Pomoć pri odabiru mobitela izdvojena tema

poruka: 40.610
|
čitano: 13.184.571
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Pomoć pri odabiru mobitela

Bok.

Molio bi komentar što uzeti od navedenih mobitela. Znači, budžet je nekih 700€. 

3 Samsung Galaxy S22
4 Google Pixel 7
2 OnePlus 10T

0 0 hvala 0
12 godina
Re: Pomoć pri odabiru mobitela
zoharbizo kaže...
thebatman kaže...

@mzopg

12T PRO na uw kameri snima samo 1080p 30fps. 

Nema zoom kameru. Mpc 6499

Ako za te pare ne spada u klasu flagshipa, onda jos gore. 

Meni je to sramota. 

Nezz, meni je zadnji dobar xiaomi bio 9t pro. 

Nakon toga sve nizbrdo.

Uboa ga za 800kn nedavno, mint stanje, nema burn in, baterija kao nova, pakiranje i original punjač.

Odličan mobitel, po meni je mana jedino proximity pa uhom ugasiš nekada mikrofon, i eto što nema 90hz ekran.

Sve ostalo, ekstra i dalje.

Prečesto izlaze novi modeli općenito pa upgradeovi ni nemaju smisla, svako 2-3 godine nekako, ovo ostalo nikako...

S tim da su cijene smiješne s obzirom na količinu napretka...općenito u svih...

To definitivno, mobiteli su vec 2018/19 dosegnuli neke meni zeljene standarde i od tada vec svi uglavnom imaju ekrane od ruba do ruba, dovoljno velike senzore glavne kamere (1/1.7 nekakva zlatna sredina), mnogi imaju i tele kamere koje su u 2022/23 vise postale iznimka nego pravilo tako da me uopće ne cudi da sam zaglavio sa mobom iz 2019.

Evo, mislim si uzeti S21 FE koji ima sve sto trebam i ne nalazim dovoljno motivacije i argumenata da zamjenim P30 sa njim...nisam siguran da mi samo bolji ekran vrijedi doplate od cca 2000 kn...ostalo im je manje vise podjednako.

18 godina
Memhis kaže...

Bok.

Pixel P7

5 godina

Pozdrav ekipa.

Razmisljam o kupovini Honor 70 (eventualno Honor 50) .. Ima itko ikakva iskustva s tim mobom? Kakvi su dojmovi? Honor 50 mi se cini sasvim okej, iako vise naginjem na verziju 70 .. Hvala

0 0 hvala 0
10 godina

Prolistaj par stranica unazad. Ima bar 20 postova o honoru 70. 

Po meni, preskup za ono što nudi. Odnosno, da se kupiti bolje za taj novac. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.10.2022 11:36 (hardcoree).
14 godina
neaktivan
thebatman kaže...

@mzopg

Meni je to sramota. 

Nakon toga sve nizbrdo.

6300kn i dobije se poklon vrijednosti 1750kn (barem tako piše). Meni osobno je taj 12T Pro čudan uređaj, nije loš, ali sigurno za te novce ima boljih kupovina. Ne bi uređaje stavljao u flagship kategoriju po cijeni već po njihovim mogućnostima i komponentama.

https://mi.hr/xiaomi-12t-pro

Mi 11 Ultra 4500kn, ne vidim što mu nedostaje.

14 godina
neaktivan
zvonac kaže...
Memhis kaže...

Bok.

Pixel P7

Zašto? 

Cijena kao kod 12T Pro, pa ako je 12T Pro preskup onda ne vidim kako bi taj Pixel 7 bio dobra kupovina.

EDIT: u biti cijena je i dobrano veća jer nema poklona koji se dobije uz 12T Pro.

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.10.2022 12:53 (mzopg).
5 godina
hardcoree kaže...

Hvala ti..

Po ovoj cijeni odustajem onda od Honora 70 .. Vidio sam i ja da nema neke pretjerane razlike s Honorom 50 .. Zato mi i nije tocno jasna razlika u cijeni ..

Pricekam lako jos kakva 2 mjeseca pa onda nesto odaberem - sigurno budu pale cijene, ako ni zbog ceg drugog, barem zbog tih kojekakvih bozicnih akcija..

Imas za preporuciti (lako i ostali) jos koji mobitel u tom rangu, da je cijenom do 2500kn (na njuskalu, po mogucnosti nov)?! Znam da se dosta spominje Samsung A52S .. Ima jos kaj pametnog?

Hvala unaprijed!

15 godina

Na Ekupi imaš A52S za 2.393kn.

0 0 hvala 0
15 godina
Memhis kaže...

Bok.

Pixel 6 Pro se može nabaviti ispod te cijene.

Motorola Edge 30 Pro se isto može uzeti u obzir

13 godina
zoharbizo kaže...

?  2659kn. Gdje vidiš tu cijenu?

13 godina
tomislav10 kaže...
zoharbizo kaže...

?  2659kn. Gdje vidiš tu cijenu?

Upišeš u kodove za popust BF10 i biti će ti ta cijena

10 godina
Overflow1984 kaže...
hardcoree kaže...

Hvala ti..

Po ovoj cijeni odustajem onda od Honora 70 .. Vidio sam i ja da nema neke pretjerane razlike s Honorom 50 .. Zato mi i nije tocno jasna razlika u cijeni ..

Pricekam lako jos kakva 2 mjeseca pa onda nesto odaberem - sigurno budu pale cijene, ako ni zbog ceg drugog, barem zbog tih kojekakvih bozicnih akcija..

Imas za preporuciti (lako i ostali) jos koji mobitel u tom rangu, da je cijenom do 2500kn (na njuskalu, po mogucnosti nov)?! Znam da se dosta spominje Samsung A52S .. Ima jos kaj pametnog?

Hvala unaprijed!

Ja bi išao  baš na Samsung A52s bez puno razmišljanja.

14 godina
neaktivan
vepar kaže...

Što se tiče softvera, slažem se da OP nije kao prije, ali i MIUI ima hrpu problema, to je opće poznato...

Zaboravio sam spomenuti da 12T Pro ima flat display, a OP curved, nekome je i to bitno. Meni osobno je flat draži i to je zaključak nakon dugogodišnjeg korištenja jednog i drugog.

Što se tiče softwarea svi imaju i nemaju hrpu problema, sve ovisi o korisniku i njegovim navikama i onome što koristi. Pogledaj samo Pixel 6, koji je kao čisti Android pa imaš hrpu korisnika koji imaju ozbiljnih problema s njim. Gledam sad recenziju za Motorolu Edge 30 Ultra i u samoj recenziji mu mob dva puta zašteka i zblesa se... tako da te priče da je jedan savršen, a drugi radi bez greške su samo osobne anegdote.

thebatman kaže...

@mzopg

Meni je to sramota. 

Nakon toga sve nizbrdo.

Što bi onda rekao za:

Pixel 7 8/128GB - oko 650 eura (5000kn, nema ga kod nas)

Motorola Edge 30 Ultra 12/256 - 8000kn

Apple iPhone 14 6/128 - 8400kn

Apple iPhone 14 Pro 6/128 - 11000kn

Samsung Galaxy S22+ 8/128 - 7000kn

12T Pro - 8/256 - 6300kn + poklon u vrijednosti 1750kn (najniža cijena poklona je oko 1300kn, znači prodaš poklon za 1000kn i mob te košta 5300kn)

Memhis kaže...

Bok.

Niti jedan od ta tri, imaš i boljih opcija, osim ako ti to nije jedini izbor na raspolaganju.

ocean77 kaže...
To definitivno, mobiteli su vec 2018/19 dosegnuli neke meni zeljene standarde i od tada vec svi uglavnom imaju ekrane od ruba do ruba, dovoljno velike senzore glavne kamere (1/1.7 nekakva zlatna sredina), mnogi imaju i tele kamere koje su u 2022/23 vise postale iznimka nego pravilo tako da me uopće ne cudi da sam zaglavio sa mobom iz 2019.

Evo, mislim si uzeti S21 FE koji ima sve sto trebam i ne nalazim dovoljno motivacije i argumenata da zamjenim P30 sa njim...nisam siguran da mi samo bolji ekran vrijedi doplate od cca 2000 kn...ostalo im je manje vise podjednako.

To sad ovisi o tebi, odnosno korisniku, nekome je i dalje sasvim dovoljan mob iz 2019., a nekome nije.

U usporedbi sa P30 današnji mobiteli imaju:

- veći refresh rate 90Hz i više, neki su već na 144Hz

- backlight frekvencija je na P30 dosta niska oko 240Hz (12T Pro npr. ide do 1900Hz)

- LTPO, Dolby Vision, visoko osvjetljenje...

- stereo zvučnike, Dolby Atmos

- novije verzije Androida, mislim da je P30 na A10?

- bolji SoC za zahtjevnije igre i aplikacije

- bolje kamere, P30 nema OIS na glavnoj kameri, senzori su relativno maleni u usporedbi sa današnjim

- video maksimum mu je 4k@30fps

- WiFi 6

- Brzo punjenje 100W i više

- Wireless punjenje

- Reverse Wireless punjenje

...

Nekome ništa od ovoga nije bitno, a nekome je presudno i želi to imati. Nešto od nabrojanog je postojalo i 2019., ali na flagship uređajima, pa je teško raditi nekakve usporedbe, ali ne bi rekao da novi uređaji ne donose ništa novo.

zuper kaže...
Memhis kaže...

Bok.

Ovdje je usporedba Ultra modela i 12T Pro modela. Treba računati i da je Ultra 30 do 50% skuplja (ovisno računa li se poklon uz 12T Pro ili ne). Prema viđenom 12T Pro se sasvim pristojno nosi sa Ultrom, bolji display i bolji rezultati sa glavne kamere (video), brže punjenje i osjetno niža cijena. Ultra bolja UW kamera, ima wireless punjenje i 2x telefoto (ako je to uopće bitno pored 200MP glavne kamere, ali ok). Ostalo su detalji da ih sad ne nabrajam, koga zanima ima iznad recenziju.

Zanimljivo da je za UI napisao da je bolji kod Ultre, iako u recenziji kaže da nije imao apsolutno nikakvih problema sa MIUIem, dok mu je OS na Ultri u samoj recenziji dva puta "zapeo", da se to desilo na MIUIu bilo bi drvlje i kamenje. 

Po pitanju grijanja ni jedan ni drugi uređaj nisu za top gejmanje na top postavkama. Ne vidim tu prednosti ni jednog ni drugog. Jedan će "srušiti" igru kad se pregrije (treba mu oko 30min. na ultra postavkama) jer nema trotlanja, dok drugi ima intenzivno trotlanje i neće izbaciti iz igre, ali će igra postati manje igriva i uz to imamo visoku teperaturu uređaja koja neće napraviti ništa dobro za bateriju. Po meni ozbiljni gejmeri imaju uređaje koji su tome namijenjeni.

16 godina
Ima tu još dobrih telefona kod kojih cijena ne ide u nebo (1500€+)

Asus Zenfone 9 je oko 800€. Isto nema telefoto i wireless punjenje, ali je mali i ima dobru bateriju, zadovoljavajuće kamere....

Realme GT2 Pro 640€ fini stroj dobre cijene. Nema telefoto, ali ima tu mikroskopsku, ne znam čemu to al ajde...😁

Honor Magic 4 Pro 830€.

Vivo X80 Pro za 860€ ima sve: LTPO 3, wireless punjenje, telefoto i periskopsku....

Pogledao usporedbu 30 Ultra i 12T Pro. Bolja i kompletnija je Motorola. Xiaomi čak nije uspio ukrotiti SD8+ Gen1, smiješno.
Poruka je uređivana zadnji put pon 10.10.2022 17:23 (vepar).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
vepar kaže...
Pogledao usporedbu 30 Ultra i 12T Pro. Bolja i kompletnija je Motorola. Xiaomi čak nije uspio ukrotiti SD8+ Gen1, smiješno.

Osobno ne bi ni jedan ni drugi za te novce.

Po pitanju SD8+ to je sad stvar pristupa, meni je draža opcija koju je Xiaomi napravio jer nisam gejmer, tako da mi je bolje da nema throtlanja, a sve što radim će SoC odraditi kroz 10-15min. max. Dok ćeš kod Ultre imati ozbiljno throtlanje što će se odraziti na rad uređaja pa ćeš imati štekavi i trzavi rad.

Svi ti koje si nabrojao su dobri uređaji, ali ne vidim zašto bi dao tolike novce za njih kad imaš Mi 11 Ultru za 600 eura ili S22 Ultru preko njuškala za pristojnu cijenu.

Vivo X80 Pro je kod nas 9500kn, pa je usporedba sa 12T Pro po pitanju cijene besmislena, isto kao i Motorola koja je kod nas 8000kn. Prema njima je 12T Pro super jeftin. 

16 godina
mzopg kaže...
vepar kaže...

Osobno ne bi ni jedan ni drugi za te novce.

Po pitanju SD8+ to je sad stvar pristupa, meni je draža opcija koju je Xiaomi napravio jer nisam gejmer, tako da mi je bolje da nema throtlanja, a sve što radim će SoC odraditi kroz 10-15min. max. Dok ćeš kod Ultre imati ozbiljno throtlanje što će se odraziti na rad uređaja pa ćeš imati štekavi i trzavi rad.

Svi ti koje si nabrojao su dobri uređaji, ali ne vidim zašto bi dao tolike novce za njih kad imaš Mi 11 Ultru za 600 eura ili S22 Ultru preko njuškala za pristojnu cijenu.

Vivo X80 Pro je kod nas 9500kn, pa je usporedba sa 12T Pro po pitanju cijene besmislena, isto kao i Motorola koja je kod nas 8000kn. Prema njima je 12T Pro super jeftin. 

Besmisleno je i 17 000kn za iPhone 14 Pro Max 1TB, pa će se i to prodavati. SD8+ Gen1 je vrhunski procesor, a Xiaomi je odradio loš posao po mom mišljenju. Igranje zahtjevnih igara više od pola sata nije moguće, jer je kernel tako složen da u slučaju pregrijavanja ruši igru. Kod Motorole trotla, ali i dalje radi. Nekima jako bitno, a ne da svakih pola sata moram hladiti mob da mogu igrati.... Sprdnja 

Mi 11 Ultra je po specifikacijama ok, ali poznato je da su očajno riješili hlađenje SD888 pa nije za preporuku. Radije bi uzeo nešto drugo. Vivo se naravno ne mora kupiti kod nas za 9500kn, jer su naši trgovci bolesni....

12T Pro je zapravo preskup za ono što nudi, ali to nije krivnja samo Xiaomija, već i drugih jer nabijaju cijene, a izgovor je inflacija i i ostale gluparije...

14 godina
neaktivan
14 godina
zvonac kaže...
Memhis kaže...

Bok.

Pixel P7

Trenutno sam najbliži ovoj opciji.

zuper kaže...
Memhis kaže...

Bok.

Razmišljao sam o P6 Pro, ali čitam o problemima sa modemom? Nadam se da P7 neće imati isti problem. Pogledati ću malo i tu Motorolu, ali htio bi i da mob bude bliže 6 nego 7".

mzopg kaže...
Memhis kaže...

Bok.

Niti jedan od ta tri, imaš i boljih opcija, osim ako ti to nije jedini izbor na raspolaganju.

Slobodno iznesi svoje prijedloge. 12T Pro izlazi iz budžeta, a da ne govorimo gdje je cjenovno S22 Ultra.

14 godina
neaktivan
Memhis kaže...

Slobodno iznesi svoje prijedloge. 12T Pro izlazi iz budžeta, a da ne govorimo gdje je cjenovno S22 Ultra.

Bilo bi korisno da si napisao što ti je najbitnije kod moba.

Ovako na prvu imaš Mi 11 Ultra za 600 eura, odličan uređaj.

15 godina
Onda pogledaj Edge 30 Fusion. Nešto manjih dimenzija i dobrih specifikacija.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Dobar mob, ali je po meni Mi 11 Ultra bolji izbor, ima bolju bateriju i kamere, ostalo je tu negdje. Ali eto dobre opcije nekome tko ne želi MIUI.

14 godina
mzopg kaže...
Memhis kaže...

Gdje ima za 600, nisam našao? Htio bi da mi mob potraje par godina (tlaka mi je prebacivati sve sa starog na novi) i da nije ogroman (što je nažalost nemoguće izbjeći). 

zuper kaže...

Edge bi, po tebi, imao prednost nad P7?

Trading Shenzhen moram gledati EU warehouse da se ne plati uvoz ili?

15 godina

Ovisi što ti je bitnije. Pixel ima bolju kameru definitivno zahvaljujući svom procesiranju. Isto tako ovi novi featuri poput unblur opcije koje su ekskluzivne za njih su cool. Softverska podrška će biti brža. Tu je i IP rating i bežično punjenje.

Motorola ima dosta bolji ekran. Zakrivljen pa možda ne paše svakome, ali je zbog toga uži i mnogo bolje leži u ruci. Uz osjetno manju težinu. Ima brže punjenje i punjač dolazi uz mob.

Pixel 6 serija ima problema sa neimanjem 5G kod nas, možda će i 7 serija pošto službeno nisu namjenjeni nama. Ako je 5G bitan... Kao i garancija

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Memhis kaže...
mzopg kaže...
Memhis kaže...

Gdje ima za 600, nisam našao? Htio bi da mi mob potraje par godina (tlaka mi je prebacivati sve sa starog na novi) i da nije ogroman (što je nažalost nemoguće izbjeći). 

Vidi Giztop i Trading Shenzhen

16 godina
Memhis kaže...
mzopg kaže...
Memhis kaže...

zuper kaže...

Edge bi, po tebi, imao prednost nad P7?

Trading Shenzhen moram gledati EU warehouse da se ne plati uvoz ili?

Ne bi trebalo biti dodatnih troškova ako se koristi Global Priority dostava. Nisam 100% siguran. Imaju oni i EU skladište...

https://tradingshenzhen.com/en/content/customs-and-duties

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.10.2022 19:18 (vepar).
17 godina

Kada se odreknete kamere onda shvatite da je tržište puno dobrih telefona. Iskreno ne znam koliko okinem fotki na godinu, ali to je uvijek vezano za posao i dokumente ako trebam nešto "zapisati".

0 0 hvala 0
16 godina
mzopg kaže...

Dobar mob, ali je po meni Mi 11 Ultra bolji izbor, ima bolju bateriju i kamere, ostalo je tu negdje. Ali eto dobre opcije nekome tko ne želi MIUI.

Razlika u težini je ne tako zanemarivih 40g + zanimljiva mikroskopska kamera, koju konkurencija nema.  Ima kolega taj mob. Kaže baterija odlična, i uopće nema problema s pregrijavanjem. Mislim da je dobar izbor, iako je i taj Mi 11 Ultra moćan stroj...

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice