Niski taktovi memorije

poruka: 7
|
čitano: 1.580
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Niski taktovi memorije

kao što znate, kupio sam novu grafičku. danas sam je stavio i sve super radi. ali sad se pojavio problem sa memorijom. imam 2 gb koji su do sad radili na 800 mhz, a od sad na 368 mhz. gledao sam i u biosu je namješteno na 800, ali ipak radi na 368. i samo zbog toga su performanse u nekim igrama katastrofalne... pomagajte

Atomska bubamara. | http://www.erepublik.com/en/referrer/Neil+Armstrong
Poruka je uređivana zadnji put čet 26.11.2009 21:07 (jurluk).

0 0 hvala 0
16 godina
RE: Niski taktovi memorije
jurluk kaže...

kao što znate, kupio sam novu grafičku. danas sam je stavio i sve super radi. ali sad se pojavio problem sa memorijom. imam 2 gb koji su do sad radili na 800 mhz, a od sad na 368 mhz. gledao sam i u biosu je namješteno na 800, ali ipak radi na 368. i samo zbog toga su performanse u nekim igrama katastrofalne... pomagajte

gle...evo ti mojih CORSAIR DDR3 na 1333MH-za...al sad su spusteni na 1066

01010100 01001001 01001111
16 godina
Niski taktovi memorije

al, evo...samo zbog tebe sam isao je overclockati na 1333mhza...da vidis kako je sad:

EDIT: sorry dupli post!

01010100 01001001 01001111
Poruka je uređivana zadnji put čet 26.11.2009 21:26 (Tionio).

0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
jurluk kaže...

368x2=736 mhz ako se računa početni takt (tj. kod intela FSB:DRAM omjer)

16 godina
neaktivan
Niski taktovi memorije

ipak to nije do memorije nego do igre, tj test drive unlimited. igra zapinje katastrofalno. mislio sam da je zbog rama-a jer je kao na 386, ali nije to do rama, nego je to baš do igre. a ne znam zašto. prije je sve bilo ok. sad sam igrao crysis na 1280x1024 sve na medium sa prosječno 40 fps-a. ja prezadovoljan. onda je neki drugi problem glede tdu-a. hvala svima

Atomska bubamara. | http://www.erepublik.com/en/referrer/Neil+Armstrong

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Niski taktovi memorije

Pozdrav! pokusavam slozit novu konfu, pa me zanima jedna stvar (za sad). svidila mi se ova maticna http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Spec.aspx?ClassValue=Motherboard&ProductID=3010&ProductName=GA-MA790XT-UD4P. E sad, koja memorija bi bila optimalna za nju.. i naravno, da nije nenormalno skupa, a da dobijem sto bolje performanse??? Odlucio sam se za proc. AMD phenomx4 965 black edition AM3 socket, a koja graficka ili dvije to je vec tema za sebe... naravno, ide i jace napajanje... corsair750W, recimo.... i jos nesto! preporuka za hard, ne veci od 500GB, jer puno toga brisem, deinstaliram, tako da moze i manji samo da je brz! 

Unaprijed hvala!!!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
jokisha kaže...

Pozdrav! pokusavam slozit novu konfu, pa me zanima jedna stvar (za sad). svidila mi se ova maticna http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Spec.aspx?ClassValue=Motherboard&ProductID=3010&ProductName=GA-MA790XT-UD4P. E sad, koja memorija bi bila optimalna za nju.. i naravno, da nije nenormalno skupa, a da dobijem sto bolje performanse??? Odlucio sam se za proc. AMD phenomx4 965 black edition AM3 socket, a koja graficka ili dvije to je vec tema za sebe... naravno, ide i jace napajanje... corsair750W, recimo.... i jos nesto! preporuka za hard, ne veci od 500GB, jer puno toga brisem, deinstaliram, tako da moze i manji samo da je brz! 

Unaprijed hvala!!!

Stavi obični DDR3 takta 1333 mhz ili 1600 mhz sa latencijama CL9 ili manjim (kingmax,kingston...).

Stavi Phenoma 2 955 BE jer je isplativiji od Phenoma 965 BE (samo malo digneš množitelj i imaš 965-icu).

Napajanje stavi Corsair TX650 jer sumnjam da ti jače treba osim za CF 5870 ili SLI GTX280.

HDD stavi Samusng F3 500GB-brz,jeftin i dobar.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice