Memorija problem

poruka: 7
|
čitano: 1.981
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Memorija problem
ovako, 2 ram memorije od 1 GB su sinoć radile bez problema, međutim meni je kompjuter danas se zaledio i ja sam morao restart dugme na kućištu. Kada sam ga restart, nije mogao upaliti. Kada sam izvadio jednu, kompjuter je botovao bez problema. Kada sam opet izbacio tu ispravnu ubacio sam drugu. Upalio sam i samo se čuje onaj " beep " i neće da upali. I to se dešava kada ubacim tu ram memoriju u bilo koji utor na matičnoj.
Pitanje: Dali je ram memorija riknula ili nije? Ako nije, kakvo je rješenje?

izvinjavan se administratoru ako ova tema već postoji

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Memorija problem
thebigboy kaže...
ovako, 2 ram memorije od 1 GB su sinoć radile bez problema, međutim meni je kompjuter danas se zaledio i ja sam morao restart dugme na kućištu. Kada sam ga restart, nije mogao upaliti. Kada sam izvadio jednu, kompjuter je botovao bez problema. Kada sam opet izbacio tu ispravnu ubacio sam drugu. Upalio sam i samo se čuje onaj " beep " i neće da upali. I to se dešava kada ubacim tu ram memoriju u bilo koji utor na matičnoj.

izvinjavan se administratoru ako ova tema već postoji

Bootaj komp sa MemTest86 i testiraj RAM .

Slobodno klikni Hvala . Besplatno je .
Poruka je uređivana zadnji put pon 13.9.2010 19:12 (xXxBIMBOxXx).
15 godina
neaktivan
kako se to radi?
15 godina
neaktivan
thebigboy kaže...
kako se to radi?

Downloadaš zip sa linka koji sam ti u postu višlje dao , .bin file spržiš na CD ( PowerISO ) i pri slijedećem paljenju računala ubaciš CD i pratiš korake koje ti program prikazuje .

Slobodno klikni Hvala . Besplatno je .
Poruka je uređivana zadnji put pon 13.9.2010 19:14 (xXxBIMBOxXx).
17 godina
thebigboy kaže...

Najvjerovatnije da jeste, ako si je probao u svim memorijskim utorima i neće da se boota, a sa drugom hoće.

Testiranje memorije sa memtestom ti otprilike ovako ide.

Skineš memtest i spržiš ga na CD. Ubaciš CD u CD/DVD pogon, i restartaš kompjuter. Uđeš u Bios (tipka Delete) i odeš na opcije Boot, i tamo odabereš BootSeqence i pod 1st Boot Device staviš CD/DVD pogon. Nakon toga ideš na Exit iz Biosa i Save Changes and restart.

Kada se restartira kompjuter dobit ćeš poruku: Press any key to boot from CD i tu pritisni bilo koju tipku i onda će se pokrenuti memtest.

Testiraj memoriju u par navrata (oko sat vremena), ako ti izbaci Errore, onda je neispravna memorija.

Evo i Tutorial za Memtest

Radio, ne radio, svira radio!
Poruka je uređivana zadnji put pon 13.9.2010 19:18 (boxer).
15 godina
neaktivan
al čovječe, ja stavim tu memoriju u računar i pišti, i neće da botuje nikako
15 godina
neaktivan
Memorija problem

Znači da je kaputt.

Događa se, što ćeš.

Nema druge nego kupiti drugu memoriju.

Kadir beneath Mo Moteh
Moj PC