Kako oživjeti stari tablet?

poruka: 5
|
čitano: 1.297
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
6 godina

Pozdrav svima,

za početak isprike ako ovakva tema već postoji na forumu, ali sam ipak otvorio novu jer želim sam neke stvari saznati, a i bio sam neko vrijeme odsutan.

Pa da krenem - dakle, u sobi mi stoji jedan stariji tablet koji se već dugo ne koristi i skuplja prašinu; danas ga opazih i odlučih, ako je to moguće, vratiti mu život, pa molim vas kolege neke savjete što mogu učiniti od njega. Tablet je Huawei Mediapad T3 10, dobijen na poklon prije nepunih 5 godina. U početku se vrlo intenzivno koristio, ali s vremenom je postajao sve više nestabilan (Android mu se usporavao i sl.) i onda sam ga prestao koristiti.

Prvo sam mislio maknuti Android i staviti na njega Windowse, ali mislim da bi to bilo još više nestabilno i teže za napraviti s obzirom na to koliko je optimiziran SoC koji je unutra i veoma slab RAM. Razmišljao sam i o Windows Embedded Compact (bivši CE), ali i to će mi najvjerojatnije biti mučno obzirom na to da je Microsoft prije tri godine ukinuo podršku za posljednju verziju i ono što sam već naveo.

Specifikacije tableta (izvor): 2 GB RAM memorije, 16GB memorije za pohranu, Snapdragon 435 na 1.6 GHz, 9.6" IPS ekran rezolucije 1280x800, Android 7 tvornički operacijski sustav.

Tako da, pišite mi ovdje savjete i trikove vezano uz davanje novog života navedenom uređaju. Htio bih malo eksperimentirati, stoga sam htio prvobitno Windowse, iako znam da bi bilo jednostavnije ubaciti LineageOS ili sličan custom ROM za Android. S obzirom da me je i malo strah ovakve stvari raditi zbog sigurnosti (ne želim nešto zeznuti pa shebati do kraja tablet), pišite i na što treba obratiti pozornost.

Hvala i lp.

Only a little Eskimo guy which can loudly say only his name.
Poruka je uređivana zadnji put ned 15.3.2026 13:06 (Vavoom).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 mjeseci
Re: Kako oživjeti stari tablet?
Isto imam taj tablet iritirajuće je spor procesor, ne vjerujem da bi dobio nešto bolje da ukloniš android šnjega.

No i dalje služi svrsi. Samo koja šteta što su današnji androidi tako loši u podjeli zaslona na pola i koliko su to zakomplicirali , dok ovaj stari android 7 na držanje tipke kocke podijeli zaslon i onda postavim ovo u dva prozora:

kad treniram vježbe snage složio sam si HTML redoslijed vježbi sa fotografijama i skicama pa pratim trening.
I na njega sam kopirao svu svoju glazbu pa mi služi i kao medija plejer glazbe koji je spojen na zvučnik.

I treća stvar: Služi kad treniram bicikl povežem ga s trenažerom u teretani, aplikacije tacx i MyHomeFIT.

četvrta stvar ponekad služi da na poslu gledam važne utakmice putem preglednika na gol.hr ili HRTi.

i nekad je supruga gledala hbo dok je bila na orbitreku.
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina

čini mi se da ti nije Snapdragon 435 u tom tabletu već još slabiji procesor.

0 0 hvala 0
15 godina

Ako si naveo točan model, onda je to tablet iz 2017. Tad je bio slab a danas je nemoguć. Unutra je snap 425, što i nije neka razlika od 435 kad je jedno i drugo smetjence. Ako ti ne može glumiti neki Dashboard ili eventualno audio player, slobodno u reciklažno.

Nemam strpljenja s puno moćnijim tabletićima.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice