanje. Važno je da prvi sloj ne skinete odmah već malo odvojite poravnate foliju prema ekranu i postepeno s gornje strane sa karticom pritišćete a s donje odljepljujete. Kad završite skinete 2 sloj ako ga imai s karticom istisnete zrak. Ja sam se toliko ispraksirao da ne bude nijednog mjehurića kad završim
kod (kaljenog) stakla nikad mi ne ostaje mjehurić... to je najlakše staviti ali ipak savjetujem da se prvo ispraksirate sa folijama
navodno insideri trebaju prebaciti sa Fast/Slow na Production u Windows Insider aplikaciji... ja sam probao ali ništa od novog firmvarea na njemačkoj 950XL
ma sad sam vidio.. taj firmvare već imam na svojoj 950 XL...
Lumia 650 stigla u ponudu eDigitala : http://www.edigital.hr/pametni-telefoni/microsoft-lumia-650-pametni-telefon-black-%28windows-phone%29-p513247.html
Cijena 1831 kn , u ostalim dućanima vjerojatno malo iznad 2000 kn :(
Na starom telefonu sam imao problem sa stavljanjem nove folije zbog prljavštine i na kraju sam zamolio neku curicu u jednom tržnom centru da mi namesti. Tamo gde bi se pojavio mehurić, devojka bi pokupila prljavštinu selotejpom. Na kraju je bilo savršeno. 
Na starom telefonu sam imao problem sa stavljanjem nove folije zbog prljavštine i na kraju sam zamolio neku curicu u jednom tržnom centru da mi namesti. Tamo gde bi se pojavio mehurić, devojka bi pokupila prljavštinu selotejpom. Na kraju je bilo savršeno. 
Ja sma uključio inžinjering i skužio sam da treba dvije osobe za to. Jedna drži staklo tik iznad trpice koja je prekrila cijeli ekran. Druga osoba bi naglo povukla krpicu a prva bi spusila brzo staklo. Nakon toga bi samo pritisnio jako prstom na sredinu ekrana i zrak bi izašao.
Microsoft službeno odgađa portanje aplikacija sa Androida.
Mislim da je ovo jedan od zadnjih čavala u grobu Windows Phonea.
http://blogs.microsoft.com/blog/2016/02/24/microsoft-to-acquire-xamarin-and-empower-more-developers-to-build-apps-on-any-device/
- Lumia 640 DS -
Xamarin je odlična stvar i ova akvizicija im je puno pametnija ideja nego se ići bakćati sa nekim emulacijama i portanjem (to nikad ne radi kako spada, ali nikad). Ovako lijepo developeri imaju alat sa kojim mogu raditi za sve tri platforme odjednom.
Microsoft službeno odgađa portanje aplikacija sa Androida.
Mislim da je ovo jedan od zadnjih čavala u grobu Windows Phonea.
po meni najbolja stvar koja se mogla dogoditi... da, da, vi koji plačete za android aplikacije mislite da je to loše, u realnosti ipak se vidjelo da to neće ići tako lako... previše je problema sa android aplikacijama. za sada izgleda da iOS aplikacije će puno bolje "leći" na Windows platformu. plus toga ja se čudim Microsoftu što stalno pokušava neki dogovor i suradnju sa Googleu a ovaj mu stalno zabija nož u leđa. koji mu ***** treba lažljivi i prevrtljivi Google sa svojim lag i malware aplikacijama...
želiš android aplikacije? KUPI ANDROID I TOČKA...
želiš android aplikacije? KUPI ANDROID I TOČKA...
Da, vidim da iOS aplikacije mnogo bolje rade nego Android, no ipak mislim da razlika nije toliko velika, a Android ima mnogo veći izbor (ono što po meni nedostaje na WP).
Microsoft pokušava dogovor sa googleom zato jer mu to treba, WP drži 3-4% uređaja i jednim djelom je to zbog toga jer mnogo ljudi koristi Google servise.
Što se tiče Xamarina, da, odlična stvar, ako preživi i počme se masovnije koristiti u suprotnom samo će se portati aplikacije na WP bez nekih unikatnih WP mogućnosti.
te 2-3 aplikacije koje meni fale sa androida za mene nisu razlog da bi napustio ili pljuvao po Windowsu već i dalje smatram da nudi puno više i bolje od androida...
to vam je iluzija da su android aplikacije važne za opstanak windowsa... to je (oprosti na izrazu) glupost. Windowsi s obzirom na zasičenost tržišta ne mogu imati veći postotak od 5% i ni 100% android aplikacija ne bi popravilo taj postotak... već sam jednom spomenuo, Blackberry koji ima katastrofalne rezultate, zanimljivo je svi oni koji pljuju po Microsoftu i govore kako mu loše ide prodaja, s druge strane za Blackberry uopće ne vide rezultate katastrofalnima (samo za usporedbu Blackberry u cijeloj godini ne proda mobilnih uređaja koliko Microsoft proda u mjesec dana). oni koji su pljuvači uvijek će naći neki razlog. mene osobno boli briga.meni se windows OS sviđa, stabilan, brz, siguran, ne moram brinuti kod kupovine rabljenog uređaja što mi bivši vlasnik uvaljuje s njime na rootu, ne brinem što skidam sa trgovine... i prije 3 godine sam tvrdio, a i tvrdim sad da je najveći problem piratstvo, tj. ljudi žele "badava kao na androidu" i zato nikad neće prihvatiti Windowse... broj aplikacija u trgovinu tu nema nikakve veze...
Čitam malo razmišljanja i uzmem svoj G4 ni mjesec dana star da vidim koje sve aplikacije koristim. I vidim, sve to ima i na windowsu. Iako moram priznat sviđa mi se android malo za promjenu i te neke aplikacije su možda malo bolje na androidu te imaju redoviti update. Iskreno se nadam povratku na windows jednog dana.
Bila je dvojba između G4 i L950, na kraju je presudilo to kaj je win10 još uvijek nedovršen i nije mi se dalo davat tolke pare za nešto što će trenutno blokirat ili izbacivat errore jer sam slabih živaca. Pa sam samim tim i spasio jednu Lumiu od bacanja u zid/pod
Ali cijena joj svakim danom pada i već sad ide na njuškalu ispod 3k, tak da ko zna, možda se uskoro vratim..
meni netreba android aplikacije,svjjedno mi je,ovo što imam koristim i dovoljno je,jedino čekam da pređem na 10-ku ali zadovoljan sam i 8-om
Mene ovo sa Xamarinom podseća na DNF, kod kog je tokom godina x puta prikazan po neki screenshot, i stvarana atmosfera "još malo pa sad će", da bi se zatim obustavilo, krenulo ispočetka, kako bi se sve uradilo bolje itd, i šta je na kraju bilo?!
A ko zna, možda ovo ispadne i pun pogodak, pa tako za koju goinu možda čak vidimo i Microsoftova aplikacije za WP koje su jednako dobre kao one za Android i iOS?! 
Zanima me dali vrijedi razlika u cijeni za ove dvije kartice? Na njoj će biti fotke, glazba i sve ostalo osim appova.
vs
Uz nju bi uzeo adapter na eBayu.
Kada pokrenem Skype Video aplikaciju prikaže mi da nema kamere ili da nije omogućena. Nakon toga ako pokušam pristupiti kameri iz bilo koje druge aplikacije izbaci mi grešku 0xA00F4246(0xE8010001). Moram restartati telefon da bi kamera proradila. Kada odem na Privacy>Camera na listi aplikacija nema Skype Video da dozvolim pristup kameri. OS je 10586.107 i ovaj problem sam imao i na prethodnim inačicama. Ima li netko sličan problem?