Review Lenovo S820 DualSIM

poruka: 13
|
čitano: 8.021
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Oduševiće vas na prvi pogled

Lenovo S820 je telefon namijenjen onima koji vole telefone odličnog izgleda i dobrih performansi.. :)

Lenovo S820 je uređaj koji spada u prosjek. Bez obzira na to ono po čemu je specifičan njegov je dizajn kao i fantastična kamera od 12 MP

DIZAJN

Telefon odlično leži u ruci bez obzira na veličinu šake. Nije ga problem koristiti jednom rukom jer su rubovi ergonomski zaobljeni. Veoma je tanak (8.95 mm) i to mu daje jako karakterističan izgled. Cijeli je izrađen od polikarbonata sjajnog premaza, izgleda veoma elegantno i lijepo. Inače je cijeli model vrlo kompaktno i čvrsto građen. Što se tiče prednje strane, na gornjoj strani nalazi se kamera za video, kao i logo kompanije, ispod kojeg se proteže ekran od 4'7". Na dnu se nalaze tri kapacitivna dugmića koji ne posjeduju vlastito osvjetljenje, ali odlično reflektiraju svjetlost iz okoline.

Sa desne strane nalaze se dugmići za kontrolu jačine zvuka, na gornjoj ulaz za slušalice od 3,5 mm kao i dugme za uključivanje telefona. Na dnu je mikro USB ulaz za punjenje i povezivanje uređaja sa računalom. Stražnji dio je prelijepo urađen i djeluje veoma elegantno. U gornjem djelu na sredini nalazi se kamera sa bljeskalicom. Ispod kamere nalazi se logo Lenovo, a na dnu zvučnik.

EKRAN

Lenovo S820 posjeduje ekran od 4,7" HD rezolucije od 720x1080 piksela. Izrađen je u IPS tehnologiji, što mu omogućava jako dobar prikaz i kada gledate sa strane. Za zaštitu protiv manjih ogrebotina koristi Corning Gorilla Glass, blago zakrivljeno prema dolje kako bi se dobio 2.5D prikaz korištenjem tehnologije laminacije. Rezolucija je za ovu veličinu ekrana sasvim zadovoljavajuća. Boje su živopisne i svijetle, a prikazi oštri i jasni. 

KAMERA

Telefon posjeduje i prednju i zadnju kameru. Obje su super kvalitete i dobro će vam doći u svakom trenutku. Prednja ima 2 MP i odlično će poslužiti za video i slikanje autoportreta. Automatsko prepoznavanje lica funkcionira odlično, tako da će otključavanje telefona prepoznavanjem lica raditi savršeno. Zadnja kamera ima 12 MP, LED bljeskalicu i autofokus. Slike pravi u rezoluciji 4096x3072 i 4096x2304 piksela u wide formatu. Kvalitet fotografija je odličan i kada ima malo svjetla. Sve u svemu obje kamere su kvalitetne i dobre, i sigurno će vam dobro poslužiti za svakodnevno slikanje.

PERFORMANSE

Lenovo S820 ima isti procesor kao i model P780. Četverojezgreni procesor koji radi na taktu od 1.2 GHz garantira odlične performanse u svim situacijama. Bilo bi dobro da je Lenovo u ovaj model ubacio malo više RAM  memorije, ali i sa 1 GB radi odlično! Dobro optimiziran softver koji garantira dobro korištenje resursa daje jako dobre performanse. Interna memorija ima kapacitet od 4 GB i može biti proširen pomoću mikroSD kartice.

SOFTVER

Na ovom Lenovo telefonu nalazi se Android 4.2 JellyBean. U pitanju je već poznati Lenovo softver. Omogućava vam maksimalno prilagođavanje izgleda interfejsa vašim željama. Od interesantnijih opcija tu je "Wide Touch", koja vam omogućava da pritiskom palca na ekran dobijete opcije za povratak unazad, na početnu stranu, skrolovanje status bara i otvaranje opcija. Vrlo praktično i može poslužiti kao zamjena dugmića na dnu telefona. Naravno, tu su i aplikacije poput "Lenovo Power", "Super Camera", i "Super Gallery" koje donose veliko unapređenje u odnosu na standardne Android aplikacije ovog tipa, a već su poznate jer su karakteristične samo za Lenovo telefone.

Dostupne su određene kontrole gestama poput podešavanja glasnoće tijekom reprodukcije glazbe, ili obavijesnih tonova na maksimum kada je uređaj u džepu ili torbi, automatsko utišavanje zvuka nakon što podignemo uređaj. Tu je i pametno javljanje na poziv, odnosno kada smartphone približimo glavi (uhu) automatski dolazi do uspostave poziva s osobom koja nas zove, i već ranije spomenuti pametni dodir što uključuje da dodirom palca na zaslonu aktivira se otvaranje menija i spuštanje obavjesnog bara.

BATERIJA

Lenovo S820 ima bateriju od 2000 mAh. Lenovo je poznat po svom dobro optimiziranom trošenju baterije, a tako je i kod ovog modela. Kada telefon ne koristite, troši se malo baterije, što je jako dobro. Ovaj smartphone će vas oduševiti svojim elegantnim izgledom na prvi pogled. Lijep osjećaj prilikom korištenja, dobre performanse i odlična kamera su samo neke od njegovih prednosti. Ako želite lijep telefon sa odličnom kamerom, a ne želite da izgubite na performansama toplo vam preporučujem Lenovo S820 u bijelom ili crvenom izdanju. Ja imam crveni, ljepši mi je od bijelog. Tamne mobitele više smislit ne mogu. :D A crvena je baš živa boja, dapače. :D Mobitel mi je stigao iz Kine s nadograđenim google playom, HR izbornikom, itd. Cijena uređaja u aziji je cca 1500 kn, dok mu je cijena u Europi nešto više od 300 Eura.

Evo i video priloga majstora Božidara Komarića koji testira mobitele za racunalo.com

http://www.gsmarena.com/lenovo_s820-5486.php

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.12.2013 7:44 (Pichlyk).

3 1 hvala 0
15 godina
neaktivan

2 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Re: Review Lenovo S820 DualSIM

Bit će da je na kakvom akcijskom popustu obzirom da mu je trenutna vrijednost $205.99 ..

U svakom slučaju popularna cijena za odličan smartphone kakav je Lenovo S820. :)

Poruka je uređivana zadnji put uto 31.12.2013 4:47 (Pichlyk).
11 godina
neaktivan

Mobitel se polako, ali sigurno probija na tržište EU. Moguće da ga već ove godine u slobodnoj prodaji bude i u Hrvatskoj. Više manje je hvaljen u svim recenzijama, popularnost mu svakako raste. Mene nije iznevjerio. Iz dana u dan me sve više oduševljava..dapače.. {#}

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Oduševiće vas na prvi pogled
Pichlyk kaže...

Lenovo S820 je telefon namijenjen onima koji vole telefone odličnog izgleda i dobrih performansi.. :)

.... 

DIZAJN

..... 

EKRAN

..... 

KAMERA

.....

PERFORMANSE

......

SOFTVER

.....

BATERIJA

.... 

sorry ali meni ovaj tvoj post liči na reklamu a ne na nekakvu (ozbiljnu) recenziju.. koliko vidim mobitel nema niti jednu negativnu stranu..

11 godina
neaktivan

Pa, po meni nema negativnu stranu, jer nisam zahtjevni korisnik kao neki..nikada zadovoljni,ha,ha! Mislim to je mobitel vrhunskih performansi, mobitel za ljubitelje multimedije prije svega. Mobitel lijepog izgleda i dizajna. Uostalom zašto ne reklamirati ono što je dobro i provjereno? Cijena mu je oko 2300 kn u Srbiji recimo, a ni u EU mu cijena nije niža od 300 Eura što samo govori da nije riječ o baš tako jeftinom modelu..

Ja sam samo obični korisnik ovdje, ne radim za nikakvu firmu koja promovira mobitele.., i zašto ne hvaliti ono što je dobro.. I na kraju krajeva zašto bi ljudi uzimali u kineza neku XY marku kada za koju kunu više mogu imati brand, jer Lenovo jest brand. Mislim ne mora to biti Lenovo, ali ja ga svakako preporučujem, nebitno da li je to ovaj model ili neki deseti...

12 godina
neaktivan
Pichlyk kaže...

Pa, po meni nema negativnu stranu, jer nisam zahtjevni korisnik kao neki..nikada zadovoljni,ha,ha! Mislim to je mobitel vrhunskih performansi, mobitel za ljubitelje multimedije prije svega. Mobitel lijepog izgleda i dizajna. Uostalom zašto ne reklamirati ono što je dobro i provjereno? Cijena mu je oko 2300 kn u Srbiji recimo, a ni u EU mu cijena nije niža od 300 Eura što samo govori da nije riječ o baš tako jeftinom modelu..

Ja sam samo obični korisnik ovdje, ne radim za nikakvu firmu koja promovira mobitele.., i zašto ne hvaliti ono što je dobro.. I na kraju krajeva zašto bi ljudi uzimali u kineza neku XY marku kada za koju kunu više mogu imati brand, jer Lenovo jest brand. Mislim ne mora to biti Lenovo, ali ja ga svakako preporučujem, nebitno da li je to ovaj model ili neki deseti...

Onda si trebao nasloviti post "subjektivni stav jednog korisnika" a ne "Review..." jer zna se što se pod tim razumjeva.. objektivno mišljenje {#}

11 godina
neaktivan

Btw, ako nekoga zanima sažeta recenzija...google je uvijek tu, dapače. Moja recenzija nije profesionalna, jer ja se ne bavim recenzijama. Dakle, utisci su osobni koje podijelih sa drugima. I to je to. {#}

0 0 hvala 0
17 godina

Fali ti test gps i jos neke stvari,mogao si napraviti test po ovoj sabloni Link  kako oni rade pa da se ima kompletan uvid u mobitel. 

Inace ok za trud i evo Tu od mene

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Moj PC  
2 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Re: Review Lenovo S820 DualSIM

U pravu si ali, to bi ipak bilo malo previše posla za mene.. :)

Ako nekoga doista zanima mobitel, pronaći će na googleu gomilu recenzija istoga, kao i priloge video testova, i još koje čega..

Ipak, hvala na komplimentu. {#}

11 godina
neaktivan

ako imas bolju recenziju postavi sa malo vise slika mada i ova nije losa 

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.1.2014 0:51 (cuvajr).
11 godina
neaktivan

Ako moze koja live slika navece

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.1.2014 0:53 (cuvajr).
11 godina
neaktivan

@cuvajr Samo da napomenem, slike koje si dobio mailom su apsolutno moje, napravljene u potpunom mraku, bez trunke svjetla. Kada nađem vremena pošaljem još slika. Ili ću ih postavit ovdje, kako god. Pozz

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.1.2014 6:48 (Pichlyk).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice