Kamere u smartfonima- Rasprava izdvojena tema

poruka: 6.796
|
čitano: 2.018.636
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Kamere u smartfonima- Rasprava
Pa super da uopće postoji ta opcija na nekim modelima. To je ustvari kao noćni HDR i nerijetko izvuće detalje koje na običnoj fotki nema
Moj PC  
4 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Re: Kamere u smartfonima- Rasprava
Ne razumijem pljuvanje po Night Sightu?

Pa ako ti ne odgovara takva fotka slikaš sa "regularnim" modom. Ili dodaš eventualno HHT ili HDR.

Night Sight nije dobar zato jer daje realistične noćne slike, nego je moćan zato što iz mrklog mraka može izvući masu vidljivih detalja ako ti je to potrebno.

Koliko puta ti ne treba umjetnička fotografija u uvjetima slabog svjetla, nego ti treba upotrebljiva fotografija sa što jasnijim objektima u kadru.
Za te stvari služi Night Sight.

Za sve ostalo ima automatika.

4 0 hvala 0
12 godina

Poco F1 4K60FPS test

4K60FPS autofocus test

Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
Odlično izgleda...barem na ekranu Notea 9.

0 0 hvala 0
18 godina
thebatman kaže...

Poco F1 4K60FPS test

4K60FPS autofocus test

Kakav je video u low light uvjetima?  Daj malo da vidimo OIS tj EIS na djelu.

12 godina
zvonac kaže...
thebatman kaže...

Poco F1 4K60FPS test

4K60FPS autofocus test

Kakav je video u low light uvjetima?  Daj malo da vidimo OIS tj EIS na djelu.

EIS samo na FHD

18 godina

Nokia 9 vs 10+
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Nokia Lumia 1020...veceras sam ju izveo u šetnju...😊

https://www.flickr.com/photos/91060809@N05/shares/098Xw4

Nema tu nikakvih "night mode", "night sight" i sl. novotarija...samo mob iz 2013.😎

Fotka sa balkonom je ISO 4000!
Na njoj sam ostavio cistu automatiku.

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.3.2019 22:53 (ocean77).

1 0 hvala 0
18 godina

Jesi prigrizao sto kod Joze? :)

Jel Jozo jos radi uopce?

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
12 godina
nixass kaže...

Jel Jozo jos radi uopce?

Jozo Trovač...haha jesam, zena me nagovorila.😄

Ima neki novi hamburger sa komadima prsa od piletine...Jozo je tamo ali ne radi vise, ima neke djelatnice dok on nadgleda.

16 godina
neaktivan
nixass kaže...

Jel Jozo jos radi uopce?

Konkurencija raste ali jozo se i dalje drzi haha kako kaže kolega sad je nabavio i radnice nema labavo

18 godina
ocean77 kaže...

Jozo Trovač...haha jesam, zena me nagovorila.😄

Ima neki novi hamburger sa komadima prsa od piletine...Jozo je tamo ali ne radi vise, ima neke djelatnice dok on nadgleda.

pacijent007 kaže...

Konkurencija raste ali jozo se i dalje drzi haha kako kaže kolega sad je nabavio i radnice nema labavo

dok god je te radnice naucio da istom rukom primaju novce i slazu hamburger, bez pranja ruku, samo da ih obrisu u pregacu, nema straha 

nisam vec par godina jeo tamo, fali mi. kad god se nadjem u blizini (2-3x godisnje) uvijek je usred tjedan i negdje usred dana kad nista ne radi :S

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
16 godina
neaktivan

Ne brini, sve ih je naučio, obavezno rukavice u kojima se radi s novcima i hranom skupa  kvaliteta očuvana kao OG jozin hamburger haha

12 godina

Tko bi rekao da je ovdje toliko osjecke ekipe.😎

Jozo je legenda Osijeka, a ovaj video u kojem se pojavljuje mi je odlican.

3 0 hvala 0
12 godina

Zanimljiv filmic cisto da vidite za sto su sposobne kamere u mobitelima.
Ovaj lik je osvojio i neku nagradu u nekom internom natjecaju Oneplusa.

0 0 hvala 0
17 godina
Upravo ono o čemu često razmišljam dok čitam komentare ovdje o kamerama. Treba znati fotografirati i obraditi fotografiju ukoliko je potrebno. Meni kao prosječnom korisniku je vrhunac dobar live focus portret i nemam strpljenja za bolje fotografije. Moram poraditi na tome. :) Uglavnom, razlike između uređaja su sve manje. Prije neki dan na kavi s kolegama smo malo uspoređivali OnePlus, iPhone XR i moj Note. Osim drugačijeg prikaza boja (toplije) kod iPhone sve je vrlo slično. Razliku između OnePlus i Note je teško bilo i vidjeti.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Većini ljudi je bitan auto mod i ne zanima ih obrada i zato nastaju silne rasprave. Meni je bitno da moze snimati raw i da ima dobar senzor, pa fotke koje s pažnjom uslikam uredim a automatski slikam everyday stvari  

12 godina
Sil kaže...
Upravo ono o čemu često razmišljam dok čitam komentare ovdje o kamerama. Treba znati fotografirati i obraditi fotografiju ukoliko je potrebno. Meni kao prosječnom korisniku je vrhunac dobar live focus portret i nemam strpljenja za bolje fotografije. Moram poraditi na tome. :) Uglavnom, razlike između uređaja su sve manje. Prije neki dan na kavi s kolegama smo malo uspoređivali OnePlus, iPhone XR i moj Note. Osim drugačijeg prikaza boja (toplije) kod iPhone sve je vrlo slično. Razliku između OnePlus i Note je teško bilo i vidjeti.

Nije bas tako.

Kada se radi o dnevnim fotkama onda se slazem da su razlike male, ali oni bolji mobiteli se izdvajaju u specificnim situacijama...evo nekih primjera...

...kada je vani mrak razlike su poprilicne, kada se fotka neku akciju (brzi pokreti, djeca, kucni ljubimci), duze ekspozicije (nemaju svi shutter speed 30-tak sec), fotkanje munja npr...tu dolaze do izrazaja oni bolje optimizirani...recimo Pixel 2 XL sam ljetos koristio u okolici Zadra i uhvatio s njim neke fenomenalne munje jer Pixel okida trenutno dok mi je zenin Oneplus 6 bio nepotrebljiv zbog shutter lag-a.

https://www.flickr.com/photos/91060809@N05/shares/85zq8L

Fotke sa Pixelom...ovako nesto neces uhvatiti sa svakim...ovo sam lovio doslovno refleksno, a mob okida trenutno.

Lumia 1020 bi recimo za ovako nesto bila neupotrebljiva jer je spora, ali je opet za neke druge stvari van svake konkurencije...evo npr. ova fotka sa L1020:

https://flic.kr/p/NJ5gHU

Na onom jumbo plakatu u pozadini iza ograde kada zoomiram sliku koja je slikana u punoj rezoluciji 7136x5360 vidim procitati sve sto pise, a radi se o nocnoj fotki.

Kada to isto napravis sa nekim drugim mobitelom imas tempere i nista se ne vidi od takvih detalja...to je naravno nebitno, ali samo kao primjer da nije sve isto kako kazes.

Kao sto sam rekao, nije sve isto i razlike su velike.

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.3.2019 19:59 (ocean77).
14 godina

samo držiš shutter button i neka puca 15-20 fotografija za redom, odabereš najbolju i to je to 

Xiaomi Mi MIX3 - MIUI Super Moderator
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Cromaki kaže...

samo držiš shutter button i neka puca 15-20 fotografija za redom, odabereš najbolju i to je to 

To mozes ako se munje stalno pojavljuju, ali nekada treba pricekati par minuta na novu pa tvoja metoda nema smisla.

14 godina

Pa ako već loviš munje onda ideš na long exposure ili loviš rukom ako želiš impresionirait ekipu s fejzbuka ništa drugo ne preostaje

Xiaomi Mi MIX3 - MIUI Super Moderator
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Cromaki kaže...

Pa ako već loviš munje onda ideš na long exposure ili loviš rukom ako želiš impresionirait ekipu s fejzbuka ništa drugo ne preostaje

Sa Pixelom sam ih savrseno lovio bez long exposure...ova rasprava nema smisla jer smisao moga posta nije polemiziranje o lovljenju munja vec da nisu svi mobiteli i kamere na njima jednaki...na zalost jos nisam naisao na neki koji objedinjuje sve najbolje karakteristike od svakoga.

Da mogu birati najbolje osobine od svakoga definitivno bi IQ uzeo od Lumie 1020 (mana je samo dynamic range), brzinu od Pixela, user interface kamere od LG G4, video od Samsunga...

17 godina
O ovome pričam... iPhone se razlikuje, ali ove druge dvije su manje više iste.

0 0 hvala 0
12 godina
Sil kaže...
O ovome pričam... iPhone se razlikuje, ali ove druge dvije su manje više iste.

Potpuno mi je jasno da si na tako nesto mislio.

Takvu banalnu situaciju ce odraditi svaki dobro...to je kao da neki prosjecan atleticar trci sa Usain Boltom na 10m, vjerojatno razlika nebi bila tako drasticna kao na 100m.

12 godina

1 0 hvala 0
17 godina
Dobar komentar. Ja obično ili čitam između redova ili moram kopati da vidim gdje se otprilike nalazi uređaj kvalitetom u pojedinom segmentu na DXOmark.
7 godina

https://imgur.com/a/LB5Xqpn

night sight na rn5. nisu slike savrsene, ali za taj cjenovni rang su i predobre

1 0 hvala 0
18 godina

https://www.gsmarena.com/oppo_f11_pro-review-1907p5.php

Bome, fotić je jako dobar na Oppo F11Pro

Low light mi se sviđa, NR je minimalan, šum je prisutan al u tragovima normale..

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
zvonac kaže...

https://www.gsmarena.com/oppo_f11_pro-review-1907p5.php

Bome, fotić je jako dobar na Oppo F11Pro

Low light mi se sviđa, NR je minimalan, šum je prisutan al u tragovima normale..

slazem se, dobar je, nesto sitno losiji nego S8

12 godina

Kako se riješiti prašine iz objektiva kamere? Iphone se je u pitanju. U nekim standardnim slikama se ne primijeti, ali na izrazito plavom nebu je dosta primjetno. Otvarao sam telefon i pokušavao brisati objektiv vatom ali nema poboljšanja. Da ovdje možda nije nešto drugo u pitanju ili je samo prašina. Molim iskusne fotografe za savjet.

https://ibb.co/gv9N1Pw

https://ibb.co/F0QGKkf

Evo i čiste slike:

https://ibb.co/W0n4jjm
https://ibb.co/QQXD8cW

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.3.2019 9:28 (Chico12).
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice