USB stick problem

poruka: 56
|
čitano: 28.544
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
USB stick problem

ja imam problem isto s usb stick-om.kad ga ukljucim u comp.nista mi se ne pojavi niti se cuje zvuk da je ukljucen,niti ima u my computeru...tako sam probala na vise kompjutera ni na jednom nece.da li mi moze ko pomoci..bas se i ne razumjem puno u usb-ove,ali mi je potreban hitno...hvala na pomoci unaprijed

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
USB stick problem

imam problem sa usb stickom 8 gb,od danas

testirao sam komponente računala programom memtest86i ,ne mogu ga formatirat niti ga os vidi kad ga priključim

u my comp.vidi se disk veličine 7,54 ali ne mogu ništa učiniti

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.2.2014 15:54 (valisaurea).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
USB stick problem

pozdrav imam problem sa usb-om ima 16 GB a pokazuje da ima 63,7 MB a nema ništa na njemu.

0 0 hvala 0
16 godina
Re: USB stick problem
valisaurea kaže...

imam problem sa usb stickom 8 gb,od danas

testirao sam komponente računala programom memtest86i ,ne mogu ga formatirat niti ga os vidi kad ga priključim

u my comp.vidi se disk veličine 7,54 ali ne mogu ništa učiniti

trebaš ga 'mountati', dodati slovo (letter) npr U:  ... ako je ispravan, ako nije neka zaštita i sl.

btw, memtestom nisi testirao komponente, samo RAM. Ako je problem HW tad je obično chipset (driver) ili kontroler koji crkava (kontakti ili napon).

pplaystationn33 kaže...

pozdrav imam problem sa usb-om ima 16 GB a pokazuje da ima 63,7 MB a nema ništa na njemu.

-skriveni sys.fileovi, to je normalno tj to je rezervirano na nivou FSa za TOC/MFT tj. to te kao korisnika ne zanima nit to možeš ikako promijeniti (uzima ovisno o kapacitetu da bi osigurao dovoljno mjesta za file-adrese)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
13 godina
neaktivan

onda dali ja to mogu kako popraviti...

kupio sam novi lapto sa boot up linuxom i bila je opcija prilikom paljenja laptopa ta odaberem usb. frend mi je rekao da to izaberem i da stavim usb i stisnem yes iako je poruka glasila "if you answer yes the data on your usb disk will be destroyed." 

16 godina

LOL (ne bojš se takvih poruka? Znaš li što si napravio?.. , formatirao si ga u (neki) linuxov FS npr ext3. Ako ga želiš koristiti pod win, moraš formatirati npr u Fat32 ili NTFS ili instalirati odgovarajući driver. Možeš ga vjerojatno vidjeti i EaseUSom.

-u disk manageru jednostavno obriši particiju i kreiraj novu...

-drugi dio, nemaš što popraviti, dio je uvjek skriven.

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.3.2014 19:55 (ihush).
9 godina
neaktivan
USB stick problem

ja sam imao istih problema...stick od 4 gb mi je kazao samo 60mb sve sam isprobao safe mode, upravljanje diskovima,brisanje, formatiranje...nipta nije pomoglo i nakraju ovo mi je rjesilo stvar :) pa ak kome pomogne bilo bi mi drago :) 

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
MladiTata kaže...

ja sam imao istih problema...stick od 4 gb mi je kazao samo 60mb sve sam isprobao safe mode, upravljanje diskovima,brisanje, formatiranje...nipta nije pomoglo i nakraju ovo mi je rjesilo stvar :) pa ak kome pomogne bilo bi mi drago :) 

Ako se ne da korigirati pomoću Disk Managementa, onda bi se trebalo dati recimo pomoću EaseUS Partition Mastera ili MiniTool Partition Wizarda. To mi se čini sigurnije nego igranje s diskpartom (manja šansa da se zabuniš).

A postoji i program kojem je to jedina namjena - SDFormatter: http://www.pendrivelinux.com/restoring-your-usb-key-partition/

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.1.2016 17:40 (mbaksa).
9 godina
neaktivan

pa ak pazis nemas kaj previse zbunit xD meni je pomoglo a sve sam ostalo probal

15 godina
USB stick problem

Pozdrav ekipa, imam problem sa USB stickom od 8gb.

Naime, prije koji mjesec sam sa sticka išao instalirat windowse i sve je prošlo u najboljem redu. Inače, stvarna vrijednost sticka koju je pokazivalo u windowsima je 7.7gb.

Međutim, nakon mjesec i pol, uštekam stick u komp i pokazuje mi ga kao 7.2gb.

Isprobao sam BOOTICE, mini tool partition manager, Disk Management od windowsa ali svugdje pokazuje da je 7.2gb bez ikakve dodatne particije koja nije dodjeljena trenutnoj memoriji.

Ready boost je isključen i ja fakat neznam gdje bi mogao biti problem, pa vas molim da mi vi pomognete ako znate.

EDIT: jedino rufus (program preko kojeg stavim windowse na stick) ga uredno prepozna kao da je veličine 7.7gb kako bi i trebao biti

Nokia Lumia 930 Windows phone 8.1 FTW
Poruka je uređivana zadnji put ned 31.1.2016 18:04 (Nocio).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator

Ako doista nema nikakve skrivene particije i ako jedina postojeća particija zauzima čitav prostor sticka (jesi ga probao formatirati ovim programom na maksimalnu vrijednost?), onda znači da firmware USB sticka računalu sad prijavljuje manji kapacitet. Možda bug u firmwareu, možda je firmware jednostavno "odlučio" dio sticka rezervirati za neke svoje interne stvari (možda su neki blokovi otišli, odnosno više se ne mogu brisati).

Probaj još programe FakeFlashTest i USB Flash Drive Tester, možda ti oni daju nešto više informacija: https://www.raymond.cc/blog/test-and-detect-fake-or-counterfeit-usb-flash-drives-bought-from-ebay-with-h2testw/

15 godina

Hard Disk Low Level Format Tool vidi puni kapacitet 7731mb pa sada pokusavam preko njega. Ako uspije, imaš pivu od mene ako si iz ZG-a ili kada dođeš u ZG

15 godina

Majku mu hebem, svejedno je i nakon low level formata na 7.2gb :/

16 godina

-vjerojatnije da te 'muči' SI mjerni sustav.. MB-MiB.. GB-GiBi.. npr 7.7xxMB nije 7,7GB zapravo je ali zbog MSa nije, nego 7,2GiBija.

-jasnije?

15 godina

Li la, samo me zanima što se točno desilo s njim da je nakon mjesec dana ne korištenja promijenio veličinu particije, jer je već dulje vrijeme pokazivalo da ima 7,7gb i nakon tih mjesec dana sada pokazuje da ima tih 7,2 GiBija hahah

A nema ni jedan bad sector

16 godina

otvori ga nekim od 'pravih' disk/partition managera.. linux/hirens/easeus.. (vjerojatno je neka skrivena boot particija), može i diskpart clean.. i tad ode sve. (paralelno možeš gledati u diskmanageru).

17 godina
moderator
ihush kaže...

-vjerojatnije da te 'muči' SI mjerni sustav.. MB-MiB.. GB-GiBi.. npr 7.7xxMB nije 7,7GB zapravo je ali zbog MSa nije, nego 7,2GiBija.

Zapravo 7,54 gibija ako zaokružujemo na dolje...

Baš sam sad pogledao navodno 16 gigabajtni stick kojeg imam - ima kapacitet 15.268.306.944 bajta, odnosno 14,6 gibija. Ak se to podijeli s dva, ispada 7,3 - znači vrlo blizu ovih 7,2 kod navodno 8-gigabajtnog sticka.

Nocio kaže...

Li la, samo me zanima što se točno desilo s njim da je nakon mjesec dana ne korištenja promijenio veličinu particije, jer je već dulje vrijeme pokazivalo da ima 7,7gb i nakon tih mjesec dana sada pokazuje da ima tih 7,2 GiBija hahah

A nema ni jedan bad sector

Ono na što ihush aludira je "korisnička greška" (koju ja po tko zna koji put nisam uzeo u obzir). Kad bi ti imao screenshot na kojem se vidi da je kapacitet prije bio 7,7 GB onda ne bi bilo nikakve sumnje, a sad moramo ostaviti prostora i za sumnju. ReadyBoost ti je isključen za taj stick? Provjeri kapacitet pod Linuxom.

15 godina

Je, isključen je ReadyBoost. Ako je veličina usb prostora 7,2gb, kako sam ja onda na njemu prenosio iso file od 7,54 (tako nešto, ne sjećam se točno).

No dobro, ide ide, nejde nejde. Rufus ga čita kao 7,7gb, Hard Disk Low Level Format Tool 7731,31mb, easus partition master kao 7373,2 kao i drugi programi za formatiranje

16 godina

nebi to nazvao korisnička greška, nego nepouzdane (dez)informacije, ovisi gdje se gleda.. kojim alatom..

npr FlashDisk (removable) unutar standarda ne dozvoljava particije, uvjek je dostupna samo jedna. Neki alati kreiraju boot.. + neki stikići imaju dio zaključan za soft kao enkripciju ili CD driver i sl.

kod HDDa je jednostavnije, svi su identičnog kapaciteta (i vrijedi formula x2.. točno u bayt).

kod flasha je to cca nazivnim veličinama, ali razlike od stika do stika.. nisu jednaki u bayt.

zato juzer treba dati 'neovisan' info, npr prntscr.. :)

Poruka je uređivana zadnji put ned 31.1.2016 20:04 (ihush).
15 godina
ihush kaže...

nebi to nazvao korisnička greška, nego nepouzdane (dez)informacije, ovisi gdje se gleda.. kojim alatom..

npr FlashDisk (removable) unutar standarda ne dozvoljava particije, uvjek je dostupna samo jedna. Neki alati kreiraju boot.. + neki stikići imaju dio zaključan za soft kao enkripciju ili CD driver i sl.

kod HDDa je jednostavnije, svi su identičnog kapaciteta (i vrijedi formula x2.. točno u bayt).

kod flasha je to cca nazivnim veličinama, ali razlike od stika do stika.. nisu jednaki u bayt.

zato juzer treba dati 'neovisan' info, npr prntscr.. :)

Na žalost, nemam prijašnji prntscr da dokažem, ali evo sadašnji, kako očitavaju dva različita programa

16 godina

čarobna kugla.. pa ovako, 99% formatirao si ga nekim 'lowlevel' toolsom, na neki (malo manji) kapacitet. Sad je to vidljivo kao jedini, zbog (post prije) removablea..

diskpart, clean .. unmount, ponovo pogledaš detalje diskpartom..

+sjećanje nikad ne uzimaj kao pouzdano/argument.. :)

17 godina
moderator
Nocio kaže...

Je, isključen je ReadyBoost. Ako je veličina usb prostora 7,2gb, kako sam ja onda na njemu prenosio iso file od 7,54 (tako nešto, ne sjećam se točno).

Odgovor se nameće sam od sebe: NISI! 

Prenosio si onda fajl od 7.540.000.000 bajtova, što ti iznosi 7,02 Windowsovih gigabajtova (iliti gibija).

Nocio kaže...

No dobro, ide ide, nejde nejde. Rufus ga čita kao 7,7gb, Hard Disk Low Level Format Tool 7731,31mb, easus partition master kao 7373,2 kao i drugi programi za formatiranje

Svi ga očito čitaju isto, samo samo svi koriste oznaku GB, a neki pod tom oznakom podrazumijevaju gigabajte s bazom 1000 (znači GB po SI sustavu), a drugi tradicionalne IT prefikse s bazom 1024 (kakve se bezuspješno pokušava proglasiti gibibajtovima, ali od toga neće biti ništa sve dok Microsoft to ili ne počne uvoditi ili ne izbaci bazu 1024 iz uporabe).

16 godina
USB stick problem

.. a i mi pokušavamo 'vidjeti' nešto što ne možemo, osim ono što nam se kao info da.

pa čak i da je jednostavno nestalo.. neki pametniji odgovor-rješenje od gornjih par, nemam .. proglasimo to fičerom :) (u srednjem vijeku bi rekli čudo).

1 0 hvala 1
15 godina
USB stick problem

Ma nema veze, htio sam samo saznati mogući razlog tome :) nije ni da je nešto previše koštao, u elipsu nekih 40kn, valjda sam naletio na akciju.

Eto, zahvaljujem se obojici na pomoći i imate pivu od mene, a može i uz čevape :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Nocio kaže...

Ma nema veze, htio sam samo saznati mogući razlog tome :) nije ni da je nešto previše koštao, u elipsu nekih 40kn, valjda sam naletio na akciju.

Razlog diskrepanciji su tradicija (u što bih uključio i donekle praktičnost za programere, kojima je baza 1024 prirodna, da se tako izrazim) vs. marketing (i SI sustav). Tradicija kod Microsofta, a marketing kod proizvođača storagea i memorija. Microsoftu je bitno da vrijednosti ostanu onakve kakve su bile svo ovo vrijeme pod Windowsima, a proizvođačima memorija je važno da istaknu što veću brojku (a mogu se pravdati SI sustavom jedinica). Znači - povuci-potegni situacija, a nitko ne popušta.

Jednog dana će se očito morati nešto doista poduzeti po tom pitanju - već je sad s gigabajtima, a pogotovo terabajtima diskrepancija jako velika.

16 godina
USB stick problem

ima i jedna 'čarobna' formula.. kapacitet (bilo što s RAMom), ako je razlika u pravilnim blokovima npr 256Kb x neki višekratnik osmice, tad je neki chip-banka otpao, odlemljen, crko..

ponekad se tako pojavi kapacitet 0byta.. i sve kao OK :))

ali ovo je premala razlika (i ne znamo točno...) da bi to bilo objašnjenje, izgubio bi recimo 50% ili 25%..

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice