Popravak memorije

poruka: 10
|
čitano: 1.993
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Popravak memorije

Prije otprilike godinu dana sam zamjenio Win XP sa Vistom. U međuvremenu sam prešao i na sedmicu, te sam trenutno na njoj. Dok sam bio na XP-u sve je radilo normalno, nikad nikakvih grešaka, BSOD-a ili sličnoga. No kad sam instalirao Vistu, počeli su mi se svakodnevno pokazivati BSOD-i. Problem je rješen tako da sam izvadio jednu pločicu (1 gb DDR2) RAM-a. Druga pločica je 2 gb. Čuo sam i da je Vista osjetljivija na memoriju.

Budući da je Vista inače bila dosta problematična, zanima me mogu li sad na sedmici (Koja je puno bolja) vratiti taj modul? Je li sedmica također vrlo osjetljiva na memoriju.

Žao mi je gledati taj modul kako skuplja prašinu...

Ukoliko želite LOCKERZ POZIVNICU obratite mi se na PM ili upišite svoj mail na ovom linku: http://fs17.formsite.com/CroWarrior/form245636018/index.html
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Popravak memorije

Moze stavi i taj 1GB,nebi trebalo radit probleme,a ako nemogne opet ga izvadi(minuta posla)

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Popravak memorije

Vista nije osjetljiva na memoriju,niti 7-mica,samo je problem jel x32 ili x64 OS imas ?

Pertla
16 godina
neaktivan
pertla kaže...

Vista nije osjetljiva na memoriju,niti 7-mica,samo je problem jel x32 ili x64 OS imas ?

Nije u tome problem, mislim da je u nejednakosti modula, ali zašto je onda sve na XP-u radilo 2 mjeseca bez problema?!

imam 32 bitni OS, a ukupno bih onako imao 3 Gb...

Ukoliko želite LOCKERZ POZIVNICU obratite mi se na PM ili upišite svoj mail na ovom linku: http://fs17.formsite.com/CroWarrior/form245636018/index.html
15 godina
neaktivan
Popravak memorije

sta da se radi ako viruscina napadne radnu memoriju?

i dal iman neki besplatni registry cleaner?

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Popravak memorije

Glary utilities!

www.ddoxy.blogspot.com my xFire -- ddoxy, http://doxyzagorec.mybrute.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
krile kaže...

sta da se radi ako viruscina napadne radnu memoriju?

i dal iman neki besplatni registry cleaner?

ugasis komp i opet upalis Cool

16 godina
neaktivan
RoyalBlood kaže...
pertla kaže...

Nije u tome problem, mislim da je u nejednakosti modula, ali zašto je onda sve na XP-u radilo 2 mjeseca bez problema?!

Zato sto xp koristi malo memorije i vjerojatno nisi uspio iskoristiti niti 1gb, pa pc  opce nije koristio modul od 1gb. dok na visti PC trosi 1GB,bez da otvoris bilo kakav program.

Commodore 64 , 0.985MHz , 64Kb RAM, VIC II 6567/8567(PAL)
16 godina
neaktivan
mtopol kaže...
RoyalBlood kaže...
pertla kaže...

Zato sto xp koristi malo memorije i vjerojatno nisi uspio iskoristiti niti 1gb, pa pc  opce nije koristio modul od 1gb. dok na visti PC trosi 1GB,bez da otvoris bilo kakav program.

Hm, nisam baš siguran -> igrao sam GTA IV na XP-u...

i nikad se nije rušio....

A to sa 32 i 64 bitnim nema veze - jedina razlika je u tome da sistem neće prepoznati sve...

Donirajte u projekt: http://milliondollarproject.tk/
17 godina
Popravak memorije

Provjeri da li je mozda utor za memoriju na maticnoj problem. Premjesti te dvije gige u utor gdje je stajalo  1gb pa provjeri hoce li ti se pojavljivati BSOD(ili provjeri sa memtestom kad ubacis obje plocice). Meni se to dogodilo na staroj maticnoj pa sam mogao koristiti samo prvi i treci memorijski utor jer je na drugom utoru samo jedan kontakt bio u kvaru i zato nije bio upotrebljiv...

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice