WindowsPhone - Općenito

poruka: 19.924
|
čitano: 3.048.011
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
odjavljen
WindowsPhone - Općenito
Zašto mi se Ativ S gasi? Malo malo mi se u džepu ugasi ali ne zavibrira, do čega bi to moglo biti?

0 0 hvala 0
16 godina
WindowsPhone - Općenito

@dado16: Da bi mogao koristiti LTE, monitel ti treba podržavati tu vrstu mreže. HTC 8x je samo u verziji za AT&T podržao LTE frekvenciju, i to samo one na kojima radi US LTE mreža, tako da nećeš moći odabrati. 

@MasinGeri: slobodno stavi instalaciju aplikacija na SD karticu, ja sam na svojoj 520 redovno stavljao aplikacije na nju (class 10) i sve je uredno radilo. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: WindowsPhone - Općenito

WackyZG da to je bio problem prije 2 godine, al izasao je fix za to, update roma, te sad radi uredno i u drugim zemljama. No ja svejedno nemogu odabrat. neki govore da nema uopce 4g ponudeno ako nije dostupan taj signal al probao sam na crnomercu i tamo bi trebalo biti 4g signala, no opet dolazi u pitanje jer tmobile ne isporucuje 4g signal sve dok ne platis 10 kn dodatno da bi mogao to koristiti..

Nevermind, probat cu nesto

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.12.2014 18:21 (dado16).
12 godina
protjeran
WindowsPhone - Općenito

HTC 8X uopste nema LTE antenu, bar ne ovi za europsko trziste, LTE antena je samo u onom za americko trziste, ako pak imas toga, opet ti ni jedan ROM ne moze pomoc, jer antena radi na potpuno drugacijoj frekvenciji od nasih, tako da opet se ne mozes spajat na LTE... Posto u izborniku nemas 4G, onda imas europski model,a kao sto rekoh, oni ne dolaze sa LTE antenama, i nema tu pomoci...

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.12.2014 18:34 (MasterPeace).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Moj PC  
0 1 hvala 0
11 godina
neaktivan
Konačno prečac za mobilni internet... :-)
16 godina
WindowsPhone - Općenito
Maloprije sam pročitao da se korisnici ATIV S-a žale na zadnji update.Zato,oprez.
Reality is wrong. Dreams are for real.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

Zas mi kamera ima tako mali zoom, jel to normalno ili je do aplikacije? Koristim stock aplikaciju(lumia 930)

0 0 hvala 0
14 godina
@Crofarmer

Taj zoom je zoom bez znatne degradacije kvalitete, jednostavno softver izbaci oversampling. Slika s full zoomom je cca 5 mpix.
14 godina
neaktivan

a kak onda mogu okinut sliku sa full zoomom?  Edit: kolko sam skuzio imam dvije app za kameru, neku obicnu i nokia. Na ovoj obicnoj mogu vise zoomat.

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.12.2014 14:41 (Crofarmer).
14 godina
Crofarmer kaže...

a kak onda mogu okinut sliku sa full zoomom?  Edit: kolko sam skuzio imam dvije app za kameru, neku obicnu i nokia. Na ovoj obicnoj mogu vise zoomat.

Da, zato što Nokia Camera Classic aplikacija koristi oversampling. Microsoftova aplikacija mislim da ne. Jednostavnije ti je jednostavno cropat sliku nakon snimanja. Zumiraš do kraja dokle ide, mislim da je 2x zumiranje i to je to.

11 godina
neaktivan
Kako ste zadovoljni novim pfd updateom?
15 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

javlja li se nekome sljedeci problem: kad me netko zove, izvucem mobitel iz dzepa i trebam povuci prstom prema gore i pritisnuti na answer, ali zaslon ne reagira... u tom slucaju moram tipkom sa strane zakljucati mobitel (cime prestaje zvonjava), opet ga otklucati, i tek onda mogu povuci prstom prema gore i javiti se... lumia 820 je u pitanju...

WP 8.1 GDR1 DP @ Lumia 820
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
horchata kaže...

javlja li se nekome sljedeci problem: kad me netko zove, izvucem mobitel iz dzepa i trebam povuci prstom prema gore i pritisnuti na answer, ali zaslon ne reagira... u tom slucaju moram tipkom sa strane zakljucati mobitel (cime prestaje zvonjava), opet ga otklucati, i tek onda mogu povuci prstom prema gore i javiti se... lumia 820 je u pitanju...

Neman takvih problema, mene muci kad nekog nazovem on il ona me ne cuje pa moram prikinit poziv i pozvat ponovo i tad je sve ok.
nista mi se neda
18 godina
horchata kaže...

takve probleme bi trebao riješiti hard reset

16 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

Pitanje vezano za Lumiu 630 - kako isključiti one obavijesti iz kalendara koje svakodnevno dolaze u podne? (recimo rođendani sa FBa, događaji,..). Isto tako, di promijeniti ton poruke?

TCP/IP - tri crna piva / i pelinkovac

0 0 hvala 0
14 godina
WindowsPhone - Općenito

Zvuk poruke -melodije zvona+obavijesti-upravljanje zvukovima aplikacija-poruke-zvuk obavijesti

rođendani sa fba moras ugasiti na facebooku, da ti ne dolazi na phone ili pod obavijesti facebook aplikacije

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
horchata kaže...

meni se to stalno dogadalo. Hard resetao sam ga i popravila se situacija.

14 godina
WindowsPhone - Općenito

Na mojoj lumiji 520 su se pocele desavati cudne stvari, npr kad mi neko posalje poruku na viberu ne dolaze obavijesti i ne zvoni uvijek samo ponekad...u postavkama je sve upaljeno ali i dalje nekad se to desava. probao sam soft reset ali ne pomaze...ima neko soluciju osim hard reseta?

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Viber servis je zadnjih par dana bio preopterećen... To nije do telefona, poruke su kasnile svima na svim OS...
17 godina
WindowsPhone - Općenito

Sto se tice Vibera moram napisati par svojih mudrih zapazanja  {#}

Ovih dana cesto se stekam izmedju L1020 i Alcatela Hero. Lumiju pretezno koristim kada idem napolje navece jer je prvo manja i mogu pristojno sjesti a da mi ostane u dzepu, a i zbog kamere kada se raja fotka, jednostavno vise ne nosim obicnu kameru. Alcatel je tu za vrijeme radnog vremena jer 6'' ekran je ljepota.

Uglavnom Viber na WP fakat ne radi isto kao na androidu. Koristim ga konstantno citav dan i dok na sam na Alcatelu poruke dolaze uredno, na vrijeme, kvaliteta poziva mi je mnogo bolja i sama aplikacija radi mnogo fluidnije i brze, cak i poruke i kontakte ucitava dosta brze. Cim iskljucim Alcatela i predjem na Nokiu krenu zajebancije, kasne poruke, kvaliteta poziva je primjetno losija i itd. 

Koristim jedan broj na dvije kartice i ne vjerujem da je do signala ili mreze jer dodjem kuci, na Alcatelu super sve radi, predjem sa njega na Nokiu dok sam jos uvijek u stanu i krenu zajebancije.

Jednostavno mislim da Viber nije ispolirao svoju aplikaciju za WP jos uvijek u dovoljnoj mjeri mada onaj skoriji update je znatno unaprijedio. 

I moram priznati da ona mogucnost FB messengera da imas one chat heads aktivne konstantno i preko drugih aplikacija je fakat super. Steta sto WP nema nekih slicnih funkcija...

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Rekoh već, ne znam na šta se to ljudi konstantno žale na Viber. Ja koliko ga koristim, do sad se dva puta desilo da notifikacije kasne, ovo kao prije par dana... Od kad ga imam radi super, čak i prije ovog zadnjeg većeg updatea... I ako vas već tema zanima, malo istražite, nije zabranjeno... Na svim platformama Viber isto radi, znači ako wp u datom momentu ima neki problem, milion posto isti problem postoji i na androidu i iosu... Jedina razlika je u izgledu i ui, koji je zadnjim updateom sveden na minimum...
16 godina

Ovako, posto ne igram igrice (nemam vremena) prodajem svoju GTX 660! E sada, covjek mi nudi u zamjenu WP lumiu 820 red s 16 mjeseci garancije jos (ili, manje bitno samsung grand neo - 23 mj garancije jos).

Iako sam se oko Bozica mislio pocastit s lumiom 930 (prednost kamera i jaci hw/novija) ovo mi se cini fer ponuda.

Kakva su iskustva  korisnika navedene lumie? koliko zaostaje kamera za vecim bratom (920) u low-light slikama?

Ili da kupim 930 kako je i prvotni plan bio!?

EDIT: da napomenem, koristio sam do sada ATIV S s kojim sam bio cisto zadovoljan, no nezgodno je pao i popravak nije isplativ... Dali ce ta NOKIA biti u rangu s ativom?

Poruka je uređivana zadnji put ned 7.12.2014 20:06 (x360gamer).
16 godina
x360gamer kaže...

Ovako, posto ne igram igrice (nemam vremena) prodajem svoju GTX 660! E sada, covjek mi nudi u zamjenu WP lumiu 820 red s 16 mjeseci garancije jos (ili, manje bitno samsung grand neo - 23 mj garancije jos).

Iako sam se oko Bozica mislio pocastit s lumiom 930 (prednost kamera i jaci hw/novija) ovo mi se cini fer ponuda.

Kakva su iskustva  korisnika navedene lumie? koliko zaostaje kamera za vecim bratom (920) u low-light slikama?

EDIT: da napomenem, koristio sam do sada ATIV S s kojim sam bio cisto zadovoljan, no nezgodno je pao i popravak nije isplativ... Dali ce ta NOKIA biti u rangu s ativom?

Razlike u kameri između 920 i 930 možeš vidjeti ovdje. Za 920 neću komentirati, pošto je nisam imao prilike koristiti, ali 930 preporučam u svakom pogledu, moja je kod mene tjedan dana i još uvijek odvojim vremena svakodnevno z anju i poigram se s njom, slikam, isprobavam neke mogućnosti koje me interesiraju, što odavno nisam s mobitelom radio. Razlika između Ativ S i 920? S obzirom da prelaziš na Nokiju, prva prednost su Lumia aplikacije koje drugi mobiteli ne mogu dobiti, ekran je za 0.3 incha manji, pa će slika biti "kvalitetnija" (veći DPi, ali mislim da to više stvar subjektivnog dojma nego realna razlika). Baterija bi trebala duže trajati nego na Ativu, a razlika u izvođenju zahtjevnijih igara bi trebala biti ista, pošto je razlika u taktu procesora samo 100 Hz, a ostale specifikacije su iste. 

Sve ovisi ponajprije o tebi, hoćeš li se ti osjećati zadovoljan sa starijom verzijom flagshipa ili želiš top of the line u ovom trenutku. 

Dodatak: zaboravio sam napomenuti da Lumia 920 i 930 nemaju SD card slot, pa moraš računati na cca 29 GB slobodnog prostora na pohranu na telefonu za aplikacije, slike, video i glazbu. 

Krivo sam vidio, zanemariti post. 

Poruka je uređivana zadnji put ned 7.12.2014 20:29 (WackyZG).
16 godina

Malo si pogriješio. Čovijek govori za Lumiu 820, a ne 920

Nokia Lumia 925 & Windows phone 8.1 FTW
11 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

Moja preporuka oko aplikacija za zvanje / dopisivanje kada je u pitanju pouzdanost.

1. 

Whatsapp. Od kada su u paničnom stanju rasula, nanovo nakucali cijeli kod, aplikacija radi ko podmazana. Notifikacije su instant brze i pouzdane.

2.

Ako mislite imati kvalitetu glasovnog poziva identičan klasičnom pozivu sa mobitela, probajte Line!

Pa ta aplikacija ima vrhunski algoritam za glasovne pozive.  Viber se može sakriti sa svojim prigušenim / špiljskim/mutnim tonom.

Probajte, isplati se. Btw odrađuje sav posao kao i ostali oko dopisivanja i slanja slika.

Nikako mi nije jasno, čemu tolika navlakuša na Viber?   Ja sam nekoliko poznanika nagovorio na Line i pozivi su vrhunski.

3.

Viber ponekad kasni sa notifikacijama, a glasovni pozivi su mu očajni na svim platformama. Sugovornik se nalazi u nekom dubokom ambisu i doziva u pomoć dok tone.

4.

Kakao ima solidne pozive na ostalim platformama (opet bolje od Vibera),a čeka se da pozive implementiraju u WP.

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito
Ja sam probao većinu aplikacija za pozive i dopisivanje ali kod nas, u Bosni, najviše ljudi koristi Viber pa sam i sam "primoran" jer 90% moga imenika ima i na Viberu... U svijetu inače prednjači Whatsapp i to debelo, ali u imeniku aplikacije imam samo 16 kontakata, od 230 u telefonu... To je to...

0 0 hvala 0
16 godina
WackyZG kaže...
x360gamer kaže...

Razlike u kameri između 920 i 930 možeš vidjeti ovdje. Za 920 neću komentirati, pošto je nisam imao prilike koristiti, ali 930 preporučam u svakom pogledu, moja je kod mene tjedan dana i još uvijek odvojim vremena svakodnevno z anju i poigram se s njom, slikam, isprobavam neke mogućnosti koje me interesiraju, što odavno nisam s mobitelom radio. Razlika između Ativ S i 920? S obzirom da prelaziš na Nokiju, prva prednost su Lumia aplikacije koje drugi mobiteli ne mogu dobiti, ekran je za 0.3 incha manji, pa će slika biti "kvalitetnija" (veći DPi, ali mislim da to više stvar subjektivnog dojma nego realna razlika). Baterija bi trebala duže trajati nego na Ativu, a razlika u izvođenju zahtjevnijih igara bi trebala biti ista, pošto je razlika u taktu procesora samo 100 Hz, a ostale specifikacije su iste. 

Sve ovisi ponajprije o tebi, hoćeš li se ti osjećati zadovoljan sa starijom verzijom flagshipa ili želiš top of the line u ovom trenutku. 

Dodatak: zaboravio sam napomenuti da Lumia 920 i 930 nemaju SD card slot, pa moraš računati na cca 29 GB slobodnog prostora na pohranu na telefonu za aplikacije, slike, video i glazbu. 

Krivo sam vidio, zanemariti post. 

pokusao si pomoci, a to cjenim!

Poduzi post i dao si si truda, zato sam i dao TU!

Takoder, pomogao si, jer sam shvatio da poslje ativ s necu biti zadovoljan lumiom 830!

zadnje sta bi prihvatio je 920tka! :) 

16 godina
neaktivan
horchata kaže...

I kod mene isti slučaj. Valjda zbog onog uključenog double tap for wake screen tako nešto. Ne pomaže hard reset, bar meni nije.

Isto zna poblesavit ak padne koja kapljica vode na ekran, pogotovo ako netko "štrapa" dok govori:)

Meni ne rade melodije, odnosno, .mp3 melodija od 20 sek. nema je u opće u izborniku, a nalazi se u mapi ringtones?

Poruka je uređivana zadnji put ned 7.12.2014 22:40 (Žohar).
14 godina
WindowsPhone - Općenito

I meni se na 925 znalo nekoliko puta dogoditi to prilikom dolaznog poziva, mislim da ima veze sa senzorom za blizinu, kad se izvadi iz džepa mi se to dogodilo. Zadnji put mi se desilo prije par mjeseci.

Nema veze sa uključenim double tap jer meni je isključen.

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice