[FAQ] Android flash, custom ROM, root izdvojena tema

poruka: 2.073
|
čitano: 860.655
|
moderatori: XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: [FAQ] Android flash, custom ROM, root
someguy kaže...
anelko kaže...

Moguce da sam slučajno obrisao, ali imam instaliran apex launcher valjda bi trebalo njega pokrenuti :// Kad ga upalim pojavi se onaj logo i muzika i kasnije nema vide slike dobro je da nine veci problem. Kako to da posaljem,? samo preko mobitels posaljem apk nekog launchera na gmail ili?

Ako imas backup roma ili instaliraj rom ponovo. Ako vec imas launcher i isti je problem ionako ti je sve izgubljeno, stavi rom ponovo i tjt.

ps mozes provat sa wipeon mozda si shebo neku postavku...

Evo sad cu probati novi rom nabaciti, instalirao neki recovery mod i ne moze preko njega da mi otvori download. Najgore sto moram cekati da se baterija isprazni pa da ga ponovo upalim, pa sto ga napravise da ne mogu bateriju izvaditi {#}

12 godina
neaktivan
anelko kaže...
someguy kaže...
anelko kaže...

Moguce da sam slučajno obrisao, ali imam instaliran apex launcher valjda bi trebalo njega pokrenuti :// Kad ga upalim pojavi se onaj logo i muzika i kasnije nema vide slike dobro je da nine veci problem. Kako to da posaljem,? samo preko mobitels posaljem apk nekog launchera na gmail ili?

Ako imas backup roma ili instaliraj rom ponovo. Ako vec imas launcher i isti je problem ionako ti je sve izgubljeno, stavi rom ponovo i tjt.

ps mozes provat sa wipeon mozda si shebo neku postavku...

Evo sad cu probati novi rom nabaciti, instalirao neki recovery mod i ne moze preko njega da mi otvori download. Najgore sto moram cekati da se baterija isprazni pa da ga ponovo upalim, pa sto ga napravise da ne mogu bateriju izvaditi {#}

Pa recovery se moze rebootat ;)

11 godina
neaktivan
[FAQ] Android flash, custom ROM, root

Ovako, ovo je informacija za root MeanIT M903

Znam da su neki ljudi tražili informacije, pa pišem ovaj post kako bih im pomogao:
Uređaj je po defaultu rootan. Provjerite (Root checker) prije krenete u potragu za informacijama..

Ovaj post služi da ne potrošite sate na traženje rootanja uređaja koji je već rootan,
kao što sam ja potrošio sate jer mi nije palo na pamet provjerit jer sam navikao da moram tražit {#}

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.6.2014 10:28 (menger).

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Posto imam HTC Desire i !ima silnu internu memoriju jel moguce rom instalirati na SD nekako(mozda netko zna za njega neki rom koji koristi mizerno memorije interne)  i/ili da li je netko probao onaj A2SD na njemu???

0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
Jedino rjesenje ti je ext2,3 ili 4 na kojem ti dio kartice sluzi kao interna memorija, odnosno dio systema... Za vise imas na xda, trazi rom koji podrzava ext4,..uglavnom sve tutoriale imas na xda.
11 godina
neaktivan
Robilad kaže...
Jedino rjesenje ti je ext2,3 ili 4 na kojem ti dio kartice sluzi kao interna memorija, odnosno dio systema... Za vise imas na xda, trazi rom koji podrzava ext4,..uglavnom sve tutoriale imas na xda.

Bas danas na poslu citam tamo, sad cu pokusat nariktat. Hvala na odgovoru {#}

11 godina
neaktivan

Pozdrav svima , ovako posto sam amater a islo mi je na zivce usporen s3 pa sam isao vratit na android 4.1.2 i uspio sam vratit ali sada kad pokusavam da nazovem nekog nemam mreze ni za internet ni sms ni poziv ... ali wi-fi radi . 

Jel zna tko kako i sta trebam da napravim da to sredim ? Hvala unaprijed .

Gledao sam to preko ovog linka . 

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Mislim da ti je izbrisao IMEI, probaj vratit verziju da vidis oce ti proradit

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.6.2014 18:07 (Liquid_Snake).
11 godina
neaktivan

Vratio sam nazad 4.3 i sad radi sve . Thx , ali glupa verzija 4.3 :D steka i trosi se baterija :( .

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.6.2014 0:41 (Neznalica323).
16 godina

poz narode, 

imam mob samsung galaxy w - i spor je do zla boga.... 

nasao sam ovaj tut za instalaciju ROM-a s kojim se nadam malo ubrzat/poboljsat mob

http://www.lorenzobettini.it/2013/08/update-samsung-galaxy-wonder-i8150-to-android-jelly-bean/

ono sto mene zanima sta mislite da li cu dobiti ista sa ovim i da li mozda nesto ima bolje.

do sad nisam ovo nikad radio,tako da sam skroz pocetnik 

thx

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
cropunk kaže...

poz narode, 

nasao sam ovaj tut za instalaciju ROM-a s kojim se nadam malo ubrzat/poboljsat mob

http://www.lorenzobettini.it/2013/08/update-samsung-galaxy-wonder-i8150-to-android-jelly-bean/

ono sto mene zanima sta mislite da li cu dobiti ista sa ovim i da li mozda nesto ima bolje.

thx

pogledaj na xda-developers.com tamo nadi svoj mob i prolistaj medu romovima i vidi koji ti se svida i koji ti pase, vrijedi provat i ako ti bude gore mozes vratit na orginal ;)

12 godina
neaktivan
Neznalica323 kaže...

Vratio sam nazad 4.3 i sad radi sve . Thx , ali glupa verzija 4.3 :D steka i trosi se baterija :( .

Pokusaj sa drugim firmwerom,ti si vjerovatno skinuo istu ko i ovaj s videa pa ti moze hebat mrezu ako nije ista regija, nadi Hr ili EU pa provaj tako...

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.6.2014 9:39 (someguy).
16 godina
someguy kaže...
cropunk kaže...

poz narode, 

thx

pogledaj na xda-developers.com tamo nadi svoj mob i prolistaj medu romovima i vidi koji ti se svida i koji ti pase, vrijedi provat i ako ti bude gore mozes vratit na orginal ;)

bio pogledao ali nisam nasao svoj mob - samsung galaxy w  i8150 :/

edit

mislim da sam nesto nasao preko googl-a   -  nista onu jednu temu sto sam nasao je mrtva ,odprije 2 godine..

mozda budem probao onaj link drugo nisam uspio nac

edit2:

nista ,nece mi uopce ni proc prvi dio - odin prepoznavanje uredaja. tak da za sad nista,ako netko zna  nek pukne koji link. thx

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.6.2014 10:21 (cropunk).
11 godina
neaktivan
Neznalica323 kaže...

Gle, mozes ti rootat i stavit neki drugi ROM, samo dobro procitaj sta i kako. Na xda-developer forumu mozes naci odlicne ROMove i upute kako i sto napraviti :) A sto se tice baterije iskljucuj mobilni internet i wi-fi, te gasi aplikacije kad ih ne koristis. 

{#}

12 godina
neaktivan
cropunk kaže...
someguy kaže...
cropunk kaže...

poz narode, 

thx

bio pogledao ali nisam nasao svoj mob - samsung galaxy w  i8150 :/

edit

mislim da sam nesto nasao preko googl-a   -  nista onu jednu temu sto sam nasao je mrtva ,odprije 2 godine..

mozda budem probao onaj link drugo nisam uspio nac

edit2:

nista ,nece mi uopce ni proc prvi dio - odin prepoznavanje uredaja. tak da za sad nista,ako netko zna  nek pukne koji link. thx

Pa moras instalirat drivere, skini samsung kies za drivere, bez drivera nemos povezad odin i mob...

13 godina

znaci imam instaliran cyanogenomod 11 na svom samsung galaxy noteu n7000 e sad htio bih vratiti sve na tvornicke postavke ukljucujuci i samsung rom sad me zanima ako mi neko moze objasnit kaj trebam napraviti..??

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
tomislavivic kaže...

znaci imam instaliran cyanogenomod 11 na svom samsung galaxy noteu n7000 e sad htio bih vratiti sve na tvornicke postavke ukljucujuci i samsung rom sad me zanima ako mi neko moze objasnit kaj trebam napraviti..??

evo

16 godina
neaktivan

Jel možeš opisati postupak kojim si išaoi postaviti linkove programa koje si koristio.
Imam jedan takav, al imam iste probleme kao i ti.

16 godina
neaktivan
acca kaže...
acca kaže...

Pozdrav, kupio sam meanIT m903 tablet, 4.2.2 os

podaci: 

Model number: M903

Soc Chip: Super DoulCore A20

Android Version: 4.2.2

Firmware verion: unknown

Kernel version: 3.3.0

Znaći ovaj tablet proizvodi hrvatska firma i nema custom rom-ove za njega

Nakon 20 sati trial and errora napokon sam ga uspio rootat i modificirati rom

Nemogu vjerovati koliko je amaterski izrađen software za uređaj. Reklamiraju ga kao 1.2 ghz dual core a zaključan je na 720mhz

S početničkim postavkama doslovno šteka i lošije radi od hardwareski mnogo slabiji tableta

Nakon što sam otključao root, isključio sam sve nepotrebne sistemske aplikacije i bacio cpu clock na 1.1 ghz

Milina ja koliko je brži, od šrota do pravog tableta za male novce

17 godina

Hm hm...

Stavio bi revelation rom preko cyanogena.

Treba napravit kakav format/wipe prije installa ?

Uspjel sam kopirat boot.img i sad stoji na revelationu... Valjda mu treba duze vrijeme da prvi puta boota...

Jep, sljaka ko podmazano :)

Ko bi vas docekal... :P :D

Truth in engineering.
Poruka je uređivana zadnji put čet 24.7.2014 13:39 (Batista).

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Pozdrav imam problem sa flesanjem novog roma na samusng galaxy s3 i9300

Znaci rootao sam ga i provjerio aplikacijom root checker da li je rutan i pisalo je da je stoga sam krenio flesati novi rom. Naravno nisam budala napravio backup sistema i sad ne mogu instalirati novi rom jer mi uvijek pise status 7 installation aborted. Kada upalim mob pokaze ono klasicno samsung galaxy s3 i upali se recovery mod. Probavao sam vise razlicitih romova i ni jedan ne mogu instalirati. Molim vas za pomoc

Ovdje leži, jos je svježi i ne bježi
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Pozz! Imam Sony Xperia Go, mob je rootan, što dalje predlažete?

NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
Omg. Ja predlazem da napravis unroot...
12 godina
neaktivan
Marino_14 kaže...

Pozdrav imam problem sa flesanjem novog roma na samusng galaxy s3 i9300

Znaci rootao sam ga i provjerio aplikacijom root checker da li je rutan i pisalo je da je stoga sam krenio flesati novi rom. Naravno nisam budala napravio backup sistema i sad ne mogu instalirati novi rom jer mi uvijek pise status 7 installation aborted. Kada upalim mob pokaze ono klasicno samsung galaxy s3 i upali se recovery mod. Probavao sam vise razlicitih romova i ni jedan ne mogu instalirati. Molim vas za pomoc

Flashuj sa odinom na orginal pa ponovo

Strm kaže...

Pozz! Imam Sony Xperia Go, mob je rootan, što dalje predlažete?

Nadi rom i instaliraj ga..

14 godina
neaktivan

HVala uspjesno sam rootao stock softwer i opet rootoo i updejto cwm i sad mogu sve ROMove imat hvala puno :)

Ovdje leži, jos je svježi i ne bježi
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina

Pozdrav dali netko zna dali ovaj tablet postoji jos pod kojom oznakom Quadro  T-D818BR , kolko vidim ova oznaka je samo za hrvatsko tržište, želio bi ubaciti neki custom rom u njega ali nazalost ne postoji, dali mogu ubaciti rom od nekog drugog tableta koji ima isti CPU i GPU kao ovaj ?

Hvala na pomoci.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Pozdrav svima imam jedno pitanje. Zanima me da li mogu na svoj tablet prestigio pmp3870c staviti firmware od novijeg modela naprimjer od pmp3970b.Obadva sam tableta posjedovao i imaju iste specifikacije al ovaj pmp3870c mi nekako steka u survialcraftu dok ovaj drugi nije. Ovaj sto sad imam ima cak i malo jaci procesor. Hvala.
why drink and drive when you can smoke and fly
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Xboxn00b kaže...

Pozdrav dali netko zna dali ovaj tablet postoji jos pod kojom oznakom Quadro  T-D818BR , kolko vidim ova oznaka je samo za hrvatsko tržište, želio bi ubaciti neki custom rom u njega ali nazalost ne postoji, dali mogu ubaciti rom od nekog drugog tableta koji ima isti CPU i GPU kao ovaj ?

Hvala na pomoci.

Zahebano je radit sa tim kinezima sto se tice softwarea, pogotovo ako nema romova radenih tocno za njih.

ivo0 kaže...
Pozdrav svima imam jedno pitanje. Zanima me da li mogu na svoj tablet prestigio pmp3870c staviti firmware od novijeg modela naprimjer od pmp3970b.Obadva sam tableta posjedovao i imaju iste specifikacije al ovaj pmp3870c mi nekako steka u survialcraftu dok ovaj drugi nije. Ovaj sto sad imam ima cak i malo jaci procesor. Hvala.

Sta znaci malo jaci procesor, radni takt ili? Malo mi je nelogicno pravit iste uredaje sa samo overclockanim cpu-om, al posto su kinezi sve je moguce.

ps. Mislim da posto ima puno kineza na trzistu malo ljudi ima isti model ko i vi pa zato malo ljudi ili nitko nema iskustva..

13 godina
neaktivan
Da ovaj pmo3870 ima 1.5 ghz radni takt dok je onaj 1.2ghz Edit; da li smeta sto sam ga root.
why drink and drive when you can smoke and fly
Poruka je uređivana zadnji put sri 13.8.2014 12:41 (ivo0).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
ivo0 kaže...
Da ovaj pmo3870 ima 1.5 ghz radni takt dok je onaj 1.2ghz Edit; da li smeta sto sam ga root.

Ne root ne smeta, nezz ako je sve isto osim radnog takta mislim da je valjda moguce. Al napravi obavezno backup.

ps mislim da ti nece dat instalirat ako rom ne odgvara tvom uredaju.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice