[FAQ] Android flash, custom ROM, root izdvojena tema

poruka: 2.073
|
čitano: 839.359
|
moderatori: XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: [FAQ] Android flash, custom ROM, root

Hvala ti, znači taj repair tool samo instaliram, ukopčam mob u komp i sve bi trebao popraviti? Koje su posljedice, jel obriše podatke ili je jednostavno?
Factory reset bih pokušao, ali mislim da je uzalud jer sam se previše načitao po netu oko tog errora, dosta ih je napisalo kako su probali čak i reset pa nije pomoglo, a i očito su te google aplikacije skroz otišle.
Čitao sam da je to problem kod sinkronizacije mobitela, npr. meni se javlja kad koristim Chrome, Gmail, čak mi se i ona prognoza crasha, ne želi se otvoriti, Gmail aplikacija ne dodaje račun, ulogiram se i još uvijek ne doda račun, onaj gore sync simbol stoji kao da synca, ali ništa ne radi.

Edit: nema custom rom za ovaj mobitel, na xda ima tema o ovom mobitelu, ali pod custom rom je napisao da još nema... jedina opcija mi je znači taj repair tool, jel to ovo? Lgtool.net

Edit 2: katastrofa, evo baš gledam podržane modele mobitela i moj nije na popisu, među hiljadama mog nema... šta da radim onda?

Since the hard kick pioneered the scene, no words are fit to describe how explosive the sound has become. With the force of headbangers and die hard producers, we are now at maximum power.
Poruka je uređivana zadnji put sub 27.6.2015 18:54 (Gamer6669).
12 godina
neaktivan
Gamer6669 kaže...

Hvala ti, znači taj repair tool samo instaliram, ukopčam mob u komp i sve bi trebao popraviti? Koje su posljedice, jel obriše podatke ili je jednostavno?
Factory reset bih pokušao, ali mislim da je uzalud jer sam se previše načitao po netu oko tog errora, dosta ih je napisalo kako su probali čak i reset pa nije pomoglo, a i očito su te google aplikacije skroz otišle.
Čitao sam da je to problem kod sinkronizacije mobitela, npr. meni se javlja kad koristim Chrome, Gmail, čak mi se i ona prognoza crasha, ne želi se otvoriti, Gmail aplikacija ne dodaje račun, ulogiram se i još uvijek ne doda račun, onaj gore sync simbol stoji kao da synca, ali ništa ne radi.

Edit: nema custom rom za ovaj mobitel, na xda ima tema o ovom mobitelu, ali pod custom rom je napisao da još nema... jedina opcija mi je znači taj repair tool, jel to ovo? Lgtool.net

Edit 2: katastrofa, evo baš gledam podržane modele mobitela i moj nije na popisu, među hiljadama mog nema... šta da radim onda?

Mislim da preko ovoga mozes, vjerovatno se moze napravit repair il nesto, progoglaj imaju li gappsi za stock rom.

14 godina
neaktivan
Obavio sam "clear data" od aplikacije "memorija kontakta" i još nekih Google aplikacija od kojih sam isto već probao napraviti, ali ovaj put sam uz Google aplikacije pobrisao i podatke od browsera, default browser i Chrome te već spomenuti kontakti, nemam errora već nekoliko sati, samo moram update-ati ponovo usluge za Google Play jer sam ju prije downgradeao, a bez upgradea ne mogu koristiti Gmail i još neke aplikacije. Znači zasad je problem riješen, nadam se da neće ponovo biti pa ću morati flashat ROM. Ako dođe to tog, našao sam na jednoj stranici stock ROM od moba, znači e440 rom, kad ja to skinem, šta moram napravit? Jer doslovno nigdje nitko ne objasni za laika nego naprednije. Hvala.
Since the hard kick pioneered the scene, no words are fit to describe how explosive the sound has become. With the force of headbangers and die hard producers, we are now at maximum power.
14 godina
[FAQ] Android flash, custom ROM, root

Ekipa dali se itko uhvatio u ring s izradom custom roma?
Znači ili da se uzme stock android od recimo Z3 i prepravlja ili da se uzme originalni android od googlea pa prepravlja?
Iako mi se jednostavnije čini uzeti rom od Z3 i prepravljati,htio bih recimo dodati nekakve teme,izgled roma kao i sami loading screen promjeniti,znam obrisati app koje ne želim no htio bih više naučiti oko tih prepravaka.

Dont drink and drive...keep grass and fly !PEACE!
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Mislim da dosta toga mos napravit sa nekim file managerom kojemu moras omogucit root acces, kad imas to mozes prckat po sistemskim fileovima, pa mos zamijenit boot animation, nezz sta ta bi ti htio, nezz kako se radi custom rom al sigurno je teze od ovoga
14 godina
someguy kaže...
Mislim da dosta toga mos napravit sa nekim file managerom kojemu moras omogucit root acces, kad imas to mozes prckat po sistemskim fileovima, pa mos zamijenit boot animation, nezz sta ta bi ti htio, nezz kako se radi custom rom al sigurno je teze od ovoga

To sve znam i nije to to,hoću ono naprednije nešto kao CM što rade na tu shemu. 

Dont drink and drive...keep grass and fly !PEACE!
15 godina

Pozdrav, ne znam gdje da postavim ovo pitanje, a pretpostavljam da ovdje ima ljudi koji znaju

updatea sam android na verziju 5.0, i sve je počelo stekati, mobotel sam kupio prekjučer, radilo sve super,nakon par sati dosla obavijest o updateu,skinuo i od onda uzas...

Udem u chrome, budem par minuta i kad stisnem vracanje na pozadinu treba mu 1-2 sekunde da ju ucita... U kojem god programu da sam pri povratku na pozadinu ucitava se

Imam lg g3s, giga rama i 4jezgreni 1.2ghz, ne vidim u čemu je problem, mobitel kupljen nov... znam da mobitel nije vrh i da ima puno nezadovoljstva s lollipopom na lgu cak i na g3 i g4, kamoli na g3 miniu

Pa eto dva pitanja, jel postoji nacin da vratim mobitel na kitkat? Ne zelim vracati na tvornicke postavke dok nisam siguran da vraca kitkat, jer sam procitao da moze biti da mi pobrise sve, ali ostane lollipop

i drugo, pošto je to ovakva tema, jel bi se isplatilo rootat mobitel? Znam da mi je to na samsungu dosta pomoglo jer onaj njihov touch wiz je totalno smece, i kada mi je frend to napravio mobitel je tekao glatko (imao sam prije ovoga samsung galaxy core, mobitel od kojeg stvarno ne mozes ocekivati puno, a lijepo je radio, i zato mi nema logike da ovaj mobitel s vise rama i boljim procesorom, iste stvari radi puno sporije)

Mobitel koristim za whatsapp, malo surfanje netom, koja igrica (neki quizovi, nista zahtjevno), facebook i tako to, i ne vidim razlog stekanja mobitela, i makar kazu ljudi da mobitel nije vrh, sto nisam niti ocekivao, opet znam da niti nije toliko smece da ovakve jednostavne funkcije ne moze odraditi, a kamoli da steka pri svakom vracanju na radnu pozadinu 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
ficosime kaže...

Pozdrav, ne znam gdje da postavim ovo pitanje, a pretpostavljam da ovdje ima ljudi koji znaju

updatea sam android na verziju 5.0, i sve je počelo stekati, mobotel sam kupio prekjučer, radilo sve super,nakon par sati dosla obavijest o updateu,skinuo i od onda uzas...

Udem u chrome, budem par minuta i kad stisnem vracanje na pozadinu treba mu 1-2 sekunde da ju ucita... U kojem god programu da sam pri povratku na pozadinu ucitava se

Imam lg g3s, giga rama i 4jezgreni 1.2ghz, ne vidim u čemu je problem, mobitel kupljen nov... znam da mobitel nije vrh i da ima puno nezadovoljstva s lollipopom na lgu cak i na g3 i g4, kamoli na g3 miniu

Pa eto dva pitanja, jel postoji nacin da vratim mobitel na kitkat? Ne zelim vracati na tvornicke postavke dok nisam siguran da vraca kitkat, jer sam procitao da moze biti da mi pobrise sve, ali ostane lollipop

i drugo, pošto je to ovakva tema, jel bi se isplatilo rootat mobitel? Znam da mi je to na samsungu dosta pomoglo jer onaj njihov touch wiz je totalno smece, i kada mi je frend to napravio mobitel je tekao glatko (imao sam prije ovoga samsung galaxy core, mobitel od kojeg stvarno ne mozes ocekivati puno, a lijepo je radio, i zato mi nema logike da ovaj mobitel s vise rama i boljim procesorom, iste stvari radi puno sporije)

Mobitel koristim za whatsapp, malo surfanje netom, koja igrica (neki quizovi, nista zahtjevno), facebook i tako to, i ne vidim razlog stekanja mobitela, i makar kazu ljudi da mobitel nije vrh, sto nisam niti ocekivao, opet znam da niti nije toliko smece da ovakve jednostavne funkcije ne moze odraditi, a kamoli da steka pri svakom vracanju na radnu pozadinu 

Ako ga vratis na tvornicke ostat ce ti 5.0, touch wiz mozes maknit i rootom, pazi 1gb nije puno nezz kolko 5.0 zahtijava al whatsapp i fb ti vucu dosta rama koji ti je uglavnom najbitniji za fluidnost, sto se tice custoom romova pogledaj na xda jel ima neki stabilni, na 4.4 vjerovatno moze (isto pogledaj na 4.4), ako necce bit velike stete ja bi ipak napravio factory reset.

15 godina
someguy kaže...
ficosime kaže...

Ako ga vratis na tvornicke ostat ce ti 5.0, touch wiz mozes maknit i rootom, pazi 1gb nije puno nezz kolko 5.0 zahtijava al whatsapp i fb ti vucu dosta rama koji ti je uglavnom najbitniji za fluidnost, sto se tice custoom romova pogledaj na xda jel ima neki stabilni, na 4.4 vjerovatno moze (isto pogledaj na 4.4), ako necce bit velike stete ja bi ipak napravio factory reset.

Napravio sam reset i ide sada glatko, al opet rade bih vratio 4.4. jer mi je razlika u izgledu i opcem dojmu minimalna, a 5.0 mi guta puno vise rama i phone storagea, gotovo gigu više

Jel postoji način na koji mogu vratiti na 4.4 ?? 

15 godina

Imam pitanje za znalce. Na rootani Note 2 sam stavio CyanogenMod 12.1 i Android lolipop 5.1.1. Sve radi i štima ali nema spen funkcije a to mi baš nedostaje. Sad, googlajući sam našao Ditto Note 4 koji ima sve s pen funkcije i volija bi flashati na taj rom ali ne znam mogu li pošto je vezano za kit kat 4.4. Znači pitanje je mogu li sa lolipopa se vratiti na DN4 temeljen na 4.4? Nadam se da ste me razumili...fala :)

Zadar živi vječno!
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
A sta zar je problem napravit backup i pokusat, nebude li radilo napraviš restore i tjt.
15 godina

Naravno da nije problem, ali ja volim pitat ako nešto ne znam pa eto...pitam.

Zadar živi vječno!
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
acca kaže...

Pozdrav, kupio sam meanIT m903 tablet, 4.2.2 os

podaci: 

Model number: M903

Soc Chip: Super DoulCore A20

Android Version: 4.2.2

Firmware verion: unknown

Kernel version: 3.3.0

Znaći ovaj tablet proizvodi hrvatska firma i nema custom rom-ove za njega

Nakon 20 sati trial and errora napokon sam ga uspio rootat i modificirati rom

Nemogu vjerovati koliko je amaterski izrađen software za uređaj. Reklamiraju ga kao 1.2 ghz dual core a zaključan je na 720mhz

S početničkim postavkama doslovno šteka i lošije radi od hardwareski mnogo slabiji tableta

Nakon što sam otključao root, isključio sam sve nepotrebne sistemske aplikacije i bacio cpu clock na 1.1 ghz

Milina ja koliko je brži, od šrota do pravog tableta za male novce

Dakle tila sam prvo ovo citirat al' nakon 2 sata blejanja u komp više ništa ne vidim kako triba.Ako ko zna rješenje

nek mi molim vas javi ja za danas odustajem.

Hvala! 

Hi,ja sam prošle godine kupila taj tablet djeci i sad bi ga tila rootat,al kao što kažeš ti gore nema šanse.

Kako si to uspio molim te reci mi jer ja više nemam volje ni vrimena.Evo sidim tu već 2 sata i uzalud vam trud svirači...

Ako se još sićaš i iamš vrimena bila bih ti jako zahvalna a i mojih troje indijanaca kojima je ovo super zabava  u autu

kad smo na putu.

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.7.2015 0:02 (gušterica1).
14 godina
neaktivan
Pozdrav, ima li itko iskustva s LG L4 II? Jucer mi se ugasio, error "nazalost Natrag je zaustavljen" poludio mob, moro sam restarat i sad mi je u boot loopu, vrti se samo lg logo, dalje ne ide, drzao sam vol up+power+home i napravio factory reset, ista stvar, sta da radim? danas il sutra cu pokusat kod frenda preko lg mobile support to rijesit, jel zna isto mi objasnit kako flashat? nije bas popularan mob, a na xda sve nesto nepismeno i nedovoljno objasnjeno
13 godina

Moras uci u download mode i preko lg mobile support toola flashati

Ako ne da nadogradnju onda skines lg flash tool 2014 (odes na lg firmware stranicu, ukucas imei ili rucno nadjes taj mob i skines KDZ)

Ali tebi bi pomogao i factory reset, pronadji: "lg l4 II factory reset combo"

ja

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pozz za sve, imam problem sa Lg L9 2 preuzeo sam update i sada je 4.4.2 (KitKat), malo mi je telefon usporeniji i zelim vratiti onaj njegov fabricki softwer 4.1.2 ako se ne varam.Ja sam preuzeo orginalni softwer i potrebno je ubaciti ga preko CWM ili TWRP ali imam problem kada drzim tipku za pojacavanje i power, kada treba da udje u CWM izadje slika kao zabrane.Telefon je fabricki nije uradjen ni root a ne znam ni kako da uradim,pa ako neko zna kako da ovo ispravim i da uradim i root i da instaliram ovaj svoj softwer bio bih zahvalan.LP 

PS: U prilogu se nalazi slika kako izgleda CWM

CWM CWM
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
@bender_007
Hvala ti, guglat cu. u download mode ulazim tako da drzim vol up+vol down i onda ukljucim usb data kabel u mob jel tako?
9 godina
neaktivan

pozdrav svima imam problem sa galaxy note 4 n910c gde je izgubljena E:EFS INVALID ARGUMENT i dao sam od note 3 alisad se pojavljuje drugi problem imei null null i telefon se poceo resetovati na svakih pet minuta sam od sebe sta sad ima li neko kakav predlog ili obnovitveni efs fail za odina bio bih jako zahvalan ako neko moze da mi ovim putem na neki nacin pomogne!!

0 0 hvala 0
12 godina

Imam THL t6 pro ali on nema OTG, sada me zanima da li je to pitanje hardvera ili sofver i ako js softverski problem kako ga riješiti.

battlelog pukycro

0 0 hvala 0
14 godina

Jel zna netko kako se rješi onaj E can't mount sd card problem, čitam po netu i svi kažu da treba formatirat sd karticu ali problem je što je moja interna i nemogu je formatirat

Rješeno s drugim recoveryem...

Ono što možeš sutra,ne ostavljaj za danas.
Poruka je uređivana zadnji put čet 23.7.2015 0:01 (zelenbic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

pozdrav,ima li netko iskustva sa custom rom-om i recovery-em sa Vivax TPC-8150? (tablet)

znači,pregledao cijeli google i ništa.bio bih zahvalan ako netko nekaj zna

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Vjerojatno nema, s obzirom da dosta tih tableta zapravo niti nema neku community podršku. :(

13 godina
neaktivan

Pozdrav,

evo ovako da krenem otpočetka.

Znači imam HTC One m7 te je u zadnjih nekoliko dana poblesavio, ne radi wifi, a kada ga pokušam upaliti mobitel se "zaledi". Mislio sam da bi root mobitela pomoglo tako da stavim custom fw, rom, ali sam zapeo već u početku.

1. Uspio sam izvaditi token broj i otključati bootloader.

2. Prebacio sam recovery image (.img) na telefon, te sad kad odem u bootloader i treba mi se pojaviti ekran za odabir toga fila, meni baca error.

Molio bih da me netko ispravi što radim krivo. Također S-on mi je na uređaju.

Let it be

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Zdravo svima!Kao prvo izvinjavam se za greske u pisanju,to je sto sam iz Makeodnije.Imam jedno pitanje,nadam se da ce mi neko pomoci.

Imam HTC desire 310 i koristim ga isklucljivo za igranje Hearthstone.Sve sam izbrisao iz mobilnog i imao sam tacno space (5mb free) samo za hearthstone(inace igra je oko 2 gb) i bilo je ok sve dok nije izasao novi update i sada nemam dovoljno space da igram igricu.Probao sam da je izbrisem i iz pocetka da instaliram ali ne moze.Moje pitanje je dali postoji neki nacin da instaliram igricu direktno u SD karticu od 4 gb(ali takva opcija moj mobilan nema)?

Citao sam da sa kitkat moze da se uradi takvo nesto ali se mnogo ne razumem.Bio bi zahvalan ako mi neko pomoci i pise mi neki tutorijal kako da sredim ovo.Hvala

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.8.2015 13:58 (zoco).

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Pozdrav,

Kako mogu rootati svoju Noa-u H18 H42? Tražio sam na XDA ali ništa nisam našao. Jeli Kingo Root jedini način da rotam ovaj mobitel?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Bok. Moze mi netko dati link i upute za flashanje roma za meanit q930. Frend ima taj tablet i zaboravio je sifru, a nema hard reset

Lp

Ako sam nešto progriješio, ispravite me. :D Mlad sam, još učim! :D
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

pozdrav, može li mi netko dati link za tutorial za rootanje Samsung Galaxy S5, Lollipop 5.0

Tražio sam po forum xda developers, ali ima jako puno tema i ne snalazim se baš tamo pa ako mi netko može dati link? Hvala

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Jel ima neko da koristi neki custom rom na xperiji t

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Pozdrav! 

Imam par pitanja za znalce ovdje...Jucer mi je ekran otkazao poslusnost, znaci mobitel radi, ali ekran ne...svijetli ekran i 3 donje tipke, ali nema slike...Imam garanciju, ali problem je sto je mobitel rootan one click rootom preko neta. Htio bi ga nekako un rootati da mi garancija i dalje vrijedi kad ga budem nosio na servis...Nisam bas nista pametno nasao na netu, probao hard reset, ali mi se onaj logo ne pojavljuje posto je ekran u banani...Palo mi na pamet da ga probam spojiti na TV ako je to ikako moguce...Radi se o Alcatel one touch idolu s 6034r...

Ako netko ima bilo kakvu pametnu ideju bio bi zahvalan...i uzmite u obzir da nisam bas ekstra tehnicki potkovan...

neon3d
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Možeš pokušat sa nekim PC toplom za rootanje, hardreset ti neće unrootat. Progooglaj root/unroot Tool ili tako nešto.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice