USB stick problem

poruka: 56
|
čitano: 28.539
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
USB stick problem
pitanje

Radi se o USB sticku od 2 GB koji je do danas radio normalno a sad mi pokazuje da ima samo 1,3 GB

isti je formatiran i vracane su zadane postavke itd.. ali i dalje stoji 1.3 GB

isprobao sam ga i na laptopu ista stvar (na desktopu i laptopu je OS Vista )

Ako netko zna nek pomogne

TNX

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
USB stick problem

Vjerojatno ti je u Visti uključena opcija Ready Boost, koja koristi dio USB-a kao RAM.

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: USB stick problem
autorov komentar

kako to iskljuciti ?

17 godina
USB stick problem

1.) Ako nema ikonice ReadyBoost na sticku, onda nije to, no za svaki slučaj isključi to ovako

2.) Desni klik u Computeru na USB

3.) Propertist

4.) ReadyBoost

Tamo isključiš, nemogu ti točno reći šta da stisneš budući da kod sebe trenutno nisam imao dovoljno brzi stick nego jedan stariji.

Kublach
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Odeš na Computer->na usb(taj tvoj) i klik(desni) i dolje na  properties i pogledaj dolje slike:

Gore ti je opcija readyBoost ako je tvoj usb ima i klik na nju... Gore ti je opcija readyBoost ako je tvoj usb ima i klik na nju...
..i jednostavno je onemogučiš..... ..i jednostavno je onemogučiš.....
v_maxcpp
Poruka je uređivana zadnji put sub 6.9.2008 15:20 (v_maxcpp).
16 godina
neaktivan
autorov komentar

meni ovakva slika stoji

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.9.2008 15:25 (remote).
17 godina
neaktivan
Isklljuči taj test da ti ne radi za taj USB jer ionako ti ne može imati opciju ReadyBoost.
A format napravi na drugom kompu pa onda pokušaj....ovako napamet.
v_maxcpp
17 godina
USB stick problem

Klikni na

Star>Control Panel> Administrative Tools>Computer Management>Disk Management

Vidi što ti tu kaže koliki je ukupni kapacitet tvog USB stika. Ako pokaže samo tih 1.3 GB (bez nekog nepatricioniranog prostora ili dodatne patricije na USB stiku) onda se vjerovatno radi o hardverskom kvaru (možda je otišao dio memorije ako si ga izvadio bez onoga safe remove).

Ako je pod garancijom, onda u trgovinu gdje si ga kupio i traži zamjenu.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
autorov komentar

ako je to ovo onda stoji 2.00

17 godina
USB stick problem

Ovakvo nešto ti treba biti na ekranu. Kod mene je USB ovaj gdje piše DISK2 Removable. (pri dnu slike)

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.9.2008 16:16 (klimama).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
USB stick problem

Desna tipka na My Computer -> Manage -> dole imas Services and Applications -> Services i tu nadji "ReadyBoost" i stavi ga na Disabled

services services
Intel Core2Duo E8600 @ 4200MHz -> Thermaltake CL-P0464 DuOrb | Gigabyte GA-P35-DS4 | OCZ Reaper 2x2GB @ 1120MHz | Gigabyte 8800GTX 768MB 660/2000MHz -> Accelero Xtreme 8800 | Fortron 650W FSP650-80GLC | Seagate 320GB ST3320620AS | Chieftec LCX-01SL-SL-B | Logitech G15 | Logitech MX518
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
autorov komentar

evo ovdje stoji gdje je izgubljen ostatak

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.9.2008 16:50 (remote).
17 godina
neaktivan

Iskljuci ReadyBoost, resetiraj komp i formatiraj stick ponovo - trebalo bi radit

Intel Core2Duo E8600 @ 4200MHz -> Thermaltake CL-P0464 DuOrb | Gigabyte GA-P35-DS4 | OCZ Reaper 2x2GB @ 1120MHz | Gigabyte 8800GTX 768MB 660/2000MHz -> Accelero Xtreme 8800 | Fortron 650W FSP650-80GLC | Seagate 320GB ST3320620AS | Chieftec LCX-01SL-SL-B | Logitech G15 | Logitech MX518
17 godina
remote kaže...

evo ovdje stoji gdje je izgubljen ostatak

Klikni desnom tipkom miša tu gdje piše USB stick (G) unutar tog plavog što si zaokružio i izbriši patriciju (Delete volume na eng.).
Onda ćeš imati 1.95GB nedodijeljeno (sada 645 MB).
Onda opet klikneš desnim   i odabereš da ti napravi novu patriciju na tom nedodijeljenom. Pri tome pazi da namjestiš maksimalnu veličinu.
Poruka je uređivana zadnji put sub 6.9.2008 17:09 (klimama).
16 godina
neaktivan
autorov komentar

provao sam kako si napisao ali opet isto

16 godina
neaktivan
autorov komentar

napravio sam kako si napisao ali mi neda da izbrisem particiju (stavka nije crna nego siva)

17 godina
USB stick problem

Klikni desnim na ovo gdje piše nedodijeljeno i probaj tu napraviti novu patriciju.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
USB stick problem

Je li možda tvoj stick jedan od onih koji imaju mogućnost zaštite lozinkom određenog dijela? O kojem se modelu radi?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
USB stick problem
autorov komentar

evo uspio sam  Smijeh

puno hvala svima, žao mi je što sam vas gnjavio.

TNX

0 0 hvala 0
17 godina
USB stick problem

A da kažeš kako si uspio da mi ostali znamo ?  Konkretno nemam taj problem, ali bi volio znati što si napravio pa se sve vratilo u normalu - za ubuduće.

Kublach
Poruka je uređivana zadnji put ned 7.9.2008 22:17 (Kublach).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
USB stick problem

Pa mislim da je napravio gore predloženo rješenje.

Μολὼν λαβέ! "Swift as the Wind, Silent as a Forest, Fierce as Fire and Immovable as a Mountain."

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
autorov komentar

Nisam napravio to gore, u biti jesam ali mi nažalost nije pomoglo.

Guglajuci malo po netu naisao sam na tipa koji je napisao da je imao isto problem sa stickom i da ga je rijesio na nacin da je prvo ustekao stick u komp i onda ga ugasio, te pokrenuo ga u save modu i onda ga formatirao prvo quick i onda opet potpuno. Ja sam sve to napravio i uspilo mi je.

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.9.2008 21:04 (remote).
15 godina
neaktivan
USB stick problem

Pozz, ovako imam sledeci problem, dakle ne mogu nikako da formatiram stick, sve sam pokusao ali ne ide nikako ako bi mogo ko da pomogne, ovo mi se pojavljuje kada pokusavam da ga formatiram:

ARSENAL
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
anel kaže...

Pozz, ovako imam sledeci problem, dakle ne mogu nikako da formatiram stick, sve sam pokusao ali ne ide nikako ako bi mogo ko da pomogne, ovo mi se pojavljuje kada pokusavam da ga formatiram:

nešto ti koristi sadržaj USB-a , sad to može biti igra,program,driver ili čak virus, probaj u task manageru ručno zatvorit sve procese koji bi mogli koristiti tvoj USB i formatiraj do mile volje....

PUC GA MEDO
15 godina
neaktivan
USB stick problem

Malo sam trazio po googleu i mislim da imam autorun.inf virus na sticku, i sad ne znam kako bi ga mogao izbrisati??

ARSENAL
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
anel kaže...

Da tvoj stick nije jedan od onih koji imaju mogućnos zaključavanja tj. onemogućavanja pisanja na sticku?

Ako je polužicu prebaci na unlock i formatiraj.

15 godina
neaktivan
USB stick problem

http://research.pandasecurity.com/panda-usb-and-autorun-vaccine/

pročitaj i isprobaj Namigiva

trebalo bi riješiti tvoj problem...

Kada je učenik spreman, učitelj se sam pojavi.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
USB stick problem

pozz! imam problem sa stickom, stick je veliine 8gb ali može se koristit samo 5gb,u opcijama pokazuje veličinu od 8gb, nema skrivenih fajlova, i nemože se formatirat... jedan frend mi je rekao da postoji nekakav program za taj problem riješit, ali nezna točno koji,a ja nemogu pronaći ništa tako...ima li možda neki način za riješit taj problem?

babić

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
dogma88 kaže...

pozz! imam problem sa stickom, stick je veliine 8gb ali može se koristit samo 5gb,u opcijama pokazuje veličinu od 8gb, nema skrivenih fajlova, i nemože se formatirat... jedan frend mi je rekao da postoji nekakav program za taj problem riješit, ali nezna točno koji,a ja nemogu pronaći ništa tako...ima li možda neki način za riješit taj problem?

na fat32 ti nejdu veci file-ovi od 4.nesto gb,a za formatiranje skini ovaj program

http://files.extremeoverclocking.com/file.php?f=197

◂◂  ►  ▐ ▌  ◼  ▸▸
14 godina
neaktivan
USB stick problem

Bok drustvo

Kad smo vec kod stika i ja imam jedan problem sa " Verbatim" 16gb,win ga vidi ali nepriznaje kao stik,odnosno memoriju vec ga tretira kao "rom" te mi vraca poruku "nema media"

ubacite disk.

ako netko zna sto uciniti hvala  elux

lux

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice