Pomoć pri odabiru mobitela izdvojena tema

poruka: 40.521
|
čitano: 13.054.479
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Pomoć pri odabiru mobitela

molim savjet.. uskoro mi istice ugovor u tele2 pa ga mislim produzit i dvoumim se izmedu lumie 920 i samsunga s4 koji je u dolasku.. nisam nikad imao WP a trenutno sam na xperiji i lagano mi se zgadio android.. pa bih molio savjet jer se zaista ne razumijem u mobitele a posto imam povlastice onda uzimam mob kak bog zapovjeda da mi traje 2 godine.. (plus lumiji je gorilla glass jer imam gradevinski obrt pa mi je drago da mu ne smeta malo zasukat rukave sto se ekrana tice jel =)   ako tko ima jos kakav prijedlog u toj klasi mobitela dobrodosao je.. 

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Pomoć pri odabiru mobitela
neznalica90 kaže...

Po tvom postu reklo bi se da si ti već odlučio. Nokia je provjereno fenomenalan uređaj bez mene, praktički neuništiv i ima najbolju kameru od svih smartphone-a trenutačno. O Galaxy S4 još ne znamo dovoljno, treba se strpit mjesec dva da vidimo ima li ikakvih žešćih failova.

uzmi 920

Sometimes I feel like a prophet, misunderstood and under gun like a new disease disease disease
14 godina
cecenac kaže...

pa da oko mi je zapelo za lumiu, android me malo razocarao a sucelje win mi se svida i naravno plus je izdrzljivost, al ono kad sam vidio review lumie pored s4 malo mi je samsung sa ekranom i kvalitetom slike dao mislit, al vidim da recimo ni s4 nema multi touch sto je po meni smijesno za mob u tom rangu itd.. ugl mob uzimam kroz narednih mjesec dana pa ako izade s4 jos bolje, bar ce dropat cijenu jos malo =) razmatrao sam i iphone5 al nikad mi taj iOS nije sjeo, plus daje mi osjecaj maminih sinova i one seoske elite pa mi je yuk :P  (da se ajfonovci ne nadu uvrijedeni ne osporavam njegovu kvalitetu i funkcionalnost) ugl hvala jos jednom na odgovoru {#}

15 godina
pa normalno da sgs 4 ima multi touch kakve ti to reviewe gledas? a ima i gorilla glass 3 dok nokia ima gorilla glass 2
osobno ak ti os nije bitan uzeo bi nokiu jer je lijepsa, praktičnija zbog manjeeg ekrana i tak
Ako si opalio TU, opali i HVALA da znam tko si
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

može mišljenje koji mobitel za 1200 kn
za sad imam na umu LG L7 i SE Miro 

9 Lg L7
1 Sony Ericsson Miro
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neznalica90 kaže...
cecenac kaže...

pa da oko mi je zapelo za lumiu, android me malo razocarao a sucelje win mi se svida i naravno plus je izdrzljivost, al ono kad sam vidio review lumie pored s4 malo mi je samsung sa ekranom i kvalitetom slike dao mislit, al vidim da recimo ni s4 nema multi touch sto je po meni smijesno za mob u tom rangu itd.. ugl mob uzimam kroz narednih mjesec dana pa ako izade s4 jos bolje, bar ce dropat cijenu jos malo =) razmatrao sam i iphone5 al nikad mi taj iOS nije sjeo, plus daje mi osjecaj maminih sinova i one seoske elite pa mi je yuk :P  (da se ajfonovci ne nadu uvrijedeni ne osporavam njegovu kvalitetu i funkcionalnost) ugl hvala jos jednom na odgovoru {#}

SGS4 ima multitouch, odkud ti to da nema??

16 godina
Joj sjetio sam se jednog cudaka koji tvrdi da iphone nema multitouch jer se ne moze vise ikona odjednom na homescreenu pomicati.
Potpis!
12 godina
neaktivan

evo trebo bi pomoc pri odabiru ova dva mobitela pa glasajte ako mozda ima i neko neki komentar zasto bio bi zahvalan :D

8 Htc Sensation
8 Htc Evo 3D

0 0 hvala 0
13 godina
ryderZ kaže...

evo trebo bi pomoc pri odabiru ova dva mobitela pa glasajte ako mozda ima i neko neki komentar zasto bio bi zahvalan :D

Ja sam prije dva dana pazario Huawei Y300, telefon ima prespremne specifikacije, odlicno se proca moze OC i da, jeftiniji je dosta od HTC modela. To bi ti bila moja preporuka, ako nista taj HTC je izasao 2011, a ovo je  od marta 2013.

A realno, da ces se naigrati nesto na android telefonima i imati telefon da koristis bez punjenja danas je nemoguce. 
Ja se drzim budzet telefona, dok ne naprave kvalitetnije baterije. Jednostavno se ne isplati. 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put uto 16.4.2013 22:21 (chaselol).
15 godina

graficki cip je slabiji, duplo manje rama, manji ekran...svakako bi preporucio evo 3D

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina

Kao sto je kolega napiso izmedu ona dva gore ni jednog, rade uzmi HTC Evo 3D. Ali ako bas moras birat izmedu ta dva gore. Sensation.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
neznalica90 kaže...
cecenac kaže...

AAA gdje me nađe care :)

{#} tako nekako ja mislim. Naravno ništa loše o uređaju, nego stvarno tako po selima kod mene, svi moraju imaju ajFon, iako nitko nikad nema niti na računu, niti ne znam čemu im onda taj mobitel služi. 
Ispričavam se na ispadu, ali nisam se mogao suzdržati. 

Đuro#2155,
16 godina
neaktivan

Evo ovako. Nakon dugo godina koristenja "obicnih" mobitela, odlucio sam i ja sebi nabaviti neki Smartphone. Sada sam malo usporedivao i dosao sam do puno nedoumica. Recimo, oko 2000 - 2500 kuna, vidio sam Xperiu S koja se cini dosta jaka sto se tice komponenata i velikog ekrana visoke rezolucije (ali se baterija navodno brzo prazni). Zatim sam vidio HTC One S koji je takoder tu negdje, ima malo manji ekran ali je AMOLED pa je kvalitetniji pretpostavljam. A onda sam uocio i neke Windows 8 modele poput HTC-ovog 8S i Nokie Lumie 620 (i 720, za koju se nadam da ce ubrzo doc na trziste). Znam da je Windows 8 puno optimiziraniji od Androida i trosi manje baterije i hardverske snage pa me zanima sto bi najbolje bilo uzimat za te novce. A uz sve to, citao sam ovdje na forumu i vidim da se vec i HTC One X a i Windows Phone 8X polovni mogu nabavit za novce u danom rangu pa sad imam jos vise materijala za razmisljanje :D

Ako mi itko, uz neko objasnjenje, moze pomoci, neka se slobodno javi

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.4.2013 12:10 (alen29).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
alen29 kaže...

Evo ovako. Nakon dugo godina koristenja "obicnih" mobitela, odlucio sam i ja sebi nabaviti neki Smartphone. Sada sam malo usporedivao i dosao sam do puno nedoumica. Recimo, oko 2000 - 2500 kuna, vidio sam Xperiu S koja se cini dosta jaka sto se tice komponenata i velikog ekrana visoke rezolucije (ali se baterija navodno brzo prazni). Zatim sam vidio HTC One S koji je takoder tu negdje, ima malo manji ekran ali je AMOLED pa je kvalitetniji pretpostavljam. A onda sam uocio i neke Windows 8 modele poput HTC-ovog 8S i Nokie Lumie 620 (i 720, za koju se nadam da ce ubrzo doc na trziste). Znam da je Windows 8 puno optimiziraniji od Androida i trosi manje baterije i hardverske snage pa me zanima sto bi najbolje bilo uzimat za te novce. A uz sve to, citao sam ovdje na forumu i vidim da se vec i HTC One X a i Windows Phone 8X polovni mogu nabavit za novce u danom rangu pa sad imam jos vise materijala za razmisljanje :D

Ako mi itko, uz neko objasnjenje, moze pomoci, neka se slobodno javi

Moja preporuka je One X definitivno, mislim da je ipak Android kompletniji sustav od WP koji je još nedorečen i ima dosta nedostataka.

U odnosu na One X, Xperia S ima generaciju stariji hardver i sve u svemu isplati se nadoplatiti koju stoticu više na HOX. One S je odličan mobitel, ali cjenovno košta skoro kao i HOX, a taj AMOLED ekran je pentile i itekako se primjeti zrnatost, dok je HOX-ov SLDC2 superioran u svakom pogledu.

Evo i anketa:

17 HTC One X
2 HTC One S
1 Sony Xperia S
3 HTC 8X
0 Nokia Lumia 620/720
Ne koristiš dropbox? Isprobaj ga i donesi sebi i meni 500MB bonusa. http://db.tt/6fi3NQ9
Poruka je uređivana zadnji put sri 17.4.2013 12:43 (assassin.st).
13 godina

Prostudiraj njuskalo, Sigurno u tom rangu ces vec nac i SGS3 pa i njega uzmi u obzir. JA trazim vec par dana, ali nikako da pogodim ili je prodan ili nece slati postom.

HTC One X ili SGS3 ako imas toliki budget sigurno uzimaj. Miran si sljedecih 3-4godine minimalno sa takvim hardwareom.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Za nekoga tko se imalo kuži i tko je imalo zahtjevniji u pogledu mobitela, uopće nije lako pronaći mobitel za sebe. Danas su mobiteli, posebno više klase poput XPERIE Z, SAMSUNGA ili LUMIE 920 vrhunske hardverske mašine! S tog pogleda uopće nemožeš fulat koji god uzeo. Ono što i SVE mući je *ma nije valjda* SOFTVARE! I bez obzira na osobne preferencije korisnika nije jedan od trenutna 3 sustava (iOS, Android i WP) jednostavno ne valja! Svakom nešto fali. Ni jedan nije skroz user friendly, nijedan nije stabilan (iako tu vodi iOS) i nijedan ne traje duže od godine i pol ako ga se imalo žešće koristi već se raspadne ko konfete pred ventilatorom, brejka, i čini "gremline" u mobitelu nako određenog vremena. Ne znam da li je to namjerno napravljeno od strane developera kako bi se prisililo na kupnju novog moba ili su jednostavno sustavi loši al to je činjenica.

Osobno imam HTC Sensation koji je i danas hardverski ok al ga ubija Android. Moj primjer je da je cca nakon godine i 4 mjeseca DOSLOVNO u ruci usporio i počeo štekat, gasit se i radit s...nja. Bio sam i na servisu, gdje su ga zbrisali, stavili sve novo. Mjesec dana ok, poslje toga ista pjesma. Ne znam kako bih to drugačije objasnio nego kao nekakvo ugrađeno tvorničko ograničenje "života mobitela". Plus OS naravno.

I tako eto mene na pragu kupnje novog moba i jednostavno ne znam kojeg da uzmem! Apple ne bi jer mi nije nešto. S HTCa bi se maknuo. Na kraju su mi favoriti LUMIA 920 i XPERIA Z. WP me privljači kao nešto novo te čitam da je stabilan, al eto jedni ga pljuju drugi hvale. Android mi nije privlačan zbog dosadašnjih iskzustava. Izbor je kako se vidi nikakav. Ne daje me se puno para za mob koji će nakon godien i pol sam od sebe crknut a opet volim tehnologiju i gadgete...

Eto htio sam podijeliti neka svoja razmišnjanja i iskustva s narodom pa ako se tko slaže naka kaže! :-)

Vozdra

1 1 hvala 0
15 godina

ako oces mobitel koji ce ti trajat sto duze to je iPhone...

Moj PC  
4 4 hvala 0
13 godina
neaktivan
domac5 kaže...

check my signature{#}

What to do with an Iphone ? Sell it and buy an Android phone :)
14 godina
neaktivan
domac5 kaže...

Glupost, pitaj karlovca što misli o tome. Također potraži moj zadnji post u temi, tamo ti je sve rečeno.

U prošlosti je bilo tako, iphone ima najduži softwerski support, al ove nove nadogradnje ios-a su žali bože, i android ima masu više funkcija, puno je otvoreniji. Jedina prednost je blago optimiziraniji ios, al zadnje verzija androida su mu jako blizu, a android high end ima u pravilu odličnu softwersku podršku.

Sometimes I feel like a prophet, misunderstood and under gun like a new disease disease disease
13 godina
domac5 kaže...

graficki cip je slabiji, duplo manje rama, manji ekran...svakako bi preporucio evo 3D

Graficki cip - isti

camera - sensation..

jedino sto evo ima bolje je 256 megi vise rama..

nista vise..ja bi na sensation radije.

http://bigphonefight.com/htc-evo-3d-vs-htc-sensation-review

ja
Poruka je uređivana zadnji put sri 17.4.2013 16:56 (bender_007).
16 godina
cecenac kaže...
domac5 kaže...

Glupost, pitaj karlovca što misli o tome. Također potraži moj zadnji post u temi, tamo ti je sve rečeno.

U prošlosti je bilo tako, iphone ima najduži softwerski support, al ove nove nadogradnje ios-a su žali bože, i android ima masu više funkcija, puno je otvoreniji. Jedina prednost je blago optimiziraniji ios, al zadnje verzija androida su mu jako blizu, a android high end ima u pravilu odličnu softwersku podršku.

Meni su oba ajfona trajala duze od dvije godine. I jos uvijek ih koriste ljudi koji su ih dobili nakon mene. Ios se redovito updatea za sve uredjaje na cijeloj zemlji istovremeno. Toliko o tome.
Potpis!
14 godina
neaktivan
Ezio kaže...
Meni su oba ajfona trajala duze od dvije godine. I jos uvijek ih koriste ljudi koji su ih dobili nakon mene. Ios se redovito updatea za sve uredjaje na cijeloj zemlji istovremeno. Toliko o tome.

Evo ti ode odgovor na to kolegi karlovcu kojem je iphone 4 riknuo nakon mjesec dana.

Što se tiče softwerske podrške tu je apple najjači, al uspoređujući sa android high endom, jednako dobar. Nemožeš uspoređivat softwersku podršku za galaxy i5800 i iphone 4, jer su razlike u cijeni 400-500 eura.

15 godina
cecenac kaže...
domac5 kaže...

android high end poput galaxyja s2 stvarno ima vec 2 godine support za nadogradnju softwera i ova mu je zadnja nadogradnja no glupost je da ovisi o operateru kad ce update stic...hardwer nije ni bitan na iphoneu jer su mu sve igre i aplikacije tako dobro ispeglane...sad ta otvorenost ne znaci nista ljudima koji zele jednostavan i pouzdan mobitel...osobno koristim android jer mi iPhone ima premali ekran i preskup mi je

bender_007 kaže...
domac5 kaže...

Graficki cip - isti

camera - sensation..

ne pricam o sensationu vs. evo 3d nego je neko gore reko da je bolje da uzme neki huawei Y300 pored ova 2 mobitela a ja sam nabrojao par stvari koje idu u prilog sensationu i evo 3d...osobno i sam koristim evo 3D i ak ti kamera nije bitna(jer kod zooma je katastrofa) uzmi evo 3d, ipak dobro dode tih 256 mb rama pogotovo na CM10 romovima

15 godina

Složio bih se s Eziom i postom. Iako mnogi ne vole iphone i pripadajući os, moram priznat da moj 3gs radi uredno već dvije i pol godine i to još uvijek zadovoljavajuće brzo, a prošao je mnogo toga :). Sad slijedi prelazak na 4s, nek i on toliko izdrži i ja zadovoljan.

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.4.2013 20:46 (labudšiljo).
13 godina
bender_007 kaže...
domac5 kaže...

Graficki cip - isti

camera - sensation..

ne pricam o sensationu vs. evo 3d nego je neko gore reko da je bolje da uzme neki huawei Y300 pored ova 2 mobitela a ja sam nabrojao par stvari koje idu u prilog sensationu i evo 3d...osobno i sam koristim evo 3D i ak ti kamera nije bitna(jer kod zooma je katastrofa) uzmi evo 3d, ipak dobro dode tih 256 mb rama pogotovo na CM10 romovima

Aha..my bad :), sorry.

ja
14 godina
neaktivan

koji od ova dva, dvoumin se :D

Huawei Ascend G300 ( IPS LCD capacitive touchscreen, 16M colors )

vs

ZTE Blade III  ( TFT capacitive touchscreen, 256K colors )

Oba imaju proc od 1Ghz, 4 GB (2.5 GB user available), 512 MB RAM, 5MP kameru, te Android 4.0 Ice Cream Sandwich. + za G300 je LED flash ali je i 100kn skuplji :D

Huawei - 1000kn
ZTE - 899kn :D 

http://forum.pcekspert.com/member.php?u=18841
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

ne znam gdje si našao novi zte blade 3 bez ugovora za tu cijenu, al isplati se dat 100 više za huaweija bez robovlasničkog odnosa.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Jel bi se mogo ocekivati koji blag pad cijene SGS3. Posto za tjedan dana nam dolazi SGS4...

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
SimeKZ kaže...

Jel bi se mogo ocekivati koji blag pad cijene SGS3. Posto za tjedan dana nam dolazi SGS4...

neće ništa od toga biti još neko vrijeme, provjerene informacije iznutra. 

btw SimeKZ ajde molin te javi mi se u mail dramax24@gmail.com da rijesimo ono , ne mogu poruke slati ovjde na forumu pošto sam novi !

Gadget freak
13 godina
neaktivan

Ima li netko iskustva s ovim HTC One S mobitelom, kakav je? Dvojba mi je između njega i Galaxy S3 mini, prioritet su performanse i ergonomske karakteristike? Preveliki mobiteli tipa S3 ne dolaze u obzir.... I koja bi točno bila razlika između HTC One S i HTC One S C2? Slične su cijene, čini mi se da je razlika u jačini procesora (dvojezgrenih 1.5 i 1.7GHz) ili ima još nešto? Hvala

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice