Samo jedan channel radi

poruka: 6
|
čitano: 1.843
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Samo jedan channel radi

Znaci imam maticnu z68p-ds3 i dvije plocice HyperX Blu 1600mhz. Na maticnoj postoje 4 slota i to redom  1,3,2,4. Trenutno su mu plocice ukljucene u prva dva slota dakle 1 i 3 sto je single channel . Ukoliko ram pokusam ukljuciti u bilo koji od preostala dva slota racunar se upali na par sekudi i pali se alarm i zatim slijedi restartovanje i tako u nedogled. Probao i sa FE biosom, a sad i sa novim uefi biosom, isto se desava. Da li je neko imao slicnih problema ? Ili jednostavno imam maticnu sa greskom ? Hvala unaprijed

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Samo jedan channel radi

Znači, keksi moraju biti ubačeni u DDR3_1 i DDR3_2 socket. Vidi sliku o kojim se tačno radi i uporedi ih sa matičnom pločom da ih tačno odrediš. Preporučio bih ti i da u BIOS-u uključiš XMP profil koji će automatski podesiti frekvenciju, latencije i napon RAM-a.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Samo jedan channel radi

Problem je sto bilo sta kad stavim u slot DDR3_1 i DDR3_2 racunar se nece upaliti..

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Samo jedan channel radi

Izvadi bateriju iz matične na 10 sekundi pa je vrati i startaj računar. Ne zaboravi da tokom postupka isključiš računalo iz električne mreže.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Samo jedan channel radi

-resetiraj BIOS na fact.def. (ako si ručno mijenjao postavke, tad je to razlog). Kod svake promjene treba reset.

-ako ne rade u DualCH modu, treba testirati module ili reklamirati MBO.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pet 7.3.2014 11:31 (ihush).
14 godina
neaktivan
Re: Samo jedan channel radi

Imao sam sličan problem.  Citao sam sirom neta o tome.

Provjeri pinove na socketu da nije koji malo savijen

Drugo nije do maticne ni rama posto noviji inteli imaju memorijski kontroler na sebi tako da moze bit problem do cpua

komp u dijelovima na prodaju : http://www.njuskalo.hr/korisnik/oly570
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice