Pomoć pri odabiru mobitela izdvojena tema

poruka: 40.521
|
čitano: 13.055.427
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Pomoć pri odabiru mobitela
kass kaže...

kralju nije do hardvera nego do softvera simbian ima manju zec za strujom,npr nokia 710 procesor 1.3 512 rama 8 giga interne pa opet izdrzi duze ov polovine androida a betrija je samo 1300MAh,da bi android sa 1ghz mogo izdrzat duze treba mu 2000mah minimalno a to niko ne ugradjuje,po meni je pohvalna motorola razr maxx sa 3000mah i ona ima stvarno dugo trajanje baterije

Ajde ''kralju'' pogledaj i usporedi malo. 

Govoriš dezinformacije, Lumia 710 ima WP7 kao prvo.

Izdržljivost baterije je kao u Desirea (10 minuta više manje). 

Sad usporedi sa drugim mobitelima. SGSII dere 2 dana bez problema. RAZR MAXX ipak ima duplo veći kapacitet baterije, al ionako je ove baterije punit svaku noć, nego čekat da dođe do 0%.

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
13 godina
neaktivan
Pomoć pri odabiru mobitela

da te sad nevrijedjam mislio sam na nokie sa simbianom,i mislim da sam to naglasio,i simbian trosi upola manje baterije u odnosu na android,moze sgs2 izdrat nekome 3-4 dana a nekome ni 1 kako treba,zavisi od toga koliko ga koristis,neki mob moze dugo radit na standby ali ga igrice npr iscrpe,i ocito je da su veoma rijetki andoidi kojem mozes dusu vadit(iskoristavati maxx)i da ti baterija potraje duze od dana,mislim na surfanje oko2 sata,gaming oko 2 sata,muziku,pogledat koji mail poslat poruku,obavit poziv,pogledat film,jer to je ono sto bi ja otprilike radio,dok nekome ko dnevno procita 2-3 maila posalje poruku i to je to baterija moze potrajat sigurno vise

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Intelovac123 kaže...

Ovi na Univerzalno opet poludili sa cijenama..Nexus Titanium = 695 KM =2600 kn,nov sa garancijom...

jel dostavljaju i u hrvatsku?

16 godina
neaktivan
kass kaže...

da te sad nevrijedjam mislio sam na nokie sa simbianom,i mislim da sam to naglasio,i simbian trosi upola manje baterije u odnosu na android,moze sgs2 izdrat nekome 3-4 dana a nekome ni 1 kako treba,zavisi od toga koliko ga koristis,neki mob moze dugo radit na standby ali ga igrice npr iscrpe,i ocito je da su veoma rijetki andoidi kojem mozes dusu vadit(iskoristavati maxx)i da ti baterija potraje duze od dana,mislim na surfanje oko2 sata,gaming oko 2 sata,muziku,pogledat koji mail poslat poruku,obavit poziv,pogledat film,jer to je ono sto bi ja otprilike radio,dok nekome ko dnevno procita 2-3 maila posalje poruku i to je to baterija moze potrajat sigurno vise

Citiram:softvera simbian ima manju zec za strujom,npr nokia 710 ...  ?! - Neka mi netko kaže da ovo ne izgleda kao da tvrdiš da je 710 Symbian mob, a da ne spominjem pravopisne i gramatičke greške.

I opet govoriš dezinformacije. Uređaji istog hardvera mogu jednako izdržati. Usporedi Wildfire i Nokiu 5800 XM, radeći potpuno iste stvari. 

http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=3337&idPhone2=2537 

Nemoj previše pametovat u području oko kojega se baš ne razumiješ. Netko bi te mogao i ozbiljno shvatiti.

Sam imam SGSII, prije sam imao Desire, baterija mi je na oba trajala dan ipo sa normalnim korištenjem, prije sam imao 5800XM, pa je nešto dulje trajalo, ali je bila duplo slabija hardverski + manji ekran.

Igre su tu za one koji nemaju nešto pametno za radit, pa dangube. Surfat se može konstantno nekoliko sati bez problema (računaj - 1% 3-4 min. to je minimalno 5h, a toliko ni na PC-u ne provedem, niti bi neka normalna osoba trebala toliko provesti konstantno surfajući po glupostima). Baterije trebaju bit bolje, i Samsung razvija nešto novo, ali trenutno sam sasvim zadovoljan sa punjenjem svaku noć, ionako od prvog mobitela 1998. nije često bio dan da mobitel nisam stavio puniti, ili nisam zamijenio bateriju.

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Poruka je uređivana zadnji put čet 17.5.2012 22:45 (Mitsuoka).
15 godina
neaktivan
ya-sam-ya kaže...
Intelovac123 kaže...

Ovi na Univerzalno opet poludili sa cijenama..Nexus Titanium = 695 KM =2600 kn,nov sa garancijom...

jel dostavljaju i u hrvatsku?

Ne, samo BIH

17 godina
neaktivan
bas steta, odlicne su im cijene..za razliku kod ovih nasih lopova..

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
ya-sam-ya kaže...
bas steta, odlicne su im cijene..za razliku kod ovih nasih lopova..

Jos daju i na rate ove modele..

http://www.univerzalno.com/obavjestenje.php

http://www.bug.hr/forum/topic/softver-literatura-usluge/prodaja-knjige-hardware/103166.aspx
13 godina
neaktivan

neznam ali su mi pravu sumljivi ovi ovde,neki lik mi je prico na forumu da je kupio u univerzalnom mob,i pri kupovini izvadi iz kutije ukuca kod(bio je nokia)i tamo life timer 10ak sati,on se okreno i prekovrata a prodavali ga ko novog,meni je to sumljivo da prodaju nov mobilni koji je npr u drugim radnjama 600 KM za 500KM,ipak je to malo previse jer je to icjena polovnog(ovo sam naveo samo kao primjer)

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
kass kaže...

neznam ali su mi pravu sumljivi ovi ovde,neki lik mi je prico na forumu da je kupio u univerzalnom mob,i pri kupovini izvadi iz kutije ukuca kod(bio je nokia)i tamo life timer 10ak sati,on se okreno i prekovrata a prodavali ga ko novog,meni je to sumljivo da prodaju nov mobilni koji je npr u drugim radnjama 600 KM za 500KM,ipak je to malo previse jer je to icjena polovnog(ovo sam naveo samo kao primjer)

Nisu prodaju nove..jednostavno ljudi spustaju cijenu kako ide i na globalnom trzistu.

Pa nece oni sad staviti One X za 1000 KM i drzat 2 godine tako.

http://www.bug.hr/forum/topic/softver-literatura-usluge/prodaja-knjige-hardware/103166.aspx
17 godina
neaktivan
da, vjerojatno da prate globalne cijene..a ono da je mob bio koristen desetak sati..mozda je bio izlozen da ljudi isprobaju :) ako je s mobom sve u redu, ne vidim problem

1 0 hvala 0
14 godina

Što mislite, koliko će doći Galaxy S2 u rujnu, na njuskalu i trgovinama?

LoL NordicEU : Heineken01

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
KKristijan kaže...

Što mislite, koliko će doći Galaxy S2 u rujnu, na njuskalu i trgovinama?

Obrati se XXX-Manu, on besplatno gleda u kristalnu kuglu {#}

17 godina
neaktivan
cisto sumnjam da ce se cijena nesto znatno sniziti..mozda par stotina kuna..na njuskalu nadjes vec nove za 3000kn

0 0 hvala 0
16 godina

imas ga na univerzalno vec sad ispod 3000 kuna(nov) a to da varaju nezz bas,ja sam se raspitao i svi ih hvale,a i lijepo ti objasne ja sam ih bio prije pitao imaju li npr SE ARC i kazu mi ima jedan al nisam siguran jel polovan ili nov(pitao sam preko facea) i da zovnem,ja zovnem kazu mi da je polovan,ili kad sam pitao za Nexus S kazu mi nece vise dolaziti preporucamo izaberite drugi model itd....

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.5.2012 10:36 (Pezer).

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Mislim si uzeti LG OPTIMUS 2x preko UNIVERZALNO.COM

Da li su 100% pouzdani, što uraditi u slučaju da mi daju iz izloga mobitel, ili kao "naruče" a tamo skinuta folija i na kraju kažu ma samo radi provjere robe {#} ??????????????????????

Ako je O2x 254€ moze li za 2 mjeseca otprilike, cijena da mu opadne.. ili je to beton.. vrijedi li cekati?

SGS II bih apsolutno uzeo ali mu je cijena prava "žara".. isto pitanje i za SGS II .... 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
pa drugo je da je bio izlozen,ako uzimas nov oces nov i donesu ti iz magaina,il su mogli rec,koristen je par saticisto radi probavanja,neljutim se ja sto je npr proban,ali u ovom slucaju su mu nudili nov mob a bio je koristen,cak sam cuo i neku pricu da je lik kupio mobitel koji je ustvari bio kopija a nisu mu to naglasili,jer sad ima ljudi koji prate cijene pa cu npr znati po cijeni jeli mob polovan ili nov,a ima nekih ko to nprati i kad vidi nesto malo jefnitinije uzece to da ustedi,a zeli nov nekoristen uredjaj
13 godina
protjeran

Ok.. ali pitao sam i za sebe... znam tvoj slucaj, gledam kako da prodjem u tome Univerzalno.. Kakvi su kako se ponasati, na sta biti spreman, kako se osigurati da nije koristen i sve to.... jer oni ugase npr lg optimus 2x, android je, i cim se ponovo upali runtime je od 0:0:00

13 godina
neaktivan

pa sad neznam mozda i nelazu,tako je ovaj lik reko,a meni bilo cudno sto su tako niske cijene u odnosu na druge,

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Valjda prate globalne cijene

16 godina

sad ste i mene prepali s tim oko Univerzalno...

a sto se tice cijena meni to nije toliko cudno...

pa evo primjer kod mene...

Evo 3D kosta 730 maraka u Eronetu,a da ga uzmem sa najboljom tarifom opet moram nadoplatiti 381 KM(sto je meni previse) jer davati 80 maraka svaki mjesec + to...

Dok me ovamo izade 550 maraka bez ikakvih obaveza sa garancijom i tako je kod vecine ljudi,pa ce i oni lakse zaraditi kad malo spuste cijene mobitelima jer ce biti veca potraznja...

Sad da stave cijenu kolika je u prodaji na bonove u Eronetu(730KM) pa svi bi rađe kupili onda u Eroneta...

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Nema te sile ako si mislio da je oko 500KM evo 3d.

Isplati li se cekati SGS II i LG OPTIMUS 2x, ako sada SGS II kosta 350€, koliku cijenu mogu ocekivati za jedno 2-3 mjeseca, moze li kostati kao i LG OPTIMUS 2x, koji je sada 240€?

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.5.2012 13:02 (Akiris).
15 godina
neaktivan
Akiris kaže...

Isplati li se cekati SGS II i LG OPTIMUS 2x, ako sada SGS II kosta 350€, koliku cijenu mogu ocekivati za jedno 2-3 mjeseca, moze li kostati kao i LG OPTIMUS 2x, koji je sada 240€?

Da će koštati 240€ ne znam, ali vjerujem da će biti jeftiniji i jedan i drugi.

SGS II će pasti cijena dok dođe SGS III

16 godina
Akiris kaže...

Nema te sile ako si mislio da je oko 500KM evo 3d.

Ne kuzim ovo??

pa na Univerzalno,nov sa garancijom kosta 550 maraka...

13 godina
protjeran

Stalno mijenjaju cijene, jučer u 12:00 700KM, pa 550, a sada 570.. KM

16 godina

-.-' sad vidim,bio je 700 pa su spustili na 530 i digli na 550,al je stajalo tako malo duze,i eto sad opet dignu cijenu -.-', da ja imam srece -.-' stari sinoc dođe s puta i danas sam mislio naruciti mob i sad vidim ovo -.-'

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.5.2012 13:51 (Pezer).

0 0 hvala 0
15 godina

20 maraka vise....pa sta onda ko da su to neki veliki novci

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

nije velika razlika,al stalno dizu cijenu i to bas na ovom modelu ko mi garantira da ga ja danas narucim pa oni opet sutra dignu cijenu...

a i ovako moj budzet 500KM,a tih 50 sam izvukao od starog xD i oni opet dignu cijenu...

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.5.2012 13:51 (Pezer).

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

klepi lg o2x i budi sretan. Dalje ti ne treba nista, bacanje novaca.. a 3d funkcija, pa ako bas mora, ne kontam svrhu toga u malom ekranu.. cisto bacanje novaca....

16 godina

pa iskreno mene taj 3D ni najmanje ne zanima :D nego je za tu cijenu ovaj bio najbolji...

Al isto gledam za to sto meni treba,surfanje,igranje igrica ponekad,slusanje glazbe i + moj prvi android i meni se O2X cini najbolji izbor,kad isto ima dual-core proc,cak ima i 8GB interne memorije a sad je razlika 100 maraka(prije dva tjedna bila svega 30 ccc)

malo me *ebe sto je LG xD vise cijenim HTC,SE i Samsung al mislim da je 2k kuna ovaj LG najbolji izbor

13 godina
protjeran

Ovako.

Poslušaj mene.

Kupio sam LG GT 540 Optimus prije 2 godine.

Flashovao sam ga SIGURNO 300+ puta.. fakticki kao kad odes u servis da ti izmjene(poprave) software , ali ja sam ovo radio jer sam pratio novosti na xda-developers, i tako stavljao custom rom. Ta mala stvarcica, koja je kostala nepunih 100€,

toliko je izdrzljiva, ekran kvalitetan, baterija da ne pricam.. gledao filmove na njemu, igrao gta 3, ma sve.

Sada zamisli, mobitel koji je 5x skuplji od ovog mog "neunistivog".. sta ti mislis da ako je brand LG da je to bezveze, nekvalitetno, LG bi davno propao da nije u standardu kvaliteta kao sa htc, samsung itd itd...

Ima cak i Gorilla glass, ostalo da ne nabrajam, a ako se tebi i dalje ne svidja "LG" slobodno produži na Samsung Galaxy S2, i izbij 200+KM više.. zbog hebenog SuperAmoled+ ekrana... pa eto LG ti ima IPS.. kud češ dalje?

Ako nisi znao, sprema se za lg o2x vec odavno ICS(Ice Cream Sandwich).. pitate se sto nije na vrijeme izasao? LG ne izbacuje software da bi bio najbrzi po tom pitanju, nego ga dugo "pegla", previse pricam.. kad dodje taj software ima potpuno da iskoristi dual core tehnologiju.

Tad ce mobitel, da GRMI. Evo ruka ako nakon update-a ne bude tik do samsung galaxy S II u quadrant benchmarku.. tj o2x 2449 a sgsII 2460.. ako kontas sto zelim reci.. sad ga SGS II "pere" u benchmarku" a kada i o2x bude imao ics, sgsII ce biti bolji od njega 1-2% dok je sada 5-10% bolji... sto potpuno zeli reci da su ti mobiteli isti.. cekaj update pa ces vidjeti. {#}

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.5.2012 14:23 (Akiris).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice