DDR2 ram može podržat više grafičkih, ja sam spojio 4 grafe u quad
Razlika DDR2 i DDR3 memorije
- poruka: 74
- |
- čitano: 67.011
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
Najbolje rješenje za ovakve spam poruke je da ih prijaviš i pustiš modove da odrade svoj posao, a ne citirati ih i ulaziti u bilo koju diskusiju.
@ Ja sam ga isto prijavio.
Naravno da sam ga prijavio. Sada dosta o tome da ne požutimo (ili nedaj bože pocrvenimo)
ne bih to znao komentirati mozda je rijec o marketingu... evo npr. kad sam uzimao zadnju kingmaxovu plocicu, za razliku od prijasnjih na kutiji je pisalo vista ready, a u biti nikakve razlike nego prije
Aha sada mi je jasno zašto ja imam 5,6 a ovi sa vista per. imaju na istom taktu 5,9 (experience index)
Mozete mi reci dali je dual channel ako stavim ram koji imam u npr zutu i drugi ram koji cu kupit isto u zutu,dali je to dual? i pitanje 2.Kakva je razlika u dualu ili singlu?
Možeš staviti više memorija u utore iste boje. Tad je dual channel. pazi da su memorije u dual channelu istog takta (npr. obe 800 MHz ili obe 1066MHz) jer će inače dual channel spustiti takt na onu nižeg takta, odnosno BIOS matične. Ako su memorije u dual channelu rade brže. Drugo pitanje ti ne bih znao odg jer mislim, kažem mislim da jedan keks radi brže nego 2 u dual ch.
Eto ja moram reci da sam jos nesto naucio.Hvala na detaljnom objasnjenju...
nikakva prevelika razlika u specifikacijama,ali u cijeni je velika razlika
Uglavnom ddr3 je bolji. xD
Ja sam čuo da nema baš prevelike razlike u performansama na PC-u kod DDR3 ili DDR2? Jedino trošiš skupe novce na skupu matičnu sa s1366 i još skuplje na DDR3 meme? DDR3 je bolji!
Uglavnom ddr3 je bolji. xD
znam i ja da je 3 veči od 2 LoL
ali razlika između ddr2 1066 i ddr3 1333 je 0.2 fps u nekim igrama je i manja pa se to dakle ne isplati
Pa da... I ja sam čuo da je rezultat 1-2% bolji sa DDR3! lol Pa što onda uopće taj DDR3 treba kad samo trošiš novac
Teoretski ima neka razlika izmedju ove dvije vrste memorija a prakticno skoro pa nikakve isto kao sto nema razlike recimo izmedju nekih modula ddr2 memorije za razlicitim brzinama
Drugim rijecima sve je to isto samo sto ljudima otimaju pare na razne nacine
Jedno pitanje:
da li itko zna gdje mogu kupiti DDR2 na 1200MHz.
da li se uopće isplati razmišljati o tako nečem?
Imam DDR2 OCZ Platinum 1000MHz default
Konfa pod Moj PC
TY
Jedno pitanje:
da li itko zna gdje mogu kupiti DDR2 na 1200MHz.
da li se uopće isplati razmišljati o tako nečem?
Imam DDR2 OCZ Platinum 1000MHz default
Konfa pod Moj PC
TY
Neces osjetiti nikakvu razliku, apsolutno nema potrebe za prjelazom.
Ma mislio sam clockat quada na 3.60MHz pa bi onda respektivno išao na FSB 400MHz, RAM na 1200MHz i sa multiplierom dobio X9 bolje performanse.
Bila plaća pa da se malo počastim sa jednim Scythe Yasya i DDR2 1200MHz
Neces s tim nista konkretno dobit u perfomansama. Radije ubaci SSD disk kad vec imas para.
baš sam si to pomislio, bolje čekati sljedeću generaciju RAM-a, samo kako su krenuli vjerojatno ćemo trebati nove matične za tu novu DDR5 memoriju...
ok ty Onda neču niš SSD jer je ipak to malo puno više para nego sam mislio potrošit.
Treba šparat još je kriza
ok ty Onda neču niš SSD jer je ipak to malo puno više para nego sam mislio potrošit.
Treba šparat još je kriza
Baš ti je komp skroz OK... Lete sve igre i aplikacije, mozes biti prezadovoljan sa takvom pilom.
Velika je razlika u brzini. DDR2 radi do 1200mhz, a DDR3 radi i preka 1800mhz. I još DDR2 nemožeš ugraditi u DDR3 slot i obrnuto
ma ddr3 ti radi do 2600MHz !!! napravljeni su za core i7 860/870
Imam ddr2 4gb 800mhz a radi mi samo na 400mhz imam staru ploču u planu je nova i dali mi se sad isplati kupit ddr3 ploču i ddr3 rame
Imam ddr2 4gb 800mhz a radi mi samo na 400mhz imam staru ploču u planu je nova i dali mi se sad isplati kupit ddr3 ploču i ddr3 rame
cpu-z ti ocitava 400MHz?
ako da, onda je sve ok jer imas DDR (Double Data Rate) = 400 x2 = 800
da isplati se posto vec kupujes novo radje odi na ddr3 radi buducnosti